Česko – USA 2:1 (kon.) | Kanada – Švýcarsko 10:0 (kon.) | Česko – Německo 7:3 (kon.)
USA – Finsko 3:1 (kon.)
konec
USA
3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Finsko
Úterý 06.08.2024, 23:30Hlinka Gretzky Cup • Skupina B
Partner:
     
    Výběr Spojených států si připisuje první body na turnaji, poté co porazil Finsko 3:1. Vítězný gól Američanů vsítil Benjamin Kevan, který byl na ledě hodně vidět a jeho dnešní výkon byl opravdu dobrý. Finové tak po dvou zápasech mají pouze jeden bod a pokud chtějí v turnaji pokračovat, musí porazit Česko alespoň v prodloužení nebo nájezdech a následně doufat v prohru Německa proti USA, což se zase nejeví jako tolik nepravděpodobný scénář. Američtí hokejisté zase dnešním ziskem tří bodů výrazně zvýšili své šance pro účast v playoff. V tabulce jsou momentálně na druhé pozici za českým výběrem, který skupinu se šesti body vede. (02:04:01)
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    U americké modré čáry se strhla menší potyčka mezi oběma pětkami. Rozhodčí ale odvádí skvělou práci a oba tábory uklidňuje a rozděluje.
     
    58:40
    I přes rychle ubíhající čas Finsko stále neodvolalo brankáře, když k tomu mělo příležitost.
     
    57:30
    Oddechový čas pro tým Finsko.
     
    56:57
    Přečíslení 3 na 2 teď hokejisté USA nevyhodnotili správně a puk končí za Kerkolovou bránou. Uvidíme závěrečný tlak Finů, nebo už se utkání dohraje v klidu?
     
    51:49
    USA v plném počtu.
     
    49:49
    Vyloučení v týmu USA:
    Benjamin Kevan – 2 min., sekání.
     
    49:35
    Američané se zdají být v pohodě a kontrolují utkání. Hrají sebejistě a nedávají Finům mnoho možností k čemukoliv.
     
    45:54
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Jasu Mensonen – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    44:40
    Úplně sám na finského gólmana se teď řítil Benjamin Kevan, který zvolil střelu do teploměru! Kerkola byl ale připravený a nedovoluje USA odskočit na rozdíl tří branek, čímž tak drží Finy v utkání.
     
    41:13
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Carter Murphy vystřelil příklepem od modré čáry těsně před koncem přesilové hry a kotouč se od betonu Kerkoly odrazil do brankoviště, ve kterém se na chvíli nehlídaný ocitl Matthew LANSING. Ten si puk přehodil na bekhend a pohodlně zakončil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Finové ve druhé třetině zvládli vstřelit kontaktní branku, která znovu nastartovala jejich výkon a snahu o zisk bodů v tomto utkání. Střelcem se stal Max Westergaard, který zakončoval po nádherné přihrávce Aapa Vanninena. Třetí dějství tohoto duelu tak bude o něco zajímavější. Američané ale budou začínat třetinu s víceméně dvouminutovou přesilovkou. Zvládnou se Finové dotáhnout, nebo si to USA pohlídá a dojde si pro první body v turnaji?
     
    Další třetina začne přibližně v 1:25
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:44
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Ossi Sippola – 2 min., nedovolené bránění.
     
    38:04
    USAí v plném počtu.
     
    36:04
    Vyloučení v týmu USA:
    Travis Hayes – 2 min., nedovolené bránění.

    David Dostál

    Branky a nahrávky: 9. Jette (Sykora, Rombach), 13. Kevan, 42. Lansing (Murphy) – 36. Westergård (Vanninen)


    USA: Cameron – Engle, Fiddler, Rombach, McCrate, Grimes, Bleyl, Murphy – Simpson, Lansing, Donovan – Sykora, Jette, Kevan – Moe, Spehar, Hayes – Kappell, Orlowsky, Mutryn – Stengrim.
    Finsko: Kerkola – Boelius, Kotajärvi, Saari, Ruotsalainen, Paju, Sippola – Westergård, Mensonen, Somervuori – Kämäräinen, Joki, Rajala – Vanhanen, Vanninen, Katavisto – Kouhia, Strömberg, Baggström.