Spišská N. Ves – Osvětim 3:0 (2:1 po s.n.) | Cheb – Sokolov 2:5 (kon.) | Humenné – Ciarko STS Sanok 4:1 (kon.)
Benátky n/J – Hronov 3:4 (1:2 po s.n.) | Servette Ženeva – Vítkovice 6:5 (po pr.) | Poruba – Havířov 4:2 (kon.)
Kloten – Kometa Brno 4:1 (kon.)
konec
HC Stadion Cheb
2:5 (0:1, 1:3, 1:1)
HC Baník Sokolov
Pátek 16.08.2024, 17:30 • Zimní stadion Cheb • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Zdravím všechny fanoušky a příznivce ledního hokeje!

    V dnešním horkém srpnovém odpoledni se zaměříme na další ze série přípravných zápasů před startem ligových soutěží, konkrétně se budeme věnovat západočeskému souboji Sokolova s nedalekým Chebem.

    Přeji Vám příjemnou zábavu.
     
    Zatímco Cheb – jinak účastník třetí nejvyšší české soutěže – dnes teprve rozjíždí svůj kolotoč přípravných zápasů, příprava Sokolova je již v plném proudu. Na úvod Baník přetlačil extraligistu z Karlových Varů 5:4 po nájezdech, následoval triumf v německém Řezně, kterému Západočeši nedovolili ani gól a vyhráli 2:0. Včera přišla také první prohra v nové sezoně, Sokolov těsně nestačil na nováčka Maxa ligy z Chomutova.
     
    Do Chebu dnes trenéři Eismann s Mariškou přivezou omlazenou sestavu, prostor by měli dostat mladší hráči a také junioři z partnerské Energie, kteří se pokusí zabojovat o místo v sestavě.

    Chceme vidět některé juniory Energie, kteří pro nás připadají v úvahu do soutěžní sezony, a chceme, aby všichni podali maximální výkon a zápas vyhráli. Dvě utkání během dvou dnů nevidíme jako problém. Jsme v náročném období přípravy a chceme hráče vidět v zátěži i únavě, protože potřebujeme zjistit, jak se v těchto momentech chovají a rozhodují,“ řekl před zápasem trenér hostů Tomáš Mariška pro klubový web Baníku.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Cheb: doplníme později.

    HC Baník Sokolov: Novák (Zmrhal) – Bulka, Šedivý, Krajčík, Klejna, Postl, Schmidt – L. Adámek, Kopta, Šmajda – Křemen, Osmík, Šlechta – Vojáček, M. Adámek, Varvařovský – Šilhan, Pastor.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    První buly vyhrávají hosté, Adámek si vyzvedl puk za brankou a zahajuje úvodní sokolovský výpad.
     
    01:07
    Na první šanci zatím čekáme, hosté se do střely neprobili, na druhé straně neuspěl pro změnu Kisliuk.
     
    02:03
    Zajímavý výpad nyní předvedl jeden z chebských forwardů, ten se prosmýkl na modré a dojel až na pravý kruh odkud vypálil, kotouč je však sražen do rohu.
     
    02:47
    Zajímavý moment také v podání Baníku, náznak přečíslení 3 na 2 byl zakončen pěknou stahovačkou a ranou z levého křídla, kotouč možná dokonce cinkl o tyčku.
     
    03:16
    Z dálky nyní zakončoval obránce Krajčík, brankář Chebu Kolář našel kotouč ve své lapačce. Po více než třech minutách je hra vůbec poprvé přerušena.
     
    03:20
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov:
    2 min..
     
    03:29
    Cheb se v pásmu napoprvé neudržel, Sokolov vyhazuje přes všechny čáry.
     
    04:10
    Domácí se zatím při založení útoku spíše trápí, jediné zajímavé nahození zvládl zablokovat bránící Adámek a brankář Novák tak stále čeká na zákrok.
     
    05:34
    Hosté jsou kompletní, tuhle přesilovku ustáli bez větších potíží.
     
    06:34
    Baník právě vstřelil branku!
    Favorit dnešního střetnutí jde do vedení! PETR VOJÁČEK dostal na levém křídle spoustu prostoru, položil se do rány tahem a parádně vymetl horní růžek chebské brány – 0:1. Asistence: Martin Osmík.
    06:34 Petr VOJÁČEK - 0:1
     
    08:08
    Domácí se opět snažili prostřelit hradbu těl z dálky, i tentokrát je ale pokus zablokován a hra se otáčí. Za Sokolov po chvíli hrozil první centr Kopta, jenž se vytočil v mezikruží a snažil se zasunout puk do sítě. Prozatím bez úspěchu.
     
    09:53
    Zajímavé možnosti měli na holích domácí. Nejprve se jeden z útočníků snažil zaskočit hostujícího gólmana zakončením z úhlu, následně ještě došlo k obkroužení brány a dorážet se snažil i nabruslený obránce Alex Jonák, jrhož pokus byl sražen do ochranné sítě.
     
    10:14
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov:
    2 min..
     
    11:03
    Ani v této přesilové hře zatím nedošlo k ohrožení brány, na šanci čekáme.
     
    11:48
    Tohle už byla tutovka! Vlastimil Kvasnička byl ve skvělé pozici na kruhu, rozhodl se ale ještě nahrávat skrz pásmo. Příhra to byla skvostná, její adresát ale minul odkrytou bránu!
     
    12:12
    Adámek se hnal při vlastním oslabení do úniku, nicméně tomu předcházel zřejmě další faul sokolovských. Akce tak byla zastavena a Baník půjde do tří.
     
    12:12
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov:
    Samuel Šmajda – 2 min..
     
    14:09
    V těchto chvílích se trestná lavice vyprazdňuje, Sokolov zvládl další velký test oslabení.
     
    15:03
    Toth se nenechal proti přesile soupeřů odradit a aktivním forčekingem dostal puk zpět do hry, k zakončení se díky tomu dostal Šimon Krutina, který však připraveného brankáře hostů nepřekvapil.
     
    15:53
    Krásná kombinace na jeden dotyk, Adámek ještě vylepšoval před bránu, kde ale jeho parťák neměl volnou hokejku a nezvládl tak zakončit.
     
    17:34
    Dva zajímavé momenty beka Františka Klejny! Ten nejprve nahozením od modré nejspíše líznul tyčku chebské branky, následně se protáhl sám až před bránu a s hokejkou mezi nohama zkoušel prostrčit puk do sítě!
     
    19:49
    Chebský obránce to zkusil od modré, kotouč je opět sražen až do ochranné sítě. Čeká nás ještě jedno buly před sokolovskou brankou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině jsme byli svědky několika zajímavých možností na obou stranách, Sokolov se jednou dokonce radoval ze vstřelené branky a vede tak 1:0. Úplně spokojen s úvodem zápasu však býti nemůže, jelikož hostující borci hned třikrát navštívili trestnou lavici. K dobru Baníku slouží alespoň to, že velký test oslabení zvládl a doposud ani jednou neinkasoval.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Sokolov sice prohrál buly, i tak se ale rychle tlačil do útočného pásma. Z toho jej nakonec vyhnala vlastní chyba, Baník se totiž vystavil ofsajdu.
     
    20:27
    Cheb na startu druhé třetiny zapisuje úspěchy na buly, nicméně puky poměrně rychle ztrácí. Nyní domácí hned dvakrát vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    20:47
    Hostující Šlechta byl osamocen v mezikruží, trefuje ale dobře postaveného brankáře Koláře.
     
    21:46
    Petr Rozhon nabral rychlost a hnal se za pukem, který se odrazil mimo obranné pásmo. Domácí forward se nakonec do úniku nedostal, nicméně alespoň soupeře potrápil ostrým hitem.
     
    22:38
    Šilhan zkoušel překvapit domácí obranu zadovkou před bránu, na tuto možnost však byli soupeři připraveni a kotouč si přebírají.
     
    23:43
    Hostující brankář Novák za vlastní klecí zariskoval a málem namazal domácímu útočníkovi. Ten nakonec nabídnutou možnost nedokázal využít.
     
    24:05
    Baník právě vstřelil branku!
    Sokolov jde do trháku! Adam Křemen si dobře vybruslil na levý kruh odkud přesným pasem vybídl MARTINA OSMÍKA! Hostující útočník zamířil a relativně bez problémů dopravil kotouč přesně do víka – 0:2. Asistence: Adam Křemen.
    24:05 Martin OSMÍK - 0:2
     
    25:45
    Obránce Krajčík si sjel do střelecké pozice a prověřil brankáře soupeře, ten si kotouč ve vzduchu našel a schovává jej do lapačky.
     
    26:45
    Sokolov je nyní při chuti a točí domácí borce v obranném pásmu. Po puku se před bránou opět natahoval Křemen, tentokrát na něj ale nedosáhl.
     
    27:05
    Vyloučení v týmu HC Stadion Cheb:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    27:10
    Rychlá kombinace hned po buly, zakončoval Šlechta, který ale trefil pouze brankáře domácího celku.
     
    27:38
    Klejna a jeho další pokus z dálky, i tentokrát je ale v akci brankář Kašpar, který přerušuje hru.
     
    28:01
    Šmajda vyslal střílenou přihrávku do brankoviště, kotouč se ještě několikrát odrazil a málem skončil za zády chebského gólmana. Domácí obrana si nakonec s notnou dávkou štěstí poradila.
     
    28:28
    Vyloučení v týmu HC Stadion Cheb:
    2 min..
     
    28:56
    Baník právě vstřelil branku!
    Sokolov zapisuje využitou přesilovku a dostává se do trháku! Obránce JAKUB ŠEDIVÝ využil volného prostoru, sjel si blíže k bráně a parádně trefil horní růžek chebské svatyně – 0:3. Asistence: František Klejna a Martin Osmík.
    28:56 Jakub ŠEDIVÝ - 0:3
     
    30:54
    Tentokrát brankář Jakub Kašpar nepřipustil ve svém pracovišti žádné problémy, zkrátka přikryl pomalu klouzající puk a přerušuje tak hru.
     
    31:37
    Za hrou nyní došlo k nějakému ostrému zákroku, který se chystají sudí trestat. Nejprve však Sokolov může dokončit útočnou akci, Pastor se přečíslení 2 na 1 rozhodl vyřešit sám, ranou ns bližší tyč však neuspěl, ač tedy chyběl pouze kousek.
     
    31:37
    Vyloučení v týmu HC Stadion Cheb:
    5 min. + OK – nedovolený zásah do hlavy nebo krku, odpyká Segal Kisliuk.
     
    33:22
    Šmajda dostal nabito na ránu z první, trefil sice dobře, brankář Kašpar je ale připraven.
     
    34:03
    Baník momentálně mačká soupeře v pásmu, zatím však žádnou smrtící kombinaci nevymyslel a Cheb se tak brání relativně v pohodě.
     
    34:30
    Nyní navíc domácí vyhazují kotouč přes všechny čáry...
     
    36:11
    Stále se nedaří chebskou formaci pořádně rozpohybovat, teď se každopádně z mezikruží dostával do zakončení Šlechta, v předbrankovém prostoru odvádí dobrou práci také Adam Křemen.
     
    36:52
    Jakub Šedivý se z pozice obránce dostával do průniku levým křídlem, rozhodl se také zakončit, nicméně netrefil přesně.
     
    37:37
    Situace 2 na 1 v podání Chebu, který je čerstvě kompletní! Domácí borci se rozhodli kombinovat, nicméně přihrávky nebyly úplně přesné a k ohrožení brány tak nakonec nedošlo.
     
    39:00
    Baník právě vstřelil branku!
    Sokolov ještě do sirény přidává gól jistoty. TOBIAS PASTOR zůstal nehlídán před bránou, dostal přihrávku a z podobné pozice jako před ním třeba Martin Osmík zvyšuje nekompromisní ranou pod horní tyčku na 0:4. Asistence: David Varvařovský.
    39:00 Tobias PASTOR - 0:4
     
    39:39
    Stadion Cheb právě vstřelil branku!
    Cheb se ještě přeci jen dočkal gólu! Střílí jej PETR ROZHON, který pohotově zužitkoval parádní pas od mantinelu až na pravý kruh a překonává přesouvajícího se brankáře hostů – 1:4.
    39:39 Petr ROZHON - 1:4
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V 1. třetině si Baník natrénoval oslabení, v té druhé přesilovky. Jednu také zužitkoval, co však bylo podstatnější je to, že hostů to začalo padat i při hře 5 na 5 a momentálně si tak vybudovali komfortní náskok 1:4, moc mrzet je tak nemusí ani inkasovaná branka v úplném závěru.

    Dočká se ještě Cheb famózního obratu, nebo si Sokolov dokráčí pro pohodlnou výhru? To se dozvíme už za pár minut.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Začínáme icingem domácího týmu, Sokolov se tak zadarmo podívá do útočného pásma.
     
    40:21
    Lehký háček v útočném pásmu znamená, že si Cheb zahraje další přesilovou hru. Zakončení Adámka po odpískání sice ještě vzbudilo menší emoce, další trest už ale nepřijde.
     
    40:22
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov:
    Ondřej Kopta – 2 min., hákování.
     
    40:38
    Kombinace Chebu vedla na pravý kruh, odkud také přišlo zakončení. Brankář hostí každopádně celou situaci dobře přečetl a zasahuje.
     
    41:36
    Domácí se opět usadili v pásmu, zatím je to ale bez zakončení, Sokolov se tak brání prakticky bezstarostně.
     
    42:22
    Hosté v plném počtu.
     
    42:45
    Úvod třetí třetiny se nám docela vleče, hra je často přerušována. Nyní se například Cheb provinil dalším zakázaným uvolněním.
     
    43:15
    Jakub Šedivý se protáhl až na kruh, odkud zkoušel zakončit, nemířil ale přesně a na tahu je tak domácí výběr.
     
    44:48
    Útočná akce Sokolova je zastavena čárovými rozhodčími, Baník se provinil postavením mimo hru.
     
    44:59
    Martin Osmík si dobře nabruslil na střed odkud se snažil zakončit, kotouč je ale sražen a letí až do ochranné sítě.
     
    45:27
    Dobře uzmutý kotouč v útočné pásmu naznačoval, že by se Sokolov mohl dostat do nějaké zajímavé pozice, nicméně Křemen ani Šlechta se k puku nedostali...
     
    46:14
    Petr Kořán se protáhl po mantinelu a zkoušel zaskočit brankáře hostů ranou z úhlu. Neúspěšně.
     
    47:34
    Velká šance domácího týmu, před bránou opět číhal Petr Rozhon, který ale tentokrát nedokázal zakončit.
     
    48:29
    Hosté uzavřeli unaveného soupeře v pásmu, dokonce zvládají do útočného pásma dostřídávat.
     
    48:56
    Šimon Krutina silou vůle vytlačil puk alespoň do středního pásma, jeho parťáci okamžitě spěchají na střídačku.
     
    49:53
    Stadion Cheb právě vstřelil branku!
    Domácí snižují! Kvasnička zavezl puk do pásma a křižným pasem jej předával na pravou stranu. Před bránou se kus černé gumy šťastně odrazil k MICHALU ČEJKOVI, jehož pohotová dorážka byla úspěšná – 2:4. Asistence: Vlastimil Kvasnička.
    49:53 Michal ČEJKA - 2:4
     
    51:28
    Sokolov po buly v útočném pásmu zvolil rychlou kombinaci a bombu od modré, ta však byla okamžitě sražena. Dopředu se hnali domácí, ti se valili do útočného pásma dokonce ve čtyřech. Žádné výrazné ohrožení brány z toho nicméně nakonec nebylo.
     
    52:44
    M. Adámek si dobře najel do brankoviště, odkud se snažil kotouč usměrnit mezi tři tyče. Za Cheb chvíli poté hrozil Radek Prošek, který se natlačil do pásma pravým křídlem.
     
    54:01
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov:
    2 min..
     
    54:32
    Atmosféra na chebském stadionu stoupá, diváci i hráči ještě doufají v drama. Přesilovka nicméně zatím nejde úplně dle plánu, domácím se nedaří naplno usadit v pásmu.
     
    54:45
    Vhazování je nyní nařízeno ve středním pásmo, Cheb musí útočné pásmo opět dobývat z neutrální zóny.
     
    55:11
    Adákovi chyběly centimetry aby dotlačil puk z pásma, což se mu každopádně nepodařilo a tak ještě zahrozili domácí. Brankář Sokolova raději přikrývá kus černé gumy.
     
    55:32
    Sokolov v úniku 2 na 1, pobídku dostal Adam Křemen, který ale netrefil puk jak potřeboval.
     
    56:49
    Baník právě vstřelil branku!
    Sokolov přidává branku, která zřejmě dnešní střetnutí rozhoduje. Hosté si dobře vyměnili puk, JAKUB ŠEDIVÝ dostal nabito na ránu z první a ostrou ranou zvyšuje na 2:5. Asistence: L. Adámek..
    56:49 Jakub ŠEDIVÝ - 2:5
     
    58:45
    Zápas už se jen a pouze dohrává, domácí ještě před chvílí ukázali pár zajímavých pokusů, ani jeden však v síti neskončil. Sokolov dnes bez problémů zvítězí.
     
    59:50
    Petr Rozhon ještě nabral rychlost a snažil se proháčkovat kupředu, na druhé straně ujela dvojice forwardů, Adam Křemen ale tentokrát při přečíslení 2 na 1 neuspěl.
     
    Konec zápasu.
     
    Cheb dnes herně vyloženě nepropadl, s nedalekým Sokolovem odehrál v podstatě vyrovnanou partii. Baník každopádně nakonec potvrdil roli favorita a i v omlazené sestavě zápas ovládl. Vše mohlo být jinak, kdyby Cheb využil přesilovky v první třetině, včetně jedné ve formátu 5 na 3. To se však nestalo a otěže tak převzal Sokolov.

    Hostující trenéři mohou být spokojeni i se zapojením juniorů partnerské Energie Karlovy Vary, třeba takový Petr Vojáček (nar. 2006) se dokonce zapsal mezi střelce, stejně tak jeho vrstevník Tobias Pastor, nicméně vidět byli i další hráči.

    Cheb vs Sokolov 2:5.
     
    To už je ode mne pro dnešek vše, děkuji Vám za pozornost a budu se brzy těšit u dalšího hokejových zápasů. (19:42:16)

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 40. Rozhon, 50. Čejka (Kvasnička) – 7. Vojáček (Osmík), 25. Osmík (Křemen), 29. Šedivý (Klejna, Osmík), 39. Pastor (Varvařovský), 57. Šedivý (Adámek.)


    HC Stadion Cheb:
    HC Baník Sokolov: Novák (Zmrhal) – Bulka, Šedivý, Krajčík, Klejna, Postl, Schmidt – L. Adámek, Kopta, Šmajda – Křemen, Osmík, Šlechta – Vojáček, M. Adámek, Varvařovský – Šilhan, Pastor