Pardubice B – Ml. Boleslav B 3:3 (kon.) | Kladno – Teplice B 7:3 (kon.) | Živanice – Kolín 1:1 (kon.)
Č. Lípa – Zápy 2:3 (kon.)
konec
FK Arsenal Česká Lípa
2:3 (0:0)
SK Zápy
Sobota 10.08.2024, 17:00 • Městský stadion, Česká Lípa • 3. Česká fotbalová liga (B) • 1. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne všem fanouškům fotbalu! Začíná nová sezona ČFL, tedy české části naší třetí nejvyšší soutěže a na programu je v 1. kole utkání mezi FK Arsenalem Česká Lípa a SK Zápy. Výkop je na Městském stadionu v České Lípě naplánován na 17:00, tak se pohodlně usaďte a já Vás provedu tímto přenosem.
     
    FK Arsenal Česká Lípa

    Českolipský Arsenal ovládl v sezoně 2022/23 se 69 body tabulku Divize B a v loňském ročníku si tak zahrál poprvé po delší době naši třetí nejvyšší soutěž. V premiérové sezoně po postupu obsadil Arsenal patnáctou, tedy poslední nesestupovou pozici se ziskem 33 bodů. Letos tak bude cílem svěřenců trenéra Pavla Hradiského vylepšit své tabulkové postavení a vyhnout se bojům o záchranu.
    Přípravu na novou sezonu načala Česká Lípa porážkou 1:2 s rezervou pražské Dukly, od té doby ale byla v rámci přípravných duelů neporažena. Postupně zdolala Turnov, Benešov a německý Oberlausitz. V generálce na ostrý start ligy pak Arsenal Česká Lípa remizoval 1:1 s čerstvě třetiligovou Příbramí. O vyrovnávací trefu Arsenalu se postaral ve 2. poločase 24letý útočník Matěj Šimon, který byl zároveň s 11 góly nejlepším střelcem mužstva v uplynulé sezoně. Jak zvládne Česká Lípa vstup do nového ligového ročníku?
     
    SK Zápy

    Fotbalový klub ze Záp je v posledních letech pravidelným účastníkem ČFL. Loňskou sezonu bojovaly Zápy téměř do konce soutěže o první místo, nakonec se ale musely spokojit s 2. příčkou o 2 bodíky za mistrem ligy z Velvar. Zápy se mohly spolehnout především na dobrou ofenzivu, s 67 vstřelenými góly byly nejproduktivnějším celkem ligy.Tým střelecky táhl především zkušený 39letý záložník Martin Jelínek, který zapsal 8 gólů. Se 7 góly mu notně sekundovala trojice Jiří Duben, Tomáš Matějka a Lukáš Woitek.
    Pro novou sezonu tak zůstává cíl pro svěřence Zdeňka Koukala neměnný – znovu se pohybovat v popředí tabulky a zabojovat o titul v ČFL. V přípravě před startem ligy zůstaly Zápy neporaženy, když si připsaly 2 výhry a 3 remízy. Dokázaly zdolat rezervu Viktorie Žižkov a třetiligový Vltavín, smírně se rozešly s druholigovou Vlašimí a třetiligovým Motorletem Praha. V generálce na ostrý start do soutěže pak Zápy remizovaly 1:1 s rezervou Viktorie Plzeň. Úvodní gól zápasu vstřelil v dresu Záp zkušený exligový útočník Jakub Mareš, který v loňské sezoně nastupoval za Ústí nad Labem.
     
    Vzájemný zápas

    Oba týmy se v loňské sezoně potkaly dvakrát v rámci ligových bojů. Na podzim zvítězily Zápy před vlastními fanoušky 2:0, když se trefili Miroslav Petrlák a po změně stran Jiří Duben z pokutového kopu. Odveta v jarní části soutěže skončila na hřišti v České Lípě remízou 1:1. Domácí Arsenal poslal v 1. poločase do vedení David Halbich, Zápy ale na začátku druhé půle vyrovnaly zásluhou Martina Jelínka.
    Z posledních čtyř vzájemných zápasů pak máme vyrovnanou bilanci jedné výhry České Lípy, dvou remíz a jedné výhry Záp.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Arsenal Česká Lípa: Novák – Copa, Pajkrt, Vít, Ješeta, Kazda, Hajdo, Filip (C), Kopřiva, Šimon, Dvořák
    Náhradníci: Král – Krejčík, Kozák, Šolc,Valta, Kaňkovský, Henzl
    Trenér: Pavel Hradiský

    SK Zápy: Řehák – Woitek, Duben (C), Stropek, Svoboda, Kolodežnyj, Kavalír, Eliáš, Petrlák, Kocourek, Zoubek
    Náhradníci: Durov – Nazarenko, Weis, Matějka, Kubů, Štrombach, Chrolenok
    Trenér: Zdeněk Koukal

    Rozhodčí: Nedvěd – Baum, Pašek.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Z místa konání zápasu bohužel neproudí signál, a proto proběhne i náš textový přenos pouze zjednodušenou formou informací o změnách stavů. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.
     
    23
    Domácí Arsenal Česká Lípa hraje v modrých dresech, hosté ze Záp v dresech bílo-červených.
     
    24
    Hra se po sérii nepřesností na obou stranách přelévá kolem středového kruhu. Ani jeden z týmů teď déle nepodrží míč na svých kopačkách.
     
    26
    Domácí zahrávali standardku z větší vzdálenosti od branky, centr do vápna ale končí pouze u Josefa Řeháka, Ten rozehrává dlouhým odkopem od branky.
     
    29
    Lukáš Woitek hledal svojí přihrávkou za obranu někoho ze spoluhráčů, obrana domácích ale jeho záměr přečetla a dopředu tak můžou vyrazit fotbalisté České Lípy.
     
    30
    Další standardku domácích si vzal do své péče Jakub Kopřiva, jeho měkký centr ale nenašel ve vápně nikoho v modrém a Zápy se osvobozují odkopem.
     
    31
    Jakub Kopřiva si pokryl míč tělem a byl při tom faulován, Arsenal tak má k dispozici další přímý volný kop. Jeho exekuce se ujme Matěj Šimon.
     
    33
    Kroucený centr z kopačky Matěje Šimona hledal na zadní tyči někoho v modrém, akci České Lípy ale zastavuje zdvižený praporek pomezního rozhodčího, který signalizuje ofsajd a míč tak mají fotbalisté Záp.
     
    34
    Po řadě hlavičkových soubojů se k míči dostal na polovině hřiště osamocený Filip Zoubek, zradilo jej ale zpracování a míč mají na kopačkách domácí obránci.
     
    36
    Fotbalisté Záp se před vápnem nevyhověli přesnou přihrávkou a Lukáš Woitek již míč na hrací ploše nezastihl. Míč mají k dispozici domácí a zakládají postupný útok.
     
    38
    Dobré krytí míče předvedl na půlící čáře Matěj Šimon, který si i proti přesile protihráčů poradil a udržel míč pro Českou Lípu.
     
    39
    Vzápětí ale domácí faulují a následovat bude standardka ze strany hřiště. Hráči již tvoří dvojičky ve vápně.
     
    40
    Po nízkém centru na přední tyč došlo k závaru před brankou Radka Nováka, domácí se ale osvobozují dlouhým odkopem až na polovinu soupeře.
     
    43
    Další nedovolené bránění ze strany domácích, tentokrát kousek od středového kruhu a míč tak mají k dispozici fotbalisté Záp.
     
    44
    Vysoký nákop do šestnáctky se ale stal kořistí hráčů v modrém a nebezpečí je tak zažehnáno.
     
    45
    Ostrým zákrokem na vlastní polovině se prezentoval Václav Svoboda a hlavní rozhodčí Vít Nedvěd píská a přerušuje hru.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty nad rámec 1. poločasu.
     
    45+1
    Střídání v týmu SK Zápy:
    ze hřiště odchází Zoubek, přichází Chrolenok.
     
    45+3
    Hra znovu pokračuje, akce hostů je zakončená nepřesnou střelou z velké vzdálenosti a to bude pro první půli vše.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, ve kterém diváci na Městském stadionu v České Lípě branku neviděli a do šaten tak oba celky odchází za nerozhodného stavu 0:0. Žádnou výraznou příležitost ke skórování si ani jeden z týmů nevypracoval a zatím tak mají navrch defenzivy. Kdo si půjde za třemi body více a dočkáme se ve druhé půli gólů?
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:06 hodin.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Arsenal Česká Lípa:
    ze hřiště odchází Copa, přichází Kozák.
     
    47
    Fotbalisté České Lípy jsou v úvodu druhé půle na míči a vyměňují si krátké přihrávky na polovině hřiště. Hosté ze Záp nijak aktivně nepresují.
     
    50
    Oba týmy si teď míč vyměňují po nepřesnostech v kombinaci na obou stranách.
     
    52
    Česká Lípa právě vstřelila branku!
    Chybu hostů v rozehrávce využívá MATĚJ VÍT, který se před vápnem dostal k míči, využil volného prostoru před sebou a prostřeuluje Josefa Řeháka – 1:0!
    52. VÍT - 1:0
     
    54
    Fotbalisté České Lípy jsou na míči a snaží se propracovat k další střelecké příležitosti.
     
    55
    Centr hostů z levé strany sráží domácí obrana do zámezí a uvidíme rohový kop v podání Záp.
     
    56
    Zápy právě vstřelily branku!
    Na kroucený centr od rohového praporku si na malém vápně nejvýše vyskočil hostující kapitán JIŘÍ DUBEN a zblízka posílá míč hlavou do sítě – 1:1!
    56. DUBEN - 1:1
     
    57
    Dnešní utkání sleduje 540 diváků.
     
    59
    Jiří Ješeta vybojoval míč na polovině hostů, jeho následnému centru ale scházela přesnost a míč končí v zámezí. Vhazovat budou hráči Záp.
     
    61
    Zápy právě vstřelily branku!
    Hosté otáčejí během pěti minut skóre ve svůj prospěch! Do přesného centru z pravé strany se ve vápně položil LUKÁŠ WOITEK a hlavičkou do horního rohu branky nedává Radku Novákovi šanci zasáhnout – 1:2! Míč se ještě při cestě do brány odrazil od tyče.
    61. WOITEK - 1:2
     
    64
    Střídání v týmu SK Zápy:
    ze hřiště odchází Petrlák, přichází Štrombach,
    ze hřiště odchází Kavalír, přichází Matějka.
     
    65
    Domácí mají míč na kopačkách a hledají okénko pro založení útoku. Obrana Záp je ale teď dobře zformovaná a rychle se přesouvá.
     
    66
    Žlutá karta pro tým FK Arsenal Česká Lípa (Filip).
     
    67
    Centr hostů z levé strany končí pouze u dobře postaveného stopera domácích, který hlavou odvrací míč do bezpečné vzdálenosti od branky Nováka.
     
    69
    Střídání v týmu FK Arsenal Česká Lípa:
    ze hřiště odchází Pajkrt, přichází Šolc,
    ze hřiště odchází Novák, přichází Král.
     
    70
    Standardka domácích se nevydařila dle představ, prudký centr do vápna boxuje do bezpečí Josef Řehák.
     
    72
    Zápy právě vstřelily branku!
    Rychlá akce domácích po pravé straně vyústila v přihrávku do vápna, ne kterou si naběhl střídající DAVID ŠTROMBACH a ten střelou po zemi z první překonává Michala Krále – 1:3! Náhradní gólman České Lípy se tak ani pořádně nezahřál a už loví míč ze sítě.
    72. ŠTROMBACH - 1:3
     
    74
    Hráči domácího Arsenalu jsou po třetím gólu Záp notně opaření a nemohou se teď dostat zpět do tempa. Hostům tento průběh vyhovuje a soustředí se na defenzivu a protiútoky.
     
    76
    Střídání v týmu FK Arsenal Česká Lípa:
    ze hřiště odchází Kazda, přichází Kaňkovský.
     
    77
    Střídání v týmu SK Zápy:
    ze hřiště odchází Woitek, přichází Nazarenko.
     
    78
    Akce domácích po levé straně je zastavena čistým skluzem hostujícího Vladislava Kolodežného. Míč ale zůstává domácím a ti budou vhazovat.
     
    80
    Protiútok hostů zastavuje Miroslav Dvořák, který si splnil obranné povinosti na jedničku a získává míč pro Českou Lípu.
     
    83
    Česká Lípa právě vstřelila branku!
    Vysoký centr domácích propadl na hranici šestnáctky Josefovi Řehákovi a k míči se tak dostal střídající KAREL KAŇKOVSKÝ, který uklízí míč do odkryté brány – 2:3! Domácí tak snižují na rozdíl jediné branky a máme tu zápletku před koncem utkání.
    83. KAŇKOVSKÝ - 2:3
     
    84
    Nyní sledujeme hru plnou soubojů a týmy si nedávají zadarmo ani metr hrací plochy. Po faulu hostů teď bude rozehrávat Česká Lípa z vlastní poloviny.
     
    86
    Střídání v týmu SK Zápy:
    ze hřiště odchází Kocourek, přichází Kubů.
     
    88
    Ofsajd! A v něm přistiženi domácí. Hlavní rozhodčí Vít Nedvěd přerušuje hru a míč mají v držení fotbalisté Záp.
     
    89
    Dlouhý aut Vladislava Kolodežného nenašel nikoho ze spoluhráčů a míč získávají domácí. Ti rychle rozehrávají dlouhým nákopem až na polovinu Záp.
     
    90
    Hlavní rozhodčí Vít Nedvěd nastavuje 3 minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90+1
    Svého dobrého čtení hry využil Miroslav Dvořák a zastavuje vysoký nákop hostů za obranu. Domácí tak mají jednu z posledních možností k založení útoku.
     
    90+2
    Útočná akce Arsenalu ale končí po odpískaném faulu. Z vlastní poloviny budou rozehrávat fotbalisté Záp a ti už teď nikam nespěchají.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Po bezbrankové první plůli se diváci v České Lípě dočkali a po změně stran jich viděli hned pět. Domácí Arsenal poslal krátce po změně stran do vedení Matěj Vít, Zápy ale na úvodní gól dokázaly zareagovat a dvěma rychlými góly otočily průběh zápasu na svoji stranu. Vyrovnávací trefu měl na svědomí Jiří Duben, na kterého navázal Lukáš Woitek. Domácí poté na chvíli vypadli z tempa a třetí zásah jim zasadil střídající David Štrombach. Arsenal se v závěru hnal za vyrovnáním, povedlo se mu však pouze snížit v 83. minutě díky trefě Karla Kaňkovského a utkání tak končí výhrou hostů ze Záp v poměru 3:2.
    FK Arsenal Česká Lípa v příštím kole zajíždí na půdu Ústí nad Labem, SK Zápy se představí před svými fanoušky proti rezervě Pardubic.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, děkuji Vám za pozornost a budu se těšit u dalších přenosů. (19:01:42)

    Jakub Holínka


    Hledáme zpravodaje pro tým SK Zápy. Více informací zde.

    Branky: 52. Vít, 83. Kaňkovský – 56. Duben, 61. Woitek, 72. Štrombach

    Karty:   66. Filip (CLI)


    FK Arsenal Česká Lípa: Novák (69. Král) – Copa (46. Kozák), Pajkrt (69. Šolc), Vít, Ješeta, Kazda (76. Kaňkovský), Hajdo, Filip (C), Kopřiva, Šimon, Dvořák
    Náhradníci: Král – Krejčík, Kozák, Šolc,Valta, Kaňkovský, Henzl

    Trenér: Pavel Hradiský

    SK Zápy: Řehák – Woitek (77. Nazarenko), Duben (C), Stropek, Svoboda, Kolodežnyj, Kavalír (64. Matějka), Eliáš, Petrlák (64. Štrombach), Kocourek (86. Kubů), Zoubek (45+1. Chrolenok)
    Náhradníci: Durov – Nazarenko, Weis, Matějka, Kubů, Štrombach, Chrolenok

    Trenér: Zdeněk Koukal

    Rozhodčí: Nedvěd – Baum, Pašek

    Diváci: 540