2. kolo – ženy cz Vítěz: M. Metrauxová (SUI) (kon.)
konec
2. kolo – ženy

Vítěz: M. Metrauxová (SUI)

Čtvrtek 08.08.2024, 09:00Olympijské hry - Golf • 2. kolo
Sledujte:
     
    Druhý den golfového zápolení žen pořádně zamíchal pořadím na čelních pozicích. Skvělý den prožila Švýcarka Morgane Metrauxová, která zaznamenala -6, celkově je na -8 a vévodí průběžnému pořadí o jednu ránu pod par před Číňankou Jin Žuo-ning, jež první den skončila na nule, ovšem dnes zaznamenala parádních -7. Následuje třetí Australanka Lydia Ko s hodnotou -5. Vůbec se naopak nedařilo vítězce prvního kola Celine Boutierové z Francie, ta postupně nasbírala +4, celkově je na skóre -3 a propadla se na dělenou šestou příčku.

    Velmi pěkně měla druhé kolo rozehrané Nelly Kordová, chvíli byla druhá, jenže nepovedla se jí šestnáctka, kde byla pro par požadováno poslat míček do jamky na tři údery, jenže Američance se to povedlo až na ten sedmý, a to byla velká ztráta znamenající propad mimo elitní desítku. Češky Sára Kousková s Klárou Davidson Spilkovou jsou pospolu na 45. místě, což je škoda především v případě první jmenované, jež se na okamžik objevila i v elitní desítce, leč druhá polovina jí vůbec nevyšla, postupně nabrala denní součet +5 a celkově je, stejně jako krajanka, na hodnotě +6. (18:14:22)
     
    Pořadí po 2. dnu:

    1. Morgane Metrauxová (SUI) -8
    2. Jin Žuo-ning (CHN) -7
    3. Lydia Ko (AUS) -5
    T4. Mariajo Uribeová (COL) -4
    T4. Pia Babniková (SLO) -4
    T6. Bianca Pagdangananová (PHI) -3
    T6. Atthaya Thitikulová (THA) -3
    T6. Celine Boutierová (FRA) -3
    T6. Miju Jamašitaová (JPN) -3
    T6. Ashleigh Buhaiová (RSA) -3
    T6. Lin Si-jü Janet (CHN) -3
    ...
    T45. Klára Davidson Spilková (CZE) +6
    T45. Sára Kousková (CZE) +6
     
    Druhý den skončil.
     
    18:06
    Jako poslední odchází z greenu Finka Noora Komulainenová, jež aktuálně uzavírá výsledkovou listinu a nic na tom nezměnil ani par z osmnácté jamky.
     
    17:52
    Druhé kolo právě skončilo pro čínskou golfistku Lin Si-jü Janet, která hrála za -2, celkově má -3 a dělí se o průběžné šesté místo.
     
    17:23
    Na greenu se pohybuje posledních dvanáct golfistek. Mezi nimi i Finka Noora Komulainenová, jež má jednoznačně nejhorší zápis +21.
     
    17:20
    Nelly Kordová zahrála na osmnáctce taktéž birdie, jenže nepovedená šestnáctka a sedmnáctka ji prozatím vyřadily z elitní desítky.
     
    17:19
    Jin Žuo-ning završila druhý den birdie na osmnáctce a přiblížila se vedoucí Metrauxové na rozdíl jednoho úderu pod par. Číňanka dnes předvedla velmi působivý výkon, když nahrála skóre -7, jímž se pyšní i v celkovém hodnocení.
     
    17:00
    Mizerně sehraná šestnáctka Nelly Kordovou evidentně rozhodila, protože na sedmnáctce přidává bogey a opět si pohoršuje. Číňanka Jin opět par a zůstává druhá dvě rány pod par za vedoucí Metrauxovou.
     
    16:44
    Velká chyba Nelly Kordové na šestnáctce! Dokonce trefila míček do vody, takže se musela vracet. Nakonec míček poslala do jamky až na sedmý úder, par je stanoven na třech. Američanka připsala do statistik skóre +4 a z druhého místa se rázem s hodnotou -2 propadla až na dvanácté! Jin si chybu odpustila, dala par a zůstává druhá sama.
     
    16:32
    Minisouboj mezi Kordovou a Jin pokračuje. Američanka se povedlo birdie na šestnáctce, čímž se posunula na hodnotu -6 k soupeřce, jež hrála par.
     
    16:09
    Jin Žuo-ning zvládá na patnáctce birdie a osamostatňuje se na druhém místě! Nelly Kordová zapsala par a je tedy na děleném třetím místě.
     
    16:00
    Sára Kousková zakončila druhý den parem na osmnáctce. Začala slušně, chvíli byla dokonce v elitní desítce, jenže ve druhé polovině si neodpustila jedno double bogey a tři bogey, proto klesla až na 46. místo ke krajance Davidson Spilkové.
     
    15:36
    Nelly Kordová s Jin Žuo-ning pokračují v cestě parem na třináctce.
     
    15:30
    Bohužel, Sára Kousková přidává do sbírky bogey na sedmnáctce, pohoršuje si na +6 a okupuje dělenou 43. pozici, na níž je i druhá Češka Klára Davidson Spilková.
     
    15:24
    Kordová a Jin Žuo-ning se navzdory paru posouvají na dělené druhé místo. Důvod je jednoduchý, bogey Lydie Ko na poslední osmnácté jamce. Právě tato Australanka doposud sama okupovala druhou pozici.
     
    15:04
    Sára Kousková přerušila nepovedenou sérii, šestnáctku zvládla dokončit s parem.
     
    15:03
    Výborné představení Nelly Kordové pokračuje. Na jedenáctce zapisuje již páté birdie, nicméně na třetím místě nezůstává sama, protože naprosto stejně si dnes vede i Číňanka Jin Žuo-ning.
     
    14:46
    Nepovedená čtrnáctá jamka v podání Sáry Kouskové, jež zaznamenala double bogey, zhoršila se na +4 a celkově uzavírá čtvrtou desítku.

    Milan Huppert

    Pořadí po 2. dnu:
    1. Morgane Metrauxová (SUI) -8
    2. Jin Žuo-ning (CHN) -7
    3. Lydia Ko (AUS) -5
    T4. Mariajo Uribeová (COL) -4
    T4. Pia Babniková (SLO) -4
    T6. Bianca Pagdangananová (PHI) -3
    T6. Atthaya Thitikulová (THA) -3
    T6. Celine Boutierová (FRA) -3
    T6. Miju Jamašitaová (JPN) -3
    T6. Ashleigh Buhaiová (RSA) -3
    T6. Lin Si-jü Janet (CHN) -3
    ...
    T45. Klára Davidson Spilková (CZE) +6
    T45. Sára Kousková (CZE) +6
    Pořadí po 1. dnu:
    1. Celine Boutierová (FRA) -7
    2. Ashleigh Buhaiová (RSA) -4
    T3. Gaby Lopezová (MEX) -2
    T3. Morgane Metrauxová (SUI) -2
    T3. Mariajo Uribeová (COL) -2
    T3. Lilia Vuová (USA) -2
    T7. Celine Borgeová (NOR) -1
    T7. Lin Si-jü Janet (CHN) -1
    T7. Diksha Dagarová (IND) -1
    T7. Minjee Lee (AUS) -1
    T7. Miju Jamašitaová (JPN) -1
    T7. Alena Sharpová (CAN) -1
    ...
    T26. Sára Kousková (CZE) +1
    T46. Klára Davidson Spilková (CZE) +5