HC Slovan – Olomouc 4:2 (kon.) | Mountfield HK – Fehérvár 6:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Litoměřice 7:4 (kon.)
K. Vary – Litvínov 2:3 (0:2 po s.n.) | Vlci Žilina – Lipt. Mikuláš 4:6 (kon.) | Banská Bystrica – Topoľčany 6:5 (kon.)
Plzeň – Sparta 1:0 (2:1 po s.n.) | Berani Zlín – Prostějov 2:3 (kon.) | Chomutov – Mostečtí Lvi 4:2 (kon.)
Frýdek-M. – Třinec 2:4 (1:2 po s.n.) | Vel. Meziříčí – Třebíč 3:6 (kon.) | Vsetín – Zvolen 3:5 (kon.)
Technika Brno – Vyškov 5:7 (kon.) | Fribourg – Vítkovice 2:6 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
3:5 (2:3, 1:2, 0:0)
HKM Zvolen
Úterý 13.08.2024, 18:00 • Zimní stadion, Nový Jičín • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký úterní večer přeji všem příznivcům hokeje. Příprava na novou sezónu je v plném proudu a ta už začíná doslova klepat na dveře. My se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na utkání mezi týmy VHK ROBE Vsetín a HKM Zvolen.
     
    VHK ROBE Vsetín

    Vsetínští hokejisté mají za sebou úspěšnou předchozí sezónu, kdy základní část zakončil na druhém místě. Ovšem ve vyřazovacích bojích dominoval. Ve čtvrtfinále vyřadil Přerov, následně pak si poradil s Jihlavou v semifinále. Ve finále pak došlo na valašský souboj, kdy nakonec úspěšnější nad Zlínem byli právě Vsetínští a stali se tam mistry tehdejší Chance ligy (nyní se soutěž nově jmenuje Maxa liga).

    Následovala baráž o extraligu, v níž se Vsetínští střetli už s tradičním "barážistou" Kladnem. A ukázalo se, že kladenští Rytíři díky hodně dlouhé pauze nasbírali síly a zároveň odpočinek. Na rozjetý Vsetín, který měl v nohách čtrnáct zápasů v play-off, si vyšlápli a vyhráli 4:0 na zápasy. Díky tomu se Kladno opět udrželo v nejvyšší tuzemské soutěži, naopak Vsetín se po mnoha letech zpět do extraligy nevrátil.

    Netají se však ambicemi, že se o totéž chce pokusit i v následující sezóně. Vsetínští do svých řad o pauze získali obránce Matěje Stříteského, jenž naposledy působil v Karlových Varech a ten se tak vrátil po několika hokejových štacích zpět domů na Valašsko a bude patřit mezi pilíře vsetínské obrany.
     
    HKM Zvolen

    Rytíři stihli odehrát už dva přípravné duely. Nejprve v domácím prostředí porazili díky povedené první třetině ostravskou Porubu poměrem 5:2, ale o dva dny později vyšli střelecky naprázdno na půdě Olomouce, kde kohoutům podlehli 0:2. Hlavní trenér týmu Martin Štrba avizoval při startu přípravy na ledě, že jeho svěřenci budou polykat náročné tréninkové dávky, podobně jako na Vsetíně trénují Zvolenští aktuálně s širším kádrem, o místo bojují i hráči ze Žiaru nad Hronom či nadějní junioři.

    Zvolen má co napravovat. Loňské umístění klubu i výsledek v play-off určitě nenechá nikoho klidným. Trojnásobný mistr Slovenska byl v posledních letech pravidelně bojovat o cenné kovy. V poslední sezoně skončil Zvolen až na 7. místě, v předkole sice v rozhodujícím pátém utkání série přemohl Liptovský Mikuláš, ale ve čtvrtfinále uhrál pouze jeden zápas proti Michalovcím.

    Z Litvínova se Zvolenu podařilo získat zkušeného útočníka Andreje Kudrnu, jenž by se po boku Petera Zuzina měl zařadit mezi tahouny zvolenského mužstva. Jak už je na Slovensku zvykem, i ve Zvolenu najdeme početné zastoupení hráčů ze zámoří. Do obrany Zvolen zlákal hned tři legionáře. Posilou by měl být britský reprezentant Nathanael Halbert, či dvojice Kanaďanů Cole Moberg s Carterem Robertsonem. Třetím kanadským hráčem v týmu bude útočník Kyle Olson a nechybí ani zástupce amerického hokeje Tyler Sheehy.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu utkaly i v loňské přípravě, tehdy vyhrál Zvolen nad Vsetínem 7:3. Valaši tak dnes svému soupeři mají co vracet.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Pavlíček (Lipiäinen) – Jenáček, Smetana, Herman, Staněk, Hryciow, Srdínko, Hamřík – Hrňa, Prokeš, Šmerha – Brož, Matějček, Machala – Vaňo, Pospíšil, Jandus
    Trenér: Jiří Weintritt

    HKM Zvolen: Boľo (Kantor) – Hudec, Kobolka, Sládok, Fecko, Beňo, Halbert, Čulík – Zuzin, Viedenský, Marcinek – Bondra, Olson, Kukuča – Gron, Senčák, Macek – Mišiak
    Trenér: Martin Štrba

    Rozhodčí: Rapák, Šico – Kučera, Jurčík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Jako první šli do útoku hosté ze Zvolena a Adam Pavlíček musel zasahovat. Sklapl betony a kotouč za svá záda nepustil.
     
    01:11
    Štěpán Matějček napřáhl na pravém kruhu a jeho pokus končí mimo tři tyče. Nicméně Vsetínští stále drží kotouč a útočí.
     
    01:50
    Další pokus Valachů, Adam Srdínko zakončoval z dálky, ale také jeho šance se neujala. Následně oba celky střídají.
     
    02:34
    Tomáš Boľo musel nyní zasahovat proti jedovaté střele z pravé strany, kterou vyslal Ondřej Machala. Hra je přerušena a buly bude vhozeno po levé ruce hostujícího brankáře.
     
    03:11
    Hra je opět zastavena po zákroku Adama Pavlíčka, který jistí další nebezpečnou akci zvolenského týmu. I on hru zastavuje a vhazovat se bude po pravici vsetínského brankáře.
     
    04:02
    Zvolenští zle dotírali znovu před Adamem Pavlíčkem, jenže tentokráte brankáři Vsetína pomohla precizní obrana.
     
    04:30
    Zvolen právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají vedení, od zadního mantinelu vyplaval do pravého kruhu PETER ZUZIN a jeho následné zakončení mířilo do částečně odkryté vsetínské branky, kterou stráží Adam Pavlíček – 0:1. Asistence: Kyle Olson a Frederik Fecko.
    04:30 Peter ZUZIN - 0:1
     
    06:17
    Valaši se po vhazování dostali před branku Zvolena, kde se pokusili ohrozit klec Tomáše Boľa, ale ten si znovu poradil a čisté konto udržel.
     
    07:06
    Zakázané uvolnění Vsetína stěhuje opět hru před klec Adama Pavlíčka, buly na levém kruhu.
     
    07:24
    Vsetín právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno. Domácí příliš dlouho nečekali a začíná se znovu od začátku. Z prostoru mezi kruhy natáhl ke střele ERIK HRŇA a kotouč zapadl za záda zvolenského brankáře – 1:1.
    07:24 Erik HRŇA - 1:1
     
    07:43
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Robin Staněk – 2 min., podrážení.
     
    08:59
    Zvolen právě vstřelil branku!
    Využitá přesilová hra a hosté si berou ztracené vedení zpátky. Viedenský poslal na levou stranu kotouč, kde ho poté okamžitě poslal za záda Pavlíčka PETER ZUZIN – 1:2. Asistence: Marek Viedenský a Patrik Marcinek.
    08:59 Peter ZUZIN - 1:2
     
    10:47
    Po levé straně zavezl puk do útočného pásma Ondřej Machala, ale přihrávkou nenašel najetého Štěpána Matějčka.
     
    11:30
    Radek Prošek moc dlouho čekal s nataženou holí, aby přihrál spoluhráči, nakonec to nevyšlo a poté zvolenský brankář jistí puk a raději nechává hru opět zastavit.
     
    12:26
    Zvolen právě vstřelil branku!
    Hosté se dostali do rychlého protiútoku, Peter Zuzin našel pasem PATRIKA MARCINKA, který zblízka nedal Pavlíčkovi šanci – 1:3. Asistence: Peter Zuzin a Marek Viedenský.
    12:26 Patrik MARCINEK - 1:3
     
    12:57
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Ale opět to netrvalo dlouho a domácí skórují. Na pravé straně sklepl kotouč do odryté sítě ŠTĚPÁN MATĚJČEK a vrátil tak kontaktní brankou Valachy zpět do hry – 2:3. Asistence: Ondřej Machala a Šimon Jenáček.
    12:57 Štěpán MATĚJČEK - 2:3
     
    15:04
    Nathanael Halbert napřáhl na modré čáře a jeho jedovatý střelecký pokus zablokovala obrana Vsetína a hned rozehrává akci a pádí na druhou stranu.
     
    16:07
    Nyní o sobě znovu dali vědět Vsetínští, v rohu útočného pásma ale puk ztratili a hned na to čelili úniku Zvolena. Tuto situaci ale nakonec domácí hráči zvládli.
     
    17:13
    Valaši vytáhli puk do středního pásma a šli rychle střídat, na led tak skáčou čerstvé síly.
     
    18:16
    Na Adama Pavlíčka mířila střela z levého kruhu, vsetínský brankář ale sklapl betony a kotouč za svá záda nepustil. Hra je přerušena.
     
    18:35
    Roman Vaňo to zkusil nenápadnou střelou z levé strany, bylo to ale z úhlu a zvolenský brankář tak neměl moc práce.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:37
    Ještě jedna akce Vsetína, ale ta se neujala a na opačnou stranu zamířili hosté. I ti ale branku svého soupeře neohrozili.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce a byla hodně divoká. Padlo v ní pět branek. Hosté se postupně dostali do náskoku dvou branek, když vedli už 3:1. Ovšem Vsetínští dokázali odpovědět a snížili na rozdíl jediného gólu. Jsou tak zpátky ve hře a ve druhé třetině se pokusí o vyrovnání.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:50
    Vsetínští se usadili v pásmu Zvolena a hned zakombinovali před Boľem. Ten nemusel zasahovat, pomohla mu obrana.
     
    21:20
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Nyní už ale hostující brankář inkasuje a to znamená, že valašský klub srovnává stav zápasu na 3:3. Na pravé straně vystřelil Štěpán Matějček, jeho pokus byl sražen jen před brankáře Zvolena a tam byl s přesnou dorážkou připraven ONDŘEJ MACHALA. Asistence: Štěpán Matějček a Jaroslav Brož.
    21:20 Ondřej MACHALA - 3:3
     
    24:04
    Nyní to před vsetínskou klecí zkoušeli zase hráči Zvolena, ale Adam Pavlíček své brankoviště opět uhájil.
     
    24:53
    Zvolen právě vstřelil branku!
    A hosté opět strhávají vedení na svou stranu. V signalizované výhodě dostal přihrávku na pravou stranu od Halberta STANISLAV GRON a ten zakončil přesně – 3:4. Asistence: Nathanael Halbert a Michal Beňo.
    24:53 Stanislav GRON - 3:4
     
    26:24
    Zvolenští ubránili náznak vsetínské akce, získali puk a hned na to zahrozili zase před Adamem Pavlíčkem, který opět kryje další pokus Zvolena.
     
    27:26
    Zvolen právě vstřelil branku!
    Hosté vypíchli soupeři puk a uháněli dva na jednoho. Z pravé strany poslal zpětnou přihrávku STANISLAVU GRONOVI Matej Macek a prvně jmenovaný pak tváří v tvář domácímu brankáři skóroval – 3:5. Zvolen má zpět náskok o dva góly. Asistence: Matej Macek.
    27:26 Stanislav GRON - 3:5
     
    28:57
    Vyloučení v týmu HKM Zvolen:
    Frederik Fecko – 2 min., vysoká hůl.
     
    30:13
    Jsme v polovině řádné hrací doby a domácí mají nyní přesilovou hru. Zavřeli se v pásmu soupeře a rozjíždějí tlak, ale zatím se jim nedaří ohrozit klec Zvolena.
     
    30:30
    Hosté se osvobozují a vyhazují puk až před vsetínskou branku, kde ho jistí Adam Pavlíček.
     
    30:57
    Zvolen je v plném počtu.
     
    32:07
    Adam Pavlíček se nyní měl opět ve svém brankovišti co otáčet, na pravé strany zachytil jedovku soupeře a kryje puk. Hra je přerušena, buly po jeho pravé ruce.
     
    32:26
    Vyloučení v týmu HKM Zvolen:
    David Senčák – 2 min., nedovolené bránění.
     
    33:16
    Hosté se znovu dobře brání a vyhazují puky co nejdále od svého brankáře.
     
    34:06
    A další vyhození puku pryč od zvolenského brankáře a další oslabení už hosté bez větších problémů zvládnou.
     
    34:26
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    35:40
    Stanislav Gron uháněl po pravé straně za pukem, nakonec mu utekl až k mantinelu a tam se ho zmocnila domácí obrana. Vsetín se tak pokusí opět otočit hru.
     
    36:46
    Valachům se nepovedlo udržet puk v útočném pásmu a hosté ho vyhazují do neutrální zóny šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    37:59
    Erik Pospíšil získal puk a hned se sním prodral před hostující branku, tam ho o něj ale obral Marek Viedenský.
     
    38:40
    Další nepovedená akce Vsetína a toho využili hosté k protiútoku, ovšem Patrik Marcinek svou přízemní střelu poslal jen vedle tyče domácího brankáře Pavlíčka.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:40
    Ještě se vhazovalo v pásmu Vsetína, už to ale vypadá, že se v této části hry nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:51
    Vsetínští si to namířili do útočného pásma, ale tam je v rozletu zastavila obrana Zvolena a hosté pak rychle zase otáčejí hru před branku Adama Pavlíčka.
     
    42:06
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Erik Hrňa – 2 min., vysoká hůl.
     
    42:45
    Peter Zuzin napřáhl ke střele, ale netrefil se. Poté byl faulován a Vsetín půjde do tří.
     
    42:45
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Štěpán Matějček – 2 min., vysoká hůl.
     
    43:10
    Vsetín tak čekají krušné chvíli, hosté se už usadili v jejich pásmu a rozvíjejí dvojnásobnou přesilovou hru.
     
    43:40
    Obrana Vsetína ale zakročila, dostala puk k sobě a hned ho odpálila až před klec Zvolena. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    44:06
    Vsetín je ve čtyřech hráčích a to nejhorší má za sebou.
     
    44:45
    A nyní je už kompletní. Dvojnásobné oslabení Valaši přečkali bez úhony a nyní se vydávají před hostující branku, kde se pokusí o akci, která by mohla znamenat znovu kontaktní branku.
     
    46:48
    Hosté mají dlouho kotouč na svých holích a domácím ho vůbec nepůjčí. Hned na to se utrhl Peter Zuzin, který zblízka vystřelil, ale na hattrick zatím nedosáhl.
     
    48:25
    Střídání v týmu HKM Zvolen:
    ze hřiště odchází Tomáš Boľo, přichází Pavel Kantor.
     
    48:41
    Na pravé straně nebezpečně střelou z první pálil Radovan Bondra, jeho pokus ale brankář Adam Pavlíček srazil do bezpečí.
     
    50:29
    Do úniku se dostával Štěpán Matějček, ale tváří v tvář hostujícímu brankáři Kantorovi neuspěl.
     
    51:39
    Domácí se opět snažili o kontaktní branku, ovšem hosté si své území znovu pečlivě ubránili a poté dostali puk do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    52:32
    Rázem přišel hostující protiútok, po přízemní střele Martina Čulíka zakročil Adam Pavlíček a má tak další zákrok na svém statistickém účtu.
     
    54:07
    Třetí třetina rychle spěje ke svému konci, teď o sobě zase dali vědět Zvolenští, ale obrana Vsetína jejich úmysl navýšit skóre, zmařila.
     
    55:28
    Hráči Zvolena se opět natlačili před klec Vsetína, ale domácí rychle získali puk na svou stranu a hned s ním ujeli na opačný konec hřiště.
     
    55:40
    Pavel Kantor nyní doslova zavřel brankoviště, když na něho šly asi tři střely. Puk je pod jeho zády a hra je přerušena.
     
    55:49
    Vyloučení v týmu HKM Zvolen:
    Jozef Sládok – 2 min., hrubost.
     
    56:26
    Dvakrát vyhodili hosté puk až před Adama Pavlíčka a Vsetínští tak musejí znovu zakládat další akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    57:15
    Štěpán Matějček nyní střílel z levé strany a u své tyče bleskově zasáhl Pavel Kantor. A hosté se pak znovu osvobozují.
     
    57:49
    A už jsou v plném počtu.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    59:06
    Zápas se už asi pouze dohrává, hosté stále drží dvoubrankový náskok, Vsetínu se naopak nedaří dát kontaktní branku. Tohle si už Zvolen pohlídá.
     
    59:32
    Hra je přerušena, bude se vhazovat před Adamem Pavlíčkem. Hosté tak mají ještě k dispozici útočnou třetinu.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Ve třetí třetině už žádná branka nepadla a hosté tak udrželi vedení 5:3. Vsetínští ve svém prvním přípravném utkání neuspěli. V závěru se snažili o kontaktní branku, ta ale nakonec nepřišla.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:08:23)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 8. Hrňa, 13. Matějček (Machala, Jenáček), 22. Machala (Matějček, Brož) – 5. Zuzin (Olson, Fecko), 9. Zuzin (Viedenský, Marcinek), 13. Marcinek (Zuzin, Viedenský), 25. Gron (Halbert, Beňo), 28. Gron (Macek)


    VHK ROBE Vsetín: Pavlíček (Lipiäinen) – Jenáček, Smetana, Herman, Staněk, Hryciow, Srdínko, Hamřík – Hrňa, Prokeš, Šmerha – Brož, Matějček, Machala – Vaňo, Pospíšil, Jandus
    Trenér: Jiří Weintritt

    HKM Zvolen: Boľo (49. Kantor) – Hudec, Kobolka, Sládok, Fecko, Beňo, Halbert, Čulík – Zuzin, Viedenský, Marcinek – Bondra, Olson, Kukuča – Gron, Senčák, Macek – Mišiak
    Trenér: Martin Štrba

    Rozhodčí: Rapák, Šico – Kučera, Jurčík