Kombinace a bouldering – ženy Janja Garnbretová (SLO) (kon.) | Kombinace a lezení na obtížnost – ženy Janja Garnbretová (SLO) (kon.)
konec
Kombinace a lezení na obtížnost – ženy

Janja Garnbretová (SLO)

Sobota 10.08.2024, 12:35Olympijské hry - Sportovní lezení • O medaile
Sledujte:
     
    Tohle již bude ode mě vše. Já Vám děkuji za pozornost a budu se na Vás těšit zase u dalšího Onaljnu.
    Přeji Vám hezký zbytek dne.
    (13:32:19)
     
    Konečné pořadí:

    1. Janja Garnbretová (SLO) – 168,5
    2. Brooke Raboutouová (USA) – 156
    3. Jessica Pilzová (AUT) – 147,4

    4. Ai Moriová (JPN) – 135.1
    5. Erin McNeiceová (GBR) – 127.6
    6. So Čae-hjun (KOR) – 105.0
    7. Oceania Mackenzieová (AUS) – 104.8
    8. Oriane Bertoneová (FRA) – 104.5
     
    Máme za sebou uchvacující finálový souboj ve sportovním lezení, ve kterém si svou druhou olympijskou zlatou medaili na své konto připisuje Slovinka Janja Garnbretová se ziskem 168,5 bodu. Na druhém místě po skvělém výkonu dosáhla Američanka Brooke Raboutouová se ziskem 156 bodů. Bronzovou medaili si odnese Rakušanka Jessica Pilzová za výkon 147,4 bodu.
     
    Slovinka Janja Garnbretová je již na lezecké stěně. Velmi rychle překonala úvodní část a vstupuje do první bodované části. Tu překonala s obrovským přehledem a blíží se k technické pasáži. Tu překonala bez problémů a vstupuje do druhé poloviny tratě. Tu taktéž suverénně překonala a leze výš. Zvládá skvěle i čtvrtou fázi a leze k vrcholu. Padá v poslední fází, získává 84,1 bodu, celkově 168,5 bodu a je olympijskou šampionkou!
     
    Jako poslední se na lezeckou stěnu dostane Slovinka Janja Garnbretová, která má nejlepší pozici k zisku olympijského zlata.
     
    Rakušanka Jessica Pilzová je již na stěně a překonala první nebodovanou pasáž a vstupuje do úvodní bodované fáze. Tu překonala bez sebemenších problémů a vstupuje do technické části. Tu taktéž překonala bez problémů a vstupuje do třetí fáze trati. Tu zvládla dobře a leze v poslední fázi. Jessica Pilzová je již medailistkou a leze výš. Blíží se k vrcholu, ale padá za polovinou poslední části a získává celkem 88,1 bodu.
     
    Jako předposlední se na lezeckou stěnu dostane Rakušanka Jessica Pilzová.
     
    Američanka Brooke Raboutouová je již na stěně a leze o potenciální zlatou medaili. Rychle se dostala do první bodované fáze, ve které neměla žádné problémy. Druhou, technicky náročnou pasáž, zvládla obstojně a vstupuje do druhé poloviny stěny. Už má jistou medaili a postupuje do poslední fáze stěny. Leze stále výš a výš. Padá v polovině poslední části se ziskem 72 bodů.
     
    Následovat bude Američanka Brooke Raboutouová.
     
    Japonka Ai Moriová se rychle dostala do bodované části, kde v její první fázi neměla žádné problémy. Vstupuje do druhé části, kde v její komplikované části neměla také problémy a vstupuje do druhé poloviny trati. Třetí část lezecké stěny překonala dobře a vstupuje do poslední fáze stěny. Překonává obtížné chyty a míří k vrcholu. Bohužel pro ni po skvělém výkonu na vrchol nedosáhla, neboť padá na posledním chytu a zapisuje 96,1 bodu a řadí se na první místo.
     
    Druhou polovinu finále otevře Japonka Ai Moriová.
     
    Francouzka Oriane Bertoneová je již na stěně. Vstupuje do první bodované části, ve které si vede solidně a pomalu se blíží do komplikované druhé pasáže. Prochází druhou fází, ve které nemá problémy a vstupuje do druhé poloviny stěny. Ve třetí části ale padá ve stejném místě jako Australanka a získává 45 bodů.
     
    Následovat bude Francouzka Oriane Bertoneová.
     
    Australanka Oceania Mackenzieová bez problémů překonala úvodní část a už je v bodované pasáži. Jednoduše překonala první část a vstupuje do komplikované druhé části. Překonala i těžkou druhou pasáž a už je za polovinou stěny. Bohužel pro ni měla velké problémy a padá již na začátku třetí části se ziskem 45,1 bodu.
     
    Následovat bude Australanka Oceania Mackenzieová.
     
    Britka Erin McNeiceová je už na stěně. Bez větších problémů se dostala do bodované sekce a pokračuje dál. Postupuje do druhé bodované části lezecké stěny, kde mladá Britka má problémy s komplikovanou technickou fází. Tu ale překonala a vstupuje do třetí čtvrtiny stěny. Tu překonala s větší lehkostí než druhou a blíží se do poslední pasáže. Tady ale padá hned na začátku a připisuje si 68,1 bodu.
     
    Následovat bude Britka Erin McNeiceová.
     
    Jihokorejka So Čae-hjun je již na stěně. Bez problémů se dostala na bodované úchyty a pokračuje vzhůru. První část překonala suverénně a vstupuje do druhé. Překonala i komplikovanou sekci v druhé části a je v polovině stěny. Bez větších problémů prolezla do poslední části stěny. Při vstupu do poslední části má velké problémy, ze kterých se ale dostala. A padá v polovině poslední části a získává 76,1 bodu.
     
    Jako první poleze na stěně Jihokorejka So Čae-hjun.

    Jan Janča

    Konečné pořadí:
    1. Janja Garnbretová (SLO) – 168,5
    2. Brooke Raboutouová (USA) – 156
    3. Jessica Pilzová (AUT) – 147,4
    4. Ai Moriová (JPN) – 135.1
    5. Erin McNeiceová (GBR) – 127.6
    6. So Čae-hjun (KOR) – 105.0
    7. Oceania Mackenzieová (AUS) – 104.8
    8. Oriane Bertoneová (FRA) – 104.5
    Průběžné pořadí po boulderingu:
    1. Janja Garnbretová (SLO) – 84,4
    2. Brooke Raboutouová (USA) – 84,0
    3. Oceania Mackenzieová (AUS) – 59,7
    4. Oriane Bertoneová (FRA) – 59,5
    4. Erin McNeiceová (GBR) – 59,5
    5. Jessica Pilzová (AUT) – 59,3
    6. Ai Moriová (JPN) – 39,0
    7. So Čae-hjun (KOR) – 28,9