Česko – USA 2:1 (kon.) | Kanada – Švýcarsko 10:0 (kon.) | Česko – Německo 7:3 (kon.)
USA – Finsko 3:1 (kon.)
konec
USA
3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Finsko
Úterý 06.08.2024, 23:30Hlinka Gretzky Cup • Skupina B
Partner:
     
    41:13
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Carter Murphy vystřelil příklepem od modré čáry těsně před koncem přesilové hry a kotouč se od betonu Kerkoly odrazil do brankoviště, ve kterém se na chvíli nehlídaný ocitl Matthew LANSING. Ten si puk přehodil na bekhend a pohodlně zakončil.
     
    35:49
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Vanninen teď předložil gólovku Maxovi Westergaardovi, který se dobře uvolnil mimo obránce při finském úniku. Puk jenom doklepl do branky a snižuje tak na 2:1.
     
    12:03
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Bejamin KEVAN a Chase Jette se ocitli v situaci 2 na 1 proti Jesperovi Kotajarvimu, který blokoval přihrávku Kevana na Jetteho, jenže puk se opět dostal ke Kevanovi, který poté zakončil svižně a efektivně!
     
    08:17
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Chase JETTE se prosazuje nechtěnou tečí, po střele Nicholase Sykory od pravého mantinelu, která puk usměrnila mimo dosah Kerkoly!

    David Dostál

    Branky a nahrávky: 9. Jette (Sykora, Rombach), 13. Kevan, 42. Lansing (Murphy) – 36. Westergård (Vanninen)


    USA: Cameron – Engle, Fiddler, Rombach, McCrate, Grimes, Bleyl, Murphy – Simpson, Lansing, Donovan – Sykora, Jette, Kevan – Moe, Spehar, Hayes – Kappell, Orlowsky, Mutryn – Stengrim.
    Finsko: Kerkola – Boelius, Kotajärvi, Saari, Ruotsalainen, Paju, Sippola – Westergård, Mensonen, Somervuori – Kämäräinen, Joki, Rajala – Vanhanen, Vanninen, Katavisto – Kouhia, Strömberg, Baggström.