Karabach – Ludogorec 1:2 (kon.) | Malmö – PAOK 2:2 (kon.) | Midtjylland – Ferencváros 2:0 (kon.)
Sparta – FCSB 1:1 (kon.) | Dynamo Kyjev – Rangers 1:1 (kon.) | Lille – Fenerbahçe 2:1 (kon.)
Salzburg – Twente 2:1 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
1:1 (0:0)
FCSB
Úterý 06.08.2024, 20:00 • epet Arena, Praha • Liga mistrů • 3 • Předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký večer z pražské Letné, kde se rozehraje dvojzápas třetího předkola Ligy mistrů mezi pražskou Spartou a rumunským mistrem FCSB.

    Už před prvním utkáním je jasné, že postupující z tohoto dvojzápasu se ve finálovém předkole o účast v nejprestižnější klubové soutěži Evropy utká s lepším z dvojice Malmö – PAOK Soluň.
     
    AC Sparta Praha

    Sparta bojuje o svoji první účast v hlavní fázi Ligy mistrů od sezóny 2005/06. Velmi slušně měla rozjetou kvalifikaci loni, kdy ve třetím předkole po remíze 1:1 v Kodani uhrála doma s dánským soupeřem po 90 minutách stejný výsledek, pak dvakrát vedla v prodloužení, ovšem v obou případech jej ztratila a prohrála penaltový rozstřel. Kodaň se pak do Ligy mistrů dostala přes polského mistra Raków a nakonec došla až do osmifinále.

    V současném ročníku kvalifikace o Ligu mistrů už má Sparta za sebou jednoho soupeře, když irského mistra Shamrock Rovers zdolala jasně 2:0 venku a 4:2 doma. Zároveň v české nejvyšší soutěži úspěšně vstoupila do boje o třetí mistrovský titul v řadě, když v domácím prostředí zdolala Pardubice 2:0, mezitím zvítězila v Teplicích 4:1.
     
    FCSB

    Rumunský mistr z FCSB je od roku 2017 oficiální nástupce Steauy Bukurešť, byť fanoušci se s tím neztotožnil a založili nový tým pod hlavičkou Steauy, který už to dotáhl do druhé nejvyšší soutěže.

    Nedlouho před transformací ještě pod hlavičkou původní Steauy Bukurešť se utkala se Spartou v kvalifikaci Ligy mistrů 2016/2017. Na Letné se hrálo 1:1 brankami Josefa Šurala a v Česku velmi dobře známého Nicolaea Stanciua, Stanciu pak vstřelil i obě branky v odvetě a zajistil Steaue postup. Kromě něj se tehdy v dresu rumunského týmu představil Florin Nita.

    Rumunský mistr má za sebou už dvě předkola, byť to první bylo více než tréninkové. Narazil v něm totiž na Virtus ze San Marina a samozřejmě jej bez problémů vyřadil výsledky 7:1 venku a 4:0 doma.

    Druhé předkolo už bylo nesrovnatelně těžší, FCSB narazil na Maccabi Tel Aviv. Doma s izraelským týmem uhrál remízu 1:1 a v náhradním domácím prostředí Maccabi v Budapešti FCSB postoupilo díky vítězné brance Belgičana Baetena na 1:0 v 90. minutě po rychlém brejku z ubráněného rohového kopu. Nutno dodat, že FCSB bylo v obou zápasech fotbalově výrazně lepším týmem.

    V ligové soutěži má FCSB za sebou rovněž tři kola s dvěma domácími zápasy, ovšem oproti Spartě s katastrofální úspěšností. Nejdříve uhrálo domácí remízu 1:1 s Universitateou Kluž, poté remizovalo 2:2 na trávníku nováčka ze Slobozie a zatím naposledy prohrálo 0:2 doma s Otelul Galati.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Vindahl – Vitík, Ross, Sörensen – Preciado, Laci (C), Kairinen, Ryneš – Birmančević, Kuchta, Haraslín
    Náhradníci: Vorel, Surovčík – Daněk, Imanol, Krasniqi, Olatunji, Pavelka, Pešek, Sadílek, Solbakken, Tuci, Wiesner
    Trenér: Lars Friis

    FCSB: Tarnovanu – Cretu, Dawa, Ngezana, Radunović – Sut, Lixandru – Baluta, Olaru (C), Miculescu – Popa
    Náhradníci: Vlad – Alhassan, Antwi, Baeten, Chiriches, Edjouma, Harut, Kiki, Luis Phelipe, Stefanescu
    Trenér: Elias Charalambous

    Rozhodčí: Saggi – Jensen, Olav Dale (vš. Norsko).
     
    Letenská epet Arena už je prakticky zaplněná, do úvodního výkopu zbývá deset minut.
     
    Stadiónem zní sparťanská klubová hymna „Zpívej, kdo jsi sparťanem!“, blíží se nástup hlavních aktérů zápasu na hrací plochu.
     
    Fotbalisté už jsou na trávníku, zahajovacího výkopu se ujme hostující celek.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehráno! Sparťané hrají v klasických rudých dresech, hosté z Rumunska v modro-červených.
     
    1
    Hosté přenesli hru na pravé křídlo, kde Matěj Ryneš v souboji odehrál míč za brankovou čáru a následovat bude rohový kop pro hosty.
     
    2
    Od praporku centroval Olaru, hosté na přední tyči prodloužili míč do „ohně“, k zakončení se ale nikdo nedostal.
     
    3
    Po souhře s Balutou z pravého křídla nepřesně centroval pravý obránce Cretu.
     
    4
    Poprvé se sparťané dostali k soupeřově pokutovému území, po souboji Birmančeviće s Ngezanou se bude jen kopat od branky Tarnovanua.
     
    5
    K prvnímu střeleckému pokusu se dostal Alexandru Baluta, jeho křižná střela z pravé strany pokutového území byla výrazně nepřesná.
     
    5
    Lixandru nedovoleně povalil k zemi Lukáše Haraslína a Sparta bude disponovat první standardní situací.
     
    6
    Přetažený centr Haraslína se snažil vrátit před branku Vitík, ovšem našel pouze Miculescua.
     
    7
    Miculescu u postranní čáře nepřešel přes Preciada, hosté ale budou vhazovat poblíž pokutového území.
     
    7
    Dlouhé auty nebudou hostující doménou, fotbalisté v modro-červeném rychle po krátkém vhazování vrátili míč do středu hřiště.
     
    8
    Olaru centroval z levé strany, Vindahl vyrazil míč k protější postranní čáře.
     
    8
    Před předchozím centrem Olarua Preciado v hlavičkovém souboji zboural Radunoviće, rozhodčí Saggi ponechal hostům výhodu a nyní se k tomuto souboji vrací, když ekvádorskému fotbalistovi důrazně vysvětluje, že takové zákroky nebude v dalším průběhu akceptovat.
     
    10
    Sparťané hrubě zaváhali na pravé straně, kde se za Rossova záda dostal jednoduše Sut, brankář Vindahl nenačasoval své vyběhnutí ideálně a rumunský fotbalista jej obešel, poté ale nedokázal nasměrovat míč z úhlu na odkrytou sparťanskou branku!
    10. Chybu sparťanské defenzivy hosté naštěstí nepotrestali
     
    13
    V prvních dvanácti minutách se sparťanům moc nedařilo držet míč ve středu hřiště a nastěhovat se na útočnou polovinu, Letenští to tak zkouší teď.
     
    14
    Sparťané teď rozehrávají mezi stoperskou trojicí na pětatřiceti metrech od vlastní branky, dopředu se posouvají jen velmi pozvolna.
     
    15
    Rynešovu těžkou přihrávku si nedokázal převzít Kuchta, míč se odrazil k hostujícím fotbalistům.
     
    15
    Preciado se uvolnil na pravém křídle, následný tečovaný centr před Kuchtou odvrátil Cretu.
     
    16
    Z trávníku se těžce zvedá Lukáš Haraslín, ten byl zasažen míčem zblízka při odkopu Ngezany přímo do těch nejcitlivějších míst.
     
    18
    Birmančević se kolmicí po ose hřiště snažil vysunout do šance Kuchtu, ten se ale k míči nedokázal dostat.
     
    18
    Lukáš Haraslín na levém křídle šikovnou kličkou obelstil Cretua, ten pak slovenského reprezentanta podkopl a následovat bude nebezpečná standardní situace pro Spartu.
     
    19
    Haraslínův přízemní střílený centr hosté odkopli za postranní čáru.
     
    20
    Až ve dvacáté minutě jsme viděli první střelecké zakončení rudých. Po dlouhém autu Haraslína Kairinen přiklepl míč Lacimu, jehož prudká rána z dálky proletěla vedle hostující branky.
     
    21
    Preciado byl nedovoleně atakován Olaruem, Sparta zůstává usazena na útočné polovině.
     
    22
    Kairinenův nákop ke vzdálenějšímu rohu pokutového území Vitík sklepl na Ryneše, ten však velmi nepovedenou přihrávkou překopl Lukáše Haraslína u postranní čáry.
     
    22
    Popa potáhl míč otevřenou útočnou polovinou, pak jeho střelu z dobrých třiceti metrů zablokoval Ross. Následně se nepovedlo dostat míč do bezpečí Preciadovi, poměrně snadno jej obehrál Miculescu, jeho prudká rána proletěla nad břevnem sparťanské branky.
     
    24
    Po střetu s Preciadem zůstal chvíli ležet na trávníku Miculascu, už ale vstal na nohy a oba hráči si plácli.
     
    25
    Nepovedená souhra trojice Birmančević – Kairinen – Preciado, finský fotbalista přihrával posledně jmenovanému do protipohybu a hosté se lacino dostávají k autovému vhazování u středové čáry.
     
    27
    Na trávníku po dalším souboji s Preciadem zůstal sedět Olaru, ovšem nakonec nebude potřebovat lékařské ošetření.
     
    29
    Další značný nesoulad ve sparťanské kombinaci, Laciho přihrávka mířila úplně do protipohybu Ryneše, bude se kopat od hostující branky.
     
    31
    Tentokrát Birmančević nepřesně přihrával do běhu Preciadovi, sparťané se nadále v mezihře trápí.
     
    32
    Lukáš Haraslín byl při převzetí míče faulován Ngezanou, sparťané budou zahrávat další standardní situaci.
     
    33
    Haraslínův centr Tarnovanu poměrně nejistě vyrazil před sebe, pak se ale v klubku těl dokázal dostat k volnému míči jako první.
     
    35
    Sparťané se s vydatnou dávkou štěstí dostali do první velké příležitosti! Laci velmi nepřesná přihrávka mířila jen ke Cretuovi, ten však při odkopu ztratil rovnováhu, odehrál míč k hranici pokutového území, kde byl osamocený Haraslín, jeho rána bez přípravy proletěla nad břevnem!
    35. Haraslín svůj volej nedokázal dostatečně sklopit
     
    37
    Birmančević na pětadvaceti metrech posunul míč Lacimu, jenž měl dostatek prostoru na ránu levačkou, ta mu ale vůbec nesedla a mířila výrazně mimo hostující branku.
     
    38
    Ngezana dal velmi riskantní malou domů brankáři Turnovanuovi, ten v poslední chvíli stačil odkopnout míč před dotírajícím Kuchtou.
     
    40
    Hosté zaútočili po levé straně, kde si Popa zpracoval dlouhou přihrávku, připravil si míč na levačku a pálil do připraveného Vindhahla. Registrujeme vůbec první střelu na branku v zápase.
     
    41
    Valentin Cretu se stává prvním žlutě napomenutým hráčem tohoto utkání.
     
    42
    Preciadův přetažený centr na Rosse hosté před dánským obráncem Sparty odehráli na rohový kop, vůbec první pro Spartu v dosavadním průběhu zápasu.
     
    42
    Kairinen rozehrál od praporku po zemi na Laciho, jehož parádní centr našel Asgera Sörensena, ten v obrovské šanci hlavou těsně přestřeluje!
    42. Obrovská šance Sörensena!
     
    43
    Hostující brankář dlouho váhal s odkopem od branky, za což si vysloužil žlutou kartu.
     
    43
    A další žlutá karta. Po odkopu Tarnovanua Popa udeřil loktem do obličeje Rosse, za což si také vysloužil žlutou kartu. Takový rychlý rumunský hattrick ve žlutých kartách.
     
    45
    Matthias Ross šel příliš ostře do souboje s Olaruem poblíž laviček, rozehrávat mohou hosté.
     
    45+1
    Norský arbitr Rohit Saggi k úvodním pětačtyřiceti minutám přidává dvě nastavené.
     
    45+1
    Po dlouhém nákopu na útočnou polovinu je v ofsajdu přistižen Veljko Birmančević.
     
    45+2
    Miculescu na levém křídle vybojoval rohový kop pro FCSB, druhý z pohledu rumunského celku.
     
    45+2
    Olaru rozehrál nakrátko s Balutou, následný centr se neujal.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Po prvním poločase úvodního utkání třetího předkola Ligy mistrů hraje Sparta s FCSB bez branek.

    Sparta se v roli favorita utkání dlouho trápila v mezihře, dokonce zaváháním v defenzivě nabídla zajímavou možnost hostům, ovšem Sut nedokázal z úhlu dopravit míč do odkryté sparťanské branky.

    Domácí se do šancí začali dostávat až v závěrečné čtvrthodině prvního poločasu, nejdříve Haraslín napálil míč z voleje nad branku, poté si na perfektní centr Laciho naskočil Sörensen, ve výborné pozici ale hlavou přestřelil.
     
    Sparta bude pokračovat v zahajovací sestavě, jedinou změnu chystají hosté, jelikož se do hry chystá belgický fotbalista William Baeten. Na trávník už se nevrátí útočník Popa.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FCSB:
    ze hřiště odchází Popa, přichází Baeten.
     
    47
    Lukáš Haraslín v plném běhu neustál souboj s Cretuem, marně se dožadoval odpískání Rumunova faulu, následně na něj nešťastně došlápl, ovšem zcela nezaviněně, tak to rozhodčí Saggi nijak neřeší.
     
    49
    Balutův centr postrádal přesnost, před Rossem ale míč odskočil od trávníku tak nepříjemně, že jej dánský obránce odehrál na rohový kop.
     
    50
    Velmi nepovedený centr Olarua od rohového praporku odvrátil Birmančević.
     
    50
    Další centr Olaru už adresoval ke vzdálenější tyčei, kde se před Preciadem dostal k míči Baeten, jeho zpětný pas před branku dokázal odvrátit do bezpečného prostoru Vindahl.
     
    52
    Preciadův centr srazil za rumunskou branku Radunović, následovat bude sparťanský roh.
     
    53
    Kairinenův rohový kop brankář Tarnovanu vyboxoval, poté se nešťastně srazili Preciado s Haraslínem, z čehož hosté vytěžili rychlý brejk dva na jednoho, Olaru přihrával do obrovské šance Balutovi, ten si ale nedokázal dlouhý pas před Vindahlem zpracovat a vyhnal se ze střeleckého úhlu.
    53. Z této akce hosté vytěžili nakonec jen rohový kop
     
    54
    Rohový kop pak zahrávali také hosté, centr Olarua k bližší tyči se neujal.
     
    55
    Ngezana se nechal obehrát Birmančevićem, následně sparťanského fotbalistu zezadu stáhl k zemi, jasná žlutá karta.
     
    56
    Po faulu Rosse na Baetena mohou rozehrávat hosté.
     
    58
    William Baeten ve středu hřiště zezadu vrazil do Lukáše Haraslína, následně se sám posadil k zemi, rozehrávat mohou samozřejmě sparťané.
     
    60
    Obrovská šance hostů! Při Vindahlově přihrávce Matthias Ross podklouzl, k míči se dostal osamocený Baluta a jeho střelu Vindahl stačil vyrazit do boční sítě!
    60. Sparťanská defenziva si sama vyloženě koleduje
     
    60
    Po rozehrávce nakrátko se za pokutovým územím dostal ke střele Baeten, jeho střelu Kairnen tečoval nad branku.
     
    61
    Steaua Bukurešť právě vstřelila branku! Rumunský celek se ujímá vedení! Na rohový kop Olarua si naskočil JOYSKIM DAWA a jeho hlavičku k bližší tyči Peter Vindahl nedokázal vyrazit!
    61. DAWA - 0:1
     
    62
    Střídání v týmu AC Sparta Praha:
    ze hřiště odchází Laci, přichází Sadílek.
     
    62
    Střídání v týmu FCSB:
    ze hřiště odchází Baeten, přichází Stefanescu.
     
    64
    Preciadův rychlý aut po pravé straně Radulović jemnou tečí nasměroval na rohový kop.
     
    65
    První žlutou kartu ve sparťanském celku dostává Martin Vitík za podražení Olarua.
     
    66
    Miculescu si v pokutovém území Sparty hledal střeleckou pozici, ovšem sparťané jej stačili odblokovat.
     
    68
    Na Birmančevićův centr nedosáhl Kuchta, míč dorazil k rumunskému brankáři.
     
    69
    Tarnovanu zaváhal při rozehrávce, když odehrál míč ke Kuchtovi, tomu ale balón podjel pod nohou a sparťanský útočník jej nedokázal zpracovat.
     
    70
    Haraslínův přízemní centr z levé strany Dawa odkopl za postranní čáru.
     
    71
    Po Sadílkově dlouhém autu míč propadl ve skrumáži před brankou FCSB, ovšem Kuchtova střela z otočky byla zablokována.
     
    72
    Střídání v týmu AC Sparta Praha:
    ze hřiště odchází Kuchta, přichází Olatunji.
     
    72
    Střídání v týmu AC Sparta Praha:
    ze hřiště odchází Haraslín, přichází Krasniqi.
     
    73
    Preciadův centr propadl v pokutovém území k Birmančevićovi, tomu se zády k brance nepovedlo vystřelit.
     
    74
    Birmančevićovi nevyšla souhra s Kairiennem před pokutovým územím na malém prostoru.
     
    74
    Sörensenovu přihrávku do pokutového území si nedokázal zpracovat Birmančević, hosté odkopli míč do pokutového území.
     
    75
    Na trávníku dochází k ošetření dvou hráčů rumunského celku, kteří zůstali ležet, jsou jimi Olaru a Miculescu.
     
    77
    Střídání v týmu FCSB:
    ze hřiště odchází Olaru, přichází Luis Phelipe.
     
    77
    Střídání v týmu FCSB:
    ze hřiště odchází Miculescu, přichází Alhassan.
     
    78
    Po dalším Sadílkově dlouhém autu se sparťané do zakončení nedostali, brzy ale bude následovat také rohový kop.
     
    78
    Sparta právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! Birmančevićův rohový kop na přední tyč VICTOR OLATUNJI dokázal hlavou prodloužit za záda brankáře Tarnovanua!
    78. OLATUNJI - 1:1
     
    80
    Sparťanští fanoušci na zaplněné Letné neúnavně podporují Spartu, ta se bude snažit dokonat obrat.
     
    81
    Olatunji se v osobním souboji ve středu hřiště dopustil nedovoleného zákroku, hosté už rychle rozehráli z místa přestupku.
     
    82
    Utkání na Letné sleduje 17 229 diváků.
     
    83
    Sörensen lacino ztratil míč přihrávkou k Alhassanovi, ten se ale zase rychle zbavil míče podobně špatnou přihrávkou Olatunjimu.
     
    84
    Olatunji vybojoval další rohový kop, z něj se sparťané nedokázali prosadit.
     
    84
    Ermal Krasniqi v blízkosti laviček podkopl rozběhnutého Luise Phelipeho, samozřejmě přijímá žlutou kartu.
     
    84
    Střídání v týmu AC Sparta Praha:
    ze hřiště odchází Preciado, přichází Wiesner.
     
    86
    Baluta ucítil na svých ramenech ruce Kairinena, tak padl k zemi a vybojoval hvizd rozhodčího Saggiho.
     
    86
    Další faul je pískán Sörensenovi, hosté budou znovu rozehrávat ve středu hřiště.
     
    88
    Střídání v týmu FCSB:
    ze hřiště odchází Baluta, přichází Edjouma.
     
    89
    Olatunji se u pravé postranní čáry dostal k centru, který Dawa odrazil za postranní čáru.
     
    90
    Dlouhý aut Sadílka se odrazil za pokutové území ke Krasniqimu, ten trefil míč levačkou špatně, míč nabral špatnou faleš a zamířil až za postranní čáru.
     
    90
    Po faulu na Birmančeviće bude Sparta zahrávat standardní situaci od postranní čáry.
     
    90+1
    Rozhodčí Saggi oddaluje závěrečný hvizd o pět nastavených minut.
     
    90+2
    Po zákroku Cretua na Birmančeviće bude Sparta zahrávat standardní situaci tentokrát od rohu pokutového území. Rumunský obránce si navíc říkal o druhou žlutou a potažmo červenou kartu, norský arbitr si vystačil s ústní domluvou.
     
    90+2
    Birmančević to zkoušel přímo na branku a Tarnovanu vyrazil jeho střelu na tyč!
    90+2. Birmančević orazítkoval tyč rumunské branky
     
    90+3
    Sparta právě vstřelila branku!
    Druhá gólová radost na Letné! Po Sadílkově dlouhém autu se k odraženému míči dostal KAAN KAIRINEN a z voleje jej nechytatelně napálil do sítě!
    90+3. Neuznaný gól Sparty
     
    90+4
    Rozhodčí Saggi se jde podívat na monitor na počínání Martina Vitíka před trefou Kairinena.
     
    90+4
    Žlutou kartu za protesty dostává Luiz Phelipe.
     
    90+5
    Po zhlédnutí videozáznamu rozhodčí Saggi odvolává sparťanskou branku kvůli faulu Martina Vitíka, který předcházel Kairinenově brance!
    90+5. Gól neplatil kvůli tomuto Vitíkově postrčení
     
    90+7
    V úvodu sedmé nastavené minuty se do zajímavé pozice dostal Luiz Phelipe, jeho střelu srazil na rohový kop Matthias Ross.
     
    90+7
    Z rohového kopu hosté nezahrozili, jejich veškerou snahu pak uťal ofsajd na levé straně hřiště.
     
    90+8
    Edjouma zasáhl šlapákem Matthiase Rosse při odkopu nevybíravým šlapákem a dostává žlutou kartu, ovšem ve hře může být i červená karta.
     
    90+9
    Žlutou kartu za následné nevhodné chování dostává i Risto Radunović.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    Sparta v úvodním zápase třetího předkola Ligy mistrů remizovala s rumunským mistrem FCSB 1:1 a zopakoval se tak výsledek, který tu Sparta uhrála v roce 2016 s předchůdcem rumunského týmu Steauou Bukurešť. Tehdy v odvetě sparťané prohráli na soupeřově hřišti 0:2. Věřme, že letos to dopadne opačně.
     
    Dnešní utkání nabídlo oboustranně obrovské množství nepřesností a minimum fotbalové kvality. Po hodině hry se dostali do vedení hosté, když se po rohovém kopu kapitána Olarua dokázal prosadit kamerunský obránce Dawa.

    Sparťané ve druhém poločase dlouho čekali na nějakou výraznější příležitost. Dočkali se až v 78. minutě, kdy také udeřili po rohu, Birmančevićův centr usměrnil do sítě Victor Olatunji.

    V nastaveném čase se Letná radovala z druhé branky, když se po dlouhém autu a odraženém balónu trefil uzdravený Kaan Kairinen. Jeho trefa však byla rozhodčím Roggim odvolána, když si norský arbitr prohlédl na videu počínání Martina Vitíka, jenž přistrčil soupeře.
     
    Odveta se uskuteční příští úterý ve 20:30 v Bukurešti a postupová matematika je jasná, vítěz zápasů postupuje, ať už to bude po základní hrací době, prodloužení či penaltovém rozstřelu.
     
    STATISTIKY

    Střely celkem: 11 – 10
    Střely na bránu: 3 – 4
    Střely mimo bránu: 6 – 3
    Zablokované střely: 3 – 2

    Rohové kopy: 5 – 7
    Ofsajdy: 1 – 1

    Fauly: 15 – 18
    Žluté karty: 2 – 7
    Červené karty: 0 – 0 (22:23:33)

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 78. Olatunji (Birmančević) – 61. Dawa (Olaru)

    Karty:   65. Vitík (SPA), 84. Krasniqi (SPA) – 41. Cretu (STB), 43. Tarnovanu (STB), 43. Popa (STB), 55. Ngezana (STB), 90+4. Luiz Phelipe (STB), 90+8. Edjouma (STB), 90+9. Radunović (STB)


    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:3. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:18.
    AC Sparta Praha: Vindahl – Vitík, Ross, Sörensen – Preciado, Laci (C) (62. Sadílek), Kairinen, Ryneš – Birmančević, Kuchta (72. Olatunji), Haraslín (72. Krasniqi)
    Náhradníci: Vorel, Surovčík – Daněk, Imanol, Krasniqi, Olatunji, Pavelka, Pešek, Sadílek, Solbakken, Tuci, Wiesner

    Trenér: Lars Friis

    FCSB: Tarnovanu – Cretu, Dawa, Ngezana, Radunović – Sut, Lixandru – Baluta (88. Edjouma), Olaru (C) (77. Luis Phelipe), Miculescu (77. Alhassan) – Popa (46. Baeten, 62. Stefanescu)
    Náhradníci: Vlad – Alhassan, Antwi, Baeten, Chiriches, Edjouma, Harut, Kiki, Luis Phelipe, Stefanescu

    Trenér: Elias Charalambous

    Rozhodčí: Saggi – Jensen, Olav Dale (vš. Norsko)

    Diváci: 17 229
    Úterý 13.08.2024
    FCSB - Sparta 2:3

    Branky: 60. Olaru, 85. Edjouma (Olaru) – 13. Birmančević, 28. Birmančević (pen.), 37. Haraslín (Birmančević)

    Karty:   30. Olaru (STB), 30. Baluta (STB), 48. Lixandru (STB), 90+4. Tarnovanu (STB) – 34. Preciado (SPA), 62. Birmančević (SPA)

    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:9.