TK FK VIAGEM Ústí nad Labem (kon.)
konec
Tisková konference FK VIAGEM Ústí nad Labem

Středa 07.08.2024, 13:00 • Městský stadion Ústí nad Labem • Tiskové konference
     
    To je ode mně vše, děkuji za pozornost. (13:29:46)
     
    To je z dnešní předsezónní tiskové konference vše, tiskové středisko se rychle vyklidilo. Připomínám, že první mistrovské utkání sehrají ústečtí již tento víkend na půdě rezervy Hradce Králové.
     
    Lukáš Zoubele k posledním možným posilám:
    Řešíme ještě přestup jednoho Brazilského hráče, kde chybí poslední detaily. Pak je zde ještě jeden, který čeká na víza.
     
    Václav Kožíšek:
    Připravujeme atrakce pro děti, skákací hrady, malá hřiště. Vstupné bude i nadále formou výstupného. Zapracovali jsme na problémech s občerstvením a sociálním zařízením. Snažíme se pro lidi dělat maximum i mimo fotbal.
     
    Lukáš Zoubele o konkurentech v postupu:
    S naším týmem musíme koukat jen na sebe a dokráčet prostě co nejdál.

    O fanoušcích:
    Loni jsme měli nejvyšší návštěvy v soutěži. Dále se snažíme s fanoušky pracovat. Na stadionu vznikají nové malby, v plánu je maskot, nové dresy a další novinky. Chtěl bych tímto všechny pozvat hned k prvnímu zápasu s Českou Lípou.
     
    Trenér Habanec:
    Tu mládež nyní profilujeme tak, aby měla šanci si do velkého fotbalu čuchnout. Snažíme se takto pracovat.
     
    Václav Habanec:
    Béčko máme nyní v divizi, i tito kluci nám mohou v případném poháru pomoci. Je tam hodně perspektivních hráčů.
     
    Svatopluk Habanec o ambicích v poháru:
    Cíl číslo jedna je postup, je to tudíž výš než MOL Cup. Brzy tu bude blok, kde odehrajeme během dvou týdnů asi čtyři utkání. Kádr je široký, dá se tedy čekat nasazení širšího kádru právě v poháru. Určitě ale nepůjdeme do utkání s cílem prohrát. Bude to součást vrcholu naší přípravy.
     
    Kapitán Březina o mentální složce týmu:
    Jsme velmi soutěživí, nikdo nechce prohrát ani jedno tréninkové bago. Oproti jaru je zde mnohem cílevědomější kádr, myslím, že nám to v sezóně pomůže.
     
    David Březina o své roli kapitána:
    Jsem rád, že to kabina přijala. Zodpovědnost je to veliká, cíle jsou taky velké. Nemyslím si, že mě to bude hodně svazovat, ale jak říkám, je to velká zodpovědnost, chci týmu maximálně pomoci.
     
    Svatopluk Habanec k brankařské jedničce:
    Příchodem Tomáše Grigara je jednička asi jasná. Určitě budou mít ale možnosti i další, sám David Němec byl z příchodu Tomáše nadšen, je rád, že se má od koho učit. Grigar navíc bude působit i v jiné roli než jenom hráčské, už nyní spolupracuje s naší devatenáctkou.
     
    Trenér Habanec k volbě kapitána:
    Kabina to tak vycítila. Jde to vidět na hřišti i mimo něj, je to lídr. Je škoda, že nemůže hrát první utkání. Musíme být v zápasech pokorní, chceme, aby se hráči věnovali pouze hře, chceme působit dobře i tímto směrem.
     
    Svatopluk Habanec na dotaz ohledně stolního fotbalu:
    Já sám na stolní fotbal moc nejsem. Takovéto aktivity přináší emoce, kluci jsou soutěživí a ukazuje se to hned tady. Je to potřeba, mám radši hráče, které nenechá spát ani prohraný fotbálek na tréninku.
     
    David Březina:
    Kádr se velmi zkvalitnil, kvalita vzrostla už i na tréninku, každý to bere zodpovědně. Soutěž je určitě složitá, musí jít vidět, že se chceme rvát o postup. Bude to o nás, jsme dobře připraveni, v přípravě bylo vidět, jak se lepšíme. V kabině držíme pospolu. Podnikáme různé akce, tenis, šipky, beachvolejbal. Od trenéra jsme do kabiny dostali stolní fotbálek. Tmelíme partu, zapojujeme různé aktivity.
     
    Václav Kožíšek k rozpočtu pro sezónu:
    Klub se podřídil jedinému cíli, postupu. Chceme vyhrát naši skupinu a pak porazit i vítěze druhé skupiny. Rozpočet je nadstandartní, navýšil se zhruba o 30 procent. Také jsme ušetřili na některých hráčích, kteří měli moc vysoké platy. S vedením si jdeme ruku v ruce, další posily jsou naplánovány na zimu. S Lukášem Zoubelem jsme nejprve hledali trenéra a jsme rádi, že se podařilo sehnat právě Sváťu (Svatopluk Habanec). Poté jsme již mohli hledat hráče, kromě Tomáše Grigara se jedná vždy spíše o mladší hráče. Tomáš nám bude pomáhat ale i v jiných směrech. Tým je mladý, formujeme ho už i na případný postup.
     
    Lukáš Zoubele ke změnám v kádru:
    S panem Kožíškem jsme to začali řešit již koncem loňské sezóny, těch změn je hodně. Naše hlavní požadavky byl charakter, pohyblivost a rychlost, které chyběly v loňské sezóně. Dále pak týmovost, v tomto jsme nyní velmi spokojeni. I věkově jsme kádr měnili. To byly ty hlavní aspekty, které jsme pak ladili s hlavním trenérem. Důležitým aspektem byl pro hráče přechod na profesionální režim, díky kterému jsme získali hráče jako Kodad a další.
     
    K přípravným utkáním:
    Soupeř měl ještě hodně hráčů mimo, z toho pramenily některé naše vysoké výhry. Takže to bereme s rezervou a moc si nevyskakujeme, chceme být úspěšní hne od prvního utkání.
     
    Svatopluk Habanec k dotazům ohledně přípravy:
    Do teď jsme se poznávali, změn bylo mnoho. Postupně jsme se sehrávali a mířili k tomu, čím bychom se chtěli ukazovat. Veliké díky patří vedení, které nám připravilo nadstandartní podmínky. Velice nám pomohlo soustředění v Modré, kde jsme se poznali nejen fotbalově, ale i lidsky. Chceme se prezentovat fotbalem, který bude splňovat nejvyšší cíle. Máme hráče, které jsou velmi laděni do ofenzivy. První utkání ukázaly nedostatky v defenzivě, ale měli jsme dost času na vypilování těchto problémů. Náročnost přípravy byla čím dál víc intenzivnější, stále jsme přidávali a chceme v tom pokračovat i v úvodu soutěže.
     
    Úvodního slova se ujal Lukáš Zoubele, který postupně představil všechny aktéry a vyzval k dotazům.

    Jan Koudelka