Hr. Králové – Dukla Praha 1:0 (kon.) | Slavia – Teplice 2:1 (kon.) | Karviná – Bohemians 1905 1:2 (kon.)
Jablonec – Sparta 1:2 (kon.)
konec
MFK Karviná
1:2 (1:2)
Bohemians Praha 1905
Sobota 17.08.2024, 17:00 • Městský stadion Karviná, Karviná • Chance Liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Haló! Haló! Hlásí se Karviná, město, o kterém se píšou knihy, skládají písně. Město od Prahy daleko, ale pyšnící se kulturními i sportovními úspěchy, město, které má své moře.

    Letní období by spíše nabádalo ke koupání, či jiným radovánkám. Dnes nastal čas na fotbal. Chance liga, nejvyšší česká soutěž, má před sebou páté kolo. Tým Karviné přivítá na svém trávníku mužstvo, jehož dres v minulosti oblékal například Antonín Panenka. Mužstvo mající ve znaku klokana. Na karvinském pažitu se představí Bohemians Praha 1905.

    Pražané jsou na tom v úvodu sezóny o něco lépe. Ve čtyřech zápasech získali čtyři body a otevírají pomyslnou skupinu o udržení. Tři body doma urvali v zápase proti Baníku Ostrava, další přidali bezgólovou remízou na Slovácku. Naposledy prohráli doma proti Spartě, kde se body příliš nečekaly.

    Zápas v Karviné může být odvetou za loňský duel ve skupině o udržení. Karviná vybrala Ďolíček, když ve druhé půli otočila výsledek na svou stranu a zvítězila 3:1.

    Zda na to Karvinští budou myslet, to je záhadou. Každopádně z loňského vítězství v Plzni se nepoučili, obranu vystavili příliš vysoko a výsledkem byl pětigólový příděl. Slezané i přes tuto prohru mají stejný bodový průměr na zápas jako soupeř z Vršovic, neboť zápas proti Baníku Ostrava byl odložený.

    Karviná změnila herní projev, je odvážnější, nabízí běhavý fotbal se šancemi. Svůj um ale neukázala naplno doma proti Liberci, ani ve zmíněném utkání v Plzni. Za to Pardubice na východě Čech zcela přehrála a zaslouženě vyvezla tři body.

    Trenér Hyský se bude muset obejít bez vykartovaného záložníka Čavoše, kterého nejspíš nahradí Moses. Vzadu visí otazník nad startem švédského obránce Bergqvista. Jeho absence je citelná.

    Predikce k zápasu jsou velmi složitá. Rozhodovat může první gól a fakt, jak si obrana Karviné poradí s nabíhajícími hráči. Plzeň ukázala soupeřům kvalitní recept na úspěch. Jak to bude ve skutečnosti? To můžete sledovat přímo na stadionu, nebo s námi prostřednictvím textového online přenosu. Zápasem vás provede Igor Mainka.
     
    Úvodní sestavy:

    MFK Karviná: Lapeš – Svozil (C), Krčík, Fleišman – Samko, Moses, Planka, Botos – Mikuš, Vecheta, Memić.
    Náhradníci: Ciupa, Knobloch – Ražnatović, Žák, Regáli, Vinicius, Raspopović, Ezeh, Singhateh.
    Trenér: Hyský.

    Bohemians Praha 1905: Soukup – Hůlka (C), Křapka, Hybš – Dostál, A. Čermák, Smrž, J. Matoušek – Ristovski – Hilál, Drchal.
    Náhradníci: Šiman – M. Kadlec, Shejbal, Jindřišek, Jánoš, V. Novák, Zeman, Pleštil, Ad. Kadlec, Petrák, Hrubý.
    Trenér: Veselý.

    Rozhodčí: Orel – Machač, Pospíšil.
     
    Před chvílí proběhla Karvinou bouřka s hustým deštěm. Nyní delegát prochází hřiště a v tuto chvíli se nejspíš rozhoduje, zda se bude hrát.
     
    Nyní si hřiště prochází s hlavním pořadatelem hlavní rozhodčí. Jaké bude rozhodnutí?
     
    Hraje se, hráči vychází na hrací plochu.
     
    Karviná dnes bude celá v bílém, Bohemians na sebe oblékli černé dresy. Jak budou klokani skákat na nasáklém trávníku? Uvidíme za malou chvíli.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Obrovská chyba obránce Krčíka, který chtěl hlavou poslat nákop ze strany Bohemians, jenže míč sklepl přímo k nohám rozběhnutého JANA MATOUŠKA, který tak běžel sám na branku a polovysokou střelou obstřelil brankáře Lapeše, aby umístil míč k pravé tyči – 0:1!
    1. Jan MATOUŠEK - 0:1
     
    3
    Drchal se uvolnil na pravé straně kolem karvinského obránce, vběhl do pokutového území a střelou po zemi na zadní tyč poslal míč těsně vedle branky.
     
    4
    K vidění už byla i žlutá karta, kterou po faulu na Mosese inkasoval Vojtěch Smrž.
     
    6
    Karviná mohla vyrovnat. Z levé strany vypustil zpětnou přihrávku Vecheta, na míč si naběhl na hranici šestnáctky Mikuš, ale jeho prudkou střelu srazil jeden z hráčů Bohemians nad bránu. Rohový kop pro Karvinou.
     
    7
    Rohový kop zahráli Karvinští nakrátko, následoval nákop do pokutového území, který odvrátili hosté na aut.
     
    8
    Po chvíli tady máme další rohový kop domácích.
     
    8
    Nákop Fleišmana z pravé strany hráči Bohemians odhlavičkovali do autu.
     
    9
    Karviná právě vstřelila branku!
    FILIP VECHETA se v novém působišti uvedl náramně a to gólem, když si naběhl na zadní tyč, odkud hlavičkoval centr Memiče z pravé strany o zem do branky Bohemians – 1:1!
     
    11
    Po poradě s pražskými kolegy u videa gól platí.
     
    11
    Po hlavičkovém souboji v pokutovém území upadl na zem Mikuš, dostal nejspíš do zad, ale sudí penaltu nepíská. Na druhé straně Hilál se trochu přejel po nohách Samka. Rozhodčí odpískal hráči Bohemians faul.
     
    14
    Přestože se v okolí stadionu blýská, stále se hraje.
     
    15
    Centr Mikuše z pravé strany brankář Soukup jen vytáhl mimo dosah Samka, akce pokračovala dál a střelou zpoza šestnáctky se prezentoval Memič. Jeho bomba vylétla nad bránu.
     
    17
    Teď ten blesk byl blízko, rozhodčí přesto nechal hru pokračovat dál. Následoval centr Ristkovskiho z levé strany, který jeden z karvinských hráčů protáhl vedle brány. Rohový kop Pražanů.
     
    18
    Na rohový kop z pravé strany si naběhl Hybš a hlavičkoval do ramene jednoho z karvinských hráčů, od kterého se míč odrazil do zámezí.
     
    19
    Další rohový kop hráčů v černých dresech už nedopadl dobře. Míče se zmocnil brankář Lapeš, navíc rozhodčí Orel odpískal faul na Fleišmana.
     
    21
    Drchal zkoušel na levé straně projít přes Fleišmana, ale přes karvinského obránce neprošel, následně schytal potupnou kličku.
     
    22
    Mikuš sebral soupeři míč před šestnáctkou, vběhl do vápna a zkusil vystřelit, jenže trefil blokujícího soupeře. Aut.
     
    23
    Hilál při souboji o míč šlápl na Svozilovu nohu. Rozhodčí chvíli nechal běžet Hilála na karvinskou branku, ale po chvíli hru přerušil.
     
    23
    Samko se rozhodl vystřelit z nějakých dvaceti metrů, ale skákavou střelu poslal zhruba dva metry vedle levé tyče Soukupovy brány.
     
    26
    Karvinští se drali do nebezpečné situace, Samko si naběhl na přihrávku Memiče a z pravé strany prudkou zpětnou přihrávkou vybídl k zakončení Vechetu, který z první uklidil balón vedle pravé tyče.
     
    27
    Karvinští chtěli rohový kop, tak ho mají, ale o pár sekund později na druhé straně po dobré práci Dostála.
     
    28
    Na rohový kop z pravé strany si velmi dobře naskočil Smrž, ale hlavou napálil balón jen do boční sítě karvinské brány.
     
    31
    Matoušek odstavil od míče tvrdým nárazem Svozila, míč odskákal do zámezí. Odkopem zahájí hru brankář Soukup.
     
    32
    Faul na straně pražského celku, postiženým byl Vecheta, který upadl poblíž středové čáry.
     
    33
    Centr Mikuše z pravé strany mířil do levé poloviny šestnáctky, ale tam před Botosem odhlavičkoval míč jeden z hráčů Bohemians.
     
    33
    Fleišman našel polovysokým centrem z rohového kopu u šestnáctky Mikuše, ale tomu míč odskočil příliš do strany.
     
    34
    Hybš našel přihrávkou z levého rohu v pokutovém území Drchala, ten si míč prvním dotekem zpracoval a druhým vystřelil k pravé tyči, kde však číhal před malým vápnem Moses a střelu záložníka Bohemians kolenem odrazil ke spoluhráči.
     
    36
    Rozehrávku Soukupa zachytili domácí, ale bleskově ztratili míč. Celou akci musel vyřešit vysokým odkopem karvinský gólman Lapeš.
     
    37
    Klokani se dostali ke střele, konkrétně zpoza šestnáctky zakroutil střelu Matoušek, ale skákavý míč chytil do rukou brankář Lapeš.
     
    38
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Bohemians jdou znovu do vedení! Dostál hodil míč na půlku na ABDALLÁHA JÚSUFA HILÁLA, ten si obešel Svozila a namířil si to na karvinskou branku, utekl Fleišmanovi i Mikušovi, vběhl do šestnáctky a střelou k pravé tyči poslal míč do sítě – 1:2!
    38. Abdalláh Júsuf Hilál - 1:2
     
    41
    Ristovski si z levého křídla vyběhl pár kroků ke středu a poté pravačkou ze střední vzdálenosti napálil míč vedle levé tyče domácí branky.
     
    43
    Memič dlouhým nákopem od levé čáry zkusil najít někoho ve vápně, ale žádný z karvinských hráčů tam nebyl. Brankář Soukup nechal balón vyskákat do zámezí.
     
    44
    Karviná měla velkou šanci na vyrovnání, ale po centru Memiče hlavičkoval míč přímo do gólmana Soukupa Botos. Rohový kop pro domácí.
     
    45+1
    Rozhodčí přidá k první půli minimálně dvě minuty.
     
    45+1
    Karvinští ještě vybojovali průnikem po levé straně rohový kop.
     
    45+2
    Po karvinském rohovém kopu se hráči Bohemians dostali do brejku dva na jednoho, Matoušek se to rozhodl řešit individuálně, jenže jeho střelu po zemi vykopl brankář Lapeš.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    V prvním poločase jsme viděli zajímavý fotbal se šancemi na obou stranách. Pražané se prosadili hned po čtvrtminutě, ale Vecheta svým premiérovým gólem vyrovnal. Vítěze prvního poločasu určil Hilál, který utekl karvinským hráčům a svůj únik zakončil střelou k tyči. Po první půli Karviná prohrává s Bohemians 1:2. Uvidíme, zda trenér Hyský naordinuje svým svěřencům taktiku na obrat nebo si Pražané odvezou ze Slezska nějaké body.
     
    Hráči Bohemians už jsou na trávníku, rozhodčí i hráči Karviné ještě zůstali v útrobách stadionu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Trenér Veselý udělal změnu do druhého poločasu, Čermáka nahradil Hrubý.
     
    47
    Matoušek na levé straně obešel Svozila a chtěl přihrát míč na bližší tyč Drchalovi, tomu balón za cenu rohového kopu ukopl Krčík.
     
    47
    Rohový kop Hrubého z levé strany propadl na zadní tyč, kam si naběhl Křapka, ale balón od Fleišmana zamířil mimo branku.
     
    48
    Moses faulovaný na pravém straně Ristovskim, fanoušci se dožadovali žluté karty, ale sudí do kapsy nesáhl.
     
    49
    Přímý kop Fleišmana zamířil v pokutovém území na hlavu Vechety, který míč pouze prodloužil k brankáři Soukupovi. Ten balón letící do středu branky chytil.
     
    51
    Mikušův centr mířil na Vechetu do pokutového území, ale Hůlka si dobře naběhl a hlavičkou přirazil balón ke svému spoluhráči.
     
    52
    Dostál zkusil zablokovat centr Fleišmana z levé strany, ale míč trefil jeho ruku. Přímý kop pro Karvinou.
     
    53
    Přímý kop nakonec odvrátil do autu Hilál.
     
    54
    Hosté si poradili i s dlouhým autem Fleišmana.
     
    54
    Zajímavá akce Karviné, Fleišman dostal míč na levou stranu šestnáctky, přihrál po zemi na Vechetu a jeden z vracejících hráčů mu ukopl míč do zámezí. Rohový kop.
     
    55
    Centr Plánky hosté odvrátili a vydali se do protiútoku, Matoušek dostal krásnou přihrávku do úniku, naběhl si do šestnáctky a tam mu jeden z bránících hráčů ukopl balón.
     
    55
    Po rohovém kopu Hrubého hlavičkoval na zadní tyči Křapka, ale tísněný umístil balón nad břevno.
     
    57
    Botos dostal přihrávku do úniku, ale tělem jej odstavil Hůlka. Míč následně sebral Soukup.
     
    57
    Velká šance na druhé straně! Matoušek dostal přihrávku od Ristovskiho z kraje hřiště do vápna a zjevil se sám před gólmanem. Jeho prudkou střelu k bližší tyči Lapeš vyrazil.
     
    58
    Karvinští si poradili s následným rohovým kopem.
     
    60
    Matoušek dostal přihrávku na levou stranu do volného prostoru ve vápně, podíval se a zpětným pasem zkusil vybídnout ke střele Drchala, jenže před útočníkem Bohemians zasáhl brankář Lapeš, který mu v pádu sebral míč.
     
    62
    Mikuš vypustil ze své pravačky nepříjemný centr do malého vápna, který Soukup vyrazil jen za vápno, k míči se prodral Moses, ale jeho střela z dvaceti metrů proskákala kolem levé tyče vedle branky.
     
    63
    Domácí trenér sáhl ke změně. Planka šel na střídačku, místo něj vyběhl na trávník Singhateh.
     
    64
    Smrž vypustil od středu pole balón na levou stranu, odkud vyběhl Hrubý do pokutového území, kde zkusil vystřelit, ale trefil jen bránícího hráče vedle sebe.
     
    65
    O něco lepší střelu ukázal z levé části šestnáctky Hilál, jeho pokus po zemi zkrotil gólman Lapeš.
     
    67
    Po faulu Dostála na Memiče u levé postranní čáry rozehrál Fleišman přímý kop do pravé poloviny šestnáctky, jenže míč přelétl všechny hráče, jak domácí, tak hosty.
     
    69
    Drchal na pravé straně proskákal kolem Fleišmana, ten jej nohou podrazil a uviděl žlutou kartu, protože Drchal následně mohl centrovat do pokutového území.
     
    71
    Bohemians střídají, hřiště opouští Smrž, místo něj přijde Jánoš.
     
    71
    Přímý kop Hrubého z pravé strany proskákal přes vápno až do autu.
     
    72
    Dnešní deštivé počasí odradilo hodně diváků od návštěvy tohoto utkání. Cestu na stadion si jich našlo 1716, mezi nimi je i několik desítek fanoušků Bohemians.
     
    74
    Drchal složil na pravé straně rozběhnutého Svozila, který už se chystal centrovat do pokutového území.
     
    75
    Přímý kop Fleišmana našel jen hlavu hráče v černém dresu.
     
    76
    Svozil našel dlouhým centrem na levé straně Memiče, ten hlavou poslal svíci do malého vápna, kde se brankář Soukup snažil chytit míč, ale dle rozhodčího byl faulován Vechetou.
     
    77
    Dvojí střídání na domácí straně. Memič se Samkem opustili trávník a z lavičky vyběhli Regáli s Viniciusem.
     
    78
    Vypadalo to na slibnou akci, poté co Ristovski přihrál míč na levou stranu Hilálovi, ale ten se rozhodl pro zpětný pas, kterého se zmocnili karvinští hráči.
     
    80
    Přihrávku Fleišmana hrudí přiklepl k Botosovi Vecheta, Botos byl sám před gólmanem, ale z levé strany trefil boční síť.
     
    81
    Žlutou kartu uviděl za protesty brankář Soukup.
     
    81
    Dvojité střídání na straně Bohemians. Ze hřiště zmizeli Ristovski a Matoušek, místo nich se objevili Shejbal a Pleštil.
     
    83
    Karviná zatlačila svého soupeře, Botos zakroutil balón z levé strany k zadní tyči, kam si naběhl Mikuš, ten ale v pádu překopl Soukupovu branku.
     
    86
    Karviné se nedaří v útoku, nákop z pravé strany končí u hráčů Bohemians.
     
    87
    Mikuš zkusil pláchnout po pravém kraji, ale míč mu ukopl do autu Pleštil.
     
    87
    Přihrávka na Vechetu v pokutovém území byla nepřesná, míč odkopl mimo šestnáctku Hůlka.
     
    88
    Trenér Hyský posílil útok, Mikuše nahradil Ezeh.
     
    88
    Hráči Bohemians se chtěli vydat do brejku, ale Moses čistým zákrokem připravil o míč Hrubého.
     
    89
    Po další akci domácích a centru je z toho rohový kop.
     
    89
    Fleišmanův centr z pravé strany odvrátil jeden z hráčů Bohemky zpět ke karvinskému hráči, druhý pokus byl příliš dlouhý.
     
    90
    Karvinští zkusili zahrát akci na jeden dotek, jenže Ezeh při pokusu o střílený centr trefil blokujícího hráče soupeře.
     
    90+1
    Další rohový kop domácích, střela Svozila z levé strany se odrazila od hráče Bohemians vedle branky.
     
    90+2
    Fleišmanův rohový kop na zadní tyč zachytili hosté, jenže Jánoš si při úniku pomohl faulem, navíc uviděl žlutou kartu.
     
    90+2
    Fleišmanův přímý kop znovu trefil ve vápně hlavu hráče Bohemians, tím byl Křapka.
     
    90+3
    Rozhodčí prodlouží druhý poločas minimálně o 4 minuty.
     
    90+4
    Taktické střídání, Petrák zastoupí Drchala.
     
    90+4
    Karvinským se tato akce nepovedla, ale rozhodčí Orel bude zkoumat, zda jeden z hráčů Bohemians nezahrál v pokutovém území rukou.
     
    90+5
    Nezahrál, stav 1:2 zůstává.
     
    90+5
    Dlouhá přihrávka Regáliho na Ezeha vyskákala mimo hřiště.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Druhý poločas už tak pohledný nebyl, ale byl podle očekávání. Karviná se snažila tlačit za vyrovnáním a hosté hrozili z brejků. Ani jednomu týmu se nepovedlo vstřelit gól. Bohemians to stačilo k zisku tří bodů, které si povezou domů do Prahy. Karviná po špatném výkonu a výsledku z Plzně prohrává i dnes.
     
    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 6:4. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:15.
     
    Karviná zůstává na patnáctém místě s tříbodovým náskokem na České Budějovice, Bohemians poskočily na sedmou pozici.
     
    Z Karviné je to pro dnešek vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemný zbytek víkendu. (19:12:06)

    Igor Mainka

    Branky: 9. Vecheta (Memić) – 1. J. Matoušek, 38. Hilál (Dostál)

    Karty:   69. Fleišman (KAR) – 4. Smrž (BOH), 81. Soukup (BOH), 90+2. Jánoš (BOH)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 6:4. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:15.
    MFK Karviná: Lapeš – Svozil (C), Krčík, Fleišman – Samko (77. Vinicius), Moses, Planka (63. Singhateh), Botos – Mikuš (88. Ezeh), Vecheta, Memić (77. Regáli).
    Náhradníci: Ciupa, Knobloch – Ražnatović, Žák, Raspopović.

    Trenér: Hyský.

    Bohemians Praha 1905: Soukup – Hůlka (C), Křapka, Hybš – Dostál, A. Čermák (46. Hrubý), Smrž (71. Jánoš), J. Matoušek (81. Pleštil) – Ristovski (81. Shejbal) – Hilál, Drchal (90+4. Petrák).
    Náhradníci: Šiman – M. Kadlec, Jindřišek, V. Novák, Zeman, Ad. Kadlec.

    Trenér: Veselý.

    Rozhodčí: Orel – Machač, Pospíšil.

    Diváci: 1716