K. Vary – Mountfield HK 3:1 (kon.) | Rögle BK – Sparta 1:4 (kon.) | Třinec – HC Slovan 4:0 (kon.)
Vítkovice – Salzburg 6:1 (kon.) | K. Vary – HS Riga 1:3 (kon.) | Rögle BK – Ukrajina 0:9 (kon.)
Mountfield HK – HC Slovan 4:2 (kon.) | Sparta – Salzburg 3:4 (kon.) | Třinec – HS Riga 1:0 (2:1 po s.n.)
Vítkovice – Ukrajina 2:3 (0:1 po s.n.)
konec
HC Energie Karlovy Vary
3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Mountfield HK
Sobota 17.08.2024, 08:00 • KV Arena, Karlovy Vary • President Cup
Partner:
     
    59:57
    Brzák mohl z střelou z pravého kruhu upravit skóre, ale jeho pokus na vzdálenější tyč brankář Psohlavec vyrazil mimo branku.
     
    53:57
    Mountfield si zahraje přesilovou hru, poté co Jäger podrazil soupeře mířícího z obranného pásma.
    53:48 PAVELKA - 3:1
     
    53:48
    Hradec právě vstřelil branku!
    I Východočeši se střelecky prosadili! V souboji Fedenciuce s Gombárem druhý jmenovaný zahrál puk přímo do jízdy hradecké dvojici, Bulat přihrál k levé tyči ONDŘEJI PAVELKOVI, který střelou z první uklidil puk za záda přesouvajícího gólmana! Asistence: Vojtěch Bulat – 3:1!
     
    49:49
    Pohledná kombinace Varů, kterou po přihrávce Švejcara z pravé strany zakončil nepřesnou střelou z bezprostřední blízkosti Gombár.
    45:33 KYNCL - 3:0
     
    45:33
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie znovu odskakuje soupeři. Suchý v kleče přihrál na obrannou modrou Hájkovi, ten se rozjel po levé straně a vypustil svižný pas do pravé strany, kde si puk přebral JAKUB KYNCL, najel si do pravého kruhu a střelou k bližší tyči umístil puk do hradecké branky! Asistence: Lukáš Hájek, Josef Suchý – 3:0.
     
    40:27
    Kváš při souboji o puk chytil kolem krku Šedivého a jde si sednout na trestnou lavici. Menší trest za nedovolené bránění. Hradec má přesilovou hru.
     
    38:32
    Brzák přihrávkou od levého mantinelu vypustil od středové čáry do úniku Klímu, ten si najel ke karlovarské brance, ale střelou k levé tyči nedokázal usměrnit puk za záda Psohlavce, puk vylétl vedle tyče do zadního mantinelu.
     
    33:25
    Vypadalo to, že Hradečtí budou hrát další oslabení, poté co Flechtner klepl do brusle Zolnajovi a ten upadl. Karlovarský hráč ale odvolal faul, rozhodčí rozpažil a bude se pokračovat v plném počtu na obou stranách.
     
    30:36
    Suchý se snažil protáhnout kolem soupeře před brankáře Růžičku, ale byl faulován Pavlíkem. Karlovy Vary si zahrají dvouminutovou přesilovku, hradecký obránce byl vyloučen za nedovolené bránění.
     
    30:08
    Nejprve Švejcar z dobré pozice mezi kruhy nastřelil zakleknutého Vencla, posléze Švejcar nahrál zpoza branky k pravé tyči Suchému a ten orazítkoval bližší tyč hradecké branky.
     
    29:15
    Švejcar nabil od pravého mantinelu mezi kruhy Sedláčkovi, který první střelou zamířil na lapačku, Růžička puk vyrazil vedle sebe, kam si Sedláček dojel, ale z dorážky neprostřelil beton hradeckého brankáře.
     
    26:45
    Gombár dostal přihrávku zpoza branky mezi kruhy a v gólové pozici mohl střílet do branky, jenže střela mu nesedla a brankář Růžička vyrazil letící puk před sebe ke spoluhráči, který jej dostal mimo nebezpečí.
     
    22:28
    Nahození Hradce od levého mantinelu kontroloval Psohlavec, o pár sekund už musel do akce po přečíslení dva na jednoho, které zakončil bekhendovou kličkou Brzák. Hradecký obránce zamířil k pravé tyči, ale beton karlovarského brankáře neprostřelil.
    19:59 VANÍČEK - 2:0
     
    19:59
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie stihla v závěru první třetiny ještě využít přesilovou hru. Kyncl nahrál na modrou čáru Vrzalovi, který prudce vypálil na branku. Brankář Růžička střelu pouze vyrazil před sebe, kde se velmi dobře zorientoval JONÁŠ VANÍČEK, který rychle dorazil puk do branky! Asistence: Tomáš Vrzal, Jakub Kyncl – 2:0!
     
    19:41
    Kůrka si to vzal z pravé strany před branku mezi dva obránce, ale byl faulován Novotným, který jej kolenem poslal na zem. Hradecký obránce je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.
    14:45 KYNCL - 1:0
     
    14:45
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie jde do vedení. Vaníček si dojel pro puk k mantinelu, kam dostal přihrávku, puk rychle poslal do kruhu, kde byl JAKUB KYNCL, ten si připravil střelu na forhend a ranou mezi betony otevřel skóre! Asistence: Jonáš Vaníček, Tomáš Vrzal – 1:0.
     
    04:56
    Klíma vypíchl puk Kůrkovi a ujel sám na branku, nakonec zvolil forhendovou kličku k pravé tyči. Brankář Psohlavec lehl na zem, natáhl beton a nepustil střelu soupeře za svá záda.
     
    02:58
    A teď je tady přesilovka pro Karlovy Vary, protože soupeře podrazil Šedivý a rozhodčí to potrestal dvouminutovým trestem.
     
    00:58
    Hned v úvodu zápasu si Hradec zahraje přesilovou hru, když Dostálka trefil kolenem u mantinelu Švejcar. Karlovarský hráč inkasoval dvouminutový trest.

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 15. Kyncl (Vaníček, Vrzal), 20. Vaníček (Vrzal, Kyncl), 46. Kyncl (Hájek, Suchý) – 54. Pavelka (Bulat)


    HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec, Maňák – Bauer, Bednář, Gombár, Hájek, Horáček, Kubík, Kůrka, Vrzal – Jäger, Kváš, Kyncl, Michalov, Sedláček, Staněk, Suchý, Suja, Šedivec, Švejcar, Vaníček, Zolnaj.
    Mountfield HK: Růžička, Vítek, Luňák – Pavlák, Flechtner, Zikmund, Novotný, Vencl, Šanc, Franc – Brzák, Klíma, Vondruška, Václavíček, Koklar, Dostálek, Sedláček, Šedivý, Bulat, Fedenciuc, Hofman, Pavelka.