Týmy – ženy (kon.) | Týmy – ženy (kon.)
konec
Týmy – ženy

Sobota 10.08.2024, 10:00 • South Paris Arena 4 • Olympijské hry - Stolní tenis • O 3. místo
Sledujte:¨
     
    Utkání o bronz dopadlo dle papírových předpokladů. V zápase čtyřhry se ještě Němkám dařilo vzdorovat a nebyly ani daleko zisku bodu. Poté však naprosto nevyšel zápas mladičké Kaufmannové, na kterou možná dolehl tlak důležitosti zápasu. V posledním utkání již Jeon nepustila Shan prakticky k ničemu. Jižní Korea tak ziskem bronzové medaile udržela zvyk, v podobě výhry všech medailí z OH asijskými zeměmi v rámci ženského turnaje. Z mé strany je to všechno. Děkuji za pozornost a brzy na shledanou, třeba už při odpoledním zápase o zlato. (12:07:45)
     
    Utkání o bronz
    Jižní Korea – Německo 3:0

    Shin/Jeon – Wang/Shan 3:2
    LEE Eunhye – Annett Kaufmannová 3:0
    JEON Jihee – SHAN Xiaona 3:0
     
    A je dobojováno. Ani Jeon žádné překvapení nepřipustila a porazila Shan 3:0 (6,6,6).
     
    Jeon také využívá svůj timeout, ale tím nejspíš jen oddaluje své vítězství, jelikož celkem bezpečně vede 2:0 a 9:6.
     
    Shan zkouší poslední možnou záchranu využitím svému oddechového času za nevýhodného stavu 0:2 a 3:4.
     
    Ani ve druhém setu si cestu k bodům Jeon příliš nekomplikovala a vyhrála tento set 11:6. Jižní Korea je tak úplnému vítězství vzdálena pouze 1 set.
     
    Prvním setem, jenž Jeon vyhrála 11:6, ukázala, že si utkání pohlídá a dovede své spoluhráčky k bronzovým medailím.
     
    O ukončení zápasu se půjde pokusit Jeon. Snažit zabránit se jí v tom bude Shan.
     
    I přes skvělé výsledky, kterými se Kaufmannová na turnaji prezentovala, jí tento zápas ani trochu nevyšel. Lee se raduje z vítězství 3:0 (8,9,2) a 18 letá Kaufmannová musí doufat, že obě její spoluhráčky vyhrají své zápasy a ona bude moci napravit svou ztrátu v rozhodujícím duelu.
     
    Kaufmannová i na úvod třetího setu prohrává 1:4 a volí poslední možnost záchrany v podobě timeoutu. Tato sympatická hráčka ovšem působí již velmi rozhozeně a bude mít co dělat, aby to soupeřce ještě minimálně zkomplikovala.
     
    Druhý setbol již Lee proměňuje. Kaufmannová poslala, svým leváckým křižným forehandem, tento míček pouze do sítě.
     
    Lee si dokázala vybojovat 2 setboly i v setu číslo 2. První však nevyužila a na ten druhý si musíme chvíli počkat, protože korejská hráčka uklidňuje hru svým timeoutem.
     
    Kaufmannové naprosto utekl začátek souboje proti Lee a prohrávala již 1:6. Německá hráčka šla do sebe, ale přesto v prvním setu nezískala víc než 8 míčků.
     
    Teď nás čeká dnešní první utkání dvouhry mezi Lee a Kaufmannovou.
     
    Obrovská škoda pro Německou dvojici Wan/Shan, která v rozhodující sadě vedla již 7:4. Malé i velké chyby v koncovce však nakonec vynesly nejbolestivější prohru 2:3 (-6,-8,8,10,-8). Jižní Korea tak vede 1:0 na zápasy.
     
    Vyrovnanější už to ani být nemohlo. Hráčky si mění strany za stavu 2:2 a 5:4 pro Německo.
     
    Po velkém boji, při kterém dokázal tým Německa odvrátit první mečbol soupeřek, si Wan se Shan připisují i svůj druhý set a srovnávají stav čtyřhry na 2:2.
     
    V tomto případě oddechový čas velkou výpomoc nepřinesl a dvojice Wan/Shan tak získává svůj první set poměrem 11:8 a snižuje na 1:2 na sety.
     
    Start tohoto setu se vyjímá trendu. Lépe do něj vstoupila dvojice Shin/Jeon a německý pár se k nim následně dotáhl na rozdíl jediného míčku. Jižní Korea raději při stavu 5:6 využívá svůj timeout.

    Adam Kročil

    Hopkins (AUS), Semenová (ITTF)