Kolín – Litoměřice 3:2 (kon.) | Chomutov – Kladno 4:3 (2:1 po s.n.) | Přerov – Jihlava 4:5 (1:4 po s.n.)
Zvolen – Poruba 2011 5:2 (kon.)
po s.n. (1:4)
HC ZUBR Přerov
4:5 (0:0, 2:3, 2:1 - 0:0)
HC Dukla Jihlava
Úterý 06.08.2024, 18:00 • ZS Přerov • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Dukla Jihlava. Vítězný nájezd má na svědomí TOMÁŠ HAVRÁNEK!
     
    63:35
    Jáchym v přečíslení našel prudkým pasem Březinu, který dobře mířil na zadní tyč, Žukov ale dokázal ránu těsně paží vytlačit!
     
    59:48
    Dukla právě vstřelila branku!
    Závěrečná powerplay a hra šesti proti čtyřem se Jihlavě vyplatila a na poslední chvíli srovnává, čímž vybojovala prodloužení! Z tlaku na mezikruží přišla vysoko mířená střela RADIMA TOMANA, kterou Němeček nemohl zachytit! Asistence: Havránek.
     
    58:33
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Jáchym.
     
    57:25
    Cachnín už je zpátky na ledě a na hokejce měl jihlavské srovnání! Mezi dvěma přerovskými obránci sice proklouzl, na Němečka už ale zblízka nestačil! Sudím poté věnoval vyčítavý pohled, hra ale pokračuje dál.
     
    54:59
    Dobrá šance Přerova, který aktivním pohybem rozhodil jihlavskou defenzívu! Z pravé strany si k brance najížděl Bárta, který bekhendovou žabkou hledal u tyčky volného Jadrného, nadále ale platí vedení pouze o jeden gól!
     
    51:17
    Přerov právě vstřelil branku!
    V dnešním zápase se drží trend vedení maximálně o jednu branku a je tomu tak i nyní, necelých devět minut před koncem si jej berou zpět domácí! Přerovští obsadili útočné pásmo a prostor získal na levém kruhu DAVID BŘEZINA, který vyslal vysoko mířenou ránu zápěstím a nedal Žukovovi šanci! Asistence: Dobša.
     
    48:33
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Dobša – 2 min., hrubost.
     
    46:11
    Přerov právě vstřelil branku!
    Jihlava podruhé v zápase přichází o vedení, což má opět na svědomí TOMÁŠ JÁCHYM! David Dobša zavezl puk do útoku po levém mantinelu a na ose kluziště si vyhlédl právě Jáchyma. Ten se v sevření soupeřů nebál vysoko napřáhnout a přesnou trefou bez přípravy propálil Žukova mezi betony! Asistence: Dobša, Březina.
     
    45:01
    Pšurný sehrál pěknou akci s Hoťkem, který vracel puk k odkryté tyči, zkušený domácí tvůrce ale neuspěl!
     
    38:47
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava ale opět rychle odpovídá! Domácí obrana si nedala pozor na ose hřiště, což přečetl Havránek, který zpětným pasem dostal puk na volného FILIPA DUNDÁČKA. Ten měl dostatek prostoru, aby se přiblížil k hraně kruhu a zápěstím vyslal přízemní střelu, která hostům rychle vrací vedení. Asistence: Havránek.
     
    36:42
    Přerov právě vstřelil branku!
    Tak to byla lahůdka v podání Davida Březiny! Ten zamířil k bráně od levého mantinelu, perfektně provedenou kličkou překonal obránce a druhou úspěšnou ihned vytasil na Žukova. Jeho střelecká pozice už nebyla nejvýhodnější, a tak zkusil poslat puk zadovkou do brankoviště, kam dojížděl TOMÁŠ JÁCHYM. Přerovská posila neměla s dorážkou neměl žádné problémy. Asistence: Březina.
     
    29:37
    Domácí přečíslení řídil Březina, který vzal všechno na sebe, nechal proklouznout dojíždějícího beka a po brzdě zamířil opět před branku. Zblízka ale Žukova nepřekonal!
     
    27:31
    Dukla právě vstřelila branku!
    Druhý gól v přerovské síti a Jihlava rychle otáčí! Domácí hokejisté si příliš neporozuměli ve vlastním pásmu, z čehož pramenil zisk kotouče RICHARDEM CACHNÍNEM a volný prostor k zakončení. Němečka překonal z nevelké vzdálenosti střelou na vzdálenější tyč! Bez asistence.
     
    25:06
    Dukla právě vstřelila branku!
    Hosté přicházejí s rychlým srovnáním, na jehož začátku stála hodně hraniční situace Zorana Fialy. Ten zastavil puk těsně na pomezí ofsajdu, sudí ale rozpažil a hra mohla pokračovat. Následné Fialovo nahození dokázal před brankou úspěšně tečovat EDGARS KULDA! Asistence: Fiala, Havránek.
     
    22:44
    Na opačné straně měl obrovskou šanci Vrhel, ten ale odkrytou branku netrefil a puk pouze prosvištěl brankovištěm!
     
    21:30
    Přerov právě vstřelil branku!
    Domácí sice neproměnili ani druhou přesilovku dnešního utkání, vzápětí jdou ale přesto do vedení! Jihlavští si neporozuměli při přechodu přes střední pásmo, kde se dostal do brejku od střídaček ANTONÍN PECHANEC. Ten před Žukovem před prudce zabrzdil, což k úspěchu nevedlo, následně ale dokázal přes sedícího golmána dostat puk z dorážky! Asistence: Indrák, Číp.
     
    19:59
    Tak to je závěr třetiny! Na Němečka se takřka přes celé kluziště řítil Toman, jeho zakončení, které přišlo přesně sirénou, ale končí pouze na maskovaném muži ve žlutém dresu!
     
    19:15
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Číhal – 2 min..
     
    19:15
    Dosud největší šance zápasu, kterou mají na svědomí Zubři! Do samostatného úniku se dostal po přesném pasu Dobša, který zkoušel zasunout kotouč do odkryté části branky, puk se ale zastavil o špičku Žukovova levého betonu!
     
    18:00
    A to se taky daří! Slibnou pozici mezi kruhy získal Krisl, který si sjel blíž a prověřil Žukovovu lapačku!
     
    16:08
    Teď ale pozor! Za domácí obranou se prosmýkl Harkabus až do zakončení z prvního doteku, Němeček si jej ale zblízka pohlídal!
     
    12:03
    Radek Číp měl slibnou palebnou pozici na levém kruhu, puk ale letěl pouze na tělo Žukova.
     
    10:19
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Vovsík – 2 min., držení.
     
    08:41
    Pšurný po pravém křídle proklouzl do útočné třetiny a před branku předložil pas Hradilovi, ten ale ideálně nezpracoval!
     
    01:00
    Zubři v další šanci, zblízka nastřelil břevno Indrák, Žukov měl štěstí!
     
    00:41
    Pro Zubry se ale začalo rýsovat přečíslení, ve kterém proti Pěnčíkovi na poslední chvíli dobře zasáhl dojíždějící jihlavský bek!

    Daniel Doležal

    Branky a nahrávky: 22. Pechanec (Indrák, Číp), 37. Jáchym (Březina), 47. Jáchym (Dobša, Březina), 52. Březina (Dobša) – 26. Kulda (Fiala, Havránek), 28. Cachnín, 39. Dundáček (Havránek), 60. Toman (Havránek), rozh. náj. Havránek

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Cachnín (JIH)
    1:1   Jáchym (PRE)
    2. série:
    1:2   Havránek (JIH)
    1:2   Indrák (PRE)
    3. série:
    1:3   Čachotský (JIH)
    1:3   Březina (PRE)
    4. série:
    1:4   Vrhel (JIH)


    HC ZUBR Přerov: Němeček (Mokry) – Pěnčík, Černý, Cubo, Weinhold, Krisl (C), Šišák, Hanák, Bárta – Březina, Jáchym, Dobša – Číp, Pechanec, Indrák – Chludil, Nemec, Jadrný – Hotěk, Pšurný, Hradil – Šišolák, Buršík.
    Trenér: M. Mikeska

    HC Dukla Jihlava: Žukov (Beran) – Vovsík, Jansons, Dundáček, Fiala, Číhal, Strejček, Ozols, Koštoval – Čachotský (C), Kulda, Cachnín – Půček, Vrhel, Jungwirth – Harkabus, Toman, Havránek – Báťa, Štefančík, Chvátal
    Trenér: V. Ujčík

    Rozhodčí: Grygera, Šudoma – Komínek, Smetková