Česko – USA 2:1 (kon.) | Kanada – Švýcarsko 10:0 (kon.) | Česko – Německo 7:3 (kon.)
USA – Finsko 3:1 (kon.)
konec
USA
3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Finsko
Úterý 06.08.2024, 23:30Hlinka Gretzky Cup • Skupina B
Partner:
     
    Výběr Spojených států si připisuje první body na turnaji, poté co porazil Finsko 3:1. Vítězný gól Američanů vsítil Benjamin Kevan, který byl na ledě hodně vidět a jeho dnešní výkon byl opravdu dobrý. Finové tak po dvou zápasech mají pouze jeden bod a pokud chtějí v turnaji pokračovat, musí porazit Česko alespoň v prodloužení nebo nájezdech a následně doufat v prohru Německa proti USA, což se zase nejeví jako tolik nepravděpodobný scénář. Američtí hokejisté zase dnešním ziskem tří bodů výrazně zvýšili své šance pro účast v playoff. V tabulce jsou momentálně na druhé pozici za českým výběrem, který skupinu se šesti body vede. (02:04:01)
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    U americké modré čáry se strhla menší potyčka mezi oběma pětkami. Rozhodčí ale odvádí skvělou práci a oba tábory uklidňuje a rozděluje.
     
    58:40
    I přes rychle ubíhající čas Finsko stále neodvolalo brankáře, když k tomu mělo příležitost.
     
    57:30
    Oddechový čas pro tým Finsko.
     
    56:57
    Přečíslení 3 na 2 teď hokejisté USA nevyhodnotili správně a puk končí za Kerkolovou bránou. Uvidíme závěrečný tlak Finů, nebo už se utkání dohraje v klidu?
     
    51:49
    USA v plném počtu.
     
    49:49
    Vyloučení v týmu USA:
    Benjamin Kevan – 2 min., sekání.
     
    49:35
    Američané se zdají být v pohodě a kontrolují utkání. Hrají sebejistě a nedávají Finům mnoho možností k čemukoliv.
     
    45:54
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Jasu Mensonen – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    44:40
    Úplně sám na finského gólmana se teď řítil Benjamin Kevan, který zvolil střelu do teploměru! Kerkola byl ale připravený a nedovoluje USA odskočit na rozdíl tří branek, čímž tak drží Finy v utkání.
     
    41:13
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Carter Murphy vystřelil příklepem od modré čáry těsně před koncem přesilové hry a kotouč se od betonu Kerkoly odrazil do brankoviště, ve kterém se na chvíli nehlídaný ocitl Matthew LANSING. Ten si puk přehodil na bekhend a pohodlně zakončil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Finové ve druhé třetině zvládli vstřelit kontaktní branku, která znovu nastartovala jejich výkon a snahu o zisk bodů v tomto utkání. Střelcem se stal Max Westergaard, který zakončoval po nádherné přihrávce Aapa Vanninena. Třetí dějství tohoto duelu tak bude o něco zajímavější. Američané ale budou začínat třetinu s víceméně dvouminutovou přesilovkou. Zvládnou se Finové dotáhnout, nebo si to USA pohlídá a dojde si pro první body v turnaji?
     
    Další třetina začne přibližně v 1:25
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:44
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Ossi Sippola – 2 min., nedovolené bránění.
     
    38:04
    USAí v plném počtu.
     
    36:04
    Vyloučení v týmu USA:
    Travis Hayes – 2 min., nedovolené bránění.
     
    35:49
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Vanninen teď předložil gólovku Maxovi Westergaardovi, který se dobře uvolnil mimo obránce při finském úniku. Puk jenom doklepl do branky a snižuje tak na 2:1.
     
    34:27
    Finsko v plném počtu.
     
    32:27
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Jasse Boelius – 2 min., krosček.
     
    32:12
    Jacob Rombach teď tvrdě vypálil "golfákem" a puk prošel až ke Kerkolovi i přes clonu. Nebezpečný moment, při kterém Finové opět málem inkasovali
     
    28:12
    Lansing se v útočném pásmu vyřádil, když dvakrát ve vysoké rychlosti objel celou třetinu. Pak přihrál spoluhráči, který střílel, ale minul branku. Puk se odrazil od plexiskla a odskákal až do středního pásma.
     
    26:27
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Ossi Sippola – 2 min., podrážení.
     
    24:55
    Jesper Kotajarvi dvakrát po sobě ohrozil Camerona svými střelami. Ten obě zneškodnil, ale kdyby Kotajarvi lépe mířil, Finsko mohlo vstřelit kontaktní gól.
     
    22:52
    USA v plném počtu.
     
    20:52
    Vyloučení v týmu USA:
    Cooper Simpson – 2 min., hákování.
     
    20:45
    Lauri Kohia zakončoval sice na dlouhou hůl, ale i tak měl Cameron menší potíže. Nakonec ale sudí přerušuje hru a vhazovat se bude ve finském útočném pásmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Po první třetině, která byla v režii amerických hokejistů platí stav 2:0 právě pro Američany. Nejprve se prosadil Chase Jette po teči a o chvíli poté se radoval i Benjamin Kevan. Pro oba se jedná pro první bod i gól na tomto turnaji. Uvidíme, zda-li Finsko zapne motor, nebo uvidíme podobný obrázek i ve druhé třetině
     
    Další třetina začne přibližně v 0:29
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    15:35
    Finsko v plném počtu.
     
    13:35
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Rasmus Baggström – 2 min., faul kolenem.
     
    12:03
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Bejamin KEVAN a Chase Jette se ocitli v situaci 2 na 1 proti Jesperovi Kotajarvimu, který blokoval přihrávku Kevana na Jetteho, jenže puk se opět dostal ke Kevanovi, který poté zakončil svižně a efektivně!
     
    10:51
    Finsko v plném počtu.
     
    08:51
    Vyloučení v týmu Finsko:
    Aapo Katavisto – 2 min., vysoká hůl.
     
    08:17
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Chase JETTE se prosazuje nechtěnou tečí, po střele Nicholase Sykory od pravého mantinelu, která puk usměrnila mimo dosah Kerkoly!
     
    07:47
    Nicolas Sykora teď měl na hokejce úvodní gól utkání! Prakticky sám se ocitl mezi kruhy před brankářem Kerkolou. Střílel ale ze záklonu a Kerkola si tak s jeho zakončením poradil.
     
    07:02
    Mason Moe teď pálil ze skryté pozice, po buly, kterou mu vyhrál na hůl jeho centr Spehar. Kerkola si ale i přes zhoršenou viditelnost poradil a drží tak bezbrankový stav.
     
    04:44
    Oba týmy se ne a ne dostat k většímu ohrožení branky soupeře. Hra se přelévá ze strany na stranu a ani jeden z celků nevydrží u puku příliš dlouho.
     
    01:34
    Prvním větším tlakem v útočném pásmu se prezentují Američané po chybě Aarona Pajua. Finsko ale odolalo a k ničemu zásadnějšímu nedošlo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Cameron – Bleyl, Engle, Fiddler, Grimes, McCrate, Murphy, Rombach – Donovan, Hayes, Jette – Kappell, Kevan, Lansing – Moe, Mutryn, Orlowsky – Simpson, Spehar, Stengrim – Sykora.

    Finsko: Kerkola – Saari, Boelius, Ruotsalainen, Kotajärvi, Sippola, Paju – Somervuori, Mensonen, Westergård – Rajala, Joki, Kämäräinen – Katavisto, Vanninen, Vanhanen – Baggström, Strömberg, Kouhia.
     
    Zápas začne ve 23:30 a jsem si jistý, že to bude zajímavá a napínavá bitva mezi oběma týmy.
     
    Nominace USA

    Brankáři
    : Ryan Cameron, Charles Menard

    Obránci : Edison Engle, Blake Fiddler, Jacob Rombach, Cullen McCrate, Matthew Grimes, Tommy Bleyl, Carter Murphy

    Útočníci : Cooper Simpson, Matthew Lansing, Alexander Donovan, Nicolas Sykora, Sam Spehar, Benjamin Kevan, Mason Moe, Chase Jette, Travis Hayes, Kade Stengrim, Jesse Orlowsky, Teddy Mutryn
     
    Nominace Finska

    Brankáři : Patrik Kerkola, Jooa Sammalniemi

    Obránci : Alvar Ervasti, Jesper Kotajärvi, Aaron Paju, Veeti Ruotsalainen, Julius Saari, Ossi Sippola, Erno Uusitalo, Lasse Boelius

    Útočníci : Atte Jokki, Rasmus Kämäräinen, Aapo Katavisto, Rasmus Backström, Eetu Orpana, Jasu Mensonen, Joonas Rajala, Jere Somervuori, Benjamin Strömberg, Max Westergard, Matias Vanhanen, Lauri Kouhia, Aapo Vanninen
     
    Hlinka Gretzky cup a jeho druhý hrací den, který obsahuje čtyři zápasy se blíží a my si společně rozebereme zajímavý duel mezi USA a Finskem. Skupina B, ve které kromě těchto dvou týmů figuruje ještě výběr Česka a Německa, je považována za tu složitější ze dvou skupin. A právě zápasy týmů jako USA a Finsko budou rozhodovat o konečném pořadí v tabulce. Jak už jsem říkal, oba týmy v turnaji čeká i zápas s českým výběrem a proto je právě pro Čechy tento zápas a jeho výsledek důležitý vzhledem k dalšímu působení v turnaji.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:30.

    David Dostál

    Branky a nahrávky: 9. Jette (Sykora, Rombach), 13. Kevan, 42. Lansing (Murphy) – 36. Westergård (Vanninen)


    USA: Cameron – Engle, Fiddler, Rombach, McCrate, Grimes, Bleyl, Murphy – Simpson, Lansing, Donovan – Sykora, Jette, Kevan – Moe, Spehar, Hayes – Kappell, Orlowsky, Mutryn – Stengrim.
    Finsko: Kerkola – Boelius, Kotajärvi, Saari, Ruotsalainen, Paju, Sippola – Westergård, Mensonen, Somervuori – Kämäräinen, Joki, Rajala – Vanhanen, Vanninen, Katavisto – Kouhia, Strömberg, Baggström.