Slavia – Dubnica 3:0 (kon.) | Jastrzębie – Havířov 6:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Plzeň 1:3 (kon.)
Vlci Žilina – Trenčín 6:1 (kon.) | Banská Bystrica – Poprad 1:3 (kon.) | Litvínov – Liberec 4:1 (kon.)
Sparta – Mountfield HK 1:0 (kon.) | Motor ČB – HC Slovan 2:1 (kon.) | Litoměřice – Kladno 0:2 (nedohr.)
Šumperk – Opava 1:3 (kon.) | Kadaň – Ústí n/L 4:10 (kon.) | Mostečtí Lvi – Kralupy n. Vltavou 6:4 (kon.)
Michalovce – Lipt. Mikuláš 3:0 (kon.) | Žiar nad Hronom – Levice 7:0 (kon.) | Pardubice B – Jihlava 3:2 (kon.)
Kobra – Příbram 3:9 (kon.) | Tábor – Třebíč 6:5 (kon.) | Zvolen – Berani Zlín 2:3 (kon.)
Vsetín – Tychy 4:3 (kon.) | Sokolov – Chomutov 2:3 (kon.) | Prostějov – Frýdek-M. 1:3 (kon.)
Znojmo – Vyškov 2:5 (kon.) | Poruba 2011 – Katowice 5:2 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Bílí Tygři Liberec
Čtvrtek 15.08.2024, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký čtvrteční večer přeji všem příznivcům hokeje. Nová sezóna už doslova začíná klepat na dveře, v parném létu už v plném proudu probíhají přípravné zápasy a nejinak je tomu i dnes. My se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a Bílí Tygři Liberec.
     
    HC VERVA Litvínov

    Litvínovští hokejisté v uplynulé sezóně už potěšili své fanoušky. Po několika letech špatných výsledků se dostavila sezóna doslova snová. Už od začátku měli Litvínovští famózní start, když vyhráli jedenáct zápasů v řadě za sebou a dosáhli tak klubového rekordu v počtu vyhraných duelů po sobě. Nakonec pak skončili po základní části na pátém místě a museli odehrát předkolo play-off. A přes něj se dostali do čtvrtfinále. Nakonec šli znovu dál a dosáhli na semifinále. Tam už jim ale stopku vystavily Pardubice. Nicméně to ale byla nezapomenutelná sezóna, na kterou by Litvínov chtěl samozřejmě navázat i letos a pokusit se vystoupat ještě výš. Navíc si pojistil služby obou bratrů Kašových, díky kterým byla loňská sezóna jaká byla.

    Co se týče přípravy, Litvínovští už mají za sebou jeden odehraný zápas. V úterý zajížděli do Chebu, kde se střetli s karlovarskou Energií. Po druhé třetině vedli 2:1, v té třetí ale vyrovnal Janis Jaks, který před sezónou přišel právě z Litvínova. Následně pak nerozhodlo prodloužení a duel šel do samostatných nájezdů. V nich rozhodla nová akvizice v týmu Litvínova, a sice Matěj Pekař. Potvrdí první výhru v přípravě Verva dnes doma před svými diváky?
     
    Bílí Tygři Liberec

    Liberečtí Bílí Tygři se po loňské základní části umístili na sedmém místě tabulky a stejně jako Litvínov hráli předkolo play-off. V něm narazili na olomoucké kohouty. A po dvou zápasech v sérii měli nůž na krku, protože prohrávali už 0:2 a série se hrála na tři vítězná utkání. Jenže Tygři doslova vstali z mrtvých a další tři duely vyhráli, takže nakonec po výsledku 3:2 se radovali z postupu do čtvrtfinále. Ovšem dále se už nedostali. Pražská Sparta si se Severočechy poradila hladce a po sérii 4:0 postoupila do dalšího kola play-off v nejkratším možném termínu. I tak ale byli Tygři se sezónou spokojeni, v nové sezóně už ale pomýšlí na lepší umístění.

    Pro Liberec to bude dnes vůbec první přípravné utkání v rámci přípravy. I když to tak není úplně pravda. Protože v minulém týdnu už jeden zápas Tygři sehráli, a sice modelové utkání proti Kolínu, které se ale odehrálo za zavřenými dveřmi. V tomto střetnutí dostali prostor hlavně mladíci z liberecké akademie a o sobě dal vědět teprve čtrnáctiletý talent Lukáš Kachlíř, který vsítil gól a trenér Pešán o něm tvrdí, že je zrozen pro hru v NHL.

    Asi nejlepší zpráva pro liberecké Bílé Tygry přiletěla v červnu. Po zámořské štaci se totiž domů do Liberce vrátil vynikající obránce Radim Šimek, který do USA odešel po mistrovské sezóně v roce 2016. Po tom, co loni hrál pouze na farmě San Jose a čekal na svou šanci, byl na jaře vyměněn do Detroitu, kde byl opět poslán do záložního týmu. A jak sám říkal, že tohle už absolvovat nechce a působení v USA tak ukončil. Extraliga tak do svých řad získala dalšího hráče extratřídy.
     
    Vzájemná utkání

    V uplynulé sezóně se oba celky utkaly tradičně čtyřikrát, dvakrát vyhrála Verva, dvakrát pak Liberec.
     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Tomek (Zajíček) – Gajdoš, Polášek, McIsaac, Zile, Zeman, Czuczman, Beran – Sandberg, Sukel', Koblasa – Čajkovič, D. Kaše, Hlava – Maštalířský, Gut, Pekař – Havelka, Jícha, Jurčík
    Trenér: Karel Mlejnek

    Bílí Tygři Liberec: Král (Charvát) – Galvas, Ivan (A), Krutil, Budík, Aubrecht, Petrovický – Thomas, Musil (A), Flynn – Klíma, Hujer, Ryšavý – Zachar, Petrovský, Vlach (C) – Faško-Rudáš, Gajda
    Trenér: Filip Pešán

    Rozhodčí: Petružálek, Zeliska – Hynek, Svoboda.
     
    Než začne toto utkání, bude uctěna minutou ticha památka za nedávno zesnulého pana Josefa Beránka staršího. Čest jeho památce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Po levém křídle zavezl puk do útočného pásma Adam Musil, nakonec pak objel sám branku Litvínova, ale před Matejem Tomkem nezakončil i díky obraně Vervy.
     
    00:58
    Kelly Klíma spěchal za kotoučem, který jistil jeden z beků Litvínova.
     
    01:08
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Jared McIsaac – 2 min., sekání.
     
    02:42
    Litvínovští se zatím dobře brání a vyhazují puky do bezpečí. Nyní se dokonce dostali do zakončení, ale Král vše jistil pozorným zákrokem.
     
    03:08
    Litvínov je v plném počtu.
     
    03:32
    Matej Tomek musel zakročit proti akci dva na jednoho a byl úspěšný. Puk má ve své moci a raději hru přerušuje. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    04:09
    Liberečtí vybojovali puk a hned otáčeli hru. U přední tyče pak zakončoval Adam Musil z bekhendu, ale pozorný Matej Tomek byl opět připraven.
     
    04:53
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do vedení, hned po vhazování na levém kruhu se k odraženému kotouč dostal MARTIN RYŠAVÝ a svižnou ranou pak nedal Mateji Tomkovi žádnou šanci – 0:1. Asistence: Jakub Hujer.
    04:53 Martin RYŠAVÝ - 0:1
     
    06:54
    Zakázané uvolnění Litvínova stěhuje hru znovu před branku Mateje Tomka, buly po jeho levé ruce.
     
    07:09
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Rayen Petrovický – 2 min., nedovolené bránění.
     
    07:33
    Litvínovští mají šanci na vyrovnání, když mají také k dispozici svou první přesilovou hru. Nyní ale před Danielem Králem neuspěli a ten má kotouč ve své moci.
     
    08:01
    Liberečtí vypíchli puk a ten se dostal z pásma ven, tím pošetřili další cenné vteřiny z oslabení. Vhazuje se ve středním pásmu blíže brance Liberce.
     
    08:38
    Litvínov právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno, využitá přesilová hra a začíná se znovu od začátku. Petr Koblasa napřáhl ke střele a tu poté dorazil za záda Daniela Krále MATÚŠ SUKEL' – 1:1. Asistence: Petr Koblasa.
    08:38 Matúš SUKEL' - 1:1
     
    10:21
    Litvínovští šli za kotoučem, ale nakonec se nedokázali dostat ke střele před Králem a Liberec poté hned znovu otáčí hru před Mateje Tomka.
     
    11:50
    Další závar před brankou domácích, ale ti to ustáli a už se zase derou na druhou stranu.
     
    12:28
    Vojtěch Budík zatáhl puk k mantinelu a poté ho poslal do prostoru mezi kruhy, kde na něj nedosáhl Adam Musil.
     
    14:07
    Souboj o puk v pásmu Litvínova vyhráli domácí hráči a po rychlém vystřídání jdou zase útočit.
     
    14:35
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Petr Gajda.
     
    15:15
    Hosté špatně střídali a dostali dvě minuty. Verva tak má k dispozici další přesilovou hru a už se natlačila do teritoria Bílých Tygrů.
     
    15:45
    Nicolas Hlava z otočky chtěl dorážet puk, místo toho přišel obranný zákrok soupeře a hosté se hned na to vyhozením puku osvobozují.
     
    16:35
    Liberec je v plném počtu.
     
    17:17
    Do ofsajdového postavení se dostali domácí hráči a hra je přerušena. Za chvíli se tak bude vhazovat ve středním pásmu blíže Danielu Královi.
     
    18:13
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Domácí vypíchli soupeři puk a uháněli do tandemu dva na jednoho. Filip Sandberg pak poslal přihrávku na druhou stranu a z kruhu pak prostřelil Daniela Krále MATÚŠ SUKEL' – 2:1. Verva tak strhává vedení na svou stranu. Asistence: Filip Sandberg.
    18:13 Matúš SUKEL' - 2:1
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:45
    Litvínovští to ještě zkusili před brankou Krále, ale jejich snaha se minula účinkem, první třetina tohoto zápasu tak spěje ke svému konci.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. V ní se do vedení dostali Liberečtí už v páté minutě hry. Po buly se prosadil Martin Ryšavý a Tygři vedli. Ovšem o čtyři minuty později skóroval Matúš Sukel' a bylo vyrovnáno. Ten totiž využil přesilovou hru. Stejný hráč na konci třetiny zužitkoval přihrávku Sandberga a vsítil druhý gól nejen Vervy, ale také svůj. Velmi brzy tak má zaděláno na hattrick.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:23.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:39
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Oscar Flynn – 2 min., vysoká hůl.
     
    20:53
    Domácí mají další přesilovou hru a už se snaží dostat se do pásma Liberce.
     
    21:41
    Matúš Sukel' nevyhrál vhazování na levém kruhu a toho hosté využili k vyhození kotouče až před branku Mateje Tomka. Šetří tak další cenné vteřiny.
     
    22:39
    Liberec se ubránil a už je v plném počtu.
     
    23:01
    Josef Jícha spěchal za pukem, poté ho přihrál do prostoru mezi kruhy, kde se už napřahoval Nicolas Hlava, ale nakonec pouze promáchl.
     
    24:07
    Martin Ryšavý sklepl puk a hned se utrhl a rodila se slibná akce na straně Liberce, ovšem útočníka Liberce zastavila pozorná litvínovská obrana.
     
    25:03
    Adam Polášek napřáhl na modré čáře a jeho dalekonosná střela proskákala až ke Královi, který ji ale jistil dalším povedeným zákrokem.
     
    26:35
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    František Gajdoš – 2+2, vysoká hůl.
     
    27:03
    Liberečtí mají další početní výhodu, která může trvat čtyři minuty. Už jsou usazeni v pásmu Vervy a začínají kombinovat před Matejem Tomkem.
     
    27:44
    Jenže domácí se dostali na kotouč a hned ho vyhodili až před klec Liberce, takže na začátku dlouhého oslabení ušetřili nějaké ty vteřinky.
     
    28:23
    Ve vlastním oslabení se utrhl Josef Jícha a nabruslil si až před branku Daniela Krále. Tváří v tvář ale hostujícího brankáře nepřekonal. Velká šance domácích tak končí zmarem.
     
    28:28
    Další vyhození kotouče ven z pásma a Verva šetří další vteřiny z početní nevýhody.
     
    29:25
    Domácí zatím hrají své oslabení velmi dobře a snaží se co nejčastěji vyhazovat kotouče do bezpečí a daleko od Mateje Tomka.
     
    30:35
    Litvínov je už v plném počtu.
     
    30:49
    Polovina řádné hrací doby je minulostí a Litvínov stále drží těsný náskok. Nyní po dlouhém oslabení zkonsolidoval síly a už se zase tlačí před branku Daniela Krále.
     
    31:30
    Vojtěch Budík napřáhl na hraně levého kruhu a jeho jedovku pak obrana Litvínova srazila do bezpečí.
     
    32:27
    Liberečtí opět zahrozili před Matejem Tomkem, ten ale po střele Jakuba Hujera zakročil a připsal si tak další úspěšný zákrok.
     
    33:31
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Kevin Czuczman – 2 min., hákování.
     
    33:32
    Michal Ivan se snažil utrhnout a dostat se ke střele od levého hrazení, ovšem byl faulován Czuczmanem a ten tak byl vyloučen. Bílí Tygři si tak zahrají další přesilovou hru.
     
    34:20
    Adam Musil dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy a poté natáhl ke střele, ale po ní znovu zakročila obrana Litvínova. Hosté tak v další velké šanci nesrovnávají stav zápasu.
     
    35:31
    Litvínov se ubránil a už je v plném počtu.
     
    36:25
    Hráči Vervy kroužili před brankou Daniela Krále, toho poté zblízka nepřekonal Nicolas Hlava. Hostující brankář má kotouč ve své moci a raději přerušuje hru.
     
    37:42
    Další slibnou akci Liberce zmařilo postavení mimo hru a ta se stěhuje zpět do středního pásma.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:13
    Litvínov právě vstřelil branku!
    V poslední minutě prostřední části hry dostal přihrávku do jízdy MATĚJ PEKAŘ a těsně před Králem pak dotlačil kotouč za jeho záda. Následovala krátká porada všech sudích a ti poté ukázali na branku a ta byla uznána – 3:1. Domácí tak vedou rozdílem dvou gólů. Asistence: Nicolas Hlava.
    39:13 Matěj PEKAŘ - 3:1
     
    39:55
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Adam Polášek – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Christian Thomas – 2 min., hrubost.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Adam Musil se hned v úvodu třetí třetiny prezentoval střelou z pravého kruhu, Mateje Tomka ale nepřekonal.
     
    41:13
    Jakub Hujer se dostal o hrazení až před branku Mateje Tomka a před ním zakončil. Ale v těsné blízkosti domácího brankáře neprostřelil!
     
    42:37
    Na druhé straně pak nadvakrát střílel David Kaše, ale kotouč za Daniela Krále neprocpal. Ani nyní se tedy skóre nemění.
     
    43:34
    A další možnost pro Litvínov, nyní to zblízka zkusil Petr Koblasa, ale jeho střelecký pokus skončil jen vedle Královy branky.
     
    44:43
    Od modré čáry vystřelil Kevin Czuczman, jeho dalekonosný projektil ale končí jen na pozorném Danielu Královi. Liberec tak ubránil další šanci svého soupeře.
     
    46:11
    Tygři po zisku puku rychle otočili hru a dostali se znovu do pásma Litvínova. Tam svedli u zadního mantinelu souboj o kotouč, který nakonec získali, ale ke střele před Tomkem se nedostali.
     
    47:44
    V pravém kruhu to zkusil svižnou střelou Ondřej Jurčík, ale ta byla sražena do bezpečí a mimo ohrožení Královy branky.
     
    49:23
    Martin Faško-Rudáš stál před domácí brankou a čekal na přihrávku zprava od Petra Gajdy. Stačilo by jen natáhnout hůl a byla by to velká šance. Nicméně prvně jmenovaný na kotouč nemohl dosáhnout.
     
    51:25
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Martin Havelka – 2 min., krosček.
     
    52:25
    Hosté se snaží využít přesilovou hru, ale nyní udělali chybu a do akce v oslabení šel Matěj Pekař, nová tvář v dresu Litvínova ale nezakončila.
     
    53:25
    Havelka je na ledové ploše a Litvínov je kompletní.
     
    54:09
    Liberec byl vytlačen z pásma ven do neutrální zóny a nakonec až od svého vlastního brankáře zakládal další akci na druhé straně, která ale skončila velmi rychle ziskem puku pro domácí.
     
    54:54
    Po zákroku Mateje Tomka je hra přerušena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    55:15
    Další slibně se vyvíjející akce Tygrů skončila postavením mimo hru a je pískáno. Buly proběhne v neutrální zóně.
     
    55:20
    Liberec vystřídal a už se ze svého pásma žene před domácí branku.
     
    55:59
    Michael Krutil napřáhl na modré čáře, puk se dostal před domácí brankoviště, kde ho ale mezi tři tyče z dorážky neposlal Jaroslav Vlach.
     
    56:57
    Jedovka Jakuba Hujera z levé strany skončila zákrokem Mateje Tomka, po kterém zaduněl jeho pravý beton.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:19
    Oddechový čas pro tým Bílí Tygři Liberec.
     
    58:42
    Puk mají Litvínovští a ještě se pokoušejí o útočnou akci. Liberec je v šesti hráčích a bez brankáře.
     
    59:11
    Vhazovalo se na pravém kruhu před domácí brankou, hosté se ještě nadechli k akci, ale Matej Tomek své tyče ubránil.
     
    59:52
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Je hotovo. Litvínovští vybojovali puk na svou stranu a od levého hrazení ho poté do zcela prázdné klece poslal MATĚJ PEKAŘ – 4:1. Asistence: Kristaps Zile.
    59:52 Matěj PEKAŘ - 4:1
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Litvínovští vítězí i ve druhém přípravném utkání, když na domácím ledě porážejí liberecké Bílé Tygry 4:1. Naopak Liberec své první utkání v přípravě nezvládl a musí si na první výhru počkat.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (19:55:18)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 9. Sukel' (Koblasa), 19. Sukel' (Sandberg), 40. Pekař (Hlava), 60. Pekař (Zile) – 5. Ryšavý (Hujer)


    HC VERVA Litvínov: Tomek (Zajíček) – Gajdoš, Polášek, McIsaac, Zile, Zeman, Czuczman, Beran – Sandberg, Sukel', Koblasa – Čajkovič, D. Kaše, Hlava – Maštalířský, Gut, Pekař – Havelka, Jícha, Jurčík
    Trenér: Karel Mlejnek

    Bílí Tygři Liberec: Král (Charvát) – Galvas, Ivan (A), Krutil, Budík, Aubrecht, Petrovický – Thomas, Musil (A), Flynn – Klíma, Hujer, Ryšavý – Zachar, Petrovský, Vlach (C) – Faško-Rudáš, Gajda
    Trenér: Filip Pešán

    Rozhodčí: Petružálek, Zeliska – Hynek, Svoboda