Hr. Králové – Dukla Praha 1:0 (kon.) | Slavia – Teplice 2:1 (kon.) | Karviná – Bohemians 1905 1:2 (kon.)
Jablonec – Sparta 1:2 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
1:0 (1:0)
FK Dukla Praha
Sobota 17.08.2024, 14:30 • Malšovická aréna, Hradec Králové • Chance Liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Vítám všechny fotbalové fanoušky! Chance Liga běží na plné obrátky, je před námi již 5. kolo! Po skvělém představení českých klubů v předkolech evropských pohárů v tomto týdnu si posvítíme na soutěž, z níž se do nich postupuje. A na zápas jednoho týmu, který po nich v koutku duše pošilhává. Tím je FC Hradec Králové, který ve své malšovické pevnosti přivítá nováčka FK Duklu Praha, jehož jediným cílem pro tento rok je záchrana. Zůstanou votroci na svém stadionu stoprocentní, nebo se dočkáme velkého překvapení?
     
    FC Hradec Králové

    Hradečtí po velmi vydařeném jaru touží bojovat v této sezoně o účast v pohárové Evropě a snažili se podle toho i posílit. Některá hostování změnili v přestupy a přivedli zpátky dvě regionální fotbalové osobnosti a bývalé reprezentanty, záložníka Adama Vlkanovu a stopera Tomáše Petráška. A úvod ročníku ukázal, že v poli za svými soupeři nijak zaostávat nebudou, a bude je i nadále zdobit výborná obrana v čele s gólmanem Adamem Zadražilem chytajícím ve skvělé formě. Jenže je tu standardní hradecký problém, produktivita. Daniel Vašulín už střílí důležité góly za Plzeň a je nutné přiznat, že adekvátní náhrada do útoku nepřišla. Střelba tak bude nejspíš alfou a omegou výsledků votroků v celé sezoně. A to nejen doma, pokud chtějí uspět, musí začít vozit body i ze stadionů soupeřů. Což se zatím nedaří. Takže pokud se nechce začít mluvit o vstupu do ročníku jako o nepříliš úspěšném, je potřeba porazit nováčka a udržet doma stoprocentní bilanci. K tomu bude třeba i zlepšená disciplína. Z přemíry důrazu ve středu pole poslední 2 zápasy černo-bílí dohrávali v 10 lidech po velmi brzy udělených červených kartách za prošlápnuté kotníky. Přitom v minulé sezoně byli poprvé vyloučeni až v nadstavbě.

    Bilance Hradce v ligové sezoně 2024/25:
    4 zápasy, 2 vítězství, 2 porážky, skóre 3:3, 6 bodů a 8. místo v tabulce Chance Ligy.

    Ligová utkání v ročníku:
    Ostrava–Hradec 1:0
    Hradec–Boleslav 2:1
    Plzeň–Hradec 1:0
    Hradec–Teplice 1:0
     
    FK Dukla Praha

    Dukla po 4 letech trápení v druhé lize v minulém ročníku konečně potvrdila roli každoročního favorita a poměrně s přehledem vyhrála, čímž si zajistila přímý postup. V jejím kádru převažují hráči, kteří už mají prvoligové zkušenosti, přesto se jí ale první zápasy v nejvyšší soutěži po 5 letech příliš nevydařily. Inkasuje hodně branek ze standardních situací (6 z celkových 7) a sama není směrem dopředu příliš nebezpečná. Ačkoliv tak z prvních 4 kol hrála hned 3× doma, vydolovala z toho 2 góly a jedinou výhru. Na druhou stranu už má za sebou souboje se Spartou a Plzní, takže ji čeká příjemnější část podzimu, v níž musí začít sbírat body, pokud nechce být namočená v průšvihu hned od začátku. A střelecky nevýrazný Hradec se může zdát jako vhodný start, navíc když si v týdnu na zlepšení vlastního útočného snažení pořídia z čím dál víc zoufalého Brna Jakuba Řezníčka. Jakýkoliv bod bude pro Duklu ukončením 10zápasové série prvoligových porážek.

    Bilance Dukly v ligové sezoně 2024/25:
    4 zápasy, 1 vítězství, 3 porážky, skóre 2:7, 3 body a 14. místo v tabulce Chance Ligy.

    Ligová utkání v ročníku:
    Dukla–Jablonec 0:2
    Sparta–Dukla 2:0
    Dukla–Bohemians 1:0
    Dukla–Plzeň 1:3
     
    Vzájemné zápasy

    Papírově vypadá sobotní duel jednoznačně, ale je tu jeden velký hradecký historický strašák. V samostatné nejvyšší české soutěži došlo dosud k 10 střetům mezi kluby z Malšovic a z Julisky a votroci nedokázali vyhrát ani jednou! 9× prohráli a jedinou remízu uhráli hned na začátku, 2. října roku 1993, a ještě k tomu v Praze. Ano, v české první lize Hradec nebodoval s Duklou už téměř 31 let! Zvládal to pouze ve druhé lize či přípravných utkáních. Bylo tomu tak i v postupové sezoně 2020/21, kdy nejprve na konci podzimu uhrál v Praze remízu 1:1 a na konci jara poté v předposledním mistrovském utkání vůbec hraném na ruině starého Všesportovního stadionu definitivně stvrdil postup do nejvyšší soutěže výhrou 2:1. Všech 5 gólů v těchto 2 zápasech vstřelili hráči, kteří již v v daných týmech nepůsobí. Ke střetu o body dojde mezi Hradcem a Duklou po více než 3 letech a 3 měsících, v nejvyšší soutěži pak dokonce po 7,5 letech.

    Posledních 5 vzájemných utkání:
    Hradec–Dukla 2:3 (13. 7. 2022, příprava)
    Hradec–Dukla 2:1 (8. 5. 2021, 2. liga)
    Dukla–Hradec 3:3 (26. 1. 2021, příprava)
    Dukla–Hradec 1:1 (2. 12. 2020, 2. liga)
    Hradec–Dukla 1:3 (8. 2. 2020, příprava)
     
    Ohlasy před zápasem

    Adrian Rolko, asistent trenéra Hradce
    V týmu Dukly je spousta fotbalistů, kteří už nejvyšší soutěž hráli, takže se nejedná o klasického nováčka. Mají trenéra, který má spoustu zkušeností, takže se na nás určitě dobře připraví. V posledním utkání prohráli s Jabloncem, zápas se lámal v okamžiku, kdy Dukla neproměnila penaltu. Jablonec pak šel do dvoubrankového vedení, které si v závěru pohlídal. My musíme být v tomto utkání trpěliví, abychom si vytvořili příležitosti, ze kterých budeme moci udeřit.

    Petr Kodeš, kapitán Hradce
    Dukla je nováček soutěže, takže má o motivaci postaráno. Mají hodně zkušených hráčů, kteří první ligu znají, proto pro ně adaptace na tuhle soutěž byla určitě jednodušší než třeba pro nás, když jsme do ligy postoupili. Nečeká nás tedy nic jednoduchého. Musíme se připravit co nejlépe, abychom utkání zvládli za tři body. Já jsem trenéra Radu zažil v Teplicích, má opravdu hodně zkušeností, což je pro Duklu velká výhoda. My se budeme snažit vytěžit co nejvíc z domácího prostředí a fantastické atmosféry, kterou vytváří naši fanoušci. To je zase takový povolený doping pro nás, těšíme se, že přijde hodně lidí, kteří nás budou podporovat stejně jako při zápase s Boleslaví, kdy nás hnali za vítězstvím. Doufám, že nám k němu dopomohou i tentokrát.

    Petr Rada, trenér Dukly
    Ještě jsem tam nebyl, ale město jako takové mám rád. Těší mě, že stadiony jdou dopředu a zrovna Hradec má teď podle mě jeden z nejlepších. Samozřejmě tam budeme chtít bodovat.
     
    Absence

    Zatímco Pražanům bude chybět pouze po červené kartě stojící Lukáš Matějka, Východočeši se nemůžou vyhrabat z personální krize z konce minulého ročníku. Stále nemůže hrát pomalu se léčící David Heidenreich, zranění jsou i Ladislav Krejčí s Petrem Pudhorockým, kvůli trestům za svá vyloučení musí na tribunu Petr Juliš s Jakubem Kučerou. Otázkou je zdravotní stav Václava Pilaře a Karla Spáčila. Minimálně na lavičce tak bude připraveno prakticky vše, co má ruce a nohy a aspoň trochu potřebné výkonnosti.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Zadražil – Čihák, Petrášek, K. Spáčil – Ja. Klíma, Kodeš (C), Dancák, Horák – Náprstek, Vlkanova – Mihálik.
    Náhradníci: Vízek, Vágner – Krejčí st., Hais, Kaštánek, Harazim, Čech, Šašinka, Koubek.
    Trenér: David Horejš

    FK Dukla Praha: Hruška – Vondrášek, Hašek, Peterka (C), Ludvíček – Da. Pech, Lichý, Kozma, Šebrle – J. Hora I – Mešanović.
    Náhradníci: Šťovíček – Doda, Holiš, M. Douděra, F. Matoušek, Ullman, Špatenka, Jeřábek, Barac, Zeronik, Řezníček.
    Trenér: Petr Rada

    Rozhodčí: Všetečka – Nádvorník, Volf.
     
    Karel Spáčil nakonec je v základní sestavě votroků a Ladislav Krejčí aspoň na lavičce. Obnovenou premiéru před domácím publikem prožije stoper Tomáš Petrášek. Stoperská trojice Hradce nyní vypadá aspoň na papíře na české ligové poměry skutečně nadstandardně a jedním z důsledků je, že Jakub Klíma nastupuje na pravém okraji zálohy.
    V sestavě Dukly došlo ke změnám na okrajích zálohy, od začátku nastupují David Pech a Štěpán Šebrle. Nejnovější posila Jakub Řezníček nejspíš naskočí až v průběhu utkání.
     
    V Hradci Králové teplota ještě zvládla dosáhnout 30 °C, avšak obloha se stále více zatahuje a vývoj radarových snímků naznačuje, že ještě v průběhu prvního poločasu by mělo sprchnout, možná i s nějakou lehčí bouřkou poblíž. A ochladí se.
     
    Aktéři utkání vstupují na hrací plochu. Domácí v tradičních bílých dresech s černými, šedými a zlatými prvky, hosté taktéž ve své obvyklé vínově-žluté kombinaci. Rozhodčí se dnes oblékli kompletně do černého.
     
    Výkop do prvního poločasu provede Dukla.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Čihák nepovolil akci hostů po levé straně, jeho pas po lajně poté zablokoval Mešanović.
     
    1
    Po následném vhazování přenesl Klíma hru doleva, Horák se ocitl ve velmi dobré příležitosti, ale do střely z hranice vápna mu skočil jeden z obránců, rohový kop.
     
    2
    Rohový kop byl rozehraný nakrátko, centr poté bránící se hráči odvrátili do bezpečí a rozhodčí okamžitě přerušil hru, jelikož po střetu v nevinném souboji zůstal ležet každého celku jeden hráč.
     
    3
    Oba jsou v pořádku, pokračujeme.
     
    4
    Náprstek se ocitl ve volném prostoru na pravém straně, avšak Ludvíček ho nikam nepustil.
     
    4
    Centr Vlkanovy sražený, poté centroval Dancák, před zabíhajícím Klímou odehrál jeden ze stoperů na roh.
     
    5
    Ani z tohoto rohu po centru Vlkanovy neudeřilo.
     
    6
    Šebrle se ocitl volný na levém křídle, odcentroval, ale Petrášek byl dobře postavený na malém vápně.
     
    6
    Pech stáhl na půlící čáře Vlkanovu, je pískáno.
     
    7
    Hodně nazdařbůh kopnutý pas od Zadražila, i proto, že Náprstek se vracel z ofsajdu a hrát nemohl.
     
    8
    Vondráškův pas z druhého doteku srazil do autu Horák.
     
    8
    Pokus domácích o rychlý kontr po zisku míče, avšak Mihálik nezvládl přihrávku vedle sebe.
     
    9
    V protikaci se snažil nabíhat na dlouhý pas Mešanović, avšak byl v ofsajdu.
     
    9
    Mihálik nezvládl souboj u lajny s Haškem a nevymodlil si ani faul. Hosté vhazují.
     
    10
    Číhák se zdržovanou rozehrávkou sám vystavil do problému, trefil dobíhajícího soupeře, zvládl aspoň odražený míč pohlídat za branku.
     
    11
    Vondrášek si poradil s vymýšlejícím Vlkanovou a nepustil domácí do náznaku příležitosti.
     
    12
    Pražané se snaží usadit na útočné polovině, zatím její nejdelší sekvence s míčem ve své moci v zápase.
     
    13
    A je z toho rohový kop poté, co Klíma tečoval pas na Ludvíčka.
     
    13
    Centr z rohu letěl za zadní tyč, kde Kozma fauloval v souboji Spáčila a je pískáno.
     
    14
    Vlkanova si drbe hlavu, dostal se do běhu s míčem ve středu pole, ale neporozuměl si s Mihálikem a dal mu míč do špatné uličky.
     
    15
    Šebrle dbře zapracoval na útočné polovině, ale přihrávka k Mešanovićovi poté nedošla.
     
    16
    Mihálik v náběhu, dostával zajímavou přihrávku, Peterka odkopl míč na roh.
     
    17
    Horákův centr sice napoprvé obránci odvrátili, ale míč vrátil do vápna Dancák, Hašek ho tečoval, Petrášek se dostal z velkého úhlu k zakončení a pálil mimo. Ale rozhodčí nenechává rozehrát, konzultuje se video.
     
    18
    Byla nařízena penalta pro Hradec! Lichý odvrátil centr z rohu nataženou paží, což odhalilo video!
     
    19
    Míč si staví Adam Vlkanova.
     
    20
    Hradec ve druhém zápase po sobě zahazuje penaltu! Poté, co se Adam Vlkanova vydýchal, kopl naprosto mizerný pokutový kop nepřiliš přesně k pravé tyči, navíc hodně slabě a Matúš Hruška stihl být na zemi včas!
    20. Vlkanova neproměnil penaltu
     
    21
    Opět přerušená hra, Lichý zůstal po jednom nárazu tělo na tělo ležet.
     
    21
    První žlutá karta utkání, dostal ji druhý asistent Dukly Pavel Medýnský.
     
    23
    Už se hraje, Lichý je zpátky na hřišti a je pískán faul Čihákovi na půlce.
     
    24
    Čihák s Kodešem vymýšleli rozehrávku trestného kopu na půlce tak složitě, až zakopli míč do autu.
     
    24
    Vondrášek dostal prostor k postupu pravou stranou, dostal se až téměř 25 metrů od branky, kde napřáhl pravačkou, ale vysoko přestřelil.
     
    25
    Vondrášek posílal pas do pravého křídla Horovi, ten však byl v ofsajdu.
     
    26
    Rozhodčí před vhazováním Dukly posílá hráče k lavičkám na občerstvení.
     
    27
    Zvedá se ale vítr a jihozápadní obzor už je zahalen tmavými mračny. Dá se předpokládat, že nějaký déšť koncem poločasu přijde. Pokračuje se ve hře.
     
    28
    Spáčil nepustil Pecha z pravého křídla, je z toho ale roh pro Duklu.
     
    29
    Horův centr z rohu spadl na první tyči na zem a odrazil se hodně nahoru, Šebrle se snažil míč hlavičkovat obloučkem na branku, ale míč spadl až za horní síť.
     
    30
    Kodešův dlouhý pas na Horáka nebyl přesný, míč doletěl až za brankovou čáru.
     
    31
    Zadražil musel po malé domů odkopával levačkou, míč sotva doletěl na půlku, kde se snažil sklepnout si ho do běhu Vlkanova, ale nezvládl to dobře.
     
    32
    Vlkanova teď hledal prostor ke střele či centru na levé straně před vápnem, bylo ale před ním příliš husto.
     
    33
    Kodeš postupoval středem, nic nevymýšlel, napřáhl z 25 metrů, ale trefil pouze vystupujícího Peterku.
     
    34
    Kodeš tentokrát zaseknutou přihrávkou nenašel Mihálika a musí rychle zpátky.
     
    34
    Lichý byl pozdě v souboji na půlce, přejel Petráška a dostává žlutou kartu.
     
    35
    Po dalším drobném faulu si pustil pusu na špacír Mešanović, který situaci sledoval zpovzdálí, a dostává žlutou kartu.
     
    36
    Pas z trestného kopu doletěl až do rukavic připraveného Hrušky.
     
    37
    V protiútoku Čihák hradeckým hrdinou, během několika sekund zablokoval hned dvě rány soupeře, přičemž především ta druhá z pravačky Šebrleho se hodně zajímavě kroutila k zadní tyči.
    37. Čihák předvedl u Zadražila klíčové bloky
     
    38
    Mešanović postupoval z pravé strany do vápna, snažil se ubolnit, došlo ke kontaktu s Petráškem, Mešanović tomu ale podle rozhodčího hodně přidal a nic se nepíská.
     
    38
    Vzápětí postupoval s míčem vpřed i Hora, ten se dostal do zakončení a donutil Zadražila vyrážet míč.
     
    39
    Situaci uklidnil až nepřesný centr z pravé strany, který skončil na horní síti za Zadražilem.
     
    40
    Dobrá přihrávka Mihálikovi do vápna, jeho střelu ale zablokoval Hašek, následná trma vrma před brankou hostů už nic nepřinesla, i proto, že Horák místo jednoduchého nástřelu míče do chumlu vymýšlel centr na krátkou vzdálenost, kterým všechny přehodil.
     
    41
    Další centr už hlavičkoval Náprstek, ale zdaleka ne směrem k brance.
     
    42
    Teprve druhý nedovolený zákrok votroků v celém zápase, Kodeš před půlkruhem soupeře nezasáhl míč, ale jen nohu blokujícího obránce.
     
    43
    Klíma zahrál v souboji rukou, je pískáno. Trestný kop Dukly z levé strany.
     
    43
    Horův centr na hranici šestnáctky odhlavičkoval daleko Čihák, hráč hostů si nekomplikoval situaci před vybíhajícími protihráči a nakopl míč nazdařbůh na branku. Letělo to hodně vysokým obloukem hodně mimo.
     
    44
    Nepřesný centr Ludvíčka z levé strany zamířil daleko za zadní tyč.
     
    45
    Mihálik neudržel míč po dlouhém nákopu, v protiútoku měla Dukla výhodu, ale nedokázala ji zužitkovat k zakončení.
     
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    45+1
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Hradec se přeci jen dostává do vedení gólem do šatny! Adam Vlkanova sice před šestnáctkou neměl prostor ke střele, ale Daniel Horák se mu výborně ukázal na levé straně, dostal míč, z prvního doteku poslal přízemní přihrávku na přední tyč, kde ji ONDŘEJ MIHÁLIK dokázal usměrnit mezi tyče, skluz pravděpodobně Haška přišel pozdě! Asistence: Daniel Horák.
    45+1. Ondřej MIHÁLIK - 1:0
     
    45+3
    Hosté se snaží ještě rychle odpovědět, jsou usazeni na útočné polovině, ale to je vše, co zatím zvládnou.
     
    45+4
    Poslední minuta se odehrála poblíž půlící čáry a poté, co Zadražil poslal malou domů za půlku Klímovi, rozhodčí posílá hráče do kabin.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    V prvním poločase utkání Hradce s Duklou se dlouho nic nedělo. Hosté se snažili hrát zodpovědně a domácím se nedařilo kombinovat. A když už se do náznaku šance dostali, byly z toho pouze rohové kopy. Po jednom z nich ale zahrál Lichý rukou, což odhalilo video a byla z toho penalta pro votroky. Jenže ti už ve druhém utkání za sebou touto možností pohrdli, Vlkanova ji kopl mizerně a nechal vyniknout brankáře Hrušku. Hradecké to srazilo dolů a Dukla se dostala do hry, začala hrozit, ale do velké šance se nedostala, i proto, že zajímavou Šebrleho střelu zablokoval Čihák. Když už se zdálo, že v první půli gól nepadne, znovu aktivní domácí v první minutě nastavení předvedli pěknou akci, od Vlkanovy přes Horáka až k z první zakončujícímu Ondřeji Mihálikovi, který rozjásal jen z poloviny zaplněný stadion a dal Hradci do zbytku zápasu výhodu.
     
    Statistiky prvního poločasu

    Držení míče 49 %:51 %
    Střely na branku 2:1
    Střely mimo 1:2
    Zablokované střely 3:3
    Rohové kopy 3:2
    Ofsajdy 0:2
    Fauly 3:6
    Žluté karty 0:3
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:35 a výkop budou mít domácí.
     
    Dukla o poločase střídá.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Dukla Praha:
    ze hřiště odchází David Pech, přichází Jakub Zeronik.
     
    46
    Vlkanovovu přihrávku podél malého vápna Mihálik nezasáhl a až k Horákovi neprošla. Horák poté nabíhal na pas z pravé strany, ale Vondráška fauloval.
     
    47
    Trestný kop pro Hradec z pravé strany, před jeho rozehráním ale dostává žlutou kartu domácí asistent Lukáš Vácha.
     
    48
    Trestný kop se vůbec nevydařil, ale po následné akci Vlkanovy na pravém křídle kope Hradec roh.
     
    49
    Horákův centr do malého vápna Hruška vyboxoval daleko, ale domácí pokračují ve hře na útočné polovině.
     
    49
    Horák se provinil útočním faulem na Zeronika po nepřesné přihrávce od Vlkanovy, čímž prozatímní tlak votroků končí.
     
    50
    Horák postupoval otevřenou levou stranou, předal míč do středu Mihálikovi, ten potom hrál i podruhé, jenže míč si vedl ledabyle a snadno o něj přišel.
     
    51
    Nákop hostů dopředu se nevydařil, takže přišla akce tentokrát po pravé straně, jenže Klíma byl v náběhu do vápna tak rychlý, že si míč hrudí sklepl až za brankovou čáru.
     
    52
    Ludvíček kouzlil na levém křídle, dostal se z obležení tří hráčů, narazil až na Čiháka, ten však nezabránil rohovému kopu.
     
    53
    Horův centr na přední tyč srazil za čáru Klíma, další roh.
     
    53
    Hora tentokrát rozehrál nakrátko, centroval Zeronik, ale Zadražil kryje míč do rukavic a zakládá brejk.
     
    54
    Vlkanova musel situaci pozdržet, hra se přenesla doprava, kde si našel prostor k překvapivé střele ze střední vzdálenosti Náprstek, ale pálil jen doprostřed, do rukavic připraveného Hrušky.
     
    55
    Hora neudržel míč v útoku, na druhé straně se rozběhl Náprstek, v akci pokračoval Vlkanova a od brankové čáry přihrával Kodešovi, jen těsně přestřelil jeho čekající hlavu na přední tyči.
     
    56
    Zeronik postupoval pravou stranou, měl to hodně otevřené, ale jeho přoihrávku před branku skluzem odehrál do autu Petrášek.
     
    57
    Dlouhý aut Dukly z pravého křídla, míč propadl až na zem v malém vápně, ale nebezpečí pro domácá z toho nebylo. Naopak, do brejku mohl jít Vlkanova, v poslední chvíli před ním odehrál míč Peterka.
     
    58
    Hora v zajímavé příležitosti zakončoval hlavou dobrý centr z levé strany pod břevno, Zadražil byl připravený, navíc to bylo z ofsajdu.
     
    58
    Střídání v týmu FK Dukla Praha:
    ze hřiště odchází Jakub Hora, přichází Filip Špatenka,
    ze hřiště odchází Muris Mešanović, přichází Jakub Řezníček.
     
    59
    Hradec je aktivní, zatím nepouští soupeře do šancí, naopak chce zápas definitivně rozhodnout.
     
    60
    Po přihrávce Vlkanovy pálil ze střední vzdálenosti Kodeš, tečovaný míč znamená rohový kop.
     
    61
    Na Horákův centr naskakoval na zadní tyči Čihák, ale v nepohodlné pozici hlavičkoval spíš nad sebe než na branku.
     
    62
    Ludvíček po ztrátě Dukly na pravém křídle stáhl Náprstka zezadu, uhasil tím brejk, ale jen za cenu žluté karty.
     
    62
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Matěj Náprstek, přichází Matěj Koubek.
     
    63
    Koubek se hned hnal za hlavičkou Dancáka, ale odclonil ho Kozma.
     
    64
    Vlkanova z volné levé strany vstoupil do pokutového území, ale nepřešel přes Haška tak, aby měl míč stále ve své moci.
     
    64
    Vondrášek pod tlakem napadajícího hráče dával pas dopředu naslepo a skutečně přihrával jen do prázdného prostoru.
     
    65
    Po nezakončené akci z hradeckého tlaku se na lavičce hostů nepřiměřeně rozčiloval Petr Rada a dostává žlutou kartu.
     
    66
    Kodeš v rychlé akci po pravé straně parádně posunul míč dopředu Koubkovi, jenže ten už byl za posledním obráncem, takže výborný zákrok Hrušky byl nakonec zbytečný.
     
    67
    Vondrášek postupoval po pravé straně, ale nedokázal dát přesnou přihrávku k lajně.
     
    68
    Vlkanova skvělým zákrokem zachránil Koubkův pas do brejku, postoupil do křídla, ale centrem Koubka nenašel a před Mihálikem odehrál míč do autu jeden ze stoperů.
     
    69
    Obrovská hradecká šance gólem nekončí! Přihrávku Horáka z rohu vápna Koubek zády k brance sklepl Vlkanovovi, který místo střely z první zpracovával, když už vystřelil, jen doprostřed, kde Hruška míč vyrazil před svoji levou tyč, na místě byl první Koubek, ale přes padajícího Hrušku nedokázal trefit mezi tyče a pálil z otočky vedle!
     
    70
    Šebrle v dobré šanci po průnikové přihrávce do uličky, ale tísněn Čihákem z první netrefil míč vůbec dobře a zakončil hodně vedle branky.
     
    71
    Kodeš se nedohodl s Vlaknovou na náběhu a poslal míč do úplně prázdné ulice.
     
    72
    Kozma přišlápl Dancáka, je pískáno.
     
    73
    Vondrášek se znovu snažil hrát na pravé straně, ale netroufl si na víc než přihrávku nakrátko a tlak obrany donutil hosty vrátit se na vlastní polovinu.
     
    To vše se děje před zraky 6 125 diváků, včetně asi 30 příznivců Dukly.
     
    74
    Zeronik nedosáhl na kolmici do vápna, míč schovává do náruče ležící Zadražil.
     
    75
    Po faulu Řezníčka na Petráška u středového kruhu je pískáno, Petrášek má dokonce na hlavě krvavý šrám a je ošetřován.
     
    77
    Trenér David Horejš se hodně zlobil, že Řezníček za faul loktem nedostal žlutou kartu, tak ji dostává on sám.
     
    77
    A další žlutou kartu na domácí lavičce dostává sportovní ředitel Jiří Sabou.
     
    78
    Petrášek stále ošetřován na lavičce, hraje se bez něj.
     
    78
    Petrášek na hřišti, Mihálik se po zpracování centru neodvážil pálit přes hradbu těl, vrátil míč Vlkanovovi, ten na zadní tyči hledal hlavu Kodeše, našel ji, ale ne v pozici na důraznou hlavičku, takže Hruška zapisuje jednoduchý zákrok.
     
    79
    Koubek v rychlém náběhu, ale před vápnem si neporadil s Peterkou.
     
    80
    Koubek v dalším náběhu na pas z vlastní půlky, tentokrát od brankové čáry vrátil hru zpátky k lajně, Klímova přihrávka byla sražena a Kodeš pohlídal míč na roh.
     
    81
    Vlkanovův centr z rohu proletěl chumlem hráčů na malém vápně bez zásahu, Spáčil na levé straně ale bude vhazovat.
     
    82
    Horák sklepl míč Vlkanovovi, jeho přihrávku Koubkovi zastavil Peterka. V následném protiútoku Čihák skvěle zastavil pronikajícího Šebrleho a dokonce tak, že je z toho kop od branky.
     
    82
    Střídání v týmu FK Dukla Praha:
    ze hřiště odchází Tomáš Vondrášek, přichází Ondřej Ullman.
     
    83
    Šebrleho centr z levé strany mohl Petrášek pohodlně odkopnout, jenže se ukopl nad vlastní branku. Rohový kop.
     
    84
    Lichého centr z rohu odhlavičkoval Čihák, odražený míč napálil Ludvíček, skákavý míč doprostřed v pohodě pokryl Zadražil.
     
    85
    Z tlaku Dukly a zablokované rány Ludvíčka vyrazil do brejku právě blokující Kodeš, udělal to skvěle, vyslal do gólovky Mihálika, který zcela sám před Hruškou technickým pokusem napálil břevno!
     
    86
    Šebrle si vyběhl s míčem od lajny až do střelecké pozice a tečovaným pokusem olízl vnější síť. Rohový kop.
     
    87
    Lichého centr z rohu v malém vápně schoval do rukavic jistý Zadražil.
     
    87
    Střídání v týmu FK Dukla Praha:
    ze hřiště odchází Štěpán Šebrle, přichází Martin Douděra.
     
    87
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Ondřej Mihálik, přichází Ondřej Šašinka.
     
    89
    Tlak hostů sílí, další roh zařídil tečovaný centr Ullmana.
     
    89
    Lichého centr tentokrát odražen mimo vápno, kde po hraničním souboji vyrazili domácí do brejku, ale nedokázali si dát na útočné polovině přesnou přihrávku.
     
    90
    Čihák sráží Douděrovu přihrávku, další roh.
     
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    90+1
    Ullmanův centr na přední tyč sražen, další centr znamená další roh.
     
    90+1
    Ani z tohoto rohu si Pražané žádnou šanci nevypracovali.
     
    90+2
    Lichý si navedl míč na střelu z 25 metrů, tečovaný míč stačil Zadražil zachytit na hřišti a na chvíli uklidní situaci.
     
    90+3
    Střídání v týmu FC Hradec Králové:
    ze hřiště odchází Adam Vlkanova, přichází Ladislav Krejčí st.
     
    90+3
    Douděra při snaze hrát vysoký pas naskočil loktem do Horáka a dostává žlutou kartu. Horák je po úderu do zátylku ošetřován.
     
    90+4
    Horák zvládne pokračovat. Zadražilův nákop hrál Koubek za sebe na Šašinku, ale vhazují hosté.
     
    90+5
    Zadražil perfektně vyběhl na centr Douděry a schovává ho do svých rukavic.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Hradec zlomil prokletí a v 11. zápase poprvé poráží Duklu Praha v samostatné české nejvyšší soutěži! Ve druhém poločase hrál dlouho aktivně a nepouštěl soupeře do žádného tlaku, jenže z vlastních kombinací šance nepřicházely. Až 20 minut před koncem mohli přidat pojistku Vlkanova se střídajícím Koubkem, ale ani jeden se ve stejné akci neprosadil. Hosté se v posledních 10 minutách přeci jen dokázali nastěhovat na útočnou polovinu soupeře, ale žádnou velkou šanci si nepřipravili. I proto, že stoperská trojice Hradce byla více než spolehlivá a střely zpoza vápna se neujaly. Rozhodnout mohl na druhé straně po brejku Kodeše Mihálik, ale stoprocentní tutovku sám před Hruškou napálil do břevna a svůj druhý gól v zápase tak nepřidal. Mrzet ho to ale nemuselo, votroci zvládli i nastavení a přes sérii několika rohů soupeře nečelili vážnému nebezpečí. Potřetí v této sezoně vítězí o jediný gól, z toho podruhé 1:0 a potvrzuje pozici v horní polovině tabulky.
     
    Statistiky utkání

    Držení míče 49 %:51 %
    Střely na branku 5:2
    Střely mimo 4:5
    Zablokované střely 4:3
    Rohové kopy 6:8
    Ofsajdy 1:4
    Fauly 6:10
    Žluté karty 3:6 (z toho lavičky 3:2)
     
    Hradec poprvé v historii české i československé nejvyšší soutěže vyhrál první tři domácí zápasy sezony, navíc dorovnal klubový ligový rekord v počtu 5 domácích vítězství v řadě. S 9 body se tak v tuto chvíli posunul na 4. místo tabulky, dá se však předpokládat, že na konci kola tak vysoko nebude. Dukla Praha zůstává s jedinou výhrou a 3 body na 14. pozici a bude čekat na zbylé zápasy 5. kola, zda na ní zůstane, nebo klesne níže.

    Z Malšovické arény je to vše, děkuji za pozornost. (16:49:19)

    Libor Štěpán

    Branky: 45+1. Mihálik (Horák)

    Karty:   47. Vácha (HKR), 77. Horejš (HKR), 77. Sabou (HKR) – 21. Medýnský (DUK), 34. Lichý (DUK), 35. Mešanović (DUK), 62. Ludvíček (DUK), 65. P. Rada (DUK), 90+3. M. Douděra (DUK)

    Neproměněná penalta: 20. Vlkanova (HKR), brankář Hruška zneškodnil


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 6:10.
    FC Hradec Králové: Zadražil – Čihák, Petrášek, K. Spáčil – Ja. Klíma, Kodeš (C), Dancák, Horák – Náprstek (62. Koubek), Vlkanova (90+3. Krejčí st.) – Mihálik (87. Šašinka).
    Náhradníci: Vízek, Vágner – Hais, Kaštánek, Harazim, Čech.

    Trenér: David Horejš

    FK Dukla Praha: Hruška – Vondrášek (82. Ullman), Hašek, Peterka (C), Ludvíček – Da. Pech (46. Zeronik), Lichý, Kozma, Šebrle (87. M. Douděra) – J. Hora I (58. Špatenka) – Mešanović (58. Řezníček).
    Náhradníci: Šťovíček – Doda, Holiš, F. Matoušek, Jeřábek, Barac.

    Trenér: Petr Rada

    Rozhodčí: Všetečka – Nádvorník, Volf

    Diváci: 6 125