4. kolo – ženy cz Vítěz: L. Koová (NZL) (kon.)
konec
4. kolo – ženy

Vítěz: L. Koová (NZL)

Sobota 10.08.2024, 09:00Olympijské hry - Golf • O medaile
Sledujte:
     
    Konečné pořadí

    1. Lydia Koová (NZL) -10
    2. Esther Henseleitová (GER) -8
    3. Lin Si-jü Janet (CHN) -7
    4. Bianca Pagdanganová (PHI) -6
    4. Hannah Greenová (AUS) -6
    4. Yang Ami (KOR) -6
    4. Miju Jamašitová (JAP) -6

    41. Klára Davidson Spilková (CZE) +8
    55. Sára Kousková (CZE) +18
    (17:49:36)
     
    Lydie Koová kompletuje medailovou sbírku, z Ria si totiž přivezla stříbro, z Tokia bronz a nyní bere medaili nejcennější!

    Stříbro putuje zásluhou Esther Henseleitové do Německa a z bronzu se raduje Číňanka Lin Si-jü Janet.

    České golfistky zůstaly v poli poražených, Klára Davidson Spilková je na 41. místě, Sára Kousková dělí konečnou 55. příčku.
     
    Finálové kolo právě skončilo.
    Zlatý putt Lydie Koové.
     
    17:42
    Je rozhodnuto! Zlato putuje zásluhou Lydie Koové na Nový Zéland. Vedoucí golfistka na osmnáctce trefila hned první putt a zapsala na závěr celého turnaje birdie.
     
    17:37
    Lydia Koová je třetí ránou na greenu v blízkosti jamky. Teď má dokonce dva putty k zisku zlaté medaile. Hráčka jejích kvalit by už to neměla ztratit.
     
    17:28
    Na osmnácté jamce má Koová výkyvy. V prvním kole zahrála birdie, následně bogey a včera dokonce par. Nyní začíná povedeným odpalem.
     
    17:24
    Poslední jamka a Lydia Koová. Na sedmnáctce totiž Novozélanďanka pohodlně doklepla do paru a drží vedení o jednu ránu před Němkou Henseleitovou.
     
    17:12
    Na hřišti už jsou jen poslední dva flighty. Všechna tíha teď leží na Lydii Koové, která stále drží vedení o jedinou ránu.
     
    17:08
    Dohráno má i obhájkyně zlata Nelly Kordová. Američance se finálové kolo vůbec nepovedlo, tři rány nad par a celkově -1 jí posouvá do pole poražených na dělovou 22. pozici.
     
    17:07
    Číňanka Lin Si-jü Janet jde po birdie na jamce číslo 18 na bronzovou pozici. Soupeřky za ní už by musely excelovat, aby jí ještě připravily od cenného kovu.
     
    17:05
    Šestnáctou jamku dohrává Lydia Koová do paru. Novozélandská golfistka je dvě jamky od zlata. Náskok má ale pouhou jednu ránu.
     
    16:49
    Birdie i na osmnáctce pro Esther Henseleitovou. Němka se aktuálně nachází na samostatném druhé místě s celkovým skóre -8. Teď už bude jen trnout, jak dohrají finálové kolo její soupeřky.
     
    16:36
    Obhájkyně zlata Nelly Kordová se nejspíše odstřelila z bitvy o medaile na patnáctce. Triple bogey na čtyřparové jamce sesouvá Američanku až na dělené 17. místo.
     
    16:30
    Němka Esther Henseleitová mocně dotahuje. Po birdie na jamce číslo 17 ztrácí na vedoucí Koovou už jen dvě rány. K dispozici má však už jen závěrečnou jamku a bude muset čekat na zaváhání soupeřky.
     
    16:19
    Lydia Koová si komplikuje cestu za zlatem! Na jamce číslo 13 zahrála double bogey a rázem je "jen" na -9. Na nejbližší pronásledovatelky Henseleitovou, Greenovou a Jamašitovou má náskok třech ran.
     
    16:00
    Na dvanáctce se Koová zachránila dlouhým puttem do paru a stále drží vedení o pět ran. Naopak na -6 se dostává na dělené druhé místo Hannah Greenová.
     
    15:40
    Už i poslední flight má za sebou jedenáctou jamku. I nadále vévodí pořadí s jedenácti údery pod par Lydia Koová. Za ní je na samostatném druhé místě Esther Henseleitová z Německa se skóre -6. Na -5 je poté hned pětice hráček v čele s obhájkyní zlata Nelly Kordovou.
     
    15:38
    Svůj olympijský turnaj má za sebou už i Klára Davidson Spilková. Česká golfistka dnes zaznamenala skóre +4, celkově +8 a aktuálně se nachází na 41. pozici.
     
    15:18
    Polovinu kola, tedy 9 jamek, už mají za sebou všechny golfistky. Lydia Koová ještě zvýšila svůj náskok na pět ran před dvojicí pronásledovatelek.
     
    15:08
    Jednoznačně nejhorší skóre má dnes Japonka Juka Sasová. Třiadvacetiletá golfistka dnes zaznamenala skóre +10 a propadla se s celkovými +17 na 54. místo.
     
    14:58
    Desátou jamku má odehranou i obhájkyně zlata. Nelly Kordová si drží dnes skóre -1, ale na aktuální čelo ztrácí už pět ran.
     
    14:54
    Klára Davidson Spilková zahrála čtrnáctku i patnáctku v paru a aktuálně se drží na celkovém 40. místě se skóre +7.
     
    14:52
    Hlavní favoritkou na olympijské zlato je aktuálně Lydia Koová. Novozélanďanka sice má po sedmi jamkách "jen" -1, ale s celkových skóre -10 má na dvojici na druhém místě k dobru hned tři rány.
     
    14:29
    Klára Davidson Spilková zareagovala na double bogey na dvanáctce a hned o jamku dále skórovala bidrie.
     
    14:11
    Příšerný začátek kola pro Morgane Metrauxovou. Švýcarka po třech kolech vedla, ale dnes je po pěti jamkách na +5 a na boj o medaile může zatím zapomenout.
     
    14:08
    Změny na čele. První místo aktuálně drží Novozélanďanka Lydia Koová se skóre -9, zatím já za sebou čtyři jamky finálového kola. Druhé místo zatím dělí s -8 Jin Žuo-ning z Číny a Hannah Greenová z Austrálie, obě mají odehráno osm jamek.
     
    14:04
    Na čtyřparové dvanáctce Klára Davidson Spilková zahrála double bogey a propadá se na dělené 40. místo.
     
    14:03
    Birdie na závěr! Sára Kousková se loučí s olympijským turnajem celkovým skóre +18. Aktuálně se česká reprezentantka nachází na dělené 55. příčce.
     
    13:40
    Výtečné kolo domácí Perrine Delacourové je u konce. Francouzka na osmnácté jamce zaznamenala eagle a dnes končí na úžasných -6. Nebýt horších prvních dvou kol mohla domácí golfistka pomýšlet na lepších než finálních +9.
     
    13:31
    Nelly Kordová ubrala ze své ztráty dva údery a na dělené první místo ztrácí už jen další dva.
     
    13:30
    Ani šestnáctka Kouskové nechutnala. V předchozích třech kola zahrála vždy par, dnes je z toho ale jen další bogey.
     
    13:25
    Sáru Kouskovou sráží další double bogey. Na patnáctce potřebovala hned šest úderů a dostává se na celkové skóre +18.
     
    13:16
    Sára Kousková se dnes poprvé dostala na jedné z jamek pod par. Konkrétně na čtrnáctce zahrála birdie. Klára Davidson Spilková pokračuje šesti pary v řadě a přesouvá se do druhé poloviny hřiště.
     
    13:12
    Na čele je teď se skóre -8 dokonce trojice golfistek. Společně s Metrauxovou ztratila na jedničce i Lydia Koová. Naopak birdie na dvojce posunulo na dělené první místo Japonku Jamašitovou.
     
    12:59
    Šok na jedničce. Doposud vedoucí Morgane Metrauxová poslala hned první odpal do vody. Až třetí ránou se dostala následně na green, ale nakonec zachránila alespoň bogey.
     
    12:45
    Flight, který vyšel na hřiště jako první v 9:00, má dohráno. Finka Ursula Wikstromová zahrála solidních 72, tedy v paru. Po zpackaném prvním a třetím kole ale končí se skóre +19.

    Skvěle si vedla i Irka Leona Maguireová, která dneska uhrála dokonce ránu pod par. Po kolech za 78, 79 a včera až 83 končí s +23.
     
    12:34
    Poslední flight na startu dnešního kola. Na hřiště vstupuje Američanka Rose Zhangová i dvě dosud vedoucí golfistky Morgane Metrauxová a Lydia Koová.
     
    12:24
    Výborně rozehrála finálové kolo Němka Esther Henseleitová. Na prvních dvou jamkách zaznamenala birdie a skáče průběžným pořadím na dělené 7. místo.
     
    12:19
    Sára Kousková se vrací do tempa. Z desítky i jedenáctky se odnáší par. Také Klára Davidson Spilková zapisuje pary a drží si celkové skóre na +6.
     
    12:10
    Velmi zajímavý flight na startu jamky číslo 1. Do závěrečného kola totiž vstupuje obhájkyně zlata Nelly Kordová, s ní půjde domácí medailová naděje Francouzka Celine Boutierová a k nim se připojí ještě Lin Si-jü Janet z Číny.
     
    11:50
    Výborně se vede zkraje finálového kola Brita Charley Hullová, která si vylepšila skóre na úvodních dvou jamkách už o dva údery. Aktuálně dělí s +3 29. pozici.
     
    11:41
    A ani Sára Kousková nepředvádí ideální hru. Na jamce číslo 9 si připisuje hned double bogey a propadá se skóre +17 na 56. pozici.
     
    11:33
    Zatím to není den nejlepší české golfistky posledních let. Klára Davidson Spilková připisuje bogey i na jamce číslo 3 a propadá se už na dělené 38. místo.
     
    11:25
    Obě české golfistky přidávají par. Sára Kousková zahrála par na osmičce, Spilková na dvojce.
     
    11:21
    Na hřiště se dostávají také hráčky, které mají po třech odehraných kolech skóre v paru a lépe. Minjee Leeová z Austrálie dělí zatím 21. místo.
     
    11:06
    Domácí Perrine Delacourovou podporují fanoušci a ta se jim odvděčuje birdie na jamce číslo 8. Stále to však s celkovým skóre +14 na lepší než 53. místo nestačí.
     
    11:00
    Čtvrtý par v řadě pro Sáru Kouskovou, tentokrát na jamce číslo 6. To Klára Davidson Spilková nezačíná nejlépe, hned na první jamce hraje ránu nad par.
     
    10:44
    Klára Davidson Spilková jde na to. Společnost jí budou dělat ve flightu Američanka Lilia Vuová a Švýcarka Albane Valenzuelová.
     
    10:43
    Sára Kousková se i nadále drží na +1 za kolo. Na jamce číslo 5 připisuje do své skóre karty par.
    Precizní příprava hřiště před finálovým kolem
     
    10:39
    Madsenová nakonec zapisuje na jamce číslo 1 dva údery nad par. Naopak Irka Stephanie Meadowová se díky birdie posouvá na celkových +7.
     
    10:31
    Dánka Nanna Körstzová Madsenová ve velkých problémech hned na úvodní jamce. Nejprve poslala první ránu téměř do vody, následně si jen přihrávala, ale míček doskákal až do vysoké trávy.
     
    10:25
    Pomalu ale jistě už se na vstup do finálového kola bude připravovat i Klára Davidson Spilková.
     
    10:09
    Další těsný putt pro Kouskovou na trojce. Následně už jen míček doklepla do jamky na par.
     
    10:02
    Na odpališti jamky číslo 1 už se připravuje další flight ve složení Alexandra Forsterlingová, Adiki Ašoková a Juka Sasová.
     
    9:50
    Nepříjemnost pro Sáru Kouskovou. Již ve včerejším kole na jamce číslo 2 zapisovala bogey, teď ale hraje dva údery nad par a propadá se na +15.
     
    9:37
    Sára Kousková nebyla na jedničce daleko od birdie. Dlouhý putt ale nakonec v jamce neskončil a česká reprezentantka tak začíná parem.
     
    9:29
    První ztrátu zapisuje Mexičanka Fassiová. Po úvodní ráně do vody uhrála na jamce číslo 1 jen bogey.
     
    9:23
    Na odpališti u jamky číslo 1 je už také česká reprezentantka Sára Kousková.
     
    9:18
    Dvojice z úvodního flightu už má za sebou první jamku. Ursula Wikstrommová i Leona Maguireová zapisují par. Noora Komulainenová se rozhodla do závěrečného kola nenastoupit.
     
    Finálové kolo olympijského turnaje právě začalo.
     
    Složení flightů finálového dne

    9:00
    Ursula Wikstromová (FIN)
    Leona Maguireová (IRL)
    Noora Komulainenová (FIN)

    9:11
    Ines Laklalečiová (MAR)
    Perrine Delacourová (FRA)
    Maria Fassiová (MEX)

    9:22
    Alessandra Fanaliová (ITA)
    Ashley Lauová (MAS)
    Sára Kousková (CZE)

    9:33
    Emily Pedersenová (DEN)
    Paula Retová (RSA)
    Anne van Damová (NED)

    9:44
    Madelene Stavnarová (NOR)
    Ana Belacová (SLO)
    Carlota Cigandová (ESP)

    9:55
    Dikša Dagarová (IND)
    Stephanie Meadowová (IRL)
    Alena Sharpová (CAN)

    10:11
    Alexandra Forsterlingová (GER)
    Adiki Ašoková (IND)
    Juka Sasová (JAP)

    10:22
    Nanna Körstzová Madsenová (DEN)
    Sarah Schoberová (AUT)
    Shannon Tanová (SGP)

    10:33
    Emma Spitzová (AUT)
    Gaby Lopezová (MEX)
    Charley Hullová (GBR)

    10:44
    Lilia Vuová (USA)
    Klára Davidson Spilková (CZE)
    Albane Valenzuelová (SUI)

    10:55
    Kim Hyo Joo (KOR)
    Ko Jin Young (KOR)
    Celine Borgeová (NOR)

    11:06
    Čch'-En Pchej-Jün (TPE)
    Linn Grantová (SWE)
    Georgia Hallová (GBR)

    11:17
    Minjee Leeová (AUS)
    Dottie Ardinová (PHI)
    Manon de Roeyová (BEL)

    11:33
    Cu Wej-Ling (TPE)
    Ashligh Buhaiová (RSA)
    Azahara Muňozová (ESP)

    11:44
    Bianca Pagdanganová (PHI)
    Patty Tavaranakitová (THA)
    Maja Starková (SWE)

    11:55
    Brooke M. Hendersonová (CAN)
    Esther Henseleitová (GER)
    Pia Babniková (SLO)

    12:06
    Jin Žuo-ning (CHN)
    Hannah Greenová (AUS)
    Yang Amy (KOR)

    12:17
    Nelly Korda (USA)
    Lin Si-jü Janet (CHN)
    Celine Boutierová (FRA)

    12:28
    Miju Jamašitová (JAP)
    Atthaya Thitikulová (THA)
    Mariajo Uribeová (COL)

    12:39
    Morgane Metrauxová (SUI)
    Lydia Koová (NZL)
    Rose Zhangová (USA)
     
    Krásné páteční dopoledne, vítám všechny příznivce golfu. Dnes nás čeká vyvrcholení ženského turnaje. Do finálového kola vstupují ve vedení hned dvě golfistky, s devíti rány pod par mají nejblíže olympijskému zlatu Švýcarska Morgane Metrauxová a Lydia Koová z Nového Zélandu.

    Ve hře jsou také dvě české hráčky. Na děleném 32. místě se nachází se skóre +4 Klára Davidson Spilková. To Sára Kousková s třinácti údery nad par drží 54. pozici.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 09:00.

    Vít Schück

    Složení flightů finálového dne
    9:00
    Ursula Wikstromová (FIN)
    Leona Maguireová (IRL)
    Noora Komulainenová (FIN)

    9:11
    Ines Laklalečiová (MAR)
    Perrine Delacourová (FRA)
    Maria Fassiová (MEX)

    9:22
    Alessandra Fanaliová (ITA)
    Ashley Lauová (MAS)
    Sára Kousková (CZE)

    9:33
    Emily Pedersenová (DEN)
    Paula Retová (RSA)
    Anne van Damová (NED)

    9:44
    Madelene Stavnarová (NOR)
    Ana Belacová (SLO)
    Carlota Cigandová (ESP)

    9:55
    Dikša Dagarová (IND)
    Stephanie Meadowová (IRL)
    Alena Sharpová (CAN)

    10:11
    Alexandra Forsterlingová (GER)
    Adiki Ašoková (IND)
    Juka Sasová (JAP)

    10:22
    Nanna Körstzová Madsenová (DEN)
    Sarah Schoberová (AUT)
    Shannon Tanová (SGP)

    10:33
    Emma Spitzová (AUT)
    Gaby Lopezová (MEX)
    Charley Hullová (GBR)

    10:44
    Lilia Vuová (USA)
    Klára Davidson Spilková (CZE)
    Albane Valenzuelová (SUI)

    10:55
    Kim Hyo Joo (KOR)
    Ko Jin Young (KOR)
    Celine Borgeová (NOR)

    11:06
    Čch'-En Pchej-Jün (TPE)
    Linn Grantová (SWE)
    Georgia Hallová (GBR)

    11:17
    Minjee Leeová (AUS)
    Dottie Ardinová (PHI)
    Manon de Roeyová (BEL)

    11:33
    Cu Wej-Ling (TPE)
    Ashligh Buhaiová (RSA)
    Azahara Muňozová (ESP)

    11:44
    Bianca Pagdanganová (PHI)
    Patty Tavaranakitová (THA)
    Maja Starková (SWE)

    11:55
    Brooke M. Hendersonová (CAN)
    Esther Henseleitová (GER)
    Pia Babniková (SLO)

    12:06
    Jin Žuo-ning (CHN)
    Hannah Greenová (AUS)
    Yang Amy (KOR)

    12:17
    Nelly Korda (USA)
    Lin Si-jü Janet (CHN)
    Celine Boutierová (FRA)

    12:28
    Miju Jamašitová (JAP)
    Atthaya Thitikulová (THA)
    Mariajo Uribeová (COL)

    12:39
    Morgane Metrauxová (SUI)
    Lydia Koová (NZL)
    Rose Zhangová (USA)