Přehled událostí na LOH Paříž 2024 – 14. den (kon.) | Přehled událostí na LOH Paříž 2024 – 15. den (kon.)
konec
Přehled událostí na LOH Paříž 2024 – 15. den

Sobota 10.08.2024, 09:00Olympijské hry
Sledujte:
    Čelo medailového pořadí zemí po 15. dni
     
    Medailové pořadí zemí se na konci předposledního dne pořádně zamotalo a nabízí jednu zápletku za druhou. Urží Čína v posledním dnu první místo, kam se vrátila po několika dnech? Podaří se Japonsku dotáhnout závěrečný útok na třetí místo? Zlepší se ještě domácí Francie? Naprostou senzací posledních dní je historická bilance výpravy Uzbekistánu, která jen za sobotu posbírala 3 zlaté z boxu a zápasu a dostala se do společnosti takových sportovních velmocí, jakými jsou Kanada či Španělsko. A opět se zvyšují celkové počty. Aspoň 2 zlaté už 38 zemí, minimálně 1 zlatá 63 výprav, jakákoliv medaile už neskutečných 90 výprav. Dosavadní rekord z Tokia byl 65 výprav s nějakou medailí. Neuvěřitelný nárůst.

    Česko se po sobotě, která přeci jen zlepšila náladu v celém sportovním táboře, posunulo s bilancí 3 zlatých a 2 bronzových medailí na 27. místo, jako poslední ze zemí s aspoň 3 zlatými medailemi. (02:04:58)
     
    Dráhová cyklistika

    Madison mužů, opravené výsledky

    1. Portugalsko (Leitao, Oliveira) 55
    2. Itálie (Consonni, Viviani) 47
    3. Dánsko (Larsen, Moerkoev) 41
    4. Nový Zéland (Gate, Stewart) 33
    5. Japonsko (Imamura, Kuboki) 32
    6. Německo (Kluge, Reinhardt) 23
    7. Česko (Rugovac, Voneš) 12
    8. Španělsko (Mora Vedri, Torres Barcelo) -5
    9. Velká Británie (Hayter, Wood) -9
    10. Belgie (de Vylder, van den Bossche) -11
    11. Francie (Boudat, Thomas) -18
    12. Austrálie (Welsford, O'Brien) -49
    13. Kanada (Guillemette, Foley) body neuvedeny
    14. Rakousko (Kokas, Schmidbauer) body neuvedeny
    Nizozemsko (Havik, van Schip) DNF
     
    1:10
    Dráhová cyklistika

    Raději jsme počkali, jestli ještě nebude nějaká změna. Výsledky dnešního madisonu mužů se mimo medailové pozice totiž měnily asi třikrát. A to i v neprospěch české dvojice Denis Rugovac, Jan Voneš, která se v samotném závěru ocitla mezi týmy dojetými o kolo, čímž přišla o 20 bodů za své vyjeté kolo a klesla na snad už definitivní a stále velmi dobré 7. místo.
     
    22:50
    Vzpírání

    Dramatické klání nejsilnějších mužů olympiády, zlatou medaili vzpěračů v kategorii nad 102 kg nakonec vyhrává na třetí olympiádě za sebou legenda tohoto sportu a světový rekordman Laša Talachadze z Gruzie! Ten sice překvapivě nevedl už po trhu, kdy se před něj o jediný kilogram dostal Bahrajňan Gor Minasyan, stříbrný z Ria i ze třech mistrovství světa, ten ale nakonec po nevydařeném nadhozu obsadil až třetí příčku. Talachadze v nadhozu kraloval, díky čemuž se dostal na první místo. Druhý skončil po vyrovnaném výkonu v trhu i nadhozu Armén Varazdat Lalajan, stříbrný i na posledním mistrovství světa. Český vzpěrač Kamil Kučera nastoupil do soutěže se zraněním břicha, takže zvedal mnohem nižší váhy, než na které normálně má, ale i tak skončil jedenáctý, protože Alžířan Walid Bidani nezapsal úspěšný pokus v trhu a není tak klasifikován.
    Nikola Ogrodníková přebírá bronzovou medaili
     
    22:00
    Nikola Ogrodníková se právě stala majitelkou své bronzové olympijské medaile.
     
    21:45
    Vzpírání

    Kamil Kučera se zraněním břišních svalů zapsal v nadhozu úspěšně 140 kg a bude tedy klasifikován v olympijském závodě mužů nad 102 kg, což byl důvod, proč nastoupil. Celkem s trhem má zapsáno 250 kg. Rozhodovat se bude na součtech přes 450 kg.
     
    20:58
    Vzpírání

    Začala soutěž mužů nad 102 kg, bohužel český vzpěrač Kamil Kučera nastupuje se zraněným břišním svalem a zvedá v podstatě minimální váhy, jen proto, aby měl zapsaný absolvovaný olympijský závod.
     
    Atletika

    Oštěp žen

    1. Haruka Kitagučiová (JPN) 65,80 m
    2. Jo-Ane van Dyková (RSA) 63,93 (SB)
    3. Nikola Ogrodníková (CZE) 63,68 (SB)
    4. Sara Kolaková (CRO) 63,40
    5. Flor Denis Ruizová Hurtadová (COL) 63,00
    6. Yulenmis Aguilarová (ESP) 62,78
    7. Kathryn Mitchellová (AUS) 62,63 (SB)
    8. Maria Andrejczyková (POL) 62,44
    9. Elita Tzengková (GRE) 61,85
    10. Momone Uedaová (JPN) 61,64 (SB)
    11. Marie-Therese Obstová (NOR) 61,14
    12. Mackenzie Littleová (AUS) 60,32
    Vítězný pokus Haruky Kitagučiové
     
    20:50
    Atletika

    26letá úřadující mistryně světa, Japonka trénující a napůl žijící v Česku, Haruka Kitagučiová je novou olympijskou vítězkou v hodu oštěpem! Hned v první sérii hodila 65,80 m a tomuto výkonu se nikdo další nepřiblížil! Senzační stříbro si vyházela Jihoafričanka Jo-Ane van Dyková, která byla dosud na velké akci nejlépe desátá, podobně překvapivý je i bronz naší Nikoly Ogrodníkové, která předvedla nejlepší hod za poslední tři roky a ke stříbru z mistrovství Evropy 2018 přidává medaili z toho největšího závodu!
     
    20:43
    ČESKO MÁ PÁTOU OLYMPIJSKOU MEDAILI Z PAŘÍŽE, V ŽIVOTNÍM ZÁVODĚ ZÍSKALA BRONZ OŠTĚPAŘKA NIKOLA OGRODNÍKOVÁ!!!
     
    20:32
    Atletika

    Finále oštěpu má za sebou předposlední sérii a Nikola Ogrodníková je stále na třetím místě hodem 63,68 m ze třetí série! Vede favorizovaná Japonka Haruka Kitagučiová, 65,80 m, druhá je Jihoafričanka Jo-Ane van Dyková, 63,93 m.
    Nikola Ogrodníková se tímto hodem dostává na třetí místo
     
    20:09
    Atletika

    Nikola Ogrodníková hodila ve třetí sérii finále oštěpu svůj nejlepší pokus od roku 2021 63,68 m a najednou je na třetím místě!
     
    19:51
    Atletika

    Nikola Ogrodníková prvním podhozeným pokusem poslala oštěp na značku 58,13 m a je zatím ve finále žen na posledním 12. místě.
     
    19:46
    Atletika

    Jan Štefela se ve finále výšky nejprve na třetí pokus zachraňoval na 217 cm, poté napoprvé skočil 222 cm, aby na 227 cm měl dva velmi nadějné těsné pokusy, ale ten třetí se vůbec nepovedl a pro českého výškaře soutěž končí, bude hodnocen na 9. místě.
    Dramatické finále 100 m překážek žen
     
    19:37
    Atletika

    Nesmírně dramatické finále stovky překážek žen musela rozsoudit až cílová kamera, která přinesla obrovskou radost u vítězné 24leté Američanky Masai Russellové, která přitom běžela teprve své druhé velké finále, poprvé ho dokončila a hned má olympijské zlato! Francouzka Cyrena Sambaová-Mayelaová své senzační stříbro jedinou setinu sekundy za zlatem obrečela smutkem, tak blízko už možná nikdy nebude. Bronz zbyl na obhájkyni zlata Jasmine Camachovou-Quinnovou z Portorika.
     
    Dráhová cyklistika

    Madison mužů

    1. Portugalsko (Leitao, Oliveira) 55 b.
    2. Itálie (Consonni, Viviani) 47
    3. Dánsko (Larsen, Moerkoev) 41
    4. Nový Zéland (Gate, Stewart) 33
    5. Česko (Rugovac, Voneš) 32
    6. Japonsko (Imamura, Kuboki) 30
    7. Německo (Kluge, Reinhardt) 22
    8. Nizozemsko (Havik, van Schip) 15
    9. Španělsko (Mora Vedri, Torres Barcelo) -4
    10. Velká Británie (Hayter, Wood) -9
    11. Belgie (de Vylder, van den Bossche) -9
    12. Francie (Boudat, Thomas) -18
    13. Austrálie (Welsford, O'Brien) -29
    Kanada (Guillemette, Foley) DNF
    Rakousko (Kokas, Schmidbauer) DNF
     
    18:58
    Dráhová cyklistika

    Senzační vítězství z madisonu mužů, historické olympijské zlato portugalské cyklistiky! Iuri Leitao a Rui Oliveira si počkali na útok ve správnou chvíli zhruba 20 kol před cílem, způsobili v pelotonu naprostý chaos, sle podařilo se jim to, dojeli pole o kolo, posbírali hodně bodů na sprintech, zůstali aktivní až do konce a slaví! Stříbro zůstalo favorizovaným Italům, bronz obhájcům zlata Dánům. Češi Denis Rugovac a Jan Voneš zaútočili naprosto nečekaně zhruba v polovině závodu, po obrovském úsilí se jim podařilo dojetí pelotonu o kolo, ale vysílili se tím tak, že po zbytek závodu už aktivní nebyli a senzační bronz, na kterém se pohybovali asi 20 kol, neudrželi. Přesto je jejich 5. místo fantastickým výsledkem!
     
    18:50
    Dráhová cyklistika

    Neuvěřitelné věci se dějí v madisonu mužů, protože česká dvojice Denis Rugovac, Jan Voneš je 27 kol a 4 sprinty před cílem na bronzové pozici!
     
    18:09
    Dráhová cyklistika

    Odstartoval madison mužů, v podstatě bodovací závod dvojic na 200 kol, kde se každých 10 kol sprintuje o body, zároveň se body získávají i za dojetí hlavního pole o kolo. Závodí i česká dvojice Denis Rugovac, Jan Voneš.
     
    17:28
    Taekwondo

    Špatná zpráva z turnaje žen nad 67 kg. Přemožitelka Petry Štolbové Korejka I Ta-pin v semifinále prohrála s Uzbekistánkou Světlanou Osipovovou, mistryní světa nad 73 kg z roku 2022, což znamená, že česká bojovnice nepostupuje do oprav a turnaj pro ni definitivně skončil. Druhou finalistkou je domácí Althea Laurinová, obhájkyně bronzu a současná mistryně světa do 73 kg.
     
    15:45
    Golf

    Klára Davidson Spilková má dohráno. Na posledních třech jamkách čtvrtého kola ještě zahrála jedno bogey, takže i ona bude chtít na poslední den zahraný se skóre +4 zapomenout. Celkové skóre má 8 úderů nad par a klesla aktuálně na 41. místo. To už se pravděpodobně nezmění.
     
    15:40
    Taekwondo

    Velmi dobrá zpráva pro Petru Štolbovou. Korejka I Ta-pin předvedla ve třetím kole svého čtvrtfinále proti Číňance Čou Ce-čchi neskutečný obrat a postoupila do semifinále. Stále tak existuje naděje české reprezentantky na postup do oprav. Je také jisté, že by se v nich utkala právě s Číňankou z tohoto čtvrtfinále.
     
    15:27
    Moderní pětiboj

    Jsme zpátky a nejsou dobré zprávy. Veronika Novotná, která si vytvořila tak nečekaně dobrý základ v šermu, ve své semifinálové skupině podle očekávání ztratila v plavání, přesto měla velmi dobrou pozici na postup do finále. Bohužel ale v závěrečném běhu se střelbou selhala ve střelbě takovým způsobem, že se to ani nedá slušně popsat, a dokončila své semifinále s obrovskou ztrátou na 14. místě. Zítřejší finále se tak bude týkat pouze 18leté Lucie Hlaváčkové, která postoupila z prvního semifinále.
     
    14:41
    Golf

    Českým golfistkám se poslední kolo vůbec nepovedlo. Sára Kousková zahrála hned tři double bogey, k tomu jedno bogey, takže dvě birdle na čtrnáctce a osmnáctce už jen mírnily denní skóre na +5 a celkové na +18, což v konečném pořadí znamená dělené 55. místo s Ashley Lauovou z Malajsie. Klára Davidson Spilková místo útoku na pozici v první polovině výsledkové listiny ke dvěma již zmíněným bogey přidala double bogey na dvanáctce, aspoň ale konečně zvládla třináctku, kde pokaždé ztratila, ale teď zvládla birdie a v rámci posledního kola je na +3. Celkem na +7 a je na 40. pozici.
    Josef Dostál si své vytoužené zlato neskutečně užívá
     
    14:00
    Moderní pětiboj

    Veronika Novotná už už pokukovala po čistém parkuru, ale na předposlední překážce její vylosovaný kůň Viens Tu de Sey shodil zadníma nohama jedno prkno. Dostává tak 293 bodů, ale v celkovém pořadí semifinálové skupiny B zůstává na 3. místě s velkým náskokem na první nepostupovou 10. pozici. Snad to bude platit i po plavání.
    Josef Dostál vzadu v červené lodi vyhrává poslední chybějící zlato své kariéry
     
    13:27
    Rychlostní kanoistika

    Josef Dostál rozjel finále kajakářů skvěle, nenechal se strhnout vedle jedoucím Portugalcem Fernandem Pimentou, který to napálil, ale ve druhé pětistovce mu došly síly. Naopak 31letý český kajakář tempo udržel až do cíle, čímž nejen že za sebou udržel jednoho Maďara, Bálinta Kopasze, ale odrazil i závěrečný útok druhého Maďara, Adama Vargy, a dopádloval pro poslední medaili, která mu v kariéře chyběla, navíc získává medaili už na čtvrté olympiádě za sebou! K bronzům ce čtyřkajaku z Londýna a Ria, bronzu z deblkajaku z Tokia a stříbru ze singlu z Ria přidává celkem pátou olympijskou medaili, ale konečně tu zlatou. Adam Varga obhájil tokijské stříbro, Bálint Kopasz ke zlatu z Tokia tentokrát přidává bronz.
     
    13:24
    ČESKO MÁ TŘETÍ ZLATOU MEDAILI Z PAŘÍŽE A DRUHOU Z RYCHLOSTNÍ KANOISTIKY, JOSEF DOSTÁL VYHRÁVÁ KAJAK MUŽŮ!!!
     
    Rychlostní kanoistika

    Kajak žen 500 m

    1. Lisa Carringtonová (NZL) 1:47,36 min (OB)
    2. Tamara Csipesová (HUN) 1:48,44
    3. Emma Aastrand Jorgensenová (DEN) 1:49,76
    4. Aimee Fisherová (NZL) 1:49,91
    5. Wang Nan (CHN) 1:50,89
    6. Alida Dora Gazsová (HUN) 1:51,19
    7. Hermien Petersová (BEL) 1:52,26
    8. Michelle Russellová (CAN) 1:53,83

    15. Anežka Paloudová (CZE)
    Lisa Carringtonová potvrdila pozici nejlepší rychlostní kajakářky historie
     
    13:02
    Rychlostní kanoistika

    Fenomenální Novozélanďanka Lisa Carringtonová to dokázala a vyhrála všechny tři kajakářské závody v Paříži, čtyřkajak, deblkajak i dnešní single! Finále jednotlivkyň sice nejlépe rozjela Maďarka Tamara Csipesová, ale v polovině závodu 35letá nejlepší kajakářka historie lehce zabrala, okamžitě si vytvořila náskok a nakonec vyhrála o více než sekundu, čímž si vyjela svoji už celkově osmou zlatou olympijskou medaili! Csipesová, dvojnásobná olympijská vítězka ze čtyřkajaku, na singlu obhájila stříbro z Tokia. Bronz v závěru uhájila Dánka Emma Aastrand Jørgensenová, čímž zařídila, že se kompletní medailové pořadí z Tokia překopírovalo i do Paříže.
     
    12:59
    Rychlostní kanoistika

    Anežka Paloudová bohužel ve finále B ženského kajaku ba své soupeřky nestačila, porazila pouze Australanku Alyci Woodovou a dojela na 7. místě. V konečném pořadí disciplíny tak bude na 15. pozici.
     
    12:11
    Golf

    Sára Kousková zahrála další double bogey, tentokrát na devítce, a denní skóre má už +4. Celkové +17 a propadla se na 56. místo. Má za sebou už jen tři golfistky, které soutěž dokončí. Nedaří se ani Kláře Davidson Spilkové, bogey i na trojce, po pěti jamkách posledního kola má denní skóre +2, celkové +6 a padá na dělené 36. místo.
     
    12:03
    Zápas

    Slovenský zápasník Tajmuraz Mairbekovič Salkazanov v opravách volného stylu mužů do 74 kg neuspěl a o bronzovou medaili bojovat nebude. Proti neutrálovi Mahamedchabibovi Kadzimahamedauovi sice absolvoval naprosto vyrovnaný zápas, i na body to skončilo vyrovnaně, o jeho prohře rozhodla až pomocná kritéria, konkrétně nejvyšší bodová hodnota nejlepšího držení, a tu měl vyšší soupeř.
     
    11:40
    Moderní pětiboj

    18letá Lucie Hlaváčková bezpečně postupuje ze semifinálové skupiny A ze šestého místa! V závěrečném běhu se střelbou si hlídala svoji pozici, pouze na poslední ze čtyř střeleckých zastávek se zdržela trochu déle, ale komplikace si nepřidělala. Doufejme, že podobně dobrý výkon předevede i v zítřejším finále, samozřejmě s lehce limitující výchozí pozicí po šermu, která se přenáší.
     
    11:24
    Rychlostní kanoistika

    Josef Dostál své semifinále zvládl skvěle takticky, nejspíš to zajel přesně tak, jak chtěl. Většinu doby vedl, v závěru záměrně výrazně zpomalil a dokončil na třetím místě. Uvidíme, jestli mu jeho taktický plán ve finále A, kam samozřejmě postupuje, přinese ovoce.
     
    11:15
    Golf

    Klára Davidson Spilková zapsala v posledním kole bogey hned na první jamce a klesá na dělené 35. místo. Sára Kousková se po double bogey sebrala, další jamky odehrála v paru, nyní jde na jamku číslo osm.
     
    11:11
    Moderní pětiboj

    Lucie Hlaváčková dosáhla ve smé semifinálové skupině v plavání 200 m volný způsob jedenáctého času a před závěrečným během se střelbou se nachází přesně na posledním postupovém místě do finále. Měla by vybíhat s náskokem kolem 5 sekund na dvě závodnice za sebou a prakticky v kontaktu se třemi před sebou. Bude to hodně dramatické.
     
    11:10
    Taekwondo

    Petra Štolbová ve druhém kole vedla po úspěšném kopu, ale poté si nepohlídala zásahy rukama, inkasovala tři a druhé kolo těsně prohrála. Tím pádem i celý zápas 0:2, ale za výkon proti favoritce se vůbec nemusí stydět. Teď musí doufat, že Korejka I Ta-pin postoupí do finále, pak by šla do oprav a mohla zabojovat ještě o bronzovou medaili.
     
    11:03
    Taekwondo

    Petra Štolbová proti favorizované Korejce I těsně prohrála první kolo. Na body bylo vyrovnané 4:4, kolo ale bylo přiřazeno Korejce za větší aktivitu.
     
    11:02
    Rychlostní kanoistika

    Anežka Paloudová obsadila ve svém semifinále kajaku žen 4. místo a postupuje do finále B, pojede o 9. až 15. místo.
     
    10:44
    Taekwondo

    Za malý okamžik nastoupí ke svému zápasu prvního kola mezi ženami nad 67 kg Petra Štolbová, trojnásobná medailistka z mistrovství Evropy a Evropských her. Má však velmi těžkou soupeřku, obhájkyni stříbra, mistryni světa z roku 2019 a vítězku loňského finále Grand Prix, Korejku I Ta-pin.
     
    10:35
    Golf

    Sára Kousková svůj včerejší výkon oplakala, má však bohužel našlápnuto k jeho opakování. Hned na třetí jamce posledního kola zahrála double bogey a propadla se až na dělené 55. místo celkového pořadí. Dál už to moc nejde, tam už jsou velké odstupy.
     
    10:32
    Moderní pětiboj

    V bonusovém šermířském kole získala Lucie Hlaváčková na start závěrečného běhu se střelbou 2 sekundy k dobru. Před plaváním se nachází na postupových pozicích do zítřejšího finále. Výborným parkurem si výrazně pomohla.
     
    9:40
    Moderní pětiboj

    V první semifinálové skupině má za sebou parkur Lucie Hlaváčková a zvládla ho na vylosovaném koni Dallone des Dunes výborně! Přesně se vešla do časového limitu, přes překážky šla čistě, dostává tedy plný počet 300 bodů, co lze za tuto disciplínu získat. Udržela tak svoji šanci na postup do finále.
     
    9:09
    Golf

    Začal poslední den soutěže žen, do posledního kola vstoupí Sára Kousková v 9:22, Klára Davidson Spilková v 10:44.

    Libor Štěpán

    Program soutěží 15. dne
    Atletika
    8:00 maraton mužů
    19:00 výška mužů (finále, Jan Štefela)
    19:15 800 m mužů (finále)
    19:30 oštěp žen (finále, Nikola Ogrodníková)
    19:35 100 m překážek žen (finále)
    19:50 5 000 m mužů (finále)
    20:15 1 500 m žen (finále)
    21:00 4×400 m mužů (finále)
    21:14 4×400 m žen (finále)

    Basketbal
    11:00 Německo–Srbsko (muži, o 3. místo)
    21:30 Francie–USA (muži, finále)

    Box
    21:30 ženy do 57 kg (finále)
    21:47 muži do 57 kg (finále)
    22:34 ženy do 75 kg (finále)
    22:51 muži nad 92 kg (finále)

    Breaking
    16:00 B-boys (kvalifikace)
    20:00 B-boys (čtvrtfinále)
    20:47 B-boys (semifinále)
    21:19 B-boys (finále)

    Dráhová cyklistika
    17:00 sprint žen (osmifinále a opravy)
    17:19 keirin mužů (1. kolo)
    17:59 madison mužů (Denis Rugovac, Jan Voneš)
    19:07 sprint žen (čtvrtfinále)
    19:21 keirin mužů (opravy)

    Fotbal
    17:00 Brazílie–USA (ženy, finále)

    Golf
    9:00 ženy (4. kolo, Sára Kousková, Klára Davidson Spilková)

    Házená
    10:00 Dánsko–Švédsko (ženy, o 3. místo)
    15:00 Norsko–Francie (ženy, finále)

    Moderní gymnastika
    14:00 víceboj družstev (finále)

    Moderní pětiboj
    9:30 individuální závod žen (semifinále, Lucie Hlaváčková)
    13:30 individuální závod žen (semifinále, Veronika Novotná)
    17:30 individuální závod mužů (finále)

    Plážový volejbal
    21:00 o 3. místo mužů
    22:30 finále mužů

    Rychlostní kanoistika
    10:30 kajak žen (semifinále, Anežka Paloudová)
    11:10 kajak mužů (semifinále, Josef Dostál)
    11:40 kanoe žen 200 m (semifinále)
    12:40 kajak žen (finále C, B i A, Anežka Paloudová)
    13:10 kajak mužů (finále B i A, Josef Dostál)
    13:40 kanoe žen 200 m (finále)

    Skoky do vody
    10:00 10m věž mužů (semifinále)
    15:00 10m věž mužů (finále)

    Sportovní lezení
    10:15 kombinace žen (finále – bouldering)
    12:35 kombinace žen (finále – lezení na obtížnost)

    Stolní tenis
    10:00 Korea–Německo (ženy, o 3. místo)
    15:00 Čína–Japonsko (ženy, finále)

    Synchronizované plavání
    19:30 dvojice (volné sestavy)

    Taekwondo
    9:00 muži nad 80 kg (předkolo, 1. kolo)
    9:09 ženy nad 67 kg (1. kolo, Petra Štolbová)
    14:30 ženy nad 67 kg (čtvrtfinále)
    14:40 muži nad 80 kg (čtvrtfinále)
    16:21 ženy nad 67 kg (semifinále)
    16:36 muži nad 80 kg (semifinále)
    19:30 muži nad 80 kg (opravy)
    19:40 ženy nad 67 kg (opravy)
    20:19 muži nad 80 kg (o 3. místo)
    20:34 ženy nad 67 kg (o 3. místo)
    21:19 muži nad 80 kg (finále)
    21:37 ženy nad 67 kg (finále)

    Vodní pólo
    9:00 Řecko–Kanada (ženy, o 7. místo)
    10:35 USA–Nizozemsko (ženy, o 3. místo)
    14:00 Maďarsko–Itálie (ženy, o 5. místo)
    15:35 Austrálie–Španělsko (ženy, finále)
    19:35 Austrálie–Itálie (muži, o 7. místo)

    Volejbal
    13:00 Francie–Polsko (muži, finále)
    17:15 Brazílie–Turecko (ženy, o 3. místo)

    Vzpírání
    11:30 muži do 102 kg
    16:00 ženy do 81 kg
    12:30 muži nad 102 kg (Kamil Kučera)

    Zápas
    11:00 volný styl mužů do 74 kg (opravy)
    11:00 volný styl žen do 62 kg (opravy)
    11:00 volný styl mužů do 125 kg (opravy)
    11:30 volný styl mužů do 65 kg (osmifinále, čtvrtfinále, semifinále)
    11:30 volný styl žen do 76 kg (osmifinále, čtvrtfinále, semifinále)
    11:30 volný styl mužů do 97 kg (osmifinále, čtvrtfinále, semifinále)
    19:45 volný styl mužů do 74 kg (o 3. místo, finále)
    20:30 volný styl mužů do 125 kg (o 3. místo, finále)
    21:15 volný styl žen do 62 kg (o 3. místo, finále)