Flora – Víkingur Reykjavík 1:2 (kon.) | Pjunik – Ordabasy 1:0 (kon.) | Sabah Baku – St Patrick´s 0:1 (kon.)
Legia – Brøndby 1:1 (kon.) | Zirä FK – Osijek 2:2 (2:1 po pen.) | Beer Ševa – Mladá Boleslav 2:4 (kon.)
Tromsø – Kilmarnock 0:1 (kon.) | Brann – St. Mirren 3:1 (kon.) | Pafos – CSKA 1948 4:0 (po pr.)
Djurgården – Tampereen Ilves 3:1 (kon.) | Kluž – Maccabi Petah Tikva 1:0 (kon.) | Ostrava – Kodaň 1:0 (1:2 po pen.)
Šeriff Tiraspol – Olimpija Lublaň 0:1 (kon.) | AEK Atény – Noah 1:0 (kon.) | Başakşehir – Iberia 1999 2:0 (kon.)
Vojvodina – Maribor 1:0 (2:4 po pen.) | Drita – Auda 3:1 (po pr.) | Zrinjski Mostar – Botev Plovdiv 2:0 (kon.)
Wisla Krakov – Trnava 3:1 (12:11 po pen.) | Gent – Silkeborg 3:2 (po pr.) | Śląsk – St. Gallen 3:2 (kon.)
Larne – FC Ballkani 0:1 (4:1 po pen.) | Dečić – Helsinki 2:1 (3:4 po pen.) | Puskás Akadémia – Ararat-Armenia 3:3 (kon.)
Hajduk Split – Ružomberok 0:1 (kon.) | Guimarães – Curych 2:0 (kon.)
po penal. (12:11)
Wisla Krakov
3:1 (1:0)
FC Spartak Trnava
Čtvrtek 15.08.2024, 20:30 • Stadion Miejski im. Henryka Reymana, Krakov • Konferenční liga • 3 • Předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Krásný čtvrtek u sledování evropských pohárů! Dnes večer jsou na programu odvety 3. předkola Konferenční ligy a do akce půjdou mimo jiné i Trnava a Wisla.
     
    PRVNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    Solidně zaplněný Štadión Antona Malatinského před týdnem sledoval atraktivní duel, ze kterého si Spartak do odvety odnesl slibný dvougólový náskok. Wisla mu ho ovšem rozhodně nenechala bez boje a ač byla v úvodním dějství statisticky mírně horším týmem, do přestávky si nesla těsný náskok. Ve 26. minutě totiž po chybě domácí obrany našel Baena ve vápně volného Rodada a ten bez obtíží zakončil do prázdné brány.

    Tisícovky červenočerných příznivců se tak konečně dočkaly až zkraje druhého poločasu, když se k odraženému míči na kraji hostujícího vápna dostal Ďuriš a okamžitě prostřelil Brodu ranou na pravou stranu klece. O něco později na něj skvělou padající střelou z voleje navázal Azango a poté, co Trnavě po dalším jedovatém pokusu Rodada pomohla tyč, definitivní tečku za střeleckým zápisem udělal opět Ďuriš.

    Sečteno, podtrženo – 3:1. Nutno závěrem podotknout, že konečné skóre mohlo být pro Spartak ještě o něco sladší, jenže Mikovičova povedená pumelice v nastavení zasáhla jen vnitřek břevna a odrazila se pryč od brány.

    8. 8. 2024: Trnava – Wisla Krakov 3:1 (0:1)

    Branky: 47. Ďuriš, 60. Azango, 68. Ďuriš (Mikovič) – 26. Ángel Rodado (Ángel Baena).

    Žluté karty: 14. Bainović (TRN) – 42. Sukiennicki (WIS).

    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:17.

    FC Spartak Trnava: Frelih – Holík, Ujlaky, Kóša, Mikovič (C) – Ahl (46. Pich), Bainović (77. Kratochvíl), Zeljković, Azango (86. Daniel) – Paur (46. Procházka), Ďuriš (90+4. Kubista).
    Připraveni: Rusov, Vantruba – Kompan Breznik, Trello, Karhan, Bukovský, Sabo.
    Hlavní trenér: Michal Gašparík.

    Wisla Krakov: Broda – Mikulec, Uryga (C), Biedrzycki, Kiakos (76. Jaroch) – Carbo, Gogół (85. Kutwa) – Ángel Baena (76. Duarte), Sukiennicki (58. Zwoliński), Kiss (85. Starzyński) – Ángel Rodado.
    Připraveni: Letkiewicz, Čyčkan – Młyński, Dziedzic, Wiśniewski, Skobański.
    Hlavní trenér: Kazimierz Moskal.
     
    DĚNÍ V OBOU TÁBORECH

    Wisla se po porážce vrátila zpět do kolotoče polské druhé nejvyšší soutěže. Úřadující vítěz domácího poháru v pondělí na svém hřišti přivítal Chorzów a v třaskavém duelu před dvaadvaceti tisíci diváky slavil výhru 3:1, ke které dvěma góly přispěl Rodado a poslední zásah přidal Sukiennicki. Po prohře a remíze v úvodních dvou kolech tak poprvé v sezóně naplno bodoval.

    Spartak si naopak dal přestávku, bitva 3. kola Niké ligy proti Komárnu totiž byla přeložena na konec října. Z jejich strany za zmínku nicméně stojí fakt, že se dnes v Krakově bude muset obejít bez svého kotle – trnavští příznivci totiž odvetu bojkotují kvůli agresivitě a neférovému jednání ze strany domácích fanoušků.
    Odpočinek po výhře? Vůbec! Wisla byla v úterý znovu na hřišti.
     
    DNEŠNÍ DELEGACE

    Na dodržování pravidel bude dnes v Krakově dohlížet skotská delegace v čele s velmi zkušeným hlavním rozhodčím Donaldem Robertsonem, který má na svém kontě přes 160 duelů v Premiership. Na stranách mu budou asistovat David Roome a Ross Macleod, zatímco u VARu bude připraven Kevin Clancy.
     
    Úvodní sestavy:

    Wisla Krakov: Broda – Jaroch, Uryga (C), Biedrzycki, Kiakos – Carbo, Sukiennicki – Starzyński, Ángel Rodado, Kiss – Zwoliński.
    Náhradníci: Letkiewicz, Čyčkan – Mikulec, Federico Duarte, Dziedzic, Gogół, Łasicki, Wiśniewski, Ángel Baena.
    Trenér: Kazimierz Moskal.

    FC Spartak Trnava: Frelih – Sabo, Ujlaky, Kóša, Mikovič – Holík, Zeljković, Procházka (C), Pich – Azango, Ďuriš.
    Náhradníci: Rusov, Vantruba – Corryn, Kratochvíl, Ahl, Paur, Trello, Karhan, Bukovský, Bainović, Kubista.
    Trenér: Michal Gašparík.

    Rozhodčí: Robertson – Roome, Macleod (SCO).
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný čtvrteční večer, utkání začíná za pár minut. Níže si v mezičase můžete projet dnešní kompletní sestavy.
    V Krakově je vše připraveno, začínáme v půl deváté.
     
    Oba týmy nastupují na hřiště. Domácí si vybrali červené dresy, hosté tak sáhli po své bílé sadě.
     
    Úvodní výkop obstará Wisla, jdeme na věc!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Inu, tohle pro hosty není ideální start. Erik Sabo (TRN) na křídle fauloval Kisse a hned ve své první minutě od návratu do Spartaku vidí žlutou kartu.
     
    2
    Krakovská standardka z poměrně slibné pozice nicméně Freliha nepotrápila. Gólman Trnavy odkopává.
     
    3
    Wisla se drží na balónu, zároveň se jí ale nedaří na delší dobu přesunout hru na polovinu soupeřů.
     
    4
    Mikovič na své straně vhodil míč Kóšovi, který následně dlouhým nákopem vyslal do útoku Azanga.
     
    5
    A právě Nigérijec ve službách Trnavy vybojoval pro svůj tým volný kop ve velmi slušné pozici, dobíhající Giannis Kiakos (WIS) ho zastavil faulem. Další žlutá.
     
    6
    Na Stadiónu Henryka Reymana se nehraje, Azangovi se nyní věnují zdravotníci. Spartak bude standardku zahrávat takřka z pravé hrany vápna.
     
    7
    Broda si ovšem letící míč pohlídal a hravě jej schoval do svých rukavic. Wisla neváhala a vyrazila do protiútoku, který vyvrcholil nepřesnou hlavičkou Kisse.
     
    8
    Azango se za dlouhou přihrávkou na křídle hnal marně, míč padá až za Brodovu bránu. Brankář rozehrává; stále čekáme na nějaký první hezčí moment.
     
    9
    Myšlenka dobrá, exekuce horší. Holík chtěl rychlým pasem vyslat dopředu Ďuriše, který nabíhal skrz obránce, ale svou nabídku nenamířil úplně přesně.
     
    11
    Tohle je pro zatím laxně hrající Spartak velké varování, svěřence kouče Gašparíka zachránilo postavení mimo hru! Hostující obrana zkolabovala a umožnila Kissovi poslat míč unikajícímu Zwolińskému, jenž následně bez obtíží zakončil mezi tři tyče! Akci ovšem předcházel ofsajd, zásah tak neplatí!
     
    12
    Pich si nedokázal pořádně zpracovat Mikovičovu přihrávku, Wisla získává balón na středu pole.
     
    13
    Zeljković stáhl k zemi Rodada, čehož si skotský sudí všiml. Trnava v Krakově opravdu neprožívá ideální vstup do odvety a tahá za kratší konec lana.
     
    14
    Zwoliński znovu dostal až moc prostoru a na hraně vápna se dostal k tečované přihrávce, přičemž nebezpečné střele doslova na poslední chvíli zabránil skluzem Sabo!
     
    16
    Dění se přelilo na opačnou stranu plochy. Azango se sice nenechal odzbrojit bez boje, dotěrný Biedrzycki jej ale zneškodnil bez toho, aby sokům poskytl roh.
     
    17
    Jaroch vhazuje na své polovině hřiště. Zrovna dvakrát pohlednou podívanou zatím v Krakově nesledujeme, dění na hřišti doprovází nepřesnosti.
     
    18
    Pich sice v souboji s Jarochem ztratil balanc, rychle se ale vrátil na nohy a nakonec vykouzlil i střelu zpoza vápna, kterou namířil pár čísel nad břevno.
     
    19
    Starzyńského centr před Freliha na úrodnou půdu nepadl, trnavští hráči si jej pohlídali a zneškodnili.
     
    21
    Zwoliński si nyní ve vápně počínal až moc agresivně a ve snaze získat odražený míč se srazil s Frelihem, rozhodčí bez váhání na moment zastavuje hru.
     
    23
    Wisla byla v úvodních minutách v útoku nebezpečná, teď se ale její ofenzíva zadrhla. Frelih má málo práce, domácí naráží na pevnou obranu Spartaku.
     
    24
    Uvidíme třetí krakovský rohový kop v zápase, Frelih na přední tyči vytlačil míč za svou bránu.
     
    25
    Holík odmítl pustit Kisse dopředu po křídle a naprosto bleskově ho zbavil balónu. Trochu se zdá, že Trnava se dnes přijela k postupu probránit...
     
    26
    Carbo během souboje o letící míč zřejmě Ďuriše zasáhl do obličeje, skotský sudí ale tentokrát faul neviděl. Hra tak bude pokračovat jen vhazováním hostů.
     
    27
    Dění se zaseklo na mrtvém bodě. Krakovští se bezvýsledně snaží rozklíčovat defenzívu Spartaku, která drží hru velmi daleko od Frelihovy svatyně.
     
    28
    Sukiennicki zkusil nízký centr z prostoru bezprostředně vedle pravého kraje hostující šestnáctky, ten si ale pohlídal Kóša a hlavou jej vyrazil mimo nebezpečí.
     
    29
    Máme za sebou skoro půlhodinu hry a v Polsku jsme dosud neviděli ani jednu přesnou střelu. Na celkové pokusy zatím vede Wisla, a to 4:2.
     
    30
    Mikovič přistrčil protihráče k zemi, další krakovská akce tak bude pokračovat volným kopem.
     
    31
    Další nedovolený zákrok z dílny Spartaku a opět u toho byl Mikovič. Frelih ho určitě nepochválí, Krakov totiž bude zahrávat velmi slibnou standardku.
     
    32
    Uff, tohle určitě nebylo příjemné. Exekuce kopu se ujal Rodado, který míč napálil jen do tváře skákajícího Procházky. Kapitán Trnavy se ale oklepal rychle.
     
    34
    Spíše než hezké akce zatím v polské metropoli sledujeme faul za faulem. Tentokrát si ho do statistik zapsali domácí, Zeljković byl podkopnut na středu.
     
    35
    Sukiennicki padl na trávník, kam ho poslala natažená noha Zeljkoviće. Frelih bude muset znovu zpozornět, Wisla dostává další šanci zahrozit.
     
    36
    Kiakos zvednutým volným kopem hledal do vápna nabíhajícího Urygu, který ovšem přetažený míč nezachytil. Frelih tak stále čeká na první zákrok.
     
    37
    Krakovu nevyšla ani další dlouhá přihrávka. Frelih se obratem neúspěšně pokusil míč zahrát k postranní čáře na Mikoviče, výsledkem je out pro domácí.
     
    38
    Úvodní poločas se pomalu ale jistě chýlí ke konci a nutno podotknout, že stále nesledujeme moc atraktivní podívanou. Wisla se sice snaží s dvougólovým mankem něco udělat, ve finální fázi je to ale velké trápení.
     
    39
    No pozor, dění se na Stadionu Henryka Reymana zřejmě pořádně rozproudí! Azango za hranicí vápna zezadu podrazil Kisse, což znamená jediné: penalta pro červenomodrý celek!
     
    40
    Celou situaci ještě zkoumá VAR.
     
    41
    Skotský sudí stále komunikuje se svým krajanem u obrazovky. Uvidíme, co z toho vzejde...
     
    42
    Penalta potvrzena! Kopat ji bude Rodado.
     
    43
    Wisla Krakov právě vstřelila branku!
    Cesta Spartaku do play-off Konferenční ligy se komplikuje, domácí v závěru poločasu stahují svou ztrátu na jediný zásah! ÁNGEL RODADO se od puntíku nemýlil a ač Frelih správně odhadl, že bude pálit napravo, prudký míč zneškodnit nedokázal. Kontaktní gól je tu – 1:0!
    43. Ángel RODADO - 1:0
     
    44
    Wisla znovu hledá cestu před Freliha a je evidentní, že by před pauzou ráda přidala ještě jednu trefu. Trnavští určitě doufají ve velmi krátké nastavení...
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut.
     
    45+2
    No, tohle je přinejmenším zajímavé. Michal Ďuriš (TRN) dostává žlutou kartu, jelikož bránícího Jarocha na straně zřejmě trefil do obličeje, ale standardku bude kopat Spartak. Kuriózní rozhodnutí.
     
    45+2
    Hosté byli jen kousek od toho, aby si dvougólový náskok vzali bleskově zpět! Procházka vyslal centr do vápna na Holíka, jehož nepříjemnou teč pod břevno Broda jen tak tak vysunul nad bránu! Nádherný zákrok; následuje roh!
     
    45+3
    Hraje se nahoru dolu. Takřka celé dějství jsme sledovali opatrnou a z obou stran vlažnou podívanou, po penaltě Rodada to je ale mnohem živější...
     
    45+4
    Balón nyní kontrolují obránci Wisly, kteří si jej na své straně hřiště vyměňují s brankářem Brodou.
     
    45+5
    Krakovští se dopředu nijak neženou a spíš jen sbírají síly pro zřejmě poslední útočné tažení v tomto poločase. Uvidíme, jestli Freliha nějak potrápí.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:36.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 4:1. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 4:12.
     
    První poločas je za námi a nutno podotknout, že svěřence kouče Gašparíka nejspíš čeká velmi náročné druhé dějství. Wisla byla v úvodní části aktivnějším týmem a tak dlouho bušila do zavřených trnavských vrat, až si vybojovala penaltu. Tu Rodado bez obtíží proměnil, a domácí tak prohrávají už jen o gól. Inu, uvidíme, jak se duel bude vyvíjet po přestávce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Spartak Trnava:
    ze hřiště odchází Róbert Pich, přichází Hugo Ahl,
    ze hřiště odchází Marek Ujlaky, přichází Miloš Kratochvíl.
     
    47
    V Krakově se rozběhl druhý poločas, hra se v úvodu přesouvá ze strany na stranu. Ani jednomu týmu se nedaří neposedný míč na delší dobu zkrotit.
     
    48
    Ahl mohl jen pár desítek sekund po vstupu na trávník zamíchat kartami, nataženou nohou ale na skákající centr Mikoviče nedosáhl. Broda bude odkopávat.
     
    49
    Tohle vypadalo hodně nepříjemně, na trávník možná budou muset vyrazit zdravotníci. Holík z metru zasáhl Biedrzyckého do obličeje velmi prudkým míčem.
     
    50
    Obránce Wisly se nakonec obešel bez pozornosti lékařů, celkem rychle se oklepal a zapojil se zpět do dění.
     
    51
    Wisla se poprvé od začátku poločasu usadila na polovině soupeřů, dění se ale drží daleko od Freliha.
     
    52
    Vidíme výrazně živější hru než v úvodní půli. Jaroch za malou chvíli provede vhazování u hostujícího vápna, který mu skluzem nabídl protihráč.
     
    53
    Kiss si zpracoval odražený míč, rychle pronikl zpět do vápna a zakončil, jenže jeho střela zasáhla jednoho z bránících soků před Frelihovou brankou.
     
    55
    Domácí několik minut kontrolují balón, Trnava je zatažena na své straně bitevního pole.
     
    56
    Kiakos neztrácel čas a těsně vedle půlící lajny bleskově vhodil míč zpět do hry. Wisla znovu hledá nějakou skulinu v zatím solidní trnavské defenzívě.
     
    57
    Zwoliński se odpoutal od Kóši a mířil za přetaženým nákopem, ke kterému se ovšem jako první dostal Frelih. Tohle bylo pro hostujícího gólmana rutinní.
     
    58
    Trnava sice do poločasu vstoupila dobře, s domácími ale rychle ztratila krok a nyní se jí vůbec nedaří se dostat k balónu. Krakovští s přehledem kontrolují dění.
     
    60
    Wisla Krakov právě vstřelila branku!
    Na Stadionu Henryka Reymana začínáme od začátku, dvoubrankový náskok černočerveného klubu je minulostí! Carbo nádherným nákopem nabídl míč na hranu vápna na vysunutého PIOTRA STARZYŃSKÉHO, jenž se obratem zbavil laxně bránícího Mikoviče a poslal balón přesně nad skrčeného Freliha – 2:0!
    60. Piotr STARZYŃSKI - 2:0
     
    61
    Střídání v týmu Wisla Krakov:
    ze hřiště odchází Tamás Kiss, přichází Frederico Duarte,
    ze hřiště odchází Olivier Sukiennicki, přichází Patryk Gogół.
     
    62
    Krakovští ovládli střed pole a znovu míří do útoku, Trnava působí naprosto ztraceným dojmem.
     
    63
    Famózní obrat byl málem dokonán, Spartak si opět neporadil s dlouhým nákopem soupeře a jen díky zákroku Freliha je skóre stále vyrovnané! Stojícího brankáře z bezprostřední blízkosti zasáhl Carbo! Následuje rohový kop.
     
    64
    Opět Rodado, který naběhl do prázdného prostoru na levé straně vápna a Frelih jeho prudkou střelu na přední tyč bolestivě vykryl tváří! Spartak teď opravdu neví kudy kam...
     
    65
    Gólmana Trnavy ještě rychle prohlédli zdravotníci, přičemž Frelih je v pořádku a pokračuje.
     
    66
    Broda musel po delší době zpozornět, po rychlém náběhu ho totiž chtěl potrápit Ďuriš. Ten ovšem zasáhl jen vnějšek domácí svatyně; následuje střídání.
     
    67
    Střídání v týmu FC Spartak Trnava:
    ze hřiště odchází Roman Procházka, přichází Vojtěch Kubista.
     
    70
    Sudí po delší době vytasil žlutou kartu, Bartosz Jaroch (WIS) okatě zatáhl postupujícího Azanga za dres.
     
    71
    Broda si míč po dlouhé standardce pohlídal a lapil ho do svých rukavic, přičemž jej ve svém náručí udržel i poté, co do něj nepříjemně a nechtěně vrazil Kiakos. Dění se znovu zastavuje, zdravotníci jdou do akce.
     
    72
    V zámezí se zřejmě rýsuje vynucené střídání, Kiakos dnes už do dění dost možná nezasáhne. Bitva nicméně prozatím pokračuje dál, Wisla zřejmě v deseti.
     
    73
    Rychlou akci domácích zastavuje odpískaný ofsajd, ve kterém se ocitl Zwoliński. Na tahu je Spartak.
     
    74
    Vynucené střídání v týmu Wisla Krakov:
    ze hřiště odchází Giannis Kiakos, přichází Rafał Mikulec.
     
    75
    Rodadova zblokovaná střela naděluje Krakovu další rohový kop, Freliha čekají těžké chvíle.
     
    76
    V ochozech to zašumělo. Starzyński pěknou pozemní přihrávkou vybídl ke střele Rodada, jehož následný projektil se ale mezi tři tyče nevešel.
     
    77
    Trnava horko těžko hledá cestu ven ze své poloviny hřiště, pressující domácí jí drží pod tlakem.
     
    79
    Zwoliński pronesl míč k vápnu a připravil zakončení pro Starzyńského, ten se ale nezbavil dvou dotěrných bránících soků a svou ranou Freliha nepotrápil.
     
    80
    Trnavská noční můra v Krakově možná nabere na obrátkách, Biedrzycki se totiž ve vápně sesunul na trávník po kontaktu s Zeljkovićem. Zdá se, že jej sok zasáhl loktem do obličeje...
     
    82
    Ne ne, pokutový kop tentokrát neuvidíme! Skotský sudí situaci s VARem probíhal jen poměrně krátce.
     
    83
    Po dalším domácím rohu zkoušel štěstí Carbo, který z kraje vápna ale odražený míč nasměroval jen do chumlu těl před Frelihem. Gólman bez práce.
     
    84
    Mikulec měl na kopačce postupový gól a obrovský domácí kotel je ve varu! Spartak udržel nad vodou akorát další výborný zákrok Freliha, jenž jedovatý projektil vyrazil za bránu!
     
    85
    Spartak se pár desítek sekund držel v útoku, výsledkem jeho tažení je ale jen brejk Wisly...
     
    86
    Domácí si ovšem tentokrát vepředu nerozuměli. Frelih volí rychlou rozehrávku nakrátko.
     
    87
    Ofenzivní trápení Spartaku se asi ani nedá slovy vyjádřit. Kratochvíl krkolomnou akci aspoň zakončil, Broda jeho propagační pokus hravě kryje.
     
    88
    Pomalu ale jistě se blíží prodloužení. Zachránit nás před ním může akorát gól, ke kterému mají blíže domácí – ti nyní také provedou další rohový kop.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 5 minut.
     
    90+1
    Střídání v týmu Wisla Krakov:
    ze hřiště odchází Łukasz Zwoliński, přichází Ángel Baena.
     
    90+1
    Střídání v týmu FC Spartak Trnava:
    ze hřiště odchází Martin Mikovič, přichází Filip Bainović.
     
    90+3
    Právě Baena se dostal do slibného výpadu přes levou stranu a pronikl až do vápna, kde mu ve střele zabránil Kóša. Vzápětí vystřelil nahoru praporek.
     
    90+4
    Rodado reklamoval zákrok Holíka na středovém kruhu, skotský sudí ale nechal hru běžět dál. Spartak v závěru základní hrací doby zdánlivě ožívá.
     
    90+5
    To jsem trochu zakřikl, Trnava se bude muset stáhnout zpět před svou svatyni. Vojtěch Kubista (TRN) totiž na křídle podrazil postupujícího Rodada.
     
    90+6
    Frelih si pohlídal vysoký centr a hravě ho lapil do svých rukavic. Prodloužení se rychle blíží.
     
    90+6
    Druhý poločas skončil.
     
    Prodloužení začne přibližně ve 22:35.
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 5:2. Rohy: 9:1. Ofsajdy. 5:1. Fauly: 5:18.
     
    Na Stadionu Henryka Reymana nekončíme, Wisla totiž gólem Starzyńského vymazala poslední zbytky náskoku Spartaku a poslala dvojutkání do prodloužení! Trnavští celý duel jasně tahají za kratší konec pomyslného lana a pokud se jim dnes přeci jen podaří postoupit do play-off, lví podíl na tom ponese gólman Frelih.
     
    První poločas prodloužení už měl odstartovat. Hráči byli rozestaveni na výkop, ale nyní se vrací zpět k lavičkám. Zdá se, že se něco děje v ochozech.
     
    Oba celky se vrací na pažit, prodloužení co nevidět odstartuje. Pokud se dopídíme, co se na tribuně během pauzy stalo, budeme vás o tom informovat.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    92
    Prodloužení v Krakově odstartovalo souboji na středu hřiště. Jako první dopředu prorazila Wisla, Trnava ji ale tentokrát nedovolila Freliha prověřit.
     
    93
    Duarte se pokusil trnavského gólmana potrápit pozemním pasem před jeho bránu, Frelih ale měl situaci přečtenou a balón velmi rychle vyhmátl.
     
    94
    Na druhém konci hřiště nyní Bainović hledal Ahla, na kterého se ale nalepil protihráč. Uvidíme roh.
     
    95
    Broda si poradil s rutinní střelou, která mířila přesně do středu jeho svatyně. Wisla startuje do útoku.
     
    97
    Rohový kop pro změnu na druhé straně, k praporku se po Baenově náběhu přesouvá Gogół.
     
    98
    Visla Krakov právě vstřelila branku!
    Večer, který se zapíše černým písmem do kroniky trnavského fotbalu, je zřejmě kompletní! Famózní obrat Wisly v prodloužení dokonává ALAN URYGA, který na středu vápna přeskočil natahujícího se Freliha a hlavou nasměroval balón přesně do vzdálenějšího rohu – 3:0!
    98. Alan URYGA - 3:0
     
    99
    Střídání v týmu FC Spartak Trnava:
    ze hřiště odchází Erik Sabo, přichází Jakub Paur.
     
    100
    Pro Spartak je to dnes v Krakově opravdová tragédie. Jakub Paur (TRN) si ihned po příchodu na trávník zapisuje žlutou kartu za faul, hosté tak ztrácí míč.
     
    101
    Pressující Ďuriš se nyní pokusil potrápit jednoho z trojice obránců, který ale zachoval chladnou hlavu a bez obtíží míč uklidil do bezpečí na pozorného Brodu.
     
    102
    Trnava kupí jeden faul za druhým a pokud chce s výsledkem ještě něco udělat, musí se hodně rychle uklidnit. Zeljković teď vyvázl jen s napomenutím.
     
    103
    První část prodloužení se pomalu ale jistě chýlí ke konci, Broda po další vlažné akci Spartaku rozehrává na zadáka. Wisla má hru plně pod kontrolou.
     
    104
    Hosté trestuhodně ztratili míč na středu hřiště a měli štěstí, že následný brejk skončil jen přetaženým centrem. Starzyński ve vápně ostrouhal.
     
    105
    Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.
     
    105+1
    Baena znovu vyrazil do útoku po pravém křídle a chvilku tam trápil trnavskou obranu. Celou akci nakonec uzavřela nepřesná střela Biedrzyckého.
     
    105+2
    První poločas prodloužení skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 23:00.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 10:2. Ofsajdy. 6:1. Fauly: 8:17.
     
    Tomu, co se dnes děje v Krakově, lze jen těžko uvěřit. Obrovské trápení Spartaku, kterému zatím na trávníku vyšlo jen naprosté minimum akcí, v první polovině prodloužení podtrhla hlavička kapitána Urygy. Wisla do duelu šla s dvoubrankovým mankem, ale nyní ji od postupu do play-off dělí jen patnáct minut.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    106
    Střídání v týmu Wisla Krakov:
    ze hřiště odchází Piotr Starzyński, přichází Mariusz Kutwa.
     
    106
    Střídání v týmu FC Spartak Trnava:
    ze hřiště odchází Adrian Zeljković, přichází Milan Corryn.
     
    107
    Trnava právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelné, neuvěřitelné a ještě jednou neuvěřitelné: stačí jen jedna povedená souhra a takřka odepsaný Spartak je zpátky ve hře! Z hrany propasti ho stáhl MICHAL ĎURIŠ, který ve vápně skvěle našel pozemní přihrávku Azanga a jednoduchým zakončením překvapil dosud bezchybného Brodu. Vyrovnáno – 3:1!
    107. Michal ĎURIŠ - 3:1
     
    108
    Corryn na středu hřiště fauloval Mikulce, Wisla má možnost se přesunout před Frelihovu svatyni.
     
    109
    Domácím hrdinou se chtěl stát Carbo, jehož střelu ale Frelih lapil. Do statistik se navíc ani počítat nebude, koncovce totiž předcházel útočný faul.
     
    111
    Pokud Spartak přeci jen postoupí dal, Frelihovi by měli před City Arenou postavit sochu! Mikulec na něj po dalším kiksu hostů na středu hřiště běžel úplně sám, gólman ale proti protihráči odvážně vyběhl a jeho zakončení vyrazil!
     
    112
    Hraje se nahoru dolu, ani jednomu týmu se teď nedaří podržet hru před svatyní soupeře.
     
    113
    Rodado byl přistižen v postavení mimo hru, Trnavští se ujímají míče a míří zpátky před Brodovu svatyni.
     
    114
    Snad všem fanouškům v ochozech se teď zatajil dech, od rozhodující trefy nás dělily jen centimetry! Rodado se uvolnil na hraně vápna a z otočky poslal míč těsně vedle vzdálenější tyče, Frelih se po balónu natahoval jen marně!
     
    116
    Trestuhodně nehlídaný Mikulec měl šanci odražený míč bleskově nasměrovat zpět na branku, ale jeden z hostů se na poslední chvíli vrátil a nedovolil mu pořádně potrápit strážce trnavské svatyně.
     
    117
    Ochozy na Stadionu Henryka Reymana si prožily předčasnou postupovou radost, tenhle gól platit nebude! Baenův balón sice se štěstím prošel za brankáře a proskákal až do sítě, jenže domácí borec byl v jasném postavení mimo hru!
    117. Baenův gól nebyl uznán pro ofsajd.
     
    118
    Neregulérnost zásahu Wisly potvrdilo i video, dění běží dál za stavu 3:1. Frelih musí být stále v pozoru, Krakovští chtějí rozhodnout už v prodloužení.
     
    120
    Sporný souboj v trnavském vápně byl posouzen ve prospěch Spartaku, penaltu v Krakově neuvidíme. Žlutou kartu nicméně dostává gólman Žiga Frelih (TRN), který se k ní zřejmě prohádal.
     
    120
    Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.
     
    120+1
    Wisla zahodila rohový kop, vzápětí ale získává vhazování těsně vedle hostující šestnáctky.
     
    120+2
    Druhé prodloužení skončilo.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 7:4. Rohy: 12:2. Ofsajdy. 8:1. Fauly: 10:19.
     
    Neuvěřitelný souboj v polské metropoli vyvrcholí tím nejdramatičtějším možným způsobem. Zdánlivě odepsaný Spartak v úvodu druhé poloviny prodloužení vstal z mrtvých a gólem Ďuriše se vrátil do hry, přičemž Wisla z následného tlaku odpověď nevytěžila. O postupujícím tak dnes rozhodne rozstřel.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    Jdeme na to, první k puntíku jde Uryga.
     
    1. série
    1:0
    Alan Uryga s přehledem zavěsil do levého vinglu a posílá Wislu do vedení – 1:0!
    Alan URYGA
     
    1. série
    1:0
    Michal Ďuriš si vylámal zuby na Brodovi, který jeho střelu do středu brány vyrazil před sebe!
    Michal ĎURIŠ
     
    2. série
    1:0
    Jenže se neprosazuje ani Wiktor Biedrzycki, Frelih totiž míč k tyči zneškodnil rukou!
    Wiktor BIEDRZYCKI
     
    2. série
    1:1
    Vyrovnáno, Jakub Paur nekompromisně vypálil do Brodova protipohybu – 1:1!
    Jakub PAUR
     
    3. série
    1:1
    Bartosz Jaroch prudkou ranou trefuje tyč!
    Bartosz JAROCH
     
    3. série
    1:2
    Trnava otačí skóre, Miloš Kratochvíl pokořil Brodu pozemní střelou! Gólman znovu neodhadl stranu – 1:2!
    Miloš KRATOCHVÍL
     
    4. série
    2:2
    Ángel Rodado drží Wislu ve hře ranou nahoru – 2:2!
    Ángel RODADO
     
    4. série
    2:3
    Sebastián Kóša zakončil nad padajícího Brodu, míč prolétl gólem natažených rukou brankáře – 2:3!
    Sebastián KÓŠA
     
    5. série
    3:3
    Ještě nekončíme, Marc Carbo rozvlnil síť projektilem k pravé tyči – 3:3!
    Marc CARBO
     
    5. série
    3:3
    Filip Bainović trefuje břevno, tak to je neuvěřitelné!
    Filip BAINOVIĆ
     
    6. série
    4:3
    Střela Rafała Mikulce prošla pod skákajícím Frelihem a Krakovští jsou znovu kousek od postupu – 4:3!
    Rafał MIKULEC
     
    6. série
    4:4
    Vojtěch Kubista poslal míč do vnitřku tyče, od které se pak odrazil za čáru – 4:4!
    Vojtěch KUBISTA
     
    7. série
    5:4
    Federico Duarte velmi podobně jako Mikulec – 5:4!
    Federico DUARTE
     
    7. série
    5:5
    Tlak unesl také Milan Corryn, Broda na jeho střelu nestačil. Osmá série je tu – 5:5!
    Milan CORRYN
     
    8. série
    6:5
    Patryk Gogół uspěl hodně lehkou střelou, Frelih spadl na opačnou stranu – 6:5!
    Patryk GOGÓŁ
     
    8. série
    6:6
    Hugo Ahl to udělal identicky jako Gogół – 6:6!
    Hugo AHL
     
    9. série
    7:6
    Devátou sérii gólem otevírá Ángel Baena – 7:6!
    Ángel BAENA
     
    9. série
    7:7
    Ani po penaltě Libora Holíka není konec, Broda šel úplně jinam než balón a je to 7:7!
    Libor HOLÍK
     
    10. série
    8:7
    Vypadalo to, že Mariusz Kutwa přestřelí, ale jeho pokus se vešel pod břevno – 8:7!
    Mariusz KUTWA
     
    10. série
    8:8
    Philip Azango jednoduše do levého rohu, na řadu přichází brankáři! Neuvěřítelné – 8:8!
    Philip AZANGO
     
    Kamil Broda namířil míč jen do středu svatyně, Žiga Frelih bez obtíží vyráží!
     
    Penalta se bude opakovat! VAR totiž zjistil, že Frelih nebyl v předepsané pozici!
    Frelih vykročil z brankové čáry předčasně a to znamená opakování peanlty!
     
    11. série
    9:8
    Kamil Broda reparát složil na výbornou a překonal svého kolegu střelou z pravé tyči – 9:8!
     
    11. série
    9:9
    Těžký úkol splnil také Žiga Frelih – 9:9!
    Žiga FRELIH
     
    12. série
    10:9
    Jedeme od začátku, Alan Uryga uspěl ranou do středu svatyně – 10:9!
    Alan URYGA
     
    12. série
    10:10
    Jakub Paur zakončil pro změnu nad skákajícího brankáře – 10:10!
    Jakub PAUR
     
    13. série
    11:10
    Wiktor Biedrzycki si spravil chuť a na druhý pokus míč kopl velmi podobně jako Paur – 11:10!
    Wiktor BIEDRZYCKI
     
    13. série
    11:11
    Miloš Kratochvíl do protipohybu, v Krakově jdeme do 14. série – 11:11!
    Miloš KRATOCHVÍL
     
    14. série
    12:11
    Bartosz Jaroch též do protipohybu – 12:11!
    Bartosz JAROCH
     
    14. série
    12:11
    Máme hotovo, dál jdou fotbalisté Wisly Krakov! Broda správně zakročil na pravou stranu a střelu Sebastiána Kóši rukama vyrazil!
    Sebastián KÓŠA
     
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 7:4. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 8:1. Fauly: 10:19.
     
    Těžko uvěřitelná bitva po třech hodinách dospěla do konce a nejen hráči, ale i trenérský štáb a vedení Spartaku má po dnešku o čem přemýšlet. Wisla v základní hrací době svého soupeře naprosto přehrála a dvojzápas dotáhla do prodloužení, ve kterém ji k postupu přiblížil Uryga. Pak ovšem srovnal Ďuriš, a na řadu tak přišly penalty, ve kterých o konci slovenského celku v pohárech rozhodl Jaroch.
     
    Krakov v play-off narazí na Cercle Bruggy, první duel se odehraje příští čtvrtek v Polsku. Ještě předtím ale Wisla v rámci polské druhé nejvyšší soutěže vyzve Gdyni; Spartak bude o víkendu hostit Žilinu.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (23:55:05)

    Vojtěch Martinek

    Branky: 43. Ángel Rodado (pen.), 60. Starzyński (Ángel Rodado), 98. Uryga (Gogół) – 107. Ďuriš (Azango)

    Karty:   5. Kiakos (WIS), 70. Jaroch (WIS) – 1. Sabo (TRN), 45+2. Ďuriš (TRN), 90+5. Kubista (TRN), 100. Paur (TRN), 120. Frelih (TRN)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    1:0   Alan Uryga (WIS)
    1:0   Michal Ďuriš (TRN)
    2. série:
    1:0   Wiktor Biedrzycki (WIS)
    1:1   Jakub Paur (TRN)
    3. série:
    1:1   Bartosz Jaroch (WIS)
    1:2   Miloš Kratochvíl (TRN)
    4. série:
    2:2   Ángel Rodado (WIS)
    2:3   Sebastián Kóša (TRN)
    5. série:
    3:3   Marc Carbo (WIS)
    3:3   Filip Bainović (TRN)
    6. série:
    4:3   Rafał Mikulec (WIS)
    4:4   Vojtěch Kubista (TRN)
    7. série:
    5:4   Federico Duarte (WIS)
    5:5   Milan Corryn (TRN)
    8. série:
    6:5   Patryk Gogół (WIS)
    6:6   Hugo Ahl (TRN)
    9. série:
    7:6   Ángel Baena (WIS)
    7:7   Libor Holík (TRN)
    10. série:
    8:7   Mariusz Kutwa (WIS)
    8:8   Philip Azango (TRN)
    11. série:
    9:8   Kamil Broda (WIS)
    9:9   Žiga Frelih (TRN)
    12. série:
    10:9   Alan Uryga (WIS)
    10:10   Jakub Paur (TRN)
    13. série:
    11:10   Wiktor Biedrzycki (WIS)
    11:11   Miloš Kratochvíl (TRN)
    14. série:
    12:11   Bartosz Jaroch (WIS)
    12:11   Sebastián Kóša (TRN)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 7:4. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 8:1. Fauly: 10:19.
    Wisla Krakov: Broda – Jaroch, Uryga (C), Biedrzycki, Kiakos (74. Mikulec) – Carbo, Sukiennicki (61. Gogół) – Starzyński (106. Kutwa), Ángel Rodado, Kiss (61. Federico Duarte) – Zwoliński (90+1. Ángel Baena).
    Náhradníci: Letkiewicz, Čyčkan – Dziedzic, Łasicki, Wiśniewski.

    Trenér: Kazimierz Moskal.

    FC Spartak Trnava: Frelih – Sabo (99. Paur), Ujlaky (46. Kratochvíl), Kóša, Mikovič (90+1. Bainović) – Holík, Zeljković (106. Corryn), Procházka (C) (67. Kubista), Pich (46. Ahl) – Azango, Ďuriš.
    Náhradníci: Rusov, Vantruba – Trello, Karhan, Bukovský.

    Trenér: Michal Gašparík.

    Rozhodčí: Robertson – Roome, Macleod (SCO).
    08.08.2024
    Trnava - Wisla Krakov 3:1

    Branky: 47. Ďuriš, 60. Azango, 68. Ďuriš (Mikovič) – 26. Rodado (Baena)

    Karty:   14. Bajnovič (TRN) – 42. Sukiennicki (WIS)

    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 14:17.