Přehled událostí na LOH Paříž 2024 – 13. den (kon.) | Přehled událostí na LOH Paříž 2024 – 14. den (kon.)
konec
Přehled událostí na LOH Paříž 2024 – 14. den

Pátek 09.08.2024, 09:00Olympijské hry
Sledujte:
     
    0:50
    Zápas

    Volný styl žen do 57 kg se stal podle očekávání kořistí největší favoritky Japonky Cugumi Sakuraiové, úřadující trojnásobné mistryně světa a nyní už i olympijské vítězky. Ve finále snadno přeprala Moldavanku Anastasii Nichitaovou, stříbrnou z loňského mistrovství světa, která tak pokračuje v kontinuitě výsledků. Bronzové medaile si vybojovaly obě poražené semifinalistky, Američanka Helen Louise Maroulisová, zlatá z Ria, bronzová z Tokia a dříve také trojnásobná mistryně světa, a Číňanka Chung Kche-sin, která si veze cenný kov hned z druhé velké akce, které se zúčastnila.
     
    0:40
    Zápas

    31letý Bulhar Magomed Eldarovič Ramazanov, pro kterého šlo o prvním velký turnaj v bulharských barvách, rozhodl finále volného stylu mužů do 86 kg povedenou sekvencí, kdy nepustil soupeře z kleští a během krátké chvíle mu rozhodčí udělili 6 rozhodujících bodů. Velmi překvapivě tak porazil Íránce Hasana Jazdáního, zlatého z Ria ve váze do 74 kg, stříbrného z Tokia už v současné váze, v níž je i trojnásobným mistrem světa, ale olympijské zlato mu stále uniká. Přesto porážku přijal s velkým respektem k soupeři. Bronzové medaile vybojovali poražený semifinalista Američan Aaron Marquel Brooks, univerzitní šampion na své první velké světové akci, a z oprav postoupivší Řek Dauren Kurugliev, trojnásobný mistr Evropy.
     
    0:30
    Zápas

    Zlatou medaili ve volném stylu mužů do 57 kg získal po obratu ve druhém poločase finále 28letý Japonec Rei Higuči, stříbrný z Ria i z posledního mistrovství světa, který se tak dočkal svého velkého vítězství v této váhové kategorii. Američan Spencer Richard Lee, univerzitní šampion, získal ze své první velké světové akce v životě stříbro. Bronzové medaile si vybojovali oba poražení semifinalisté, teprve 21letý Ind Aman Sehrawat, mistr světa do 23 let a mistr Asie, a nečekaně Uzbekistánec Golumjon Abdullajev, na olympiádě i mistrovství světa dosud nejlépe sedmý.
     
    0:10
    Box

    Uzbekistán má z jednoho dne hned dvě zlaté boxerské medaile! Tu druhou také zcela jednoznačně mezi muži do 92 kg vybojoval 25letý Lazizbek Mullojonov, bronzový z loňského mistrovství světa. Loren Berto Alfonso Dominguez, rodák z Havany v dresu Ázerbajdžánu a obhájce bronzu a mistr světa z roku 2021, na něj ve finále nestačil, trochu se vzchopil až v posledním kole, které mu dva rozhodčí přiznali.

    Muži do 92 kg, finále:
    Lazizbek Mullojonov (UZB) – Loren Berto Alfonso Dominguez (AZE) 5:0
     
    23:50
    Box

    Finále mužů do 71 kg bylo jednoznačné a rozhodné už po dvou kolech. Ty vyhrál 23letý úřadující mistr světa Uzbekistánec Asadchuja Mujdinchujajev u všech rozhodčích a s vědomím, že už má jasno, poslední kolo trochu vypustil. Druhý nasazený Mexičan Marco Alonso Verde Alvarez sice potvrdil svoji pozici, ale vítěz loňských Panamerických her určitě doufal ve víc.

    Muži do 71 kg, finále:
    Asadchuja Mujdinchujajev (UZB) – Marco Alonso Verde Alvarez (MEX, 2) 5:0
    Radost a úleva zároveň, Brazílie končí 28leté čekání na olympijské zlato od ženské dvojice
     
    23:34
    Plážový volejbal

    Zní to neuvěřitelně, ale Brazílie vyhrává zlatou olympijskou medaili v ženském plážovém volejbalu po dlouhých 28 letech! Ana Patricia a Duda potvrdily i ve finále pozici světových jedniček, ale vůbec to tak být nemuselo. V prvním setu prohrávaly už o 6 bodů, odvracely 2 setboly, ale nakonec ho urvaly 26:24. Jako kdyby tím ale bodly do vosího hnízda, druhá polovina druhého setu byla fantastickou záležitostí Melissy a Brandie a čekalo se, kdo bude ve třetím setu v lepší pohodě. Brazilky si ale velmi rychle vytvořily klíčový náskok, dokonce se stihly se soupeřkami po jedné výměně i pohádat u sítě, ale koncovku zvládly bez potíží a jakmile se při mečbolech dostaly na příjem, rozhodly o zlatu. Kanada má zásluhou Melissy a Brandie olympijskou medaili z plážového voeljbalu taktéž po 28 letech, a vůbec první ženskou.

    Ženy, finále:
    Ana Patricia Silvaová Ramosová, Eduarda Santosová Lisboaová (BRA) – Melissa Humanaová-Paredesová, Brandie Wilkersonová (CAN) 26:24, 12:21, 15:10
     
    22:50
    Taekwondo

    Prvního zlata z Paříže se už dočkalo i Tunisko! Zasloužil se o to v kategorii mužů do 80 kg 28letý Firas Katoussi, bronzový z MS 2022 do 74 kg, který za celé finále předvedl pouze dva trefené kopy, jenže tím prvním z otočky v poslední sekundě prvního kola otočil jeho skóre a druhým na hlavu na začátku druhého kola získal máskok, který už dobrou obranou nepustil. Stříbro přebral Íránec Mehran Barkhordari, bronzový z mistrovství světa 2022, bronzové medaile si vybojovali z oprav postoupivší borci. Nasazená jednička Ital Simone Alessio, úřadující mistr světa, i Dán Edi Hrnic, mistr Evropy z roku 2022.
     
    22:40
    Taekwondo

    Překvapivou olympijskou vítězkou se v kategorii žen do 67 kg stala 18letá Maďarka Viviana Mártonová, která přitom ještě loni byla pouze pátá na mistrovství světa v neolympijské váze do 62 kg! Je možné, že se zrodila nová ženská hvězda tohoto sportu. Ve finále udolala Srbku Aleksandru Perišićovou, stříbrnou z loňského mistrovství světa, když po jasném vítězství v prvním kole ve druhém zvládla otočit skóre. Bronzové medaile vybojovaly další teenagerky, poražená semifinalistka Belgičanka Sarah Chaariová, mistryně světa 2022 do 62 kg a vítězka loňského finále Grand Prix, která sice dostala v prvním kole neskutečně nakopáno, ale dokázala vývoj otočit, a z oprav postoupivší Američanka Kristina Teachoutová, jejíž medaile je poměrně velkým překvapením.
     
    Vzpírání

    Ženy do 71 kg

    1. Olivia Reevesová (USA) 262 kg (117+145)
    2. Mari Leivis Sánchezová (COL) 257 (112+145)
    3. Angie Paola Palaciosová Dájomesová (ECU) 256 (116+140)
    4. Sjuzanna Valodzková (RUS) 246 (111+135)
    5. Marie Fegueová (FRA) 243 (110+133)
    6. Čchen Wen-chu-ej (TPE) 236 (103+133)
    7. Amanda da Costaová Schottová (BRA) 229 (106+123)
    8. Joy Ogbonne Ezeová (NGR) 232 (101+131)
    9. Neama Sáídová (EGY) 222 (97+125)
    10. Jacqueline Nicheleová (AUS) 209 (94+115)
    Loreana Elena Tomaová (ROU) DNF
    Vanessa Sarnová (PHI) DNF
     
    22:30
    Vzpírání

    Kategorii žen do 71 kg neobsadila Čína, takže bylo volné pole působnosti pro zbytek světa. Z něj byla největší favoritkou 21letá Američanka Olivia Reevesová, která tuto roli potvrdila, s obrovským úsilím ustála nový olympijský rekord v trhu a v nadhozu už si jen hlídala váhy, aby ji nikdo nepřeskočil, nakonec vyhrála s náskokem 5 kg! O stříbro se strhl velký jihoamerický souboj mezi světovou rekordmankou v trhu Angie Paolou Palaciosovou Dajomesovou z Ekvádoru a Kolumbijkou Marií Leivisovou Sánchezovou, která sice se soupeřkou v trhu o 4 kg prohrála, ale v nadhozu využila větší síly a možnosti volby váhy na čince, rozhodující pokus zvládla a urvala druhé místo o jediný kilogram. A to i proto, že mistryně Evropy Loredana Elena Tomaová z Rumunska po velmi dobrém trhu v nadhozu neuspěla ani při jednom pokusu.
     
    Breaking

    B-girls

    1. Ami (JPN)
    2. Nicka (LTU)
    3. 671 (CHN)
    4. India (NED)
    5. Ayumi (JPN)
    6. Kate (UKR)
    7. Syssy (FRA)
    8. Ying Zi (CHN)
    9. Stefani (UKR)
    10. Logistx (USA)
    Jedna ze sestav vítězné japonské B-girl Ami
     
    22:20
    Breaking

    Historicky první olympijskou vítězkou ženského breakdance se stává Ami! Bylo to těsné, ale 25letá Japonka nakonec získala rozhodčí v každém ze tří kol a poměrem 6:3 a dvakrát 5:4 si odváží olympijské zlato! Pro teprve 17letou Litevku Nicku zůstalo stříbro, bronz putuje s tanečnicí s nickem 671 do Číny, v tanečním souboji o třetí místo porazila Nizozemku Indiu.
     
    22:08
    Plážový volejbal

    Švýcarsko je velmocí ženského plážového volejbalu, získává bronzovou medaili na druhé olympiádě za sebou! Tentokrát se o ni po výborném výkonu v utkání o 3. místo postaraly Tanja Hüberliová a Nina Brunnerová, jeden z párů na okruhu, co spolu hraje mnoho let! Po čtvrtém místě na MS 2019 a pátém loni se dočkal svého životního úspěchu, Australankám Mariafe a Clancyové nedaly žádnou šanci, v obou setech vedly prakticky od začátku a průběžně navyšovaly náskok. Asi ani samy nedoufaly, že by to mohly zvládnout tak hladce, ale stalo se a čeká je dlouhá noc!

    Ženy, o 3. místo:
    Mariafe Artacho del Solarová, Taliqua Clancyová (AUS) – Tanja Hüberliová, Nina Brunnerová (Sui) 17:21, 15:21
    Exploze oranžové radosti po nezvládnutém nájezdu Číňanky ve čtvrté sérii
    Proměněný nájezd ve čtvrté sérii do vedení o 2 góly
     
    22:00
    Pozemní hokej

    K obrovské senzaci ve finále turnaje žen chybělo 9 minut! Ač se až osmý celek světového žebřičku Čína, která se do finále prodrala po životních výkonech všech hráček ve čtvrtfinále i semifinále, téměř po celý zápas jen bránila, dokázala se hned v 6. minutě dostat tečovanou střelou do vedení, čímž odstartovala uragán ze strany světových jedniček z Nizozemska. Obhájkyně zlata vysílaly na čínské pobřeží jednu vlnu za druhou, ale ostnatý drát natažený z hráček v červených dresech kolem vlastního pokutového území odolával. Prolomen byl až v 51. minutě z trestného rohu, přesto to mohlo být marné, kdyby Číňanky v poslední minutě proměnily velkou šanci. Rozhodovaly až penalty, v nichž první dvě Číňanky selhaly a získanou výhodu už Nizozemsko ovládlo, takže kompletně v oranžových barvách oděný natřískaný stadion mohl explodovat! Nizozemsko získalo páté zlato, Čína má po 16 letech svoji druhou olympijskou medaili, opět stříbrnou.

    Ženy, finále:
    Nizozemsko–Čína 2:1 sn (0:1, 0:0, 0:0, 1:0 – 3:1)
    51. Jansenová, roz. náj. Moesová – 6. Čchen I
     
    Atletika

    1. Rai Benjamin (USA) 46,46 s (SB)
    2. Karsten Warholm (NOR) 47,06
    3. Alison dos Santos (BRA) 47,26
    4. Clement Ducos (FRA) 47,76
    5. Kyron McMaster (IVB) 47,79 (SB)
    6. Abderrahman Samba (QAT) 47,98
    7. Rasmus Magi (EST) 52,53
    Roshawn Clarke (JAM) DNF
    Rai Benjamin se dočkává svého velkého vítězství
     
    21:50
    Atletika

    Finále 400 m překážek mužů se stalo očekávanou odvetou za úchvatné tokijské finále, dosud nejrychlejší závod všech dob, což tedy platí i po dnešku, ale mění se pořadí na prvních dvou místech! Tentokrát totiž měl nejvíce sil Američan Rai Benjamin a z velké světové překážkářské trojky se i on konečně dočkal svého velkého vítězství! Vysílení soupeři za ním bojovali o stříbro a aspoň to uhájil světový rekordman a obhájce zlata Nor Karsten Warholm, bronzová medaile, stejně jako v Tokiu, zůstala Brazilci Alisonu dos Santosovi.
     
    Atletika

    Trojskok mužů

    1. Jordan Alejandro Díaz Fortun (ESP) 17,86 m
    2. Pedro Pichardo (POR) 17,84
    3. Andy Díaz Hernandez (ITA) 17,64 (SB)
    4. Jaydon Hibbert (JAM) 17,61
    5. Hugues Fabrice Zango (BUR) 17,50
    8. Salif Mane (USA) 17,41
    7. Max Hess (GER) 17,38 (SB)
    8. Lazaro Martinez (CUB) 17,34 (SB)
    9. Yasser Mohammed Triki (ALG) 17,22
    10. Ču Ja-ming (CHN) 16,76
    11. Almir dos Santos (BRA) 16,41
    12. Connor Murphy (AUS) 16,30
    Vítězný trojskok Jordana Alejandra Díaze Fortuna
     
    21:37
    Atletika

    Trojskokanská revoluce roku 2024 pokračuje, novopečený Španěl Jordan Alejandro Díaz Fortun ve 23 letech po úžasném finále mistrovství Evropy prokázal skvělou výkonnost i v Pařiži a poráží dosavadního vládce disciplíny Portugalce Pedra Picharda, obhájce zlata, i ve finále olympijském, tentokrát o pouhé 2 centimetry! Během dvou měsíců posbíral dva ze tří největších titulů, které může jako Evropan, kterým není snad ani rok, získat! Pichardovi v poslední třetině kariéry pravděpodobně začíná doba stříbrná, bronz urval Ital Andy Diaz Hernandez, taktéž novopečený Evropan, jeho první velká světová medaile. Všichni tři medailisté se narodili a až do začátku dospělosti žili na Kubě.
     
    Atletika

    10 000 m žen

    1. Beatrice Chebetová (KEN) 30:43,25 min
    2. Nadia Battoclettiová (ITA) 30:43,35 (NR)
    3. Sifan Hassanová (NED) 30:44,12 (SB)
    4. Margaret Chelimo Kipkemboiová (KEN) 30:44,58
    5. Lilian Kasait Rengeruková (KEN) 30:45,04
    6. Gudaf Tsegayová (ETH) 30:45,21
    7. Fotyen Tesfayová (ETH) 30:46,93
    8. Weini Kelatiová Frezghiová (USA) 30:49,98
    9. Karissa Schweizerová (USA) 30:51,99 (SB)
    10. Tsigie Gebreselamaová (ETH) 30:54,57
    Beatrice Chebetová dobíhá pro zlatý vytrvalecký double
     
    21:30
    Atletika

    Co se v životní formě běhající Italce Nadii Battoclettiové nepovedlo na pěti kilometerech, to zvládla na desítce! Přes pomalu rozběhnutý začátek po postupném zrychlování zaběhla národní rekord a v závěru nastupovala, ke zlatu jí chyběl jen malý kousek a bere fantastické stříbro! Její pokus o útok bez potíží odrazila 24letá Keňanka Beatrice Chebetová, která si doběhla pro zlatý vytrvalecký double, vyhrála v Pařiži pětku i desítku! S druhým bronzem z Paříže je spokojená Nizozemka Sifan Hasanová, která se ještě bude připravovat i na maraton.
     
    Atletika

    Koule žen

    1. Yemisi Ogunleyeová (GER) 20,00 m
    2. Maddison-Lee Wescheová (NZL) 19,86 (PB)
    3. Sung Ťia-jüan (CHN) 19,32
    4. Jaida Rossová (USA) 19,28
    5. Kung Li-ťiao (CHN) 19,27
    6. Jessica Schilderová (NED) 18,91
    7. Fanny Roosová (SWE) 18,78
    8. Jessica Inchudeová (POR) 18,41
    9. Alina Kenzelová (GER) 18,29
    10. Axelina Johanssonová (SWE) 18,03
    11. Raven Saundersová (USA) 17,79
    12. Sarah Mittonová (CAN) 17,48
    Yemisi Ogunleyeová nevěří tomu, že šestým pokusem může vyhrát olympijské zlato
     
    21:14
    Atletika

    Pořádné drama probíhalo ve finále koulařek, v posledních dvou sériích se hned třikrát měnilo vedení a nejvyšší trumf v podobě orazízkování rovných 20 metrů nakonec velmi překvapivě vynesla 25letá dcera nigerijského otce a německé matky Yemisi Ogunleyeová, která přitom házela teprve své první velké užší finále! Ani osobní rekord nakonec nestačil na zlato Novozélanďance Maddison-Lee Wescheové, i pro ni je ale stříbro životním úspěchem, bronz v dalším těsném souboji uhájila Číňanka Sung Ťia-jüan, taktéž majitelka první velké světové medaile. Favoritky selhaly buď už v kvalifikaci, nebo až ve finále, kde se vůbec nedařilo Jessice Schilderové, Raven Saundersové ani Sarah Mittonové.
    Skvělý výhoz brankáře vedl k pátému gólu Španělska, který odšpuntoval oslavy
     
    20:50
    Fotbal

    Turnaj mužů do 23 let vyhrávají největší favorité ze Španělska po zápase, který zvedal všechny diváky ze sedadel nejen na stadionu! Španělsko sice inkasovalo jako první, ale třemi góly během deseti minut otočilo skóre a zdálo se, že i přes velkou snahu domácí Francie hnanou plným Parkem princů dokráčí ke zlatu už po 90 minutách. Jenže závěr nezvládli, v nastavení dostali vyrovnávací gól ze zcela jasné penalty a šlo se do prodloužení. V něm se stal hrdinou střídající Sergio Camello, který dvěma góly definitivně rozhodl o španělském vítězství. Francie má doma pouze stříbro.

    Muži, finále:
    Francie–Španělsko 3:5p (1:3)
    2. Millot, 79. Akliouche, 90+3. Mateta (pen.) – 18. a 25. F. López, 100. a 120+1. Camello, 28. Baena
     
    Atletika

    Sedmiboj žen

    1. Nafissatou Thiamová (BEL) 6 880 b. (SB)
    2. Katarina Johnsonová-Thompsonová (GBR) 6 844 (SB)
    3. Noor Vidtsová (BEL) 6 707 (PB)
    4. Annik Kälinová (SUI) 6 639 (NR)
    5. Anna Hallová (USA) 6 615 (SB)
    6. Sofie Dokterová (NED) 6 452 (PB)
    7. Martha Araujová (COL) 6 386 (AR)
    7. Emma Oosterwegelová (NED) 6 386 (SB)
    7. Xenia Krizsanová (HUN) 6 386 (SB)
    10. Jade O’Dowdová (GBR) 6 280
    Poslední okamžiky sedmiboje, Karatina Johnsonová-Thompsonová na druhém místě se marně snaží získat náskok aspoň 9 sekund
     
    20:40
    Atletika

    Skvělou závěrečnou osmistovku předvedly sedmibojařky při honbě za medailemi! Britka Katarina Johnsonová-Thompsonová s vědomím, že na zlato musí soupeřku pokořit aspoň o 9 sekund, bojovala jako lvice, zaběhla si osobní rekord pod 2:05 min, na vícebojařku fantastický čas, ale 29letá Belgičanka Nafissatou Thiamová, která běhy úplně nemiluje, se pořádně kousla, taktéž si zaběhla osobní rekord a udržela odstup na necelých 6 sekundách, takže přepsala historické tabulky, jako první žena v dějinách vyhrála tři olympijské sedmiboje, navíc za sebou! Tentokrát se součtem 6 880 bodů. Katarina Johnsonová-Thompsonová je dvojnásobná mistryně světa, ale olympijskou medaili má první, třetí místo v závěrečné osmistovce vybojovala další Belgičanka Noor Vidtsová v osobním rekordu 6 707 bodů a pro ni jde o vůbec první velkou světovou medaili!
     
    Atletika

    Marileidy Paulinová (DOM) 48,17 s (OR)
    Salwa Eid Naserová (BRN) 48,53 (SB)
    Natalia Kaczmareková (POL) 48,98
    Rhasidat Adelekeová (IRL) 49,28
    Amber Anningová (GBR) 49,29 (NR)
    Alexis Holmesová (USA) 49,77 (PB)
    Sada Williamsová (BAR) 49,83
    Henriette Jaegerová (NOR) 49,96
    Marileidy Paulinová sprintuje pro nový olympijský rekord na čtvrtce
     
    20:07
    Atletika

    Sólo závod 27leté Marileidy Paulinové z Dominikánské republiky ve finále čtvrtky žen skončil novým olympijským rekordem 48,17 s! Stříbrná z Tokia a úřadující mistryně světa se dočkala posledního chybějícího zlata po úžasném výkonu a vyhrála s velkým náskokem před mistryní světa z roku 2019 Salwou Eid Naserovou z Bahrajnu, skvělý čtvrtkařský bronz pak zajistila Polsku Natalia Kaczmareková! To vše v historickém závodě, nikdy se na ženské čtvrtce nestalo, aby všechny finalistky běžely pod 50 a medailistky pod 49 sekund!
     
    Atletika

    4×100 m mužů

    1. Kanada (Brown, Blake, Rodney, De Grasse) 37,50 s (SB)
    2. Jižní Afrika (Walaza, Maswanganyi, Nkoana, Simbine) 37,57 (AR)
    3. Velká Británie (Azu, Hinchliffe, Mitchell-Blake, Hughes) 37,61 (SB)
    4. Itálie (Melluzzo, Jacobs, Patta, Tortu) 37,68 (SB)
    5. Japonsko (Sakai, Sani Brown, Kirju, Uejama) 37,78 (SB)
    6. Francie (M. Zeze, Erius, R. Zeze, Mateo) 37,81 (SB)
    7. Čína (Tech, Sie, Jan, Čchen) 38,06 (SB)
    USA (Coleman, Bednarek, King, Kerley) DQ
    Kanaďané senzačně berou štafetové zlato po 28 letech
    Důvod diskvalifikace Američanů
     
    19:52
    Atletika

    Naprostá atletická bomba, Američané bez nemocného Noaha Lylese, který by ale stejně vůbec ničemu nepomohl, totálně nezvládli první předávku a ač doběhli do cíle na sedmém místě, budou zcela jistě diskvalifikovaní ze štafety mužů 4×100 m! Tím uvolnili pole pro zbytek světa a ten se o to parádně popral! Z poslední předávky parádně vypálili obhájci zlata Italové, mocně se dotahovali Britové, ale všem vypálili rybník z deváté dráhy Kanaďané Aaron Brown, Jerome Blake, Brendon Rodney a Andre De Grasse ve velmi dobrém čase 37,50 s a získali po tehdy očekávaném zlatu z Atlanty 1996 druhé a velmi překvapivé zlato teď v Paříži! Za nimi pak finišovali v novém africkém rekordu Jihoafričané a slaví historickou štafetovou medaili, třetí Britové mají první medaili z krátké štafety po 20 letech!
     
    Atletika

    4×100 m žen

    1. USA (Jeffersonová, Terryová, Thomasová, Richardsonová) 41,78 s (SB)
    2. Velká Británie (Asher-Smithová, Lansiquotová, Huntová, Neitaová) 41,85
    3. Německo (Burghardtová, Mayerová, Lueckenkemperová, Haaseová) 41,97
    4. Francie (Oliereová, Josephová, Parisotová, Galetová) 42,23
    5. Jamajka (Reidová, Nelsonová, Forbesová, Claytonová) 42,29
    6. Švýcarsko (Koraová, Atchová-Jaquierová, Pointetová, M. Kambundjiová) 42,67
    7. Kanada (McGreathová, Madogová, Leclairová, Leducová) 42,69
    8. Nizozemsko (van den Bergová, van Hunenstijnová, Bisschopsová, Jiyaová) 42,74
    Fenomenální poslední úsek Sha'carri Richardsonové dotáhl Američanky ke zlatu
     
    19:38
    Atletika

    Američanky vůbec neběžely dobře na prvním a třetím úseku, haprovaly jim předávky, při té poslední dostávala Sha'carri Richardsonová kolík až na třetím místě, jenže svůj úsek zvládla fenomenálně a kolegyně Melissu Jeffersonovou, Twanishu Terryovou a Gabrielle Thomasovou dotáhla k dvanáctému zlatu ze štafety 4×100 m v čase 41,78 s! Britky, které většinu závodu vedly, se tak svého historického štafetového zlata nedočkaly, berou jen třetí olympijské stříbro, ale první od roku 1956! Na třetím místě senzačně slaví seběhané Němky, které vybojovaly první štafetovou medaili na hrách od sjednocení NDR a SRN v roce 1990!
    Harrie Lavreysen nezadržitelně obhajuje olympijské zlato ve sprintu
     
    19:10
    Dráhová cyklistika

    Světový rekordman, pětinásobný mistr světa a nyní i dvojnásobný olympijský vítěz, to vše jen ve sprintu, je bilance 27letého nizozemského terminátora Harrieho Lavreysena! V pařížském finále si bezpečně poradil i s největším konkurentem Australanem Matthewem Richardsonem, porazil ho z první i ze druhé pozice a za celou soutěž tak nemusel podstupovat riziko rozhodující třetí jízdy! Na svém oblíbeném oválu naprosto dominoval.
     
    Dráhová cyklistika

    Madison žen

    1. Chiara Consonniová, Vittoria Guazziniová (ITA) 37 b.
    2. Elinor Barkerová, Neah Evansová (GBR) 31
    3. Maike van der Duinová, Lisa van Belleová (NED) 28
    4. Jennifer Valenteová, Lily Williamsová (USA) 18
    5. Marion Borrasová, Clara Copponiová (FRA) 17
    6. Amalie Dideriksenová, Julie Norman Lethová (DEN) 16
    7. Daria Pikuliková, Wiktoria Pikuliková (POL) 14
    8. Bryony Bothaová, Emily Shearmanová (NZL) 7
    9. Georgia Bakerová, Alexandra Manlyová (AUS) 6
    10. Katrijn de Clercqová, Helene Hestersová (BEL) 5
     
    18:52
    Dráhová cyklistika

    Madison žen, zjednodušeně bodovací závod dvojic na 120 kol, vyhrály především díky předjetí hlavního pole o jedno kolo Italky Chiara Consonniová a Vittoria Guazziniová, což je poměrně velké překvapení a obrovský úspěch obvykle nepříliš výrazné itlaské ženské cyklistiky! Stříbro v poslední chvíli vybojovaly Britky Elinor Barkerová a Neah Evansová, loňské mistryně světa, které bodovaly hned na 8 sprintech z 12 a díky dvojnásobnému zisku za sprint do samotného cíle se posunuly před Nizozemsko, které reprezentovaly Maike van der Duinová a Lisa van Belleová a medaili mají také především za únik o celé kolo.
     
    18:30
    Volejbal

    Nádherná volejbalová bitva v utkání o třetí místo turnaje mužů, která měla jedinou chybu – skončila ve třech setech. Všechny skončily v nejtěsnějších koncovkách a ve všech si vedli lépe zkušenější Američané, kteří tak po 8 letech opět slaví olympijský bronz! Italové s mladým kádrem vycházejí podruhé za sebou naprázdno, ale tento tým má stále potenciál.

    Muži, o 3. místo:
    Itálie–USA 0:3 (23, 28, 24)
    Bergerová chytá penaltu v deváté minutě nastavení a zajišťuje Německu bronz
     
    18:05
    Fotbal

    Úřadující mistryně světa Španělky odjíždí z Paříže bez medaile a můžou si za to úplně samy! V utkání o bronz s Německem byly lepším týmem, měly v součtu asi i více šancí, ale nedokázaly dávat góly, a to ani z penalty kopané v deváté minutě nastavení! A jelikož Německo svoji penaltu dříve proměnilo, slaví medaili po 8 letech, celkově pátou, z toho čtvrtý bronz!

    Ženy, o 3. místo:
    Španělsko–Německo 0:1 (0:0)
    65. Gwinnová (pen.)
     
    Moderní gymnastika

    Víceboj jednotlivců

    1. Darja Varfolomeevová (GER) 142,850 b.
    2. Burjana Kaleyová (BUL) 140,600
    3. Sofia Raffaeliová (ITA) 136,300
    4. Margharita Kolosová (GER) 135,250
    5. Daria Atamanová (ISR) 133,850
    6. Eketerina Vedeneevaová (SLO) 131,900
    7. Wang C'-lu (CHN) 131,550
    8. Milena Baldassarriová (ITA) 129,700
    9.Taisija Onofriičuková (UKR) 128,400
    10. Barbara Domingosová (BRA) 123,100
     
    17:52
    Moderní gymnastika

    17letá Ruska s německými předky a tudíž v barvách Německa soutěžící Darja Varfolomeevová po naprostém ovládnutí kompletních soutěží jednotlivců na loňském mistrovství světa vyhrála i víceboj jednotlivců na olympijských hrách! Byla nejlepší s obručí, míčem i kužely, jen se stuhou skončila v dílčím hodnocení těsně druhá, a v součtu zvítězila o více než 2 body před Bulharkou Borjanou Kaleynovou,, která tak ve víceboji dosáhla na vůbec první velkou medaili, a to se ve špičce pohybuje už od roku 2018. Třetí místo si především díky skvělé sestavě s kužely zajistila Italka Sofia Raffaeliová, mistryně světa z roku 2022.
     
    17:45
    Stolní tenis

    Číňané nepřipustili žádnou senzaci a udržují tradici v podobě zlaté medaile ze soutěže družstev mužů v nepřetržité řadě od té doby, kdy v roce 2008 nahradila družstva předtím hrané čtyřhry! Ale nečekaně se na to pořádně nadřeli. Sice neprohráli ani jeden zápas, ale všechny finálové souboje šly do maximálního počtu setů! V nich už favorité excelovali. Pro Švédsko je ale průběh finále povzbuzující do budoucna.

    Družstva mužů, finále:

    Čína (1) – Švédsko (7) 3:0

    Ma, Wang – Kallberg, Karlsson 3:2
    Fan – Möregårdh 3:2
    Wang – Karlsson 3:2
     
    Vzpírání

    Muži do 89 kg

    1. Karlos May Nasar (BUL) 404 kg (180+224) WR
    2. Yeison López (COL) 390 (180+210)
    3. Antonino Pizzolato (ITA) 384 (172+212)
    4. Marin Robu (MDA) 383 (175+208)
    5. Mir Mostafa Džavádí (IRI) 372 (168+204)
    6. Ju Tong-ču (KOR) 371 (168+203)
    7. Andranik Karapetjan (ARM) 370 (170+200)
    8. Keydomar Vallenilla Sánchez (VEN) 358 (162+196)
    9. Romain Imadouchène (FRA) 351 (155+196)
    10. Kyle Bruce (AUS) 330 (148+183)
    Boady Santavy (CAN) DNF
    Karim Abokahla (EGY) DNF
     
    17:32
    Vzpírání

    První světový rekord ve vzpěračských soutěžích v Paříži! Postaral se o něj v soutěži mužů do 89 kg 20letý Bulhar Karlos May Nasar, mistr světa z roku 2021 do 81 kg, který po neúspěších na posledních dvou mistrovstvích světa, kde nezvedl své základy, se do Paříže připravil výrazně lépe a po olympisjkém rekordu v trhu 180 kg deklasoval úplně všechny obrovským světovým rekordem 224 kg v nadhozu, čímž vytvořil i světový rekord v hodnoceném dvojboji 404 kg a porazil druhého v pořadí o 14 kg! Stříbro získal poněkud nečekaně Kolumbijec Yeison Lopez, bitvu o bronz rozhodla váha 212 kg v nadhozu, na níž na rozdíl od Moldavana Marina Robua uspěl Ital Antonio Pizzolato a v součtu byl lepší o jediný kilogram. Obhájil tak třetí místo z Tokia.
     
    Skoky do vody

    3m prkno žen

    1. Čchen I-wen (CHN) 376,00 b.
    2. Maddison Keeneyoá (AUS) 343,10
    3. Čchang Ja-ni (CHN) 318,75
    4. Chiara Pellacaniová (ITA) 309,60
    5. Yasmin Harperová (GBR) 305,10
    6. Alejandra Estudillová Torresová (MEX) 301,95
    7. Saskia Oettinghausová (GER) 297,35
    8. Valeria Antolinová (ESP) 292,95
    9. Emilia Nilssonová Garipová (SWE) 279,40
    10. Grace Reidová (GBR) 275,85
    11. Julia Vincentová (RSA) 271,25
    12. Nur Dhabitah Sabriová (MAS) 244,80
     
    16:25
    Skoky do vody

    Překvapení ve finále skoků žen z 3metrového prkna, Čína nemá zlato a stříbro! Úřadující mistryně světa Čchang Ja-ni totiž výrazně pokazila hned první skok, psychicky ji to poznamenalo, z dalších čtyř skoků jen jeden skočila opravdu bez chyby a skončila s velkým odstupem třetí. Stříbro slaví naopak velmi dobře skákající Australanka Maddison Keenyová, bronzová z Ria z dvojic, která získala po pěti letech velkou individuální medaili. Zlato s obrovským náskokem vyskákala dvojnásobná mistryně světa z let 2022 a 2023 Čchen I-wen, která při svých skocích neudělala prakticky žádné chybičky.
     
    16:11
    Dráhová cyklistika

    V kvalifikaci sprintu žen překonala hlavní favoritka Němka Lea Friedrichová světový rekord! Nová hodnota na měřeném 200metrovém úseku, tj. na délce jednoho kola, je 10,029 s! Padne ještě v průběhu soutěže hranice 10 sekund? V prvním kole play-off se tak nestalo.
    Argentina slaví další medaili z ženského pozemního hokeje
     
    15:45
    Pozemní hokej

    Argentina získává šestou medaili z posledních sedmi olympiád v pozemním hokeji žen! Z Paříže to je bronzová, kterou sice získala až v nájezdech, ale naprosto zaslouženě. Proti Belgii byla výrazně lepším týmem a jen vlastní vinou nedokázala rozhodnout už v základní hrací době. V nájezdech však excelovala, proměnila tři ze čtyř. Belgie si na první medaili v ženské kategorii bude muset počkat.

    Ženy, o 3. místo:
    Argentina–Belgie 3:2 sn (0:1, 2:1, 0:0, 0:0 – 3:1)
    22. Gorzelanyová, 27. Albertarriová, roz. náj. Diaz de Armasová – 8. Puvrezová, 27. Rasirová
     
    Jachting

    Kitesurfing mužů

    1. Valentin Bontus (AUT)
    2. Toni Vodišek (SLO)
    3. Maximilian Maeder (SGP)
    4. Riccardo Pianosi (ITA)
    5. Jannis Maus (GER)
    6. Axel Mazella (FRA)
    7. Bruno Lobo (BRA)
    8. Connor Bainbridge (GBR)
    9. Markus Edegran (USA)
    10. Chuang Čchi-pin (CHN)
     
    15:35
    Jachting

    Konečně se podařilo uzavřít jachtařské soutěže. Neplánovaně na dva dny rozložené finále kitesurfingu mužů nejlépe zvládl 23letý Rakušan Valentin Bontus, bronzový z letošního mistrovství světa, vyhrál všechny tři finálové jízdy a zajistil své zemi už druhé jachtařské zlato z Paříže! Stříbro bere Slovinec Toni Vodišek, mistr světa z roku 2022, bronz teprve 17letý Maximilian Maeder, úřadující mistr světa, kteřý přiveze do své země, Singapuru, teprve šestou olympijskou medaili za 76 let, co se tento městský stát účastní největšího sportovního podniku světa!
    Martin Fuksa v jedněch z nejlepších okamžiků svého života
     
    14:42
    Martin Fuksa právě přebírá zlatou medaili a za chvíli uslyší tu nejhezčí písničku na světě.
    Félix Lebrun rozjásal celou Francii
     
    14:05
    Stolní tenis

    Hala pro stolní tenis je na nohou, Evropa má hned dvě medaile ze soutěže družstev mužů, bronz totiž vyhrává po obrovském dramatu s Japonskem domácí Francie! Klíčové 2 body, včetně toho z rozhodující závěrečné dvouhry, zařídil stále ještě 17letý Félix Lebrun, který tak z domácí olympiády bude mít dva bronzy! Japonci po bronzu z Tokia končí tentokrát bez medaile.

    Družstva mužů, o 3. místo:

    Francie (3) – Japonsko (4) 3:2

    Gauzy, A. Lebrun – Šinozuka, Togami 3:1
    F. Lebrun – Harimoto 3:2
    A. Lebrun –Togami 1:3
    Gauzy – Harimoto 1:3
    F. Lebrun – Šinozuka 3:1
     
    Rychlostní kanoistika

    Kajak mužů 1 000 m

    1. Martin Fuksa (CZE) 3:43,16 min (OB)
    2. Izaquias Queiroz (BRA) 3:44,33
    3. Sergej Tarnovsči (MDA) 3:44,68
    4. Zachar Petrov (AIN) 3:45,28
    5. Carlo Tacchini (ITA) 3:48,97
    6. Wiktor Glazunow (POL) 3:49,05
    7. Balazs Adolf (HUN) 3:49,83
    8. Sebastian Brendel (GER) 3:51,44
    Martin Fuksa dojíždí pro vytoužené zlato!
     
    13:56
    Rychlostní kanostika

    Martin Fuksa, specialista na pětistovku, která však není olympijskou vzdáleností, se na třetí pokus dočkal olympijské medaile, která mu k mnoha titulům mistra světa i Evropy chyběla! Na kilometru tentokrát prodal svoji životní formu, od začátku finále se ujal vedení a vybodoval si takový náskok, že v závěru nemusel jet na krev a finišovat, posledními záběry si mohl užívat své vítězství, i tak přitom zajel nejlepší čas olympijské historie 3:43,16 min! Stříbro zůstalo pro obhájce zlata Brazilce Isaquiase Queiroze, bronzovou pozici z Tokia zopakoval Moldavan Serghei Tarnovschi!
     
    13:54
    ČESKO MÁ DRUHOU ZLATOU MEDAILI, MARTIN FUKSA SE STÁVÁ OLYMPIJSKÝM VÍTĚZEM V RYCHLOSTNÍ KANOISTICE!!!
     
    Rychlostní kanoistika

    1. Jacob Schopf, Max Lemke (GER) 1:26,87 min
    2. Bence Nadas, Sandor Totka (HUN) 1:27,15
    3. Jean van der Westhuyzen, Tom Green (AUS) 1:27,29
    4. Adrian del Rio, Marcus Cooper (ESP) 1:27,38
    5. Max Rendschmidt, Tom Liebscher-Lucz (GER) 1:27,54
    6. Joao Ribeiro, Messias Baptista (POR) 1:27,82
    7. Jakub Špicar, Daniel Havel (CZE) 1:29,29
    8. Jonas Ecker, Aaron Small (USA) 1:30,02
    Němci po čtyřkajaku vítězí i na deblkajaku
     
    13:43
    Rychlostní kanoistika

    Olympijskými vítězi na deblkajaku se stávají dva členové včerejšího vítězného čtyřkajaku, Němci Jacob Schopf a Max Lemke! Jacob Schopf tím vylepšuje stříbro z Tokia, které získal s jiným parťákem. Pro stříbro finišovali Maďaři Bence Nádas a Sandor Totka, bronz utrhli Australané Jean van der Westhuyzen a Tom Green. Daleko za nimi zůstali Jakub Špicar s Danielem Havlem, zrychlení ve druhé polovině trati se tentokrát nekonalo a skončili na 7. místě.
     
    Sportovní lezení

    Kombinace mužů

    1. Toby Roberts (GBR) 155,2 b.
    2. Sorato Anraku (JPN) 145,4
    3. Jakob Schubert (AUT) 139,6
    4. Colin Duffy (USA) 136,4
    5. Hamish McArthur (GBR) 125,9
    6. Adam Ondra (CZE) 120,1
    7. Alberto Gines Lopez (ESP) 116,2
    8. Paul Jenft (FRA) 78,4
    Zbrklý Anraku chybuje a připravuje se tím o zlato
     
    13:35
    Sportovní lezení

    Olympijským vítězem v lezecké kombinaci se stává 19letý Brit Toby Roberts, získává svoji první velkou medaili a hned tu největší, co může mít! Po třetím místě v boulderingu se v lezení na obtížnost dostal až na 2 chyty pod vrchol a čekal, co s tím provede favorizovaný Sorato Anraku. Jenže 17letý Japonec si počínal v klíčové fázi možná příliš zbrkle a zůstal 2 chyty od bodu, které mu zaručovalo zlato! Obhajobu bronzu si vynikajícím výkonem v lezení na obtížnost zajistil 33letý Rakušan a úřadující mistr světa Jakob Schubert. Adam Ondra se v obtížnosti Schubertovi zcela vyrovnal, bohužel ho o lepší výsledek z kombinace než obhajobu šesté pozice z Tokia připravil špatný výkon v boulderingu.
     
    Rychlostní kanoistika

    Deblkajak žen 500 m

    1. Lisa Carringtonová, Alicia Hoskinová (NZL) 1:37,28 min
    2. Tamara Csipesová, Alida Dora Gazsová (HUN) 1:39,39
    3. Paulina Paszeková, Jule Marie Hakeová (GER) 1:39,46
    3. Noemi Puppová, Sara Fojtová (HUN) 1:39,46
    5. Hermien Petersová, Lize Broekxová (BEL) 1:39,84
    6. Lena Roehlingsová, Pauline Jagschová (GER) 1:40,09
    7. Ella Beereová, Aly Bullová (AUS) 1:40,94
    8. Selma Konijnová, Ruth Vorsselmanová (NED) 1:41,26
    Lisa Carringtonová v čele deblkajaku opět přepisuje historické tabulky
     
    13:18
    Rychlostní kanoistika

    Fenomenální kanoistka Novozélanďanka Lisa Carringtonová přidává do své sbírky již sedmou zlatou olympijskou medaili, z toho druhou na deblkajaku! S parťačkou ze čtyřkajaku Alicií Hoskinovou o parník ovládly finále i ve dvojicích, od prvních metrů nebylo pochyb, kdo si jede pro zlato. Daleko za ní se odehrávala obrovská bitva o medaile, kterou cílová kamera rozsoudila tak, že Maďarky Tamara Csipesová a Alida Dora Gazsová jsou stříbrné a hned dvě lodě berou bronz! V naprosto shodném čase dojely Němky Paulina Paszeková s Jule Marie Hakeová, i Maďarky Noemi Puppová a Sara Fojtová!
     
    Rychlostní kanoistika

    Deblkanoe žen 500 m

    1. Su Š'-siao, Sun Meng-ja (CHN) 1:52,81 min (OB)
    2. Ljudmyla Luzanová, Anastasija Rybačoková (UKR) 1:54,30
    3. Katie MacKenzieová, Katie Vincentová (CAN) 1:54,36
    4. Agnes Anna Kissová, Bianka Nagyová (HUN) 1:54,90
    5. Sylwia Szczerbiňská, Dorota Borowská (POL) 1:55,75
    6. Yntia Jacomeová, Maria Corberaová (ESP) 1:56,65
    7. Daniela Cociuová, Maria Olarasuová (MDA) 1:56,96
    8. Yarisleidis Cirilová, Yinnoly Francheska Lopezová (CUB) 2:01,77
    Finiš deblkanoistek
     
    12:55
    Rychlostní kanoistika

    Finále deblkanoistek se stalo jednoznačnou záležitostí Číňanek Sü Š'-siao a Sun Meng-ja! Obhájkyně zlata a trojnásobné mistryně světa hned od startu vyrazily do čela a s každou desítkou metrů navyšovaly náskok až na konečnou sekundu a půl, což je na pětistovce opravdu hodně. Navíc zajely nejlepší olympijský čas historie 1:52,81 min! Stříbro na pásce urvaly Ukrajinky Ljudmyla Luzanová a Anastasija Rybačoková, mistryně světa 2021 tak obhájily pozici z Tokia, bronz připadl Kanaďankám Sloan Mackenziové a Katie Vincentové, což je taktéž obhajoba pozice pro Vincentovou, v Tokiu ale měla jinou partnerku.
     
    11:48
    Rychlostní kanoistika

    Martin Fuksa s větrem z pro něj příhodné strany od začátku hlídal první místo druhého semifinále, a zvítězil v něm, ačkoliv závěr naprosto vypustil! Ukazuje možná životní formu a ve finále bude útočit na svoji první olympijskou medaili! Za soupeře bude mít dvojnásobného olympijského vítěze v této disciplíně Sebastiana Brendela z Německa, obhájce zlata Brazilce Isaquiase Queiroze, Poláka Wiktora Glazunowa, Itala Carla Tacchiniho, Moldavana Sergheje Tarnovschiho, neutrála Zachara Petrova a Maďara Balázse Adolfa.
     
    11:16
    Rychlostní kanoistika

    Český deblkajak Jakub Špicar, Daniel Havel pojede odpoledne o medaile! V prvním semifinále se zrychlením ve druhé polovině trati snadno protáhl na třetí pozici a tu bez problémů s náskokem udržel! Byl to nadějný výkon, snad tam zbyla i nějaká rezeva. Spolu s nimi postupují z prvního semifinále i Němci Schopf a Lemke, Maďaři Nádas a Totka a Američané Ecker se Smallem.
     
    Plavání

    10 km mužů

    1. Kristof Rasovszky (HUN) 1:50:52,7 hod
    2. Oliver Klemet (GER) +2,1
    3. David Betlehem (HUN) +16,3
    4. Domenico Acerenza (ITA) +16,9
    5. Logan Fontaine (FRA) +55,2
    6. Hector Pardoe (GBR) +58,1
    7. Marc-Antoine Olivier (FRA) +58,2
    8. Florian Wellbrock (GER) +1:01,7
    9. Gregorio Paltrinieri (ITA) +1:05,3
    10. Athanasios Charalampos Kynigakis (GRE) +1:44,5

    20. Martin Straka (CZE) +7:00,2
     
    9:27
    Plavání

    Zhruba 1,5 km před cílem závodu na 10 km mužů se z vedoucí skupiny oddělila dvojice Kristof Rasovszky, Oliver Klement a bojovala spolu až do cílového prostoru, v němž udržel vedení 27letý Maďar a po stříbru z Tokia se úřadující mistr světa stal i olympijským vítězem! Pro mladého německého plavce je stříbro druhým pódiovým umístěním na velké světové akci po bronzu na loňském mistrovství světa. Ještě těsnější a ostřejší byl duel o bronz, který o pouhých 0,6 sekundy získal teprve 20letý David Betlehem a svou první medailí mezi dospělými stvrdil triumf maďarského plavání v tomto závodě!

    Libor Štěpán

    Program soutěží 14. dne
    Atletika
    10:05 sedmiboj žen (dálka)
    10:40 4×400 m žen (rozběhy)
    11:05 4×400 m mužů (rozběhy)
    11:23 sedmiboj žen (oštěp)
    11:30 800 m mužů (semifinále)
    12:05 100 m překážek žen (semifinále)
    19:30 4×100 m žen (finále)
    19:37 koule žen (finále)
    19:47 4×100 m mužů (finále)
    20:00 400 m žen (finále)
    20:13 trojskok mužů (finále)
    20:25 sedmiboj žen (800 m)
    20:57 10 000 m žen (finále)
    21:45 400 m překážek mužů (finále)

    Basketbal
    17:30 USA–Austrálie (ženy, semifinále)
    21:00 Francie–Belgie (ženy, semifinále)

    Box
    21:30 muži do 71 kg (finále)
    21:47 ženy do 50 kg (finále)
    22:34 muži do 92 kg (finále)
    22:51 ženy do 66 kg (finále)

    Breaking
    16:00 ženy (1. kolo)
    20:00 ženy (čtvrtfinále)
    20:47 ženy (semifinále)
    21:19 ženy (finále)

    Dráhová cyklistika
    14:00 sprint žen (kvalifikace)
    14:41 sprint mužů (semifinále)
    14:48 sprint žen (1. kolo a opravy)
    18:00 sprint mužů (finále)
    18:09 madison žen (finále)
    19:10 sprint žen (2. kolo a opravy)

    Fotbal
    15:00 Španělsko–Německo (ženy, o 3. místo)
    18:00 Francie–Španělsko (muži, finále)

    Golf
    9:00 ženy (3. kolo, Sára Kousková, Klára Davidson Spilková)

    Házená
    16:30 Německo–Španělsko (muži, semifinále)
    21:30 Slovinsko–Dánsko (muži, semifinále)

    Jachting
    12:13 kite mužů (finále)

    Moderní gymnastika
    10:00 víceboj družstev (kvalifikace)
    14:30 víceboj jednotlivců (finále)

    Moderní pětiboj
    13:00 a 17:00 individuální závod mužů (semifinále, parkur, Marek Grycz, Martin Vlach)
    13:40 a 17:40 individuální závod mužů (semifinále, šerm – bonusové kolo)
    14:10 a 18:10 individuální závod mužů (semifinále, plavání)
    14:40 a 18:40 individuální závod mužů (semifinále, laser běh)

    Plavání
    7:30 10 km mužů (Martin Straka)

    Plážový volejbal
    21:00 o 3. místo žen
    22:30 finále žen

    Pozemní hokej
    14:00 Argentina–Belgie (ženy, o 3. místo)
    20:00 Nizozemsko–Čína (ženy, finále)

    Rychlostní kanoistika
    10:30 deblkanoe žen (semifinále)
    10:50 deblkajak žen (semifinále)
    11:10 deblkajak mužů (semifinále, Jakub Špicar, Daniel Havel)
    11:30 kanoe mužů (semifinále, Martin Fuksa)
    12:40 deblkanoe žen (finále)
    13:00 deblkajak žen (finále)
    13:20 deblkajak mužů (finále)
    13:40 kanoe mužů (finále)

    Skoky do vody
    10:00 10m věž mužů (semifinále)
    15:00 3m prkno žen (finále)

    Sportovní lezení
    10:10 kombinace mužů (finále – bouldering, Adam Ondra)
    12:35 kombinace mužů (finále – lezení na obtížnost, Adam Ondra)

    Stolní tenis
    10:00 Francie–Japonsko (družstva mužů, o 3. místo)
    15:00 Čína–Švédsko (družstva mužů, finále)

    Synchronizované plavání
    19:30 dvojice (technická sestava)

    Taekwondo
    9:00 muži do 80 kg (předkolo, 1. kolo)
    9:09 ženy do 67 kg (předkolo, 1. kolo)
    14:30 ženy do 67 kg (čtvrtfinále)
    14:40 muži do 80 kg (čtvrtfinále)
    16:11 ženy do 67 kg (semifinále)
    16:24 muži do 80 kg (semifinále)
    19:30 ženy do 67 kg (opravy)
    19:40 muži do 80 kg (opravy)
    20:19 ženy do 67 kg (o 3. místo)
    20:34 muži do 80 kg (o 3. místo)
    21:19 ženy do 67 kg (finále)
    21:37 muži do 80 kg (finále)

    Vodní pólo
    13:00 Itálie–Španělsko (muži, o 5.–8. místo)
    14:35 Srbsko–USA (muži, semifinále)
    18:00 Řecko–Austrálie (muži, o 5.–8. místo)
    19:35 Maďarsko–Chorvatsko (muži, semifinále)

    Volejbal
    16:00 Itálie–USA (muži, o 3. místo)

    Vzpírání
    15:00 muži do 89 kg
    19:30 ženy do 71 kg

    Zápas
    11:00 volný styl mužů do 57 kg (opravy)
    11:00 volný styl žen do 57 kg (opravy)
    11:00 volný styl mužů do 86 kg (opravy)
    11:30 volný styl mužů do 74 kg (osmifinále a čtvrtfinále)
    11:30 volný styl žen do 62 kg (osmifinále a čtvrtfinále)
    11:30 volný styl mužů do 125 kg (osmifinále a čtvrtfinále)
    18:15 volný styl mužů do 74 kg (semifinále)
    18:45 volný styl mužů do 125 kg (semifinále)
    19:15 volný styl žen do 62 kg (semifinále)
    19:45 volný styl mužů do 57 kg (o 3. místo a finále)
    20:30 volný styl mužů do 86 kg (o 3. místo a finále)
    21:15 volný styl žen do 57 kg (o 3. místo a finále)