Celta Vigo – Alavés 2:1 (kon.) | Las Palmas – Sevilla 2:2 (kon.)
konec
Celta de Vigo
2:1 (0:1)
Deportivo Alavés
Pátek 16.08.2024, 19:00 • Abanca-Balaídos, Vigo • Španělská LaLiga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (21:11:29)
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 2:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 7:20.
     
    V Galicii vládne spokojenost. Celta po gólové hlavičce Kikeho Garcíi otočila stav dvěma góly ve druhém poločase a sezóna 2024/25 pro ni začíná tříbodovým ziskem. Klíčem k úspěchu bylo střídání Swedberga. Švéd v 66. minutě vyrovnal na 1:1 a později narýsoval kapitánu Aspasovi asistenci na vítězný gól, jemuž předcházely dva neproměněné brejky Alavésu.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Moriba doběhl sraženou přihrávku Iglesiase a velmi inteligentním způsobem si došel pro rohový kop. Celta si v nastaveném čase zkušeně hlídá náskok.
     
    90+5
    Abdelkabír Abqár se tak dlouho pohyboval na hraně pravidel, až v nastaveném čase žlutou kartu skutečně vyfasoval. Jednalo se o faul na Iglesiase u středového kruhu.
     
    90+4
    Iglesias podběhl centr z pravého konce hřiště. V tu chvíli to vypadalo na brejk Alavésu, ale to by Novoa musel být úspěšnější v rychlostním souboji.
     
    90+3
    Moriba uspěl v souboji u koncové čáry a zprava poslal výborný centr k Aspasovi, jehož rána voleje proletěla vedle pravé tyče.
     
    90+2
    Iglesias opakovaně uplatnil robustní postavu a podržel míč u branky Alavésu. Navíc přišel faul, kvůli kterému Deportivo nemůže myslet na vyrovnání.
     
    90+1
    Nastavuje se 7 minut.
     
    90
    Villalibre elegantně přenesl hru na levý kraj vápna. Rioja tam byl zprvu volný, ale nakonec odcentroval do připravených obránců Viga.
     
    89
    Abdelkabír Abqár se zahákl o ruku Iglesiase a nepustil ho k nákopu, který se poroučel mimo hrací plochu. Sivera neprodleně rozehrává akci Basků.
     
    88
    Luis Rioja kopl standardní situaci jen na hlavu Iglesiase. Deportivo se vrátilo k vlastnímu brankáři a pak míč definitivně pozbylo faulem na Moribu.
     
    87
    Damián Rodríguez uhasil doutnající požár taktickým faulem za žlutou kartu. Zatažení za Rijojův dres zkrátka nemohlo uniknout pozornosti rozhodčího Gonzáleze.
    84. Iago ASPAS - 2:1
     
    84
    Celta Vigo právě vstřelila branku!
    Neproměněné šance Deportiva jsou tvrdě potrestány! Minguezovu přihrávku k ose hřiště Swedberg z jedničky sklepl před IAGA ASPASE. Velezkušený kapitán Viga zachoval klid a z ostrého úhlu neomylně otočil stav na 2:1.
     
    82
    Benavídezova kolmice poslala do dalšího úniku Villalibreho. Ani tato šance gólové vyvrcholení ale neměla, protože Villar šestadvacetiletého útočníka vychytal!
     
    81
    Jailson vyrobil obrovskou minelu u středového kruhu. Stoichkovovi v úniku chybělo trochu více rychlosti a ve snaze obhodit gólmana Villara trefil nohu vracejícího se Javiho Rodrígueze.
     
    80
    Střídání v týmu Deportivo Alavés:
    ze hřiště odchází Kike García, přichází Asier Villalibre.

    Michal Břuchanský

    Branky: 66. Swedberg (H. Álvarez), 84. Aspas (Swedberg) – 17. K. García (Blanco)

    Karty:   9. Aspas (CVG), 87. Dam. Rodríguez (CVG) – 45+2. Conechny (DAL), 90+5. Abqár (DAL)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 2:4. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 7:20.
    Celta de Vigo: Villar – Manquillo (46. Rodríguez), Starfelt (46. Swedberg), Domínguez – H. Álvarez, Beltrán (65. Moriba), Dam. Rodríguez, Mingueza – Aspas (C), Douvikas (78. B. Iglesias), Bamba (46. Jailson).
    Náhradníci: Vidal – Aidoo, Carreira, Durán, A. González, Ristić, Sotelo.

    Trenér: Claudio Giráldez

    Deportivo Alavés: Sivera – Vicente, Abqár, Tenaglia, Diarra – Guevara (C) (80. Benavídez), Blanco, Guridi (68. Stoichkov) – L. Romero (58. Novoa), K. García (80. Villalibre), Conechny (68. Rioja).
    Náhradníci: Owono, A. Rodríguez – Lartitegi, E. Ortiz, Panichelli, Sedlar, Pica.

    Trenér: Luis García

    Rozhodčí: González – Peiró, Lozano

    Diváci: 22 477