Mountfield HK – HS Riga 4:2 (kon.) | Sparta – Ukrajina 5:4 (1:0 po s.n.) | K. Vary – HC Slovan 2:1 (1:0 po s.n.)
Rögle BK – Salzburg 2:3 (0:1 po s.n.) | Třinec – Mountfield HK 3:2 (1:0 po s.n.) | Vítkovice – Sparta 6:8 (kon.)
HS Riga – HC Slovan 4:3 (2:1 po s.n.) | Ukrajina – Salzburg 5:2 (kon.) | Třinec – K. Vary 2:5 (kon.)
Vítkovice – Rögle BK 4:1 (kon.)
po s.n. (1:0)
HC Oceláři Třinec
3:2 (0:0, 1:2, 1:0)
Mountfield HK
Pátek 16.08.2024, 13:30 • Werk arena, Třinec • President Cup
Partner:
    Tadeáš CHALUPA - 3:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Oceláři Třinec.

    Autorem vítězné branky je TADEÁŠ CHALUPA.
     
    58:09
    Závěr třetí třetiny dohrají Hradečtí v početní výhodě, protože Weiss u mantinelu podrazil Šedivého.
     
    57:56
    Kopačka sebral od hradeckých bruslí, poslal si ho do jízdy a svůj únik zakončil střelou do betonů gólmana Luňáka. Velká šance domácích.
    53:05 ŘEHÁK - 2:2
     
    53:05
    Třinec právě vstřelil branku!
    RENÉ ŘEHÁK si dojel zajel za vlastní branku pro přenechaný puk soupeřem, po pravém křídle se rozjel do útočného pásma, naražením o mantinel se dostal až do kruhu, kde mu puk po bekhendovém zakončení sjel mezi Luňákovy betony do branky! Bez asistence – 2:2!
     
    49:05
    Třinec si zahraje přesilovku, protože v útočném pásmu Vondruška zašlápl puk u mantinelu, což je přestupkem vedoucím k vyloučení. Vondrušku čeká dvouminutový trest.
     
    46:19
    Velká šance Řípy, který se s pukem obtočil před brankovištěm a dvakrát vystřelil, ani v jednom případě nedokázal kotouč dostat za Luňákova záda. Totéž se nepovedlo z druhé vlny střílejícímu Vlkovi, jeho rána letěla vedle branky.
     
    42:17
    Dominik Barteczek neubrzdil své tělo proti rozjetému soupeři a u mantinelu ho podrazil. Hradec si zahraje dvouminutovou přesilovku.
    37:44 ŘÍPA - 1:2
     
    37:44
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využili přesilovou hru! Marek si za kruhy vyměnil puk s Vlkem a vystřelil na branku. Puk tečoval jeden z hradeckých hráčů před branku, kde se dobře zorientoval DOMINIK ŘÍPA, který jemnou tečí usměrnil kotouč do branky! Asistence: Jakub Marek, Filip Vlk.
     
    36:04
    Václavíček v třineckém pásmu fauloval kolenem Vlka, ten si lehl na led a s bolestí zůstal ležet. Rozhodčí se rozhodl vylučovat. Václavíčka poslal do sprch a třinecké hráče do pětiminutové přesilovky. Trest odsedí Franc.
     
    34:41
    Marek bekhendovou přihrávkou vypustil do šance Blahutu, který byl sám před gólmanem. Třinecký útočník zkusil položit hradeckého gólmana na led, to se mu povedlo, ale následné zakončení uklidil jen do Luňákova betonu.
     
    31:45
    Hradec měl další šance, Brzák dostal puk od pravého mantinelu před branku, zkusil si položit gólmana, ale toho také trefil.
    30:55 ZIKMUND - 0:2
     
    30:55
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield přidává druhý gól! Vencl přenechal v útočném pásku puk Bulatovi, který si zajel za branku a zpětnou přihrávkou nabídl puk pro TOMÁŠE ZIKMUNDA, který střelou z druhé vlny dostal puk o horní tyč do třinecké branky! Asistence: Vojtěch Bulat, Radek Vencl – 0:2.
    28:39 KLÍMA - 0:1
     
    28:39
    Hradec právě vstřelil branku!
    Východočeši jdou do vedení! Novotný chtěl dostat puk z obranného pásma o mantinel, Pavlík jej zachytil ve středním pásmu a přisunul FILIPU KLÍMOVI, ten si najel před Čelka a střelou k levé tyči otevřel skóre! Asistence: Daniel Pavlík, Adam Novotný – 0:1!
     
    23:41
    Třinečtí budou hrát oslabení, protože do strkajících se hráčů vlétl Vlk a odrazil jednoho z hradeckých hráčů na zem. Vlk je vyloučen na dvě minuty za hrubost.
     
    21:49
    Jeden z třineckých obránců si nevšiml, že má za zády Hofmana, ten mu sebral puk, najel si před branku a o záda brankáře Čelka usměrnil puk do tyče. Třinecký gólman si vzápětí všiml volného kotouče a soupeře do další příležitosti nepustil.
     
    18:12
    Hradecké čeká přesilovka, protože zásah do hlavy inkasoval Šedivý, viníkem je Korhoň, který jej naremploval poblíž mantinelu.
     
    17:37
    Kopačkovu přihrávku od mantinelu na osu hřiště zachytil Sedláček, najel si před Čelka, ale na něj kličkou do strany a následnou střelou bekhendem nevyzrál.
     
    14:32
    Třinec čeká další přesilovka, protože Vencl přidržel protihráče a to viděl i rozhodčí.
     
    11:12
    Třinecká přesilovka trvala jen čtyři sekundy, protože Chalupa podrazil hradeckého hráče, který zkoušel uniknout do brejku. Třinecký hráč zamířil na trestnou lavici s dvouminutovým trestem.
     
    11:08
    Oceláře čeká první přesilová hra. Na trestnou lavici usedl za faul kolenem Vondruška, který kolenem poslal na zem Cymorka.
     
    06:08
    Maxmilián Niemczyk se rozhodl pro střelu z pravého kruhu do horní poloviny branky, malý gólman Hradce puk vyrazil na horní tyčku!
     
    04:30
    Bulat dostal krátkou přihrávku do úniku, zjevil se sám před Čelkem, ale bekhendovou kličkou nepřehodil beton třineckého brankáře.

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 38. Řípa (Marek, Vlk), 54. Řehák, rozh. náj. Chalupa – 29. Klíma (Pavlík, Novotný), 31. Zikmund (Bulat, Vencl)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Klíma (HKM)
    0:0   Hrček (TRI)
    2. série:
    0:0   Vondruška (HKM)
    0:0   Řípa (TRI)
    3. série:
    0:0   Flechtner (HKM)
    0:0   Vlk (TRI)
    4. série:
    0:0   Blahuta (TRI)
    0:0   Šedivý (HKM)
    5. série:
    0:0   Řehák (TRI)
    0:0   Fedenciuc (HKM)
    6. série:
    0:0   Lazovský (TRI)
    0:0   Brzák (HKM)
    7. série:
    0:0   Vlk (TRI)
    0:0   Klíma (HKM)
    8. série:
    0:0   Řípa (TRI)
    0:0   Bulat (HKM)
    9. série:
    0:0   Hrček (TRI)
    0:0   Pavelka (HKM)
    10. série:
    1:0   Chalupa (TRI)
    1:0   Zikmund (HKM)


    HC Oceláři Třinec: Krejčí, Čelko, Javorek – Chalupa, Korhoň, D. Barteczek, Marek, P.Niemczyk, Cymorek, M. Niemczyk, S. Barteczek, Trnka, Maček – Vlk, Řípa, Řehák, Weiss, Vekselis, Hrček, Kopačka, Blahuta, Morcinek, Polášek, Lazovský, Helis, Hanák, Pečonka, Špaček, Fízek.
    Mountfield HK: Růžička, Vítek, Luňák – Pavlák, Flechtner, Zikmund, Novotný, Vencl, Šanc, Franc – Brzák, Klíma, Vondruška, Václavíček, Koklar, Dostálek, Sedláček, Šedivý, Bulat, Fedenciuc, Hofman, Pavelka.