Přehled událostí na LOH Paříž 2024 – 11. den (kon.) | Přehled událostí na LOH Paříž 2024 – 12. den (kon.)
konec
Přehled událostí na LOH Paříž 2024 – 12. den

Středa 07.08.2024, 09:00Olympijské hry
Sledujte:
     
    23:43
    Golf

    Prvním kolem odstartovala soutěž žen a suverénně nejlépe si vedla domácí Céline Boutierová, světová čtyřka, která zapsala 7 ran pod normu hřiště. O 3 údery za ní je Jihoafričanka Ashleigh Buhaiová, další 2 rány zrácí čtveřice žen včetně Američanky Lilie Vuové, světové dvojky. Další Američanky, Rose Zhangová a obhájkyně zlata Nelly Kordová, prošly hřiště v paru, tj.na 72 úderů, a dělí se o 13. pozici. Z českých hráček si v prvním kole vedla lépe Sára Kousková, s výsledkem +1 je na dělené 26. příčce, Kláře Davidson Spilkové se vůbec nevedlo, zahrála hned 6 bogey a se skóre +5 je až na děleném 46. místě.
     
    21:42
    Atletika

    Novou olympijskou vítězkou v tyči žen je úřadující spolumistryně světa, 27letá Australanka Nina Kennedyová! Jako jediná dokázala skočit 490 cm na první pokus, čímž rozhodla celou soutěž. Obhájkyně zlata a druhá úřadující spolumistryně světa Američanka Katie Moonová přenášela dva pokusy na 495 cm, ale v 3,5 hodiny trvající soutěži na to už neměla. Bronzovou medaili za nový kanadský rekord slaví Alysha Newmanová, ve 30 letech vyhrává první velkou medaili v kariéře. Amálie Švábíková po svém dosud nejlepším životním výkonu skončila na 5. místě.
     
    21:31
    Atletika

    Amálie Švábíková už další vylepšení českého rekordu nepřidala a zapisuje tak ve finále tyčkařek skvělých 480 cm a 5. místo, se kterým málokdo počítal. Dlouho se teď ale neskáče, z neuvedeného důvodu se na doskočišti vyměňovaly stojany uprostřed rozeskákaných 490 cm.
    Neskutečný závěr vítězného Quincyho Halla
     
    21:22
    Atletika

    Úžasné finále čtvrtky mužů! Velmi rychle rozběhnuté, na začátku cílové rovinky se od ostatních odpoutal favorizovaný Brit Matthew Hudson-Smith, ale kde se vzal, tu se vzal, zvláštním velmi dlouhým krokem se přiřítil Američan Quincy Hall a po bronzu z loňského mistrovství světa v Paříži vítězí ve čtvrtém nejrychlejším čase všech dob, 43,40 s! Dvojnásobný medailista z posledního mistrovství světa Matthew Hudson-Smith v novém evropském rekordu musí kousat pouze stříbro, pro které do Paříže nepřijel. Překvapivý bronz pak v národním rekordu Zambie sebral těsně před páskou teprve 21letý Muzala Samukonga!
     
    21:20
    Atletika

    Do finále 400 m žen postoupily Salwa Eid Naserová z Bahrajnu, Marileidy Paulinová z Dominikánské republiky, Polka Natalia Kaczmareková, Britka Amber Anningová, Sada Williamsová z Barbadosu, Irka Rhasidat Adelekeová, Američanka Alexis Holmesová a Norka Henriette Jaegerová.

    Lurdes Gloria Manuel doběhla ve svém semifinále poslední v čase 51,42 s, na víc už nejspíš nebyly síly. Celkově je hodnocena na 22. pozici.
    480 cm! Nový český rekord v podání Amálie Švábíkové!
     
    20:35
    Atletika

    Amálie Švábíková na třetí pokus skáče nový český rekord 480 cm! Skončí ve finále tyčkařek nejhůře pátá. Další postupná výška je 485 cm.
     
    20:00
    Atletika

    Amálie Švábíková krásným pokusem skočila ve finále tyčkařek 470 cm napodruhé a je na průběžném 8. místě.
     
    14:02
    Rychlostní kanoistika

    Anežka Paloudová vyhrála své čtvrtfinále kajakářek a postupuje do sobotního semifinále.
     
    13:02
    Atletika

    Kristiina Sasínek Mäki v pomalu rozběhnuté druhé opravě žen na 1 500 m útočila v posledním kole ze zadních pozic, ale dostala se pouze na páté místo, postup do semifinále byl jen pro první tři. V Paříži tak své účinkování končí. A velmi nečekaně končí i taková jména jako Australanka Linden Hallová, která letos běžela 3:56 min, či Irka Sarah Healyová.
     
    12:43
    Atletika

    Kvalifikace oštěpařek znamená konečnou nejen pro Petru Sičakovou, ale především pro některé adeptky na medaile. Zklamaly všechny tři Číňanky, senzačně končí Srbka Adriana Vilagošová, Rakušanka Victoria Hudsonová i Němka Christin Hussongová, finále nebudou házet ani Lotyška Lina Muzeová-Sirmaová či Australanka Kelsey-Lee Barberová.

    Složení finálové dvanáctky:
    Maria Andrejczyková (POL), Sara Kolaková (CRO), Flor Denis Ruizová Hurtadová (COL), Jo-Ane van Dyková (RSA), Elina Tzengková (GRE), Mackenzie Littleová (AUS), Haruka Kitagučiová (JPN), Kathryn Mitchellová (AUS), Yulenmis Aguilarová (ESP), Marie-Therese Obstová (NOR), Nikola Ogrodníková (CZE) a Momone Uedaová (JPN).
     
    12:27
    Atletika

    Petra Sičaková před posledním pokusem věděla, že pro postup do finále musí hodit aspoň 61,08 m. Jenže oštěp poslala pod 60 metrů a v kvalifikaci skončí na 14. místě s výkonem 60,47 m, 13 cm za svým letošním nejlepším hodem. Dělala, co mohla. Snad příště. Nikola Ogrodníková už má postup prakticky jistý.
     
    12:14
    Atletika

    Petra Sičaková se druhým pokusem nezlepšila a aktuálně drží to úplně poslední postupové místo do finále. Nikola Ogrodníková z první skupiny je celkově o 2 pozice před ní.
     
    12:08
    Atletika

    Jan Štefela bude skákat finále výšky na olympijských hrách! Jako klíčový se ukázal úspěch hned prvním pokusem na 224 cm, právě čistý zápis na této výšce ho do finále posunul. Společně s ním do finále postoupili Italové Stefano Sottile a Gianmarco Tamberi, Američan Shelby McEwen, Novozélanďan Hamish Kerr, Katařan Mutaz Essa Baršim, který nakonec kvalifikaci doskákal a zdá se, že lýtko nepříjemnost při jednom rozběhu vydrželo, Korejec U Sang-hjok, Japnoec Rjojči Akamacu, Jamajčan Romaine Beckford, Jihoafričan Brian Raats, Ukrajinec Oleh Doroščuk a Bulhar Tihomir Ivanov.
     
    12:05
    Atletika

    Jakub Dudycha do posledních metrů bojoval o přímý postup do semifinále osmistovky, jen těsně na něj nedosáhl. Utekl mu o pouhé 4 setiny sekundy, které ho dělily od třetího místa ve druhém rozběhu. Velká škoda, snad předvede dobrý výkon i v opravách.
     
    12:00
    Atletika

    Nadějný první pokus Petry Sičakové ve druhé skupině kvalifikace oštěpařek. 60,47 m ji zatím drží na postupové pozici do finále.
     
    11:56
    Rychlostní kanoistika

    Martin Fuksa výborně zvládl svoji rozjížďku singlkanoistů, postoupil přímo do semifinále z prvního místa a zdálo se, že se ze sil příliš nevydal.
     
    11:44
    Sportovní lezení

    V kvalifikaci kombinace mužů končí některá velká jména! Druhou část, lezení na obtížnost, totálně pokazil třeba čtvrtý muž z Tokia Japonec Tomoa Narasaki či několikanásobný medailista z lezení na obtížnost Němec Alexander Megos, nepříliš dobré výkony v obou částech zlomily vaz mistru světa z roku 2021 Němci Yannicku Floheovi či loni výbornému Korejci I To-hjunovi.

    Kvalifikaci vyhrál největší favorit na zlato, teprve 17letý Japonec Sorato Anraku, v součtu dosáhl 137,1 bodu. Za ním skončil Brit Toby Roberts, Adam Ondra postupuje ze třetího místa, to zní velmi nadějně. Dále polezou finále obhájce zlata Španěl Alberto Gines Lopez, obhájce bronzu a loňský mistr světa Rakušan Jakob Schubert, Francouz Paul Jenft, Američan Colin Duffy a Brit Hamish McArthur.
     
    11:30
    Rychlostní kanoistika

    Josef Dostál kontrolovanou jízdou, při které ušetřil nějaké síly, bezpečně postoupil přímo do semifinále na singlkajaku. Ve své rozjížďce skončil druhý.
    Adam Ondra si zajišťuje postup do finále kombinace. Takhle vysoko v obtížnosti vylezli jen další 3 muži.
     
    11:14
    Sportovní lezení

    Adam Ondra předvedl ve druhé části kvalifikace zatím druhý nejlepší výkon, 68,1 bodu, se součtem 116,8 bodu je ale jasně první, a protože po něm leze už jen 7 mužů, je jasné, že si zajistil postup do pátečního finále!
     
    11:08
    Atletika

    Slovenka Viktoria Forsterová na přímý postup do semifinále stovky překážek nedosáhla, s časem 13,08 s musí do oprav.
    Poslední kvalifikační hod Nikoly Ogrodníkové, snad bude stačit
     
    11:03
    Atletika

    Nikola Ogrodníková hodila posledním kvalifikačním pokusem 61,16 m, posunula se ve své skupině na čtvrté místo a tohle by už na postup stačit mělo. Naprosto stupidní chyba při jasně nejdelším prvním pokusu tak nejspíš nebude mít ty nejhorší následky.
     
    10:52
    Atletika

    Jan Štefela třetím pokusem na 220 cm zachránil další účast v kvalifikaci výškařů. Kdyby měl skončit už tady, jednalo by se o obrovské zklamání.
     
    10:51
    Atletika

    Nikola Ogrodníková druhým pokusem hodila 59,42 m a to na postup rozhodně stačit nebude. Ještě jeden pokus.
     
    10:47
    Sportovní lezení

    Probíhá druhá část kvalifikace mužů v kombinaci, lezení na obtížnost. Zdá se, že šanci na obhajobu zlaté medaile právě zachránil Španěl Alberto Gines Lopéz, který až po 14. místě a 28,7 bodu z boulderingu dolezl z prvních 8 startujících suverénně nejvýš, dostal 72 bodů a celkem tedy 100,7 bodu. Adam Ondra poleze jako třináctý, nejpozději za 30 minut.
     
    10:40
    Atletika

    Nikola Ogrodníková mohla pro sebe ukončit kvalifikaci oštěpařek hned prvním pokusem, hodila asi metr za hranici kvalifikačního limitu stanoveného na 62 metrů, jenže si nepohlídala své nohy a poskakováním po odhodu přešlápla. Naprosto triviální chyba, musí doufat, že ji nebude šíleně mrzet.
     
    10:32
    Atletika

    Slovenská dvojice Dominik Černý, Hana Burzalová dokončila chodecký maraton smíšených štafet nakonec na 18. místě, v české dvojici podal na své poměry velmi dobrý výkon Vít Hlaváč, jenže papírově silnější Eliška Martínková se v obou svých úsecích trápila a nakonec z 23. pozice několik kilometrů před cílem vzdala.
     
    10:03
    Rychlostní kanostika

    Anežka Paloudová ve své rozjížďce ženského singlkajaku bojovala o přímý postup do semifinále, ale na Švédku Linneu Stensilsovou a Srbku Milicu Novakovićovou nestačila. Dokončila třetí a bude se jí tak týkat odpolední čtvrtfinále, v němž by neměla mít s postupem žádné problémy.
     
    9:15
    Golf

    Prvním kolem se rozbíhá soutěž golfistek i s dvěma Češkami. Klára Davidson Spilková provede první drive zhruba v 11:33, Sára Kousková cca ve 12:28.
     
    9:00
    Atletika

    Již od 7:30 probíhá pod Eiffelovou věží chodecký maraton smíšených štafet, což jsou reálně smíšené dvojice. Každý její člen jde dva úseky, muž první a třetí, žena druhý a čtvrtý. Je to olympijská premiéra této disciplíny. Před malou chvílí se závod přehoupl do druhé poloviny, Vít Hlaváč s Eliškou Martínkovou se podle očekávání pohybují v závěru 25členného startovního pole. Stejně tak Slováci Dominik Černý s Hanou Burzalovou. Vedoucí dvojici tvoří Ekvádorec Brian Daniel Pintado a Španěl Álvaro Martín, za nimi jde Číňan Čang Ťün, následovaný Australanem Rhydianem Cowleyem a Peruáncem Césarem Rodríguezem.

    Libor Štěpán

    Program soutěží 12. dne
    Atletika
    7:30 chodecký maraton smíšených štafet (Vít Hlaváč, Eliška Martínková)
    10:05 výška mužů (kvalifikace, Jan Štefela)
    10:15 100 m překážek žen (rozběhy)
    10:25 oštěp žen (kvalifikace, Nikola Ogrodníková, Petra Sičaková)
    11:10 5 000 m mužů (rozběhy)
    11:55 800 m mužů (rozběhy, Jakub Dudycha)
    12:45 1 500 m žen (opravy, Kristiina Sasínek Mäki)
    18:15 tyč žen (finále, Amálie Švábíková)
    19:05 110 m překážek mužů (semifinále)
    19:15 trojskok mužů (kvalifikace)
    19:35 400 m překážek mužů (semifinále)
    20:02 200 m mužů (semifinále)
    20:25 disk mužů (finále)
    20:45 400 m žen (semifinále, Lurdes Gloria Manuel)
    21:20 400 m mužů (finále)
    21:43 3 000 m překážek mužů (finále)

    Basketbal
    11:00 Srbsko–Austrálie (ženy, čtvrtfinále)
    14:30 Španělsko–Belgie (ženy, čtvrtfinále)
    18:00 Německo–Francie (ženy, čtvrtfinále)
    21:30 Nigérie–USA (ženy, čtvrtfinále)

    Box
    21:30 ženy do 57 kg (semifinále)
    22:02 muži nad 92 kg (semifinále)
    22:34 muži do 63,5 kg (finále)
    22:51 muži do 80 kg (finále)

    Dráhová cyklistika
    12:45 sprint mužů (kvalifikace)
    13:26 keirin žen (1. kolo)
    13:52 stíhací závod družstev žen (1. kolo)
    14:30 sprint mužů (1. kolo a opravy)
    15:10 keirin žen (opravy)
    17:30 sprint mužů (2. kolo a opravy)
    18:04 stíhací závod družstev mužů (finále)
    18:57 stíhací závod družstev žen (finále)
    19:38 sprint mužů (osmifinále a opravy)

    Golf
    9:00 ženy (1. kolo, Sára Kousková, Klára Davidson Spilková)

    Házená
    9:30 Španělsko–Egypt (muži, čtvrtfinále)
    13:30 Německo–Francie (muži, čtvrtfinále)
    17:30 Dánsko–Švédsko (muži, čtvrtfinále)
    21:30 Norsko–Slovinsko (muži, čtvrtfinále)

    Jachting
    12:03 kite žen (jízdy 7–16)
    12:13 dinghy žen (finále)
    12:23 kite mužů (jízdy 8–16)
    13:13 dinghy mužů (finále)
    14:43 multihull mix (finále)
    15:43 dinghy mix (finále)

    Plážový volejbal
    17:00 čtvrtfinále žen
    21:00 čtvrtfinále mužů

    Pozemní hokej
    14:00 Nizozemsko–Argentina (ženy, semifinále)
    19:00 Belgie–Čína (ženy, semifinále)

    Rychlostní kanoistika
    9:30 kajak žen (rozjížďky, Anežka Paloudová)
    10:40 kajak mužů (rozjížďky, Josef Dostál)
    11:40 kanoe mužů (rozjížďky, Martin Fuksa)
    13:30 kajak žen (čtvrtfinále)
    14:10 kajak mužů (čtvrtfinále)
    14:40 kanoe mužů (čtvrtfinále)

    Skateboarding
    12:30 park mužů (kvalifikace)
    17:30 park mužů (finále)

    Skoky do vody
    10:00 3m prkno mužů (semifinále)
    15:00 3m prkno žen (kvalifikace)

    Sportovní lezení
    10:00 kombinace mužů (kvalifikace – lezení na obtížnost, Adam Ondra)
    12:35 lezení na rychlost žen (čtvrtfinále, semifinále, finále)

    Stolní tenis
    10:00 Německo–Indie (družstva žen, čtvrtfinále)
    10:00 Čína–Korea (družstva mužů, čtvrtfinále)
    15:00 Čína–Tchaj-wan (družstva žen, čtvrtfinále)
    15:00 Francie–Brazílie (družstva mužů, čtvrtfinále)
    20:00 Japonsko–Švédsko (družstva mužů, semifinále)

    Synchronizované plavání
    19:30 družstva (akrobatická sestava)

    Taekwondo
    9:00 muži do 58 kg (předkolo, 1. kolo)
    9:09 ženy do 49 kg (předkolo, 1. kolo)
    14:30 ženy do 49 kg (čtvrtfinále)
    14:40 muži do 58 kg (čtvrtfinále)
    16:21 ženy do 49 kg (semifinále)
    16:36 muži do 58 kg (semifinále)
    19:30 ženy do 49 kg (opravy)
    19:40 muži do 49 kg (opravy)
    20:19 ženy do 49 kg (o 3. místo)
    20:34 muži do 58 kg (o 3. místo)
    21:19 ženy do 49 kg (finále)
    21:37 muži do 58 kg (finále)

    Vodní pólo
    14:00 Chorvatsko–Španělsko (muži, čtvrtfinále)
    15:35 Řecko–Srbsko (muži, čtvrtfinále)
    19:00 USA–Austrálie (muži, čtvrtfinále)
    20:35 Itálie–Maďarsko (muži, čtvrtfinále)

    Volejbal
    16:00 Polsko–USA (muži, semifinále)
    20:00 Itálie–Francie (muži, semifinále)

    Vzpírání
    15:00 muži do 61 kg
    19:30 ženy do 49 kg

    Zápas
    11:00 řecko-římský mužů do 77 kg (opravy)
    11:00 volný styl žen do 50 kg (opravy)
    11:00 řecko-římský mužů do 97 kg (opravy)
    11:30 řecko-římský mužů do 67 kg (osmifinále a čtvrtfinále)
    11:30 volný styl žen do 53 kg (osmifinále a čtvrtfinále)
    11:30 řecko-římský mužů do 87 kg (osmifinále a čtvrtfinále)
    18:15 řecko-římský mužů do 67 kg (semifinále)
    18:45 řecko-římský mužů do 87 kg (semifinále)
    19:15 volný styl žen do 53 kg (semifinále)
    19:45 řecko-římský mužů do 77 kg (o 3. místo a finále)
    20:30 řecko-římský mužů do 97 kg (o 3. místo a finále)
    21:15 volný styl žen do 50 kg (o 3. místo a finále)