Kombinace a bouldering – muži cz (kon.) | Kombinace a lezení na obtížnost – muži cz Toby Roberts (GBR) (kon.)
konec
Kombinace a lezení na obtížnost – muži

Toby Roberts (GBR)

Pátek 09.08.2024, 12:35Olympijské hry - Sportovní lezení • O medaile
Sledujte:
     
    Tohle již bude ode mě vše. Já Vám děkuji za pozornost a budu se na Vás těšit zase u dalšího Onlajnu.
    Přeji Vám hezký zbytek dne.
    (13:37:40)
     
    Konečné pořadí:

    1. Toby Roberts (GBR) – 155,2
    2. Sorato Anraku (JPN) – 145,4
    3. Jakob Schubert (AUT) – 139,6
    4. Colin Duffy (USA) – 136.4
    5. Hamish McArthur (GBR) – 125.9
    6. Adam Ondra (CZE) – 120,1
    7. Alberto Gines Lopez (ESP) – 116.2
    8. Paul Jenft (FRA) – 78,4
     
    Máme za sebou strhující finálové klání ve sportovním lezení, kde v kombinaci boulderingu a lezení na obtížnost se olympijským šampionem stává Brit Toby Roberts se ziskem 155,2 bodu. Na druhém místě skončil Japonec Sorato Anraku, který měl sice všechno ve svých rukou, ale na začátku čtvrté pasáže udělal chybu a spadl. Se ziskem 145,4 bodu tak bere stříbro. Bronzovou medaili z her v Tokiu obhajuje třiatřicetiletý Rakušan Jakob Schubert, který si pomohl vytrvalostí a se ziskem 139,6 bodu končí třetí. Českému reprezentantovi Adamu Ondrovi se nepovedla úvodní část v boulderingu, ve které skončil až sedmý a šance na medaili byla mizivá. I když už neměl šanci na medaili, tak Adam předvedl fenomenální výkon v lezení na obtížnost, kde vylezl jeden chyt pod vrchol a končí na celkovém šestém místě se ziskem 120,1 bodu.
     
    Teprve sedmnáctiletý reprezentant Japonska a současná světová jednička je již ve svém finálovém pokusu. První pasáž finálové stěny přelezl fantasticky a již směřuje do druhé části. Japonec leze s rozvahou a postupně překonává druhou pasáž. Třetí komplikovanou pasáž přelezl s lehkostí a blíží se do poslední fáze. Rozhoduje se o zlaté medaili, ale Japonec udělal obrovskou chybu na začátku poslední pasáže a padá dolů. Se ziskem 76,1 bodu získává stříbrnou medaili.
     
    Vše závisí na posledním závodníkovi, Japonci Soratu Anrakovi. který rozhodne o rozdělení olympijských medailí.
     
    Brit Toby Roberts, který skončil druhý na boulderingu, s přehledem překonává první část lezecké stěny. V pohodě přelezl i na druhou část stěny, ale jde na jeho pohybech vidět určitá část nervozity. Přelezl i na třetí, technicky komplikovanou pasáž stěny, kde mírně zaváhal, ale vše bezpečně ustál. Vstupuje do poslední části finálového klání v jeho podání, kde je zatím suverénní. Devatenáctiletý Brit Toby Roberts padá dva chyty před cílem a s jistotou bude brát minimálně stříbrnou medaili. Připisuje si na své konto 92,1 bodu.
     
    Jako předposlední půjde lézt na stěnu Brit Toby Roberts, který se bude snažit urvat zlatou medaili pro sebe.
     
    Český reprezentant Adam Ondra již nalézá na svůj finálový pokus. Úvodní pasáž zvládl naprosto fantasticky a pokračuje do druhé bodované pasáže. Brilantně překonal i druhou část a pokračuje na komplikovanou třetí část. Adam i za velké podpory fanoušků zvládl skvěle koordinaci a míří do poslední části. Blíží se k topu, kde neustále bojuje. Již překonává Španěla, ale bohužel stejně jako Rakušan Jakob Schubert padá chyt před vrcholem a po srdnatém výkonu se loučí před bouřícími ochozy zaplněné arény. Adam zapisuje na své konto 96 bodů a získává celkem 120,1 bodu.
     
    Jako další jde Čech Adam Ondra, který ale již nemá šanci na medailové umístění.
     
    Španěl Alberto Gines Lopez překonal úvodní pasáž chytů velmi dobře. Na druhé části lezecké stěny taktéž neudělal chybu a v třetí, komplikované pasáži, se zvládl připoutat na karabinu a dostal se na čtvrtou, závěrečnou pasáž. Poslední část zvládl tak na půl a připisuje si na své konto 92,1 bodu.
     
    Následovat bude Španěl Alberto Gines Lopez.
     
    Třiatřicetiletý Rakušan Jakob Schubert ve svém finálovém klání excelentně přelezl první pasáž. Překonal výborně i druhou pasáž a ve třetí části jeho finálového klání překonal i pasáž, kde udělal chybu jeho Francouzský kolega. Zvládl i šedesátibodový chmat a překonal i místo, kde první závodníci padali. Dotáhl se až skoro pod vrchol, ale jeden chyt před cílem již vyčerpaný Rakušan padá dolů se ziskem 96 bodů. Řadí se na průběžné první místo po skvělém výkonu.
     
    Jako další závodník půjde na lezeckou stěnu Rakušan Jakob Schubert.
     
    Francouz Paul Jenft překonal první pasáž hmatů velice suverénně. Ve druhé části finálové stěny si taky poradil bez větších chyb a ve třetí části lezecké stěny však předvedl chybu, když si nepřidělal karabinu, ke které se již nezvládl vrátit a zapisuje si 54 bodů a jde na průběžné třetí místo.
     
    Následovat bude domácí závodník Paul Jenft.
     
    Američan Colin Duffy zvládl úvodní pasáž suverénně a pokračuje dál. Druhou sekci taktéž zvládl bez větších problémů. Na třetí části taktéž předvedl famózní výkon a jde na poslední pasáž. Nicméně v poslední části předvedl chybu a padá k zemi. Zapisuje 68,1 bodu a řadí se na průběžné první místo.
     
    Následovat bude Američan Colin Duffy.
     
    Brit Hamish McArthur vyřešil velmi dobře prostřední pasáž, i když měl na mále a málem padal. Nakonec pro něj závod skončil s velmi dobrým výsledkem 72 bodů. Hamish McArthur předvedl famózní výsledek, v který snad ani on nedoufal.
     
    Brit Hamish McArthur ve svém finálovém pokusu zapisuje prvních deset bodů.

    Jan Janča

    Konečné pořadí:
    1. Toby Roberts (GBR) – 155,2
    2. Sorato Anraku (JPN) – 145,4
    3. Jakob Schubert (AUT) – 139,6
    4. Colin Duffy (USA) – 136.4
    5. Hamish McArthur (GBR) – 125.9
    6. Adam Ondra (CZE) – 120,1
    7. Alberto Gines Lopez (ESP) – 116.2
    8. Paul Jenft (FRA) – 78,4
    Průběžné pořadí po boulderingu:
    1. Sorato Anraku (JPN) 69,3 bodů
    2. Colin Duffy (USA) 68,3 bodů
    3. Toby Roberts (GBR) 63,1 bodů
    4. Hamish McArthur (GBR) 53,9 bodů
    5. Jakob Schubert (AUT) 43,4 bodů
    6. Paul Jenft (FRA) 24,4 bodů
    7. Adam Ondra (CZE) 24,1 bodů
    7. Alberto Gines Lopez (ESP) 24,1 bodů