Spišská N. Ves – Osvětim 3:0 (2:1 po s.n.) | Cheb – Sokolov 2:5 (kon.) | Humenné – Ciarko STS Sanok 4:1 (kon.)
Benátky n/J – Hronov 3:4 (1:2 po s.n.) | Servette Ženeva – Vítkovice 6:5 (po pr.) | Poruba – Havířov 4:2 (kon.)
Kloten – Kometa Brno 4:1 (kon.)
konec
EHC Kloten Flyers
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
HC Kometa Brno
Pátek 16.08.2024, 20:00 • Würth Arena (Neumarkt) • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:21
    Kloten právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. Kometa sice měla územní převahu v šesti hráčích na ledě, ale chyběla ji střelba a nakonec dokázal vypíchnout kotouč NICHOLAS STEINER, který ho poslal od vlastní modré do opuštěné brněnské klece. Puk se tam sotva doplazil, ale je rozhodnuto. Asistence: Sami Niku, Dario Meyer.
     
    56:47
    Krošelj je na střídačce, Kometa v šesti.
     
    51:50
    A největší loženku v tomto časovém úseku měl Pospíšil, jenž si najel zcela sám až před bránu, ale o kousek přestřelil.
     
    51:06
    Velká škoda pro Kometu. Puk poskakoval po brankovišti, nakonec se vymotal až k Flekovi, který v rychlém sledu podruhé neproměnuje svou šanci.
     
    47:38
    Pohledná brněnská akce, které chyběla třešnička na dortu. Kollár nachystal ideální prostor pro výtečně hrajícího Beaudina, ten přenechal puk Říčkovi, jehož střelu musel s obtížemi krýt Zurkirchen.
     
    46:23
    Kloten si mohl pojistit své vedení. Audetteho trest vypršel a právě tento hráč po přihrávce Aaltonena mířil sám na Krošelje, jehož chtěl překonat střelou do horních pater brány, slovinský brankář výborným zákrokem podržel svůj tým.
     
    44:17
    Vyloučení v týmu EHC Kloten Flyers:
    Audette – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    38:33
    Stav se ovšem nemění, Jedlička se snažil udělat kličku do forhendu a rozhýbat Zurkirchena, ten se ale nachytat nenechal. Velká šance Komety na snížení tak nebyla využitá.
     
    38:33
    Po delší době šance Komety a bude z toho trestné střílení. Faulován byl v úniku Jedlička.
     
    35:05
    Kloten právě vstřelil branku!
    Tak to byla nechytatelná rána finského olympijského vítěze, mistra světa a vítěze finské ligy. NIKO OJAMÄKI se dostal mezi kruhy a tvrdou bombou vymetl všechny pavučiny brněnské brány. Bez asistence.
     
    34:56
    Tutovka Klotenu, Morley se dostal do otevřené brněnské obrany a upaloval sám na Krošelje, ten jeho pokus zastavuje ramenem.
     
    32:52
    Kloten právě vstřelil branku!
    Švýcarský tým jde do vedení a nutno říct, že zaslouženě. Většinu této třetiny byl nebezpečnější a měl i velké šance. Nyní se dočkal obratu ve skóre. Obránce Profico nahodil kotouč od modré, který tečoval pravděpodobně DARIO MEYER. Asistence: Leonardo Profico.
     
    27:17
    I Kloten vymyslel pěknou kombinační akci, kterou zakončoval střelou po ledě Gregoire. To nebyla vůbec špatná šance, soupeř Kometu vykombinoval, ta díky Krošeljovi drží nerozhodný výsledek.
     
    24:27
    Slovenská trojice vymyslela parádní akci. Marcinko jako režisér a dispečer našel najetého Pospíšila, který ještě posunul kotouč na nejmladšího ze slovenských borců Jedličku, ten ale v ideální pozici těsně minul.
     
    18:04
    Švýcaři mohli jít do vedení. Gregoire krásnou přihrávkou vyslal do samostatného úniku Aaltonena, který si položil Krošelje, ale ten předvedl zákrok první třetiny, když se roztáhl na brankovišti a puk mu zůstal pod tělem.
     
    16:51
    Kloten právě vstřelil branku!
    A místo toho padá na druhé straně, je vyrovnáno. MISCHA RAMEL dobře sledoval hru, počkal si na vhodný okamžik a následně se objevil chvíli nehlídaný před brankovištěm. Svižnou střelou pak překonal Krošelje. Asistence: Sami Niku.
     
    15:38
    Pozvolna jdeme do závěru první třetiny, která se hraje skutečně velmi rychle a Jakub Konečný mohl přidat po zajímavé akci další gól. Dostal až příliš mnoho prostoru před brankovištěm, ale radost mu překazil Zurkirchen.
     
    09:38
    Brňané dál přikládají pod kotlem. Kristián Pospíšil si najel na vrcholky kruhů a chtěl překvapit Zurkirchena střelou nad vyrážečku. Švýcarský mág ovšem chytá. Následně je hra přerušena.
     
    09:06
    Mohlo být 2:0, Kometa řítila do rychlého brejku, který táhl Jakub Flek. Puk následně předal do tandemu pro Tomáše Rachůnka, který prudkou střelou napálil pouze betony Zurkirchena.
     
    05:11
    Kometa právě vstřelila branku!
    Český tým jde po pěkné akci do vedení. Říčka si okroužil celou bránu, počkal si až mu mezi kruhy najede letošní mistr světa JAN ŠČOTKA a rovnou napřáhl mezi Zurkirchenovy betony. Asistence: Robert Říčka, Marek Ďaloga.
     
    03:52
    Ovšem tutovka i na druhé straně. Obránce Beaudin si na modré udělal kličku, stáhl puk na levý kruh a jen o kousek míjí Zurkirchenovu svatyni!
     
    01:43
    Švýcaři jsou zatím daleko aktivnější a nebezpečnější. Krošelj musel nyní vytáhnou parádní zákrok po šanci Meyera, který ho chtěl překonat z bezprostřední blízkosti.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 17. Ramel (Niku), 33. Meyer (Profico), 36. Ojamäki, 58. Steiner (Niku, Meyer) – 6. Ščotka (Říčka, Ďaloga)


    EHC Kloten Flyers: Zurkirchen (Waeber) – Niku, Profico, Gregoire, Wolf, Sidler, Kellenberger (C), Steiner – M. Aaltonen, Simič, L. Audette – Ramel, Ojamäki, Morley – Meyer, Smirnovs, Schappi – Weibel, Diem, Derungs – Meier.
    Trenér: Lauri Marjamäki

    HC Kometa Brno: Krošelj (Postava) – Ščotka, Davidson, Beaudin, Gulaši, Ďaloga, Holland, D. Svoboda – T. Rachůnek, Cingel, Flek – Pospíšil., Marcinko, Jedlička – Okál. Konečný, H. Zohorna – Zaťovič (C), Kollár, Říčka.
    Trenér: Kamil Pokorný

    Rozhodčí: Lazzeri – Fleischmann, Pardatscher (Itálie)