3. kolo – ženy cz (kon.)
konec
3. kolo – ženy

Pátek 09.08.2024, 09:00Olympijské hry - Golf • 3. kolo
Sledujte:
     
    Po závěrečném třetím dnu golfu není rozhodnuto ani zdaleka. O první místo se dělí Švýcarka Morgane Metrauxová a Australanka Lydia Ko, obě jsou na velmi pěkné hodnotě -9. Každopádně to nejsou jediné dvě ženy, které si můžou brousit zuby na zlato. Protože dvě rány pod par ztrácí Američanka Zhangová s Japonkou Jamašitaovou. O další úder zpět je Thajka Thitikulová, ta by musela předvést parádní poslední kolo, aby zabojovala o nejvyšší stupínek, to bronz je o poznání blíž. Povedený den absolvovala Klára Davidson Spilková, skončila na hodnotě -2, celkově je na +4 a okupuje 32. místo. Sáře Kouskové se po čtvrtku nedařilo ani v pátek, se skóre +13 se nachází v šesté desítce. (21:15:05)
     
    Pořadí po 3. dnu:

    T1. Morgane Metrauxová (SUI) -9
    T1. Lydia Ko (AUS) -9
    T3. Rose Zhangová (USA) -7
    T3. Miju Jamašitaová (JPN) -7
    5. Atthaya Thitikulová (THA) -6
    6. Mariajo Uribeová (COL) -5
    T7. Nelly Kordová (USA) -4
    T7. Lin Si-jü Janet (CHN) -4
    T7. Celine Boutierová (FRA) -4
    T7. Jin Žuo-ning (CHN) -4
    ...
    T32. Klára Davidson Spilková (CZE) +4
    T54. Sára Kousková (CZE) +13
     
    Třetí kolo skončilo.
     
    17:48
    Skvostné zakončení dne v podání Morgane Metrauxové, která se na poslední osmnáctce zaskvěla eaglem! A protože Ko hrála par, tak po třetím kole jsou na čele dvě ženy se skóre -9.
     
    17:34
    Birdie pro vedoucí Ko na sedmnáctce, zatímco Morgane Metrauxová dala par, takže Australanka vede o dvě rány pod par.
     
    17:24
    Nenápadná Japonka Miju Jamašitaová se osmnáctkou dotáhla na dělenou druhou příčku! Během dneška zaznamenala -4, celkově má -7.
     
    17:15
    Ko i Metrauxová pokračují parem i na šestnáctce.
     
    17:12
    Povedenou osmnáctkou se vedoucímu postavení opět přiblížila Američanka Zhangová, která podruhé během jednoho dne zahrála eagle a polepšila si na -7.
     
    17:08
    Morgane Metrauxová také zaznamenává par a pokračuje tedy jeden úder pod par za Australankou.
     
    17:03
    Australanka Lydia Ko dává na patnáctce par a zůstává první. Nyní čeká, jak si povede její hlavní konkurentka Morgane Metrauxová.
     
    17:01
    Nelly Kordová završila třetí den parem na osmnáctce a vše nasvědčuje tomu, že přenocuje na sedmém místě.
     
    16:52
    Na druhém místě zůstává Morgane Metrauxová bez vlastního přičinění, Uribeová spadla za soupeřku z důvodu bogey na patnáctce.
     
    16:49
    Stíhačku pozastavila Nelly Kordová, které vůbec nevyšla sedmnáctka, zaznamenala na ní bogey.
     
    16:45
    Máme novou vedoucí golfistku! Lydia Ko totiž zvládla birdie na patnáctce a jde na -8! Birdie dala na téže jamce Metrauxová, ta dotáhla druhou Uribeovou.
     
    16:34
    Kolumbijka Uribeová se na čtrnáctce na čele neosamostatnila, zaznamenala totiž par.
     
    16:24
    Ovšem Zhangová se na čele příliš dlouho neohřála, protože na eagle navázala double bogey a rázem klesla na čtvrtou příčku. Z prvního místa se odebrala rovněž vedoucí žena po druhém kole Morgane Metrauxová kvůli bogey na třináctce.
     
    16:13
    Útočí také Kordová! Birdie na patnáctce znamená dotažení se na dělené páté místo, přičemž na to první ztrácí už pouze dvě rány pod par.
     
    16:08
    Bogey na dvanáctce pro Metrauxovovou i Ko a rázem se na čele usadily hned čtyři golfistky! Kromě výše zmíněných i Uribeová a Američanka Zhangová, která se blýskla eaglem na čtrnáctce.
     
    15:55
    Nelly Kordová se osamostatňuje na desátém místě. Zapsala birdie na čtrnáctce, pokud by zvládla ještě jedno, tak by se rázem mohla posunout na dělené čtvrté místo.
     
    15:51
    Jedenáctá jamka na vedoucím postavení dvou závodnic nic nezměnila. Zezadu se ovšem přiblížila Kolumbijka Uribeová, s -7 ztrácí na čelo jedinou ránu pod par.
     
    15:35
    Nelly Kordová zůstává po třinácté jamce zůstává na -3 a uzavírá elitní desítku. Na medaili nadále ztrácí poměrně výrazně.
     
    15:15
    Švýcarka už není na čele sama! Na desítce totiž dala bogey, zatímco Lydia Ko birdie a obě jsou momentálně na hodnotě -8.
     
    15:04
    Morgane Metrauxová si birdie na devítce polepšuje na -9. Na stejné jamce ovšem dala birdie rovněž druhá Lydia Ko, která tak zůstává dvě rány pod par za soupeřkou.
     
    14:55
    Za osm jamek nasbírala dvě birdie Kolumbijka Uribeová a rázem je na děleném druhém místě spolu s Ko, dvě rány pod par ztrácí na vedoucí Metrauxovou.
     
    14:54
    Zatím jednoznačně nejlepší den Kláry Davidson Spilkové, jež zakončila třetí kolo parem. Dnes zahrála krásných -2, celkově má +4 a figuruje na děleném 33. místě.
     
    14:32
    Třetí kolo už dohrála Sára Kousková. Bohužel navázala na nepovedený čtvrtek, dnes postupně nasbírala +7, celkově má +13, je na 52. místě a jen sedm golfistek má horší zápis.
     
    14:30
    Klára Davidson Spilková získává na sedmnáctce třetí par v řadě. Dnes hraje velmi dobře, má -2 a míří na poslední jamku třetího kola.
     
    14:29
    Na problémy si naopak zadělává Jin Žuo-ning, Číňanka zaznamenala dnešní druhé bogey a klesla na třetí místo, navíc Australanka Lydia Ko si zásluhou birdie polepšila na -7.
     
    14:28
    Nelly Kordová se pokouší vrátit do bojů o medaile! Den sice začala dvěma bogey, ovšem teď už dává třetí birdie v řadě a rázem je sedmá!
     
    14:15
    Poslední jamku třetího kola má před sebou Sára Kousková. Tu předposlední hrála za par, takže se pořadím nikam neposunula.
     
    14:14
    Klára Davidson Spilková pokračuje parem po patnáctce a i na šestnáctce a živí reálnou naději na proniknutí do třetí desítky.
     
    14:13
    Morgane Metrauxová zapisuje bogey na pětce a dává šanci svým nejbližším pronásledovatelkám. Jin Žuo-ning a Lydia Ko zareagovaly parem.
     
    14:01
    Na dělené druhé místo se čtvrtou jamkou vyšvihla Lydia Ko. Čínská konkurentka Jin Žuo-ning dala par a dnes zůstává na +1.
     
    14:00
    Cesta Sáry Kouskové pokračuje bogey na patnáctce a parem na šestnáctce, nadále působí v šesté desítce.
     
    13:57
    Nelly Kordová zaznamenává druhé birdie v řadě, čímž se dnešním součtem vrací na nulu, celkově má -2 a atakuje elitní desítku.
     
    13:41
    Klára Davidson Spilková dává zapomenout na bogey na třináctce, když na čtrnáctce zvládá birdie a vrací se na dělené 34. místo.
     
    13:37
    Jin Žuo-ning si neodpustila bogey na trojce, zatímco její momentálně dvě největší konkurentky v boji o zlato Morgane Metrauxová a Lydia Ko daly par.
     
    13:35
    Nelly Kordová si vylepšuje reputaci birdie na šestce a posouvá se na třinácté místo. Stále však není na pozicích, na kterých by si přála být.
     
    13:29
    Na čele se nic nezměnilo. Druhá Číňanka a třetí Australanka daly par na dvojce, stejně tak si počínala o pár minut později i vedoucí Metrauxová.
     
    13:28
    Sára Kousková zvládla par na čtrnáctce, nicméně nadále zůstává na zadních příčkách, konkrétně na děleném 52. místě.
     
    13:24
    Klára Davidson Spilková zapisuje na čtrnáctce bogey, navzdory tomu se udržuje ve čtvrté desítce na 37. pozici.
     
    13:04
    Do třetího hracího dne se evidentně dobře vyspala vedoucí žena Morgane Metrauxová, neboť se hned na jedničce blýskla birdie.
     
    12:56
    Na greenu už jsou všechny golfistky. Druhá Jin Žuo-ning i třetí Lydia Ko začaly parem na jedničce.
     
    12:55
    Rozjela se Klára Davidson Spilková! Druhé birdie v řadě, dnes má parádních -2 a posouvá se v pořadí na 33. místo.
     
    12:54
    Sára Kousková konečně stopnula navyšování skóre, na dvanáctce zahrála alespoň par a zůstává na hodnotě +11.
     
    12:47
    Nelly Kordová si komplikuje situaci, protože na třetím jamce přidává své druhé bogey, rázem je až sedmnáctá a medailové pozice jsou vzdáleny poměrně daleko.
     
    12:39
    Naopak Klára Davidson Spilková zapisuje druhé birdie v řadě a prodírá se do čtvrté desítky na 39. příčku.
     
    12:38
    Trápení Sáry Kouskové nebere konce. Dává třetí bogey v řadě a na dělené 52. místo pustila Jihoafričanku Retovou.
     
    12:29
    Dobrá zpráva z působení druhé Češky. Klára Davidson Spilková dává birdie na devítce a dnes se vrací se svým skóre na nulu.
     
    12:26
    Druhou polovinu působení ve třetím kole zahajuje Sára Kousková pátým bogey, kvůli němuž se nachází až v šesté desítce pořadí. Dnes se nedaří.
     
    12:13
    Dobře nezačíná Nelly Kordová, na jedničce se prezentovala bogey.
     
    12:12
    Další bogey pro Sáru Kouskovou přichází na devítce, tak po čtvrtku to ani v pátek nevypadá na povedený den pro tuto českou reprezentantku.
     
    12:00
    Klára Davidson Spilková dává bogey na sedmičce a v dnešním programu jde do plusových hodnot. Sára Kouskový zde zapsala par, celkově je dnes +2.
     
    11:38
    Par na šesté jamce pro Kláru Davidsonovou Spilkovou. Ta tedy nadále čeká na své první dnešní birdie, zároveň se ale zvládá vyvarovat bogey.
     
    11:30
    Česká golfistka Sára Kousková se vrací do plusových hodnot, protože na šestce dala bogey.
     
    11:26
    Klára Davidson Spilková pokračuje ve sbírání parů, její skóre +6 se nemění ani po páté jamce třetího kola.
     
    11:09
    Výborně. Sára Kousková dává na pětce birdie a vrací se na nulu, celkovým součtem potom vyrovnává skóre krajanky Spilkové.
     
    11:07
    Čtvrtá jamka, čtvrtý par. Klára Davidson Spilková pokračuje třetím dnem s nulou na kontě. Zatím nezaváhala, ale ani nikterak nezazářila, drží pěkný průměr.
     
    10:56
    Česká golfistka Sára Kousková má za sebou už čtvrtou jamku, na níž zaznamenala svůj první par dnešního dne.
     
    10:50
    Klára Davidson Spilková má hotové tři jamky a na kontě tři pary. Pořadím se tedy nijak zvlášť nepohybuje, zůstává v páté desítce, o úder před Kouskovou.
     
    10:35
    Sára Kousková se oklepala z bogey na úvodních dvou jamkách, na trojce zvládá birdie a vrací se do páté desítky.
     
    10:30
    Klára Davidson Spilková pokračuje parem na dvojce, nadále se udržuje na 44. pozici.
     
    10:22
    Golfistky startují od konce výsledkové listiny. Ty nejlepší přijdou na řadu až po poledni. Mezi nimi i Američanka s českými kořeny Nelly Kordová, ta je po druhém dnu dvanáctá a ten třetí začne v 11:55.
     
    10:17
    Bohužel i na druhé jamce hrála Sára Kousková bogey, kvůli čemuž se propadla do šesté desítky pořadí.
     
    10:10
    Druhá z českých golfistek Klára Davidson Spilková začala o něco lépe, než její krajanka, jedničku zvládla parem.
     
    10:03
    Sára Kousková dala bogey na jedničce a propadla se na chvost páté desítky. Jihoafričanka Retová se uvedla double bogey.
     
    09:55
    K první jamce se staví už i Klára Davidson Spilková, která s krajankou svede souboj o pozici nejlepší české golfistky, po druhém dnu jsou na stejném skóre.
     
    09:46
    Sára Kousková právě přichází zdolávat první jamku, společně s ní i Jihoafričanka Retová a Němka Forsterlingová.
     
    09:39
    Nepovedený úvod má za sebou Maročanka Ines Laklalechová, po double bogey na jedničce přidala bogey na dvojce.
     
    09:28
    První birdie dne zaznamenala finská golfistka Ursula Wikströmová, jež na jedničce potopila míček do jamky na třetí úder.
     
    09:16
    Fassiová s Delacourovou daly na jedničce par, Komulainenová s první jamkou ještě stále bojuje.
     
    09:10
    Sára Kousková nastoupí do třetího dne v 9:44, její krajanka Klára Davidson Spilková o jedenáct minut později.
     
    09:02
    Na green přichází jako první Delacourová, Fassiová a Komulainenová, ženy, které nemají reálnou šanci zabojovat o medailová umístění.
     
    Začal třetí den.
     
    Druhý den golfového zápolení žen pořádně zamíchal pořadím na čelních pozicích. Skvělý den prožila Švýcarka Morgane Metrauxová, která zaznamenala -6, celkově je na -8 a vévodí průběžnému pořadí o jednu ránu pod par před Číňankou Jin Žuo-ning, jež první den skončila na nule, ovšem dnes zaznamenala parádních -7. Následuje třetí Australanka Lydia Ko s hodnotou -5. Vůbec se naopak nedařilo vítězce prvního kola Celine Boutierové z Francie, ta postupně nasbírala +4, celkově je na skóre -3 a propadla se na dělenou šestou příčku.

    Velmi pěkně měla druhé kolo rozehrané Nelly Kordová, chvíli byla druhá, jenže nepovedla se jí šestnáctka, kde byla pro par požadováno poslat míček do jamky na tři údery, jenže Američance se to povedlo až na ten sedmý, a to byla velká ztráta znamenající propad mimo elitní desítku. Češky Sára Kousková s Klárou Davidson Spilkovou jsou pospolu na 45. místě, což je škoda především v případě první jmenované, jež se na okamžik objevila i v elitní desítce, leč druhá polovina jí vůbec nevyšla, postupně nabrala denní součet +5 a celkově je, stejně jako krajanka, na hodnotě +6.
     
    Pořadí po 2. dnu:

    1. Morgane Metrauxová (SUI) -8
    2. Jin Žuo-ning (CHN) -7
    3. Lydia Ko (AUS) -5
    T4. Mariajo Uribeová (COL) -4
    T4. Pia Babniková (SLO) -4
    T6. Bianca Pagdangananová (PHI) -3
    T6. Atthaya Thitikulová (THA) -3
    T6. Celine Boutierová (FRA) -3
    T6. Miju Jamašitaová (JPN) -3
    T6. Ashleigh Buhaiová (RSA) -3
    T6. Lin Si-jü Janet (CHN) -3
    ...
    T45. Klára Davidson Spilková (CZE) +6
    T45. Sára Kousková (CZE) +6
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 09:00.

    Milan Huppert

    Pořadí po 3. dnu:
    T1. Morgane Metrauxová (SUI) -9
    T1. Lydia Ko (AUS) -9
    T3. Rose Zhangová (USA) -7
    T3. Miju Jamašitaová (JPN) -7
    5. Atthaya Thitikulová (THA) -6
    6. Mariajo Uribeová (COL) -5
    T7. Nelly Kordová (USA) -4
    T7. Lin Si-jü Janet (CHN) -4
    T7. Celine Boutierová (FRA) -4
    T7. Jin Žuo-ning (CHN) -4
    ...
    T32. Klára Davidson Spilková (CZE) +4
    T54. Sára Kousková (CZE) +13
    Pořadí po 2. dnu:
    1. Morgane Metrauxová (SUI) -8
    2. Jin Žuo-ning (CHN) -7
    3. Lydia Ko (AUS) -5
    T4. Mariajo Uribeová (COL) -4
    T4. Pia Babniková (SLO) -4
    T6. Bianca Pagdangananová (PHI) -3
    T6. Atthaya Thitikulová (THA) -3
    T6. Celine Boutierová (FRA) -3
    T6. Miju Jamašitaová (JPN) -3
    T6. Ashleigh Buhaiová (RSA) -3
    T6. Lin Si-jü Janet (CHN) -3
    ...
    T45. Klára Davidson Spilková (CZE) +6
    T45. Sára Kousková (CZE) +6