USA – Finsko 3:1 (kon.) | Švýcarsko – Švédsko 1:12 (kon.) | Slovensko – Kanada 1:5 (kon.)
Finsko – Česko 1:4 (kon.) | Německo – USA 3:12 (kon.)
konec
Německo
3:12 (0:2, 0:6, 3:4)
USA
Středa 07.08.2024, 23:30Hlinka Gretzky Cup • Skupina B
Partner:
     
    Německo se dnes stalo obětním beránkem ofenzivního představení Spojených Států. Američané nastříleli 12 gólů a Německo muselo přibližně v polovině zápasu střídat gólmana. Ani jeden Německý gólman nepředvedl optimální výkon v brankovišti a soupeř toho využil plnými doušky. Amerika si tak zajišťuje účast v playoff a Němce tak čeká zápas se Slováky o páté místo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:07
    Vyloučení v týmu Německo:
    Gustavs Griva – 2 min., podrážení.
     
    58:21
    USA v plném počtu. (02:12:11)
     
    56:37
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Alexander Donovan zrychlil přechod do útočného pásma a přes hokejku bránícího hráče přihrál do jízdy Samovi SPEHAROVI, který pohotově zakončil mezi betony Kaisera. Další gól v početní nevýhodě pro Američany.
     
    56:21
    Vyloučení v týmu USA:
    Cullen McCrate – 2 min., hrubost.
     
    56:21
    Na zemi dlouho ležel Max Ziergiebel po tvrdém střetu s protihráčem. Těžko se sbírá z ledové plochy a troufám si odhadnout, že pro něj zápas končí. Sudí zákrok McCratea posoudil jako nečistý a čeká nás tak přesilovka Německa.
     
    54:16
    Dnešní utkání je opravdu bohaté na góly a prakticky veškeré vážnější příležitosti končí brankou. Pro nestranného fanouška určitě zajímavý zápas.
     
    52:12
    Německo právě vstřelilo branku!
    Střela prošla až ke Cameronovi, ze kterého kotouč vypadl a poté dorazil puk za záda Camerona, který nestihl na kotouč reagovat.
     
    50:57
    Německo právě vstřelilo branku!
    Obránce Carlos HÄNDEL teď vzal proud hry do svých rukou a s pukem projel celé hřiště a poté zakončil do protipohybu brankáře Camerona a alespoň tak trochu upravuje výsledek utkání.
     
    49:49
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Alexander DONOVAN po souboji Nicholase Sykory a následném přikopnutí od Sama Spehara uklízí puk znovu za záda bezmocného Kaisera, který už toho musí mít dost. Američané se z gólu už ani neradují a po jejich vstřelení se staví rovnou na středový kruh.
     
    49:11
    USA v plném počtu.
     
    47:11
    Vyloučení v týmu USA:
    Sam Kappell – 2 min..
     
    46:22
    Sykora a Spehar se sami řítili na Kaisera, ten ale krásným zákrokem zabraňuje dalšímu gólu USA
     
    45:23
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Cooper SIMPSON využil dravosti spoluhráče Jesseho Orlowského, který mu přihrál pohotovou zadovkou do předbrankového prostoru, odkud vypálil nad rameno Kaisera. Desátý gól pro USA.
     
    43:17
    Německo právě vstřelilo branku!
    Max BLEICHER se zapisuje do tabulky střelců po souboji Davida Lewandowského, od kterého se vykutálel kotouč do volného prostoru. Bleicher si ho převzal a pohotovou střelou nad lapačku Camerona si připisuje první německý gól.
     
    42:50
    Vyloučení v týmu USA:
    Alexander Donovan – 2 min., nedovolené bránění.
     
    42:34
    Vyloučení v týmu Německo:
    Niclas Hempel – 2 min., hákování.

    David Dostál

    Branky a nahrávky: 44. Bleicher (Lewandowski), 51. Händel, 53. Grin (T. Kose) – 4. Fiddler (Murphy), 17. Mutryn (Kevan), 22. Spehar (Donovan), 23. Sykora (Grimes, Moe), 24. Lansing (Hayes, McCrate), 25. Jette (Kevan, Mutryn), 27. Moe (Murphy), 37. Sykora (Orlowsky, Grimes), 42. Moe (Donovan), 46. Simpson (Orlowsky, Fiddler), 50. Donovan (Spehar, Sykora), 57. Spehar (Donovan)


    Německo: Stuhrmann (27. Kaiser) – Hempel, Händel, Bleicher, F. Kose, Krüger, J. Smith, Wijacki, Warnecke – Willhöft, Ziergiebel, Lewandowski – Schäfer, Grin, T. Kose – Kronhardt, Brandt, Kessler – Zwickl, G. Griva, R. Griva.
    USA: Cameron – Engle, Fiddler, McCrate, Rombach, Bleyl, Grimes, Murphy – Simpson, Lansing, Hayes – Kevan, Jette, Mutryn – Spehar, Donovan, Moe – Sykora, Orlowsky, Kappell.