Česko – Německo 10:1 (kon.)
konec
Česko
10:1 (3:0, 3:0, 4:1)
Německo
Pátek 16.08.2024, 17:30 • ZS Piešťany • Turnaj pěti (U17)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký páteční večer přeji všem příznivcům hokeje. Příprava je už v plném proudu a to také u mládežnických reprezentačních výběrů. My se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel hráčů do sedmnácti let, ve kterém se utkají Česko s Německem v rámci turnaje pěti ve slovenských Piešťanech.
     
    Nominace české sedmnáctky

    Brankáři:
    Matyáš Javorek (Třinec), Jan Láryš (Vítkovice), František Poletín (Pelicans Lahti, Finsko).

    Obránci:
    Lukáš Kachlíř, Jakub Vaněček (oba Liberec), Vojtěch Hora (Mladá Boleslav), Ondřej Ruml (Pardubice), Adam Burda (Sparta Praha), Karel Studnický (Hradec Králové), Václav Nedorost (Linköping, Švédsko).

    Útočníci:
    Šimon Bělohorský, Dominik Krajdl (oba Liberec), Filip Matějka (Mladá Boleslav), Petr Tomek (Karlovy Vary), Jan Kerbler, Vojtěch Kubín (oba Kometa Brno), Vojtěch Švancar (Slavia Praha), Filip Novák (Sparta Praha), Jiří Maxa (Škoda Plzeň), Ladislav Svozil (Vítkovice), Šimon Katolický (Tappara Tampere, Finsko), Nikolas Mařík (SaiPa Lappeeranta, Finsko), David Huk (Linköping, Švédsko)
     
    Česko

    Češi sehráli úvodní duel se Švýcarskem. A ten se jim vůbec nepovedl. Už první třetinu si nechali utéct, kdy prohrávali už 0:3. V prostřední části hry se znovu trefili Švýcaři a bylo to 4:0. Mladí Češi ale v průběhu třetí třetiny hlásili návrat do zápasu, kdy třemi góly snížili na rozdíl jediné branky a byli soupeři na dostřel. Jenže srovnat se jim už nepovedlo a navíc znovu inkasovali. První zápas na turnaji v Piešťanech tak prohráli. Hned v tom druhém si ale spravili chuť a Slováky porazili 6:1. Jak si povedou dnes proti houževnatým Němcům?
     
    Německo

    Němcům také nevyšlo první utkání na turnaji. V něm narazili na domácí reprezentaci a než se stačili nadechnout, po druhém dějství prohrávali se Slováky už 1:6. Na rozdíl od českého týmu, který se ještě vrátil do duelu, se Němcům tenhle počin nepovedl a ve třetí periodě pak znovu dvakrát inkasovali. Slováci tak vyhráli nad Německem vysoko 8:1 a slavili první výhru na turnaji v domácím prostředí. I druhý duel byl pro německou sedmnáctku neúspěšný. Narazila totiž na Spojené státy americké a ty vyhrály shodně jako Slovensko, a sice 8:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Poletín (Láryš) – Kachlíř, Vaněček, Hora, Ruml, Nedorost, Burda, Studnický – Švancar, Tomek, Katolický – Novák, Mařík, Bělohorský – Kubín, Svozil, Matějka – Krajdl, Maxa, Kerbler
    Trenér: František Ptáček

    Německo: Hennig (Bolle) – Kettler, Rolsing, Augst, Mayer, Hördler, Gerhofer, Fischer, Röckl – Permitin, Penkin, Krestan – Fürst, Geppert, Kottner – Becker, Lell, Strauss – Kuhn, Schlossnikel, Struck
    Trenér: Philipp Kipp

    Rozhodčí: Klejna, J. Konc – D. Konc, Frimmel.
     
    Dozněly hymna obou zemí a zápas tak bude moci za malý okamžik začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:40
    Hned na začátku zápasu se do akce dostali čeští hokejisté, ale zblízka Šimon Bělohorský nezakončil přesně a puk šel jen vedle německé branky.
     
    01:36
    A další pokus české sedmnáctky, když z levého kruhu střílel Ondřej Ruml, jeho švih však končí také mimo tři tyče.
     
    03:17
    Vyloučení v týmu Německo:
    Darian Rolsing – 2 min., podrážení.
     
    03:54
    Češi se roztáhli v německém útočném pásmu a hned se snažili využít přesilovou hru, ale zatím se Hennig v německé kleci drží, zakročil levým betonem, který zaduněl.
     
    04:32
    Nyní se Německo dostalo na kotouč a vyhazuje ho až před branku Františka Poletína.
     
    05:17
    Německo se ubránilo a už je v plném počtu.
     
    06:02
    Filip Matějka dostal přihrávku do jízdy a poté z levého kruhu napřáhl ke střele, ale znovu jen nechal vyniknout pozorného brankáře Miku Henniga, který kryje kotouč. Hra je přerušena a následuje komerční přestávka.
     
    06:47
    Čeští mladíci jsou zatím hodně aktivní, nyní opět střílel Filip Matějka, který si nabruslil před Henniga a z bekhendu švihem poslal kotouč na lapačku německého brankáře.
     
    08:01
    Teď se před českou branku dostali Němci, z první zakončoval na pravé straně Vyacheslav Permintin, ale Poletín vytěsnil kotouč špičkou svého betonu.
     
    10:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Pěkně sehraná kombinace národního týmu a ten jde do vedení. Nikolas Mařík nabruslil těsně před Miku Henniga, poté nasměroval touš na pravou stranu rozjetému ONDŘEJI RUMLOVI, který poté pohotově zakončil do odkryté části branky německého týmu – 1:0. Asistence: Nikolas Mařík.
    10:12 Ondřej RUML - 1:0
     
    11:54
    Češi opět otravovali německý celek v jeho teritoriu, další pokus vyslal Dominik Krajdl, ale jeho švih šel jen do betonu Henniga.
     
    12:30
    Vyloučení v týmu Německo:
    Luis Gerhofer – 2 min., zlomená hůl / hraní.
     
    13:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Využitá přesilová hra a národní tým jde do dvoubrankového náskoku. Češi kombinovali před brankou Němců, nakonec pak Nikolas Mařík poslal puk zpětnou přihrávku na ŠIMONA BĚLOHORSKÉEHO, který na hraně pravého kruhu natáhl ke střele a ta zaplula až za Miku Henniga – 2:0. Asistence: Nikolas Mařík.
    13:10 Šimon BĚLOHORSKÝ - 2:0
     
    14:01
    Češi ztratili puk a toho využili Němci k rychlému protiútoku a notně Poletínovi zatopili. Ale český brankář se natáhl v brankovišti a kotouč kryje. Hra je přerušena.
     
    15:34
    K odraženému puku se dostal Ondřej Ruml, český obránce pak vytáhl hru z obranné třetiny až do té útočné a znovu tak může sedmnáctka zahrozit před Hennigem.
     
    16:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je to už 3:0. Fantasticky s velkou rychlostí zavezl puk až k zadnímu mantinelu Václav Nedorost, jenž pak poslal přihrávku do prostoru mezi kruhy, kde se natlačil ŠIMON BĚLOHORSKÝ a sklepl touš za záda německého brankáře Miky Henniga. Asistence: Václav Nedorost.
    16:03 Šimon BĚLOHORSKÝ - 3:0
     
    16:49
    Češi znovu operovali před německou brankou, Hennig se tak musel mít znovu na pozoru a lapil puk do lapačky po nebezpečném zakončení Dominika Krajdla!
     
    17:23
    Šimon Katolický číhal mezi kruhy, jeho pokus ale následně branku soupeře neohrozil.
     
    18:32
    A další snaha sedmnáctky, která poslala puk jen k zadnímu mantinelu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:45
    Úvodní třetina se už jen dohrává s pukem na hokejkách českého národního týmu. Už to vypadá, že se nic nestane a půjde se do první přestávky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. A povedla se lépe české sedmnáctce. V jedenácté minutě se prosadil z pravé strany střelou do odkryté klece Ondřej Ruml a poslal národní tým do vedení. Ve čtrnácté minutě pak v přesilové hře udeřil Šimon Bělohorský a stejný hráč pak zužitkoval přihrávku od Nedorosta a zapsal druhou přesnou trefu. Má tak zaděláno na hattrick. Češi tak vedou o tři góly a mají zápas dobře rozehraný.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:18.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:34
    Po změně stran šli hned do akce stejně jako v první třetině čeští hráči, ale dobře je stíhala obrana Německa, která je poté o puk připravila.
     
    20:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hezky si nabruslil do prostoru mezi kruhy VOJTĚCH ŠVANCAR, který obešel obránce soupeře a poté švihem zblízka nedal Hennigovi žádnou šanci – 4:0. Asistence: Šimon Katolický.
    20:53 Vojtěch ŠVANCAR - 4:0
     
    21:18
    Česko právě vstřelilo branku!
    A prakticky ihned po buly se Češi dostali znovu do pásma Německa, přihrávku na modrou čáru dostal NIKOLAS MAŘÍK a jeho nebezpečné zakončení prošlo Hennigovi za jeho záda – 5:0. Asistence: Ondřej Ruml.
    21:18 Nikolas MAŘÍK - 5:0
     
    23:18
    Vyloučení v týmu Česko:
    Karel Studnický – 2 min., podrážení.
     
    24:30
    Češi hrají své oslabení velmi dobře a hned se dostali k puku, který vyhodili až před branku Henniga, díky tomu šetří cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    25:18
    Česko je v plném počtu.
     
    26:47
    Hra je přerušena a následuje další komerční přestávka.
     
    27:07
    Vyloučení v týmu Česko:
    Vojtěch Hora – 2 min., držení.
     
    28:15
    Znovu hraje česká sedmnáctka v oslabení, ale opět zatím dobře. Zbytečně nedrží puk a vyhazuje ho až před německou branku, kde je připraven Mika Hennig.
     
    29:07
    Češi se ubránili i nyní a už jsou v plném počtu.
     
    29:58
    Jan Luca Augst nyní napřáhl nad levým kruhem a jeho pokus efektním semaforem kryje František Poletín! Poté raději hru zastavuje a bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    30:25
    Nyní na řadu přichází další krátká komerční přestávka. Po ní se bude vhazovat opět před českým brankářem Františkem Poletínem.
     
    31:15
    Češi šli do slibně se rodící akce, ale zastavilo je postavení mimo hru, která se stěhuje zase do neutrální zóny, kde se za chvíli bude vhazovat.
     
    32:01
    Jan Kerbler se natlačil do těsné blízkosti Henniga, ale jeho pokus končí na jeho dalším zákroku. Německý brankář pak hru raději přerušuje.
     
    32:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hned po vhazování na pravém kruhu vystřelil VOJTĚCH ŠVANCAR a nakonec jeho takový ne úplně svižný pokus končí za Hennigem. A po tomto gólu pak Hennig opouští brankoviště a nahradí ho Boll – 6:0. Asistence: Petr Tomek.
    32:30 Vojtěch ŠVANCAR - 6:0
     
    32:30
    Střídání v týmu Německo:
    ze hřiště odchází Mika Hennig, přichází Max Bolle.
     
    33:54
    Češi mají luxusní náskok a i nyní se znovu dostali do šance, tu ale zastavila pozorná německá obrana, která pak puk posílá do bezpečí.
     
    34:45
    Další komerční přestávka.
     
    35:23
    Vojtěch Kubín posunul puk na spoluhráče a rychle odešel střídat, aby na led pustil čerstvou sílu.
     
    37:50
    Jakub Kottner se protlačil na levé straně do zakončení, ale jeho pokus kryje betonem František Poletín.
     
    38:15
    Na druhé straně pak zkoušel štěstí před Bollem Šimon Bělohorský, ale hattricku se zatím nedočkal.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:42
    Vojtěch Hora se přemístil do prostoru mezi kruhy, mezitím mu kotouč připravil spoluhráč, ale Hora nakonec zblízka kotouč za záda Maxe Bolleho neposlal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je u konce. Hned na začátku prostředního dějství zakončil z mezikruží Vojtěch Švancar a bylo to 4:0. Od modré čáry chvilku poté pálil Nikolas Mařík a zvyšoval už na 5:0. Po polovině zápasu pak hned z buly střílel Vojtěch Švancar a i jeho pokus skončil v síti. Národní tým tak vede 6:0 a vypadá to, že stejně jako včera by mohl zvítězit i dnes.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:05.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:54
    Češi opět hýřili aktivitou a z toho pramenil další pokus hned na úvod třetího dějství.
     
    41:29
    Česko právě vstřelilo branku!
    A z další akce už je další puk s síti Německa. Ondřej Ruml poslal přihrávku do prostoru mezi kruhy, kde ho poté švihem dostal za Bolleho NIKOLAS MAŘÍK – 7:0. Asistence: Ondřej Ruml.
    41:29 Nikolas MAŘÍK - 7:0
     
    42:31
    Z pravého kruhu střílel Václav Nedorost a jeho rána orazítkovala beton Maxe Bolleho, který jen zaduněl.
     
    43:47
    Češi zastavili rozehrávku Němců už ve středním pásmu a hned na to pokračují na druhou stranu do další útočné akce. Ohrozí opět Bolleho?
     
    45:15
    Znovu se hrálo na polovině Německa, z hrany levého kruhu pohotově vystřelil Filip Novák a jeho rána končí i za pomoci Bolleho vedle protější tyče.
     
    46:24
    Na řadu přichází další komerční přestávka.
     
    46:24
    Vyloučení v týmu Německo:
    Martin Mayer – 2 min., podrážení.
     
    47:23
    Několik přihrávek si vyměnili čeští hráči, ale pořádnou střelu na německou branku v této přesilové hře ještě nevyslali. Nicméně stále se drží v německém teritoriu.
     
    48:24
    Německo je v plném počtu.
     
    50:01
    Jsme za polovinou třetí třetiny a Němci se snažili o alespoň čestný úspěch, ale jejich slibně se rodící akci zastavili vracející se obránce české sedmnáctky.
     
    51:42
    Dominik Krajdl se zjevil těsně před brankářem Maxem Bollem a z otočky chtěl vystřelit, jenže mezitím mu kotouč sebral soupeř.
     
    52:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Na pravé straně z dálky namířil svá mířidla VOJTĚCH HORA a kotouč končí v síti – 8:0. Asistence: Adam Burda a Filip Matějka.
    52:10 Vojtěch HORA - 8:0
     
    52:35
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nad vrcholem pravého kruhu napřáhl ke střele LADISLAV SVOZIL a jeho přízemní zakončení prošlo přes několik těl za Bolleho záda – 8:0. Asistence: Lukáš Kachlíř a Filip Matějka.
    52:35 Ladislav SVOZIL - 9:0
     
    54:35
    Vyloučení v týmu Česko:
    Vojtěch Hora – 2 min., nedovolené bránění.
     
    55:29
    Německo právě vstřelilo branku!
    Německo využívá přesilovou hru a dává čestnou branku. K modré čáře si z pravé strany nabruslil MAX PENKIN a jeho táhlý pokus nezachytil František Poletín. Ten tak ztrácí čisté konto – 9:1. Asistence: Darian Rolsing.
    55:29 Max PENKIN - 9:1
     
    57:26
    Zápas se už jen dohrává, Češi mají stále obrovský náskok a Němci s takovým výsledkem už jen těžko něco udělají.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak ještě se mění skóre. Potupnou desítku nyní nadělil Bollemu FILIP MATĚJKA, který si s pukem nabruslil do prostoru mezi kruhy a jeho přízemní táhlý pokus rozvlnil síť v německé bráně – 10:1. Asistence: Václav Nedorost a Vojtěch Kubín.
    58:24 Filip MATĚJKA - 10:1
     
    59:36
    Vyloučení v týmu Česko:
    Daniel Kettler – 2 min., hrubost,
    Václav Nedorost – 2 min., hrubost.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Češi si nakonec s chutí zastříleli a nad Německem vítězí vysoko 10:1. Ve třetí třetině nasázeli čtyři góly. Za stavu 9:1 pak desátý gól a zároveň poslední vsítil Filip Matějka a Češi si připisují druhé vítězství na turnaji pěti v Piešťanech. Zítra vše završí utkáním proti USA.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (19:39:13)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 11. Ruml (Mařík), 14. Bělohorský (Mařík), 17. Bělohorský (Nedorost), 21. Švancar (Katolický), 22. Mařík (Ruml), 33. Švancar (Tomek), 42. Mařík (Ruml), 53. Hora (Burda, Matějka), 53. Svozil (Kachlíř, Matějka), 59. Matějka (Nedorost, Kubín) – 56. Penkin (Rolsing)


    Česko: Poletín (Láryš) – Kachlíř, Vaněček, Hora, Ruml, Nedorost, Burda, Studnický – Švancar, Tomek, Katolický – Novák, Mařík, Bělohorský – Kubín, Svozil, Matějka – Krajdl, Maxa, Kerbler
    Trenér: František Ptáček

    Německo: Hennig (33. Bolle) – Kettler, Rolsing, Augst, Mayer, Hördler, Gerhofer, Fischer, Röckl – Permitin, Penkin, Krestan – Fürst, Geppert, Kottner – Becker, Lell, Strauss – Kuhn, Schlossnikel, Struck
    Trenér: Philipp Kipp

    Rozhodčí: Klejna, J. Konc – D. Konc, Frimmel