K. Vary – Mountfield HK 3:1 (kon.) | Rögle BK – Sparta 1:4 (kon.) | Třinec – HC Slovan 4:0 (kon.)
Vítkovice – Salzburg 6:1 (kon.) | K. Vary – HS Riga 1:3 (kon.) | Rögle BK – Ukrajina 0:9 (kon.)
Mountfield HK – HC Slovan 4:2 (kon.) | Sparta – Salzburg 3:4 (kon.) | Třinec – HS Riga 1:0 (2:1 po s.n.)
Vítkovice – Ukrajina 2:3 (0:1 po s.n.)
konec
HC Energie Karlovy Vary
3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Mountfield HK
Sobota 17.08.2024, 08:00 • KV Arena, Karlovy Vary • President Cup
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:00.
     
    Hezké dopoledne z WERK Arény, kde za malou chvíli odstartuje druhý den President Cupu. Začínáme zápasem mezi Hradcem Králové a Karlovými Vary. Energie v úvodním dnu vyhrála oba své zápasy a je s pěti body na čele skupiny A. Hradec prohrál po nájezdech s Třincem, ale ještě předtím zdolal Slovan Bratislava 4:2. Čeká nás tak zajímavý zápas, možná i souboj o první místo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec, Maňák – Bauer, Bednář, Gombár, Hájek, Horáček, Kubík, Kůrka, Vrzal – Jäger, Kváš, Kyncl, Michalov, Sedláček, Staněk, Suchý, Suja, Šedivec, Švejcar, Vaníček, Zolnaj.

    Mountfield HK: Růžička, Vítek, Luňák – Pavlák, Flechtner, Zikmund, Novotný, Vencl, Šanc, Franc – Brzák, Klíma, Vondruška, Václavíček, Koklar, Dostálek, Sedláček, Šedivý, Bulat, Fedenciuc, Hofman, Pavelka.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:58
    Hned v úvodu zápasu si Hradec zahraje přesilovou hru, když Dostálka trefil kolenem u mantinelu Švejcar. Karlovarský hráč inkasoval dvouminutový trest.
     
    02:40
    Energie se dobře brání, navíc dokázali ohrozit i branku, ale Kůrkovu střelu z pravého kruhu zneškodnil brankář Růžička.
     
    02:58
    A teď je tady přesilovka pro Karlovy Vary, protože soupeře podrazil Šedivý a rozhodčí to potrestal dvouminutovým trestem.
     
    04:11
    Po pravé straně ujel Kůrka, najel s ido kruhu, odkud zápěstím vystřelil do středu brány, kde měl své tělo brankář Růžička.
     
    04:56
    Klíma vypíchl puk Kůrkovi a ujel sám na branku, nakonec zvolil forhendovou kličku k pravé tyči. Brankář Psohlavec lehl na zem, natáhl beton a nepustil střelu soupeře za svá záda.
     
    05:45
    Vaníčkovo nahození od levého mantinelu mířilo na branku, k bližší tyči dojížděl Kyncl, ale puk nedokázal tečovat mimo dosah hradeckého brankáře.
     
    07:39
    Hofman se zpoza branky zkoušel vytočit u tyče a vystřelit, to se mu trochu povedlo, přesto upadl na led a puk za betony Psohlavce nepustil.
     
    09:43
    Nahození od pravéjo mantinelu z hokejky Kubíka se odrazilo od jedné z hradeckých hokejek a doplachtilo přímo do Růžičkovy lapačky.
     
    12:03
    Tempo zápasu nám trochu opadlo, oba týmy předvádějí soubojový hokej mezi kruhy.
     
    13:22
    Sedláček vykouzlil zpoza branky zpětnou přihrávku mezi kruhy, kam si najížděl Švejcar, ale ten při pokusu vystřelit z voleje puk promáchl.
     
    14:14
    Na opačné straně zkusil vystřelit z pravého kruhu Fedenciuc, ale slabou střelou trefil jen brusle karlovarského obránce.
     
    14:45
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie jde do vedení. Vaníček si dojel pro puk k mantinelu, kam dostal přihrávku, puk rychle poslal do kruhu, kde byl JAKUB KYNCL, ten si připravil střelu na forhend a ranou mezi betony otevřel skóre! Asistence: Jonáš Vaníček, Tomáš Vrzal – 1:0.
    14:45 KYNCL - 1:0
     
    16:38
    Uvidíme, co s utkáním udělá úvodní branka, zatím nic.
     
    17:55
    Nahození Vrzala od modré čáry letělo k levé tyči, ale vylétlo mimo branku.
     
    18:10
    Hradečtí jen nahazují puky do útočného pásma, tam je Energie sbírá.
     
    18:43
    Brzák zachytil přihrávku soupeře, která se odrazila od bruslí karlovarských hokejistů a vrátila se zpět ke kruhům, jenže následnou střelu poslal do brusle soupeře.
     
    19:41
    Kůrka si to vzal z pravé strany před branku mezi dva obránce, ale byl faulován Novotným, který jej kolenem poslal na zem. Hradecký obránce je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    19:59
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie stihla v závěru první třetiny ještě využít přesilovou hru. Kyncl nahrál na modrou čáru Vrzalovi, který prudce vypálil na branku. Brankář Růžička střelu pouze vyrazil před sebe, kde se velmi dobře zorientoval JONÁŠ VANÍČEK, který rychle dorazil puk do branky! Asistence: Tomáš Vrzal, Jakub Kyncl – 2:0!
    19:59 VANÍČEK - 2:0
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Karlovarští ukazují, že jsou pravděpodobnými favority na zisk prvního místa ve skupině. V první třetině byli lepším celkem a zaslouženě vedou dvoubrankovým rozdílem. Hradec naopak tolik nebezpečný nebyl.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:37
    Menší problémy s bruslí má brankář Růžička, kterému musí pomáhat spoluhráči. Příčinou byl náraz soupeře zezadu do nohy hradeckého gólmana.
     
    21:34
    Po přihrávce Vaníčka od levého mantinelu si to namířil k brance Suchý, ale bránící soupeř mu puk vypíchl těsně vedle levé tyče.
     
    22:28
    Nahození Hradce od levého mantinelu kontroloval Psohlavec, o pár sekund už musel do akce po přečíslení dva na jednoho, které zakončil bekhendovou kličkou Brzák. Hradecký obránce zamířil k pravé tyči, ale beton karlovarského brankáře neprostřelil.
     
    23:13
    Prudké nahození z pravé strany předvedl Pavlík, jeho svižná střela ale dolétla přímo do Psohlavcovy lapačky.
     
    24:39
    Zolnaj si zajel k pravému mantinelu pro puk, projel modrou čárou a namířil si to na branku, zápěstím následně vystřelil pod břevno. Brankář Růžička puk ramenem vyrazil za sebe do zadního plexiskla.
     
    26:26
    Pavelka projel po pravém křídle až k brance, ale následnou střelu vyrazil brankář Psohlavec vedle branky.
     
    26:45
    Gombár dostal přihrávku zpoza branky mezi kruhy a v gólové pozici mohl střílet do branky, jenže střela mu nesedla a brankář Růžička vyrazil letící puk před sebe ke spoluhráči, který jej dostal mimo nebezpečí.
     
    29:15
    Švejcar nabil od pravého mantinelu mezi kruhy Sedláčkovi, který první střelou zamířil na lapačku, Růžička puk vyrazil vedle sebe, kam si Sedláček dojel, ale z dorážky neprostřelil beton hradeckého brankáře.
     
    30:08
    Nejprve Švejcar z dobré pozice mezi kruhy nastřelil zakleknutého Vencla, posléze Švejcar nahrál zpoza branky k pravé tyči Suchému a ten orazítkoval bližší tyč hradecké branky.
     
    30:36
    Suchý se snažil protáhnout kolem soupeře před brankáře Růžičku, ale byl faulován Pavlíkem. Karlovy Vary si zahrají dvouminutovou přesilovku, hradecký obránce byl vyloučen za nedovolené bránění.
     
    31:45
    Švejcarovu přihrávku od pravého mantinelu tečoval mezi kruhy Gombár, brankář Růžička puk vyrazil mimo branku, Hradečtí následně dostali kotouč za modrou čáru.
     
    33:05
    Hradečtí oslabení úspěšně přežili bez inkasované branky a na chvíli si i zaútočili, ale bez ohrožení Psohlavce.
     
    33:25
    Vypadalo to, že Hradečtí budou hrát další oslabení, poté co Flechtner klepl do brusle Zolnajovi a ten upadl. Karlovarský hráč ale odvolal faul, rozhodčí rozpažil a bude se pokračovat v plném počtu na obou stranách.
     
    34:43
    Vaníček hledal zpětnou přihrávkou zpoza branky Kyncla, toho našel, ale karlovarský útočník poslal střelu jen do bránícího soupeře.
     
    35:22
    Šedivý si nabruslil s pukem do levého kruhu, odkud vyslal dobrou střelu na Psohlavce, karlovarský gólman puk dobře viděl a schoval černou gumu do výstroje.
     
    36:20
    Flechtner vystřelil z pravého kruhu prudce, ale polovysokou střelu vykryl gólman Psohlavec. Ten stále drží čisté konto.
     
    37:23
    Kváš se snažil protáhnout po levém křídle do útočného pásma, ale modrou čáru projel později než spoluhráč na druhé straně.
     
    37:47
    Nepřesná rozehrávka Vrzala o levý mantinel končí zakázaným uvolněním. Hra se vrací před brankáře Psohlavce.
     
    38:32
    Brzák přihrávkou od levého mantinelu vypustil od středové čáry do úniku Klímu, ten si najel ke karlovarské brance, ale střelou k levé tyči nedokázal usměrnit puk za záda Psohlavce, puk vylétl vedle tyče do zadního mantinelu.
     
    39:41
    Bauer vysunul přihrávkou na útočnou modrou na ose hřiště Michalova, ten nabral rychlý směr brána, ale těsně před zakončením mu puk vypíchl bránící hráč.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina gól nenabídla, přesto lze vidět, že Karlovy Vary mají zápas pod kontrolou a až na výjimky soupeře nepouští do vážnějších šancí. I Energetici zlobí, několikrát mohli přidat třetí gól, avšak výborný výkon předvádí gólman Růžička.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Kváš při souboji o puk chytil kolem krku Šedivého a jde si sednout na trestnou lavici. Menší trest za nedovolené bránění. Hradec má přesilovou hru.
     
    41:16
    Hradec má problém udržet se na puku, střelu Flechtnera od modré čáry zblokoval před brankovištěm jeden z bránících hráčů.
     
    42:05
    Gombár vyhodil puk z vlastního pásma až na druhou stranu.
     
    42:36
    Karlovarští aktivním napadáním nedovolili soupeři vyvézt puk z obranného pásma. Mezitím se na led vrátil vyloučený Kváš.
     
    43:45
    Dostálek projel z pravé strany před brankovištěm do levého kruhu a z otočky zkusil najít pasem rozjetého Vondrušku, ten puk před Psohlavcem nezasáhl.
     
    44:23
    Sedláček dostal přihrávku do jízdy od Švejcara, najel si před branku, ale střelou na vzdálenější tyč minul.
     
    45:22
    Suchý zpoza kruhů vypálil vedle levé tyče, Hájek nezakončil akci z větší dálky.
     
    45:33
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie znovu odskakuje soupeři. Suchý v kleče přihrál na obrannou modrou Hájkovi, ten se rozjel po levé straně a vypustil svižný pas do pravé strany, kde si puk přebral JAKUB KYNCL, najel si do pravého kruhu a střelou k bližší tyči umístil puk do hradecké branky! Asistence: Lukáš Hájek, Josef Suchý – 3:0.
    45:33 KYNCL - 3:0
     
    47:56
    Energie má zápas pod kontrolou, tady už není otázkou kdo zápas vyhraje, ale o kolik?
     
    49:05
    Michalov si nabruslil v levém kruhu k brance a prudce vypálil nad horní tyč Růžičkovy svatyně. Hradecký gólman při zákroku branku nadzvedl, ale ani tak se puk do ní nevměstnal.
     
    49:49
    Pohledná kombinace Varů, kterou po přihrávce Švejcara z pravé strany zakončil nepřesnou střelou z bezprostřední blízkosti Gombár.
     
    50:46
    Vrzal zpětnou přihrávkou od mantinelu vybídl do zakončení Kyncla, ale ten střelou od pravé tyče minul hradeckou branku.
     
    52:49
    Sedláček hledal od zadního mantinelu přihrávkou před branku Kváše, tomu se puk zamotal mezi brusle. Kotouče se zmocnili Hradečtí.
     
    53:23
    Růžička musel do akce, když zlikvidoval střelu Suchého z pravého kruhu. Neměl to vůbec jednoduché, protože před ním clonili dva hráči.
     
    53:48
    Hradec právě vstřelil branku!
    I Východočeši se střelecky prosadili! V souboji Fedenciuce s Gombárem druhý jmenovaný zahrál puk přímo do jízdy hradecké dvojici, Bulat přihrál k levé tyči ONDŘEJI PAVELKOVI, který střelou z první uklidil puk za záda přesouvajícího gólmana! Asistence: Vojtěch Bulat – 3:1!
    53:48 PAVELKA - 3:1
     
    53:57
    Mountfield si zahraje přesilovou hru, poté co Jäger podrazil soupeře mířícího z obranného pásma.
     
    55:26
    Z levého kruhu pálil prudce Vondruška, ale brankář Psohlavec se stihl přesunout a střelu mířící do středu brány zachytit.
     
    55:53
    Nahození Novotného od modré čáry dolétlo jen k brankáři Psohlavcovi, který si střelu pohlídal.
     
    56:04
    Energie důležité oslabení přežila a do závěrečných minut jde s dvoubrankovým náskokem.
     
    56:43
    Nahození Vrzala od modré čáry tečoval jeden z hradeckých hráčů, ale ne tak špatně, aby jeho spoluhráč v bráně nestihl na změnu směru zareagovat. Růžička ulovil puk do lapačky.
     
    57:45
    Kůrka se proháčkoval do útočného pásma, přes Kváše se kotouč dostal k Sedláčkovi, který vypálil prudce zápěstím z pravého kruhu, ale vedle vzdálenější tyče.
     
    58:53
    Sražená střela Vondrušky z pravého kruhu zamířila do ochranné sítě.
     
    58:54
    Trenéři Hradce Králové si vzali oddechový čas, aby se dohodli na závěrečných akcích. Brankář Růžička je na střídačce, Hradec to zkusí se šesti hráči v poli.
     
    59:29
    Východočeši mají problém dostat se do střelecké pozice. Energie dobře brání.
     
    59:57
    Brzák mohl z střelou z pravého kruhu upravit skóre, ale jeho pokus na vzdálenější tyč brankář Psohlavec vyrazil mimo branku.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči zápasu: Tomáš Vrzal – Josef Flechtner.
     
    Energie v prvním dopoledním utkání ukázala, kdo bude velkým favoritem na zisk prvenství. Karlovarští byli po většinu zápasu lepším celkem, vytvořili si zasloužený třígólový náskok, který kosmeticky upravil až gólem z 54. minuty Pavelka.
     
    Co tento výsledek znamená pro vývoj ve skupině? Energie odskočila v tabulce od Mountieldu na rozdíl čtyř bodů, třetí Riga, čtvrtý Třinec a pátý Slovan mají shodně dva body, ale také jen dva odehrané zápasy.

    Energie může přijít o prvenství ve skupině pouze v případě, že Riga uhraje plný počet bodů v zápasech s Karlovými Vary i Třincem. (10:03:37)

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 15. Kyncl (Vaníček, Vrzal), 20. Vaníček (Vrzal, Kyncl), 46. Kyncl (Hájek, Suchý) – 54. Pavelka (Bulat)


    HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec, Maňák – Bauer, Bednář, Gombár, Hájek, Horáček, Kubík, Kůrka, Vrzal – Jäger, Kváš, Kyncl, Michalov, Sedláček, Staněk, Suchý, Suja, Šedivec, Švejcar, Vaníček, Zolnaj.
    Mountfield HK: Růžička, Vítek, Luňák – Pavlák, Flechtner, Zikmund, Novotný, Vencl, Šanc, Franc – Brzák, Klíma, Vondruška, Václavíček, Koklar, Dostálek, Sedláček, Šedivý, Bulat, Fedenciuc, Hofman, Pavelka.