Žižkov – Táborsko 3:1 (kon.) | Slavia B – Olomouc B 4:0 (kon.) | Ostrava B – Prostějov 1:2 (kon.)
Brno – Sparta B 0:0 (kon.)
konec
FK Viktoria Žižkov
3:1 (1:0)
FC SILON Táborsko
Neděle 18.08.2024, 10:15 • Seifertova ulice, Praha-Žižkov • Chance Národní Liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zdravím všechny fandy druholigové kopané! V sérii tří nedělních dopoledních zápasů nechybí ani souboj Žižkova s Táborskem, který budeme sledovat od tradičních 10:15.
     
    Oba týmy by jistě chtěly být jinde. Žižkov vyhrál z pěti zápasů jen jednou, k tomu bral dvě remízy a po poslední těsné porážce 0:1 na hřišti Zlína se krčí na dvanáctém místě se ziskem pěti bodů.

    Táborsko je na tom podobně, jelikož na úvod zdolalo 3:1 béčko Slavie, ale pak ze čtyř duelů ve Zlíně, proti Baníku, v Jihlavě a proti Brnu bralo jen jednu remízu za výsledek 1:1 na hřišti Vysočiny. Jihočeši tak jsou čtrnáctí s bodovým mankem na Viktorku.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Viktoria Žižkov: Melichar – Batioja, Broukal, Divíšek, Fišl, M. Hönig, Jirásek (C), Necid, Petrák, Prošek, M. Richter.
    Náhradníci: Kotek – Gembický, Klusák, Muleme, Řezáč, Sixta, Sodoma, A. Toula, Tregler.
    Trenér: M. Nikl

    FC SILON Táborsko: Pastornický – Bláha, Djordjić, Heppner, Kateřiňák, Koné, P. Novák (C), Plachý, Nsunzu, Tusjak, Novotný.
    Náhradníci: Kerl – Kubovský, Foltyn, J. Mach, Nečas, Schindler, Skopec.
    Trenér: R. Nádvorník

    Rozhodčí: Černý – Dohnálek, Bělák.
     
    Oba týmy nastupují na hrací plochu, tudíž za malou chvilku začínáme. Táborsko se pokusí ukončit nepříznivou sérii, jelikož na Žižkově vyhrálo soutěžní utkání naposledy v listopadu 2017.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Žižkov před slušně zaplněnými tribunami nastoupil velmi dobře a zatlačil Táborsko kolem jeho vápna. Hönig však vedle velkého vápna nezachytil prudkou přihrávkou – aut.
     
    2
    Táborsko rozehrálo mizeně, leč Viktorka nedokázala jihočeské zaváhání potrestat a její mírný tlak k zakončení nevedl.
     
    3
    Na druhé straně neuspěli ani Jihočeši, jelikož dlouhý nákop skončil až u Melichara. Obránci Žižkova se vzápětí ocitli pod tlakem napadajících soupeřů, ale u levé postranní čáry se dobře vykombinovali ven.
     
    3
    Rychlý kontr Žižkova přinesl první výraznější zakončení! Batioja si dobře potáhl míč z pravé strany do středu a zpoza vápna prověřil Pastornického střelou k levé tyči. Bohužel pro domácí chyběla větší razance, gólman Táborska tak neměl těžký úkol.
     
    5
    Dva nepovedené útoky Táborska domácí odvrací. Jihočeši však zůstávají u míče a nadále kombinují na útočné polovině.
     
    6
    Bláhův prudký centr ze strany dobře našel Djordjiće, čímž hosté získali další cenné metry. Nakonec vyprodukovali přetažený centr na zadní tyč, ale Tusjaka nepustil k hlavičce bránící hráč.
     
    7
    Na druhé straně se hnal za míčem Prošek, ale kolem vápna byl sám a nakonec přes Nsunza neprošel. Viktorka však dobrým napadáním získala míč zpět, jenže Proškův přízemní centr končí jen v rukavicích brankáře.
     
    9
    Atmosféra je skvělá, oba týmy se snaží hrát směrem dopředu, ale koncovka zatím vázne na obou stranách. Nejsou šance ani jejich náznaky.
     
    11
    Žižkovským stadionem se ozval potlesk po centru z levé strany, který musel nadvakrát likvidovat Pastornický – úspěšně.
     
    13
    V posledních minutách je více u míče Táborsko, ale Viktorka ho dobře drží jen na obranné polovině. Jihočechům dělá přechod půlící čáry potíže.
     
    15
    Velmi zajímavá šance Táborska! Z pravé strany přiletěl nepříjemný centr, který však nedokázal usměrnit na přední tyči stojící Novotný. Škoda je, že míč nepustil, protože protější stranu zavírající Djordjić by uklízel míč do prázdné branky.
     
    16
    Táborsko je směrem dopředu aktivnější, tentokrát se k centru dostal Tusjak, ale razanci přehnal. Přetažená pobídka letí do autu, navíc do míst, kam nikdo z modrých nenabíhal.
     
    17
    Krásný fotbalový moment! Batioja na levé straně parádně dostihl zdánlivě ztracený míč a pobídl ve vápně Necida, který utaženou střelou na zadní tyč donutil Pastornického zasáhnout levou nohou. Zasloužený potlesk pro všechny tři.
     
    19
    Táborsko znovu obléhá šestnáctku Žižkova, do které léta jeden centr za druhým, ale domácím prozatím odolávají!
     
    20
    Tentokrát už se ale jeden z hostů, zřejmě Novotný, dostal k zakončení ze středu vápna, které musel hasit Melichar parádním skokem k pravé tyči!
     
    21
    Táborsko však vyražený míč zachytilo, pokračovalo v aktivitě a vybojovalo si rohový kop. Přetažený centr však domácí odvrací do autu.
     
    22
    Žižkov se až na pár světlých momentů trápí. Od půlící čáry dál je prozatím téměř bezzubý, chybí mu lepší pohyb a přesnost v kombinaci. Táborsko je v tomto ohledu o chlup lepší.
     
    23
    K Pastornickému putuje další nepřesná kombinace Viktorky, která tak musí vymyslet jiný způsob. Obrana Táborska dobře hlídá Necida, a přestože se domácí snaží jen nehledat svou věž, k zakončení se dostávají těžko.
     
    24
    Rozhodčí přerušuje hru a posílá oba týmy ke střídačkám, aby doplnily tekutiny. Obdobně jako v předešlých dnech je velké dusno, což je pro fotbalisty nepříjemné.
     
    26
    Už opět hrajeme a mohlo být zle. Žižkov se lehkomyslnou rozehrávkou dostal pod tlak napadajících hráčů a bylo štěstí, že byl Melichar oproti Novotnému o krok rychlejší a odkopl míč pryč.
     
    26
    Táborsko míč rychle zachytilo, otočilo hru a donutilo domácí faulovat. Žlutá karta pro Milana Jiráska (ZIZ) a zajímavý přímák pro hosty ze středu útočné poloviny.
     
    27
    Centr na levou tyč nikdo z hostů neusměrnil, tudíž se bude rozehrávat od branky Melichara.
     
    28
    Viktorka se zlobí, jelikož sudí Černý posoudil souboj Batioky s Djordjićem na pravé straně útočné poloviny jako nedovolený – útočný faul.
     
    30
    Pražané se pokusili zakombinovat po pravé straně, ale když už se zdálo, že jejich parádní akce na jeden dotyk skončí úspěchem, finální přihrávka byla pro nabíhajícího žižkovského hráče příliš dlouhá.
     
    31
    Žižkov se ale v posledních minutách zlepšil, a přestože prozatím nezahrozil, vybojoval si alespoň rohový kop.
     
    32
    Lehký centr do šestnáctky však odvrací Novotný. Zdálo se mi, že i kdyby se domácí dostali do zakončení, zřejmě by byl odpískán faul.
     
    32
    Batioja si před velkým vápnem narazil míč s Necidem, ale akce na ose hřiště skončila finální přihrávkou do obránce.
     
    33
    Líbí se mi Koné, který opět ukázal své obranné kvality, když na straně velkého vápna ustál dotírání dvou soupeřů a dokázal odvrátit míč pryč.
     
    34
    Novotný pak u pravé postranní čáry přehlavičkoval Daniela Fišla (ZIZ), který si tak musel pomoci faulem – žlutá karta.
     
    36
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Táborsku nevyšla rozehrávka, čehož využil Hönig a po získání míče centroval z levé strany velkého vápna. Pastornický musel ven z branky, ale ve vápně nezvládl souboj s Necidem. Sražený míč nakonec propadl k MILANU JIRÁSKOVI, jenž ho technickou střelou zpoza vápna uklidil do branky.
     
    37
    Novotný si na pravé straně půlící čáry vybojoval další nedovolený zákrok, ale Černý tentokrát řeší přestupek jen domluvou.
     
    38
    Táborsko opět přebírá iniciativu a s gólovým mankem se pokouší do konce poločasu zahrozit, nejlépe vyrovnat.
     
    40
    Když už je ale u míče, jedná se spíš o optický tlak bez kýženého efektu. K ohrožení branky prozatím nedošlo.
     
    42
    A platí to i na druhé straně. Nutno pochválit obě defenzivy, protože Necid i Novotný to mají v soubojích těžké. Obránci jim nedávají nic lacino!
     
    43
    Žižkov se dostal až k vápnu, na jehož hranici převzal míč Jirásek, ale nadýchaný centr do pravé strany na Necida dokázal bránící hráč odhlavičkovat.
     
    44
    Hra je rozkouskovaná nepřesnostmi a drobnými fauly. Žádnou fotbalovou hitparádu rozhodně nesledujeme, ale možná se ještě rozjedeme! Snahu oběma týmům nelze upřít.
     
    45
    Že bychom se dočkali druhého gólu? Necid si ve středu útočné poloviny vybojoval faul Koného a zajímavý přímý kop pro svůj tým!
     
    45+1
    Jiráskův padající centr sice letěl do hloučku útočících hráčů, leč proletěl pouze nad jejich hlavami do zámezí.
     
    45+2
    Na začátku druhé a poslední nastavené minuty Žižkov kontroluje míč, ale nedaří se mu přenést hru na útočnou polovinu.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nabídl několik zajímavých příležitostí, ale také chybějící kvalitu v ofenzivě. Veselejší jsou však domácí, jelikož kapitán Milan Jirásek využil zaváhání táborské defenzivy a poslal svůj tým do vedení technickou střelou zpoza vápna.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC SILON Táborsko:
    ze hřiště odchází Bojan Djordjić, přichází Martin Foltyn,
    ze hřiště odchází Ngosa Nsunzu, přichází Jakub Nečas.
     
    46
    Táborsko okamžitě po rozehrávce vyrazilo dopředu, a to dlouhým nákopem na Nečase, jenž sice v souboji s obránce neudržel míč, ale vybojoval alespoň aut.
     
    47
    Jihočeši jsou však opět vytlačeni na vlastní polovinu, kde kombinují, ale bez náznaku dalšího územního zisku.
     
    49
    Povedená akce po pravé straně! Nečas nasadil Divíškovi housličky, načež vyrazil do vápna, ale tam už finální přihrávku na nabíhající parťáky neprotlačil – rohový kop.
     
    50
    Táborsko využilo rohový kop k vytvoření tlaku, motá se kolem vápna a drží Žižkov v úzkých. Domácím se už několikrát nepodařilo míč odvrátit, ale Melichar je prozatím bez práce.
     
    51
    Tři minuty téměř bez míče končí, jelikož Necid měl prostor a čas vyvézt hru na útočnou polovinu. Využil ho, přesto domácí rychle ztrácí míč a přichází jejich útočný faul.
     
    53
    Táborsko se dostalo na útočnou polovinu, dokonce poslalo do vápna několik centrů v krátkém sledu, ale ani jeden k zakončení nevedl.
     
    54
    Ve vápně se navíc srazili dva hráči. Žižkovskému borci i Konému přispěchali asistovat lékaři, ale oba fotbalisté by měli být v pořádku.
     
    56
    Žižkov se vymanil z tlaku a míč propadl před půlící čárou k Necidovi, jenž si všiml, že je Pastornický daleko z branky. Ve stylu Patrika Schicka z EURO 2020 tak vyzkoušel přelobovat táborského brankáře, ale narozdíl od snajpra Leverkusenu mířil vedle branky.
     
    57
    Táborsko dobře zamklo Žižkov v jeho vápně, kam přiletěl centr z pravé strany. Melichar byl však důrazný a přetlačil Kateřiňáka, jemuž byl odpískán útočný faul. Tady podle mě měla přijít karta, protože hostující hráč nechtěl vůbec hráč míč.
     
    58
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Michael Hönig, přichází Isaac Muleme,
    ze hřiště odchází Václav Prošek, přichází Dominik Gembický,
    ze hřiště odchází Josef Divíšek, přichází David Klusák.
     
    58
    Střídání v týmu FC SILON Táborsko:
    ze hřiště odchází Mamadou Koné, přichází Jan Mach.
     
    59
    Viktorka je pasivnějším týmem, ale tentokrát vyrazila dopředu a byla nebezpečná! Jirásek táhl útočnou akci středem hřiště, načež sám zpoza vápna zakončil, ale jeho technická střela schovaná za obránce letěla jen vedle pravé tyče.
     
    60
    Táborsko krátce po rozehrávce zaútočilo, načež střídajícího Macha zatáhl Adam Petrák (ZIZ). Za tuhle ručku na polovině hřiště musela přijít karta.
     
    61
    Žižkov po střídání ožil, protiútok po pravé straně však skončil jenom centrem do prvního bránícího hráče.
     
    61
    Karty se rychle obrací, Táborsko se vydalo do brejku, který končí rohovým kopem.
     
    62
    Táborsko právě vstřelilo branku!
    A taky gólem, jelikož zakroucený míč na zadní tyč prošel ke střídajícímu JANU MACHOVI, jenž ho hlavičkou uklidil ke vzdálenější tyči.
     
    63
    Uvidíme, co vyrovnávací gól udělá s průběhem druhé půle, ale nutno přiznat, že si Jihočeši gólovou odměnu zasloužili.
     
    64
    Ale mohlo být opět veseleji na domácí straně! Žižkov si vybojoval rohový kop, po němž zpoza vápna pálil jeden z červeno-bílých, ale tečovaná střela míří pouze do zámezí – rohový kop.
     
    65
    Druhý rohový kop už nic zajímavého nepřinesl, jelikož zakroucený míč doplachtil jen do rukavic vyběhnutého Pastornického.
     
    66
    Velká škoda pro Táborsko! Mach při přečíslení tří na dva jen posunul míč do strany Nečasovi, který hledal ve vápně Novotného, ale pohotový Melichar jeho centr dokázal zastavit.
     
    67
    Klusákovo dlouhé a vysoké přenesení hry z levé strany nemělo šanci na úspěch. Následuje další občerstvovací přestávka.
     
    69
    Táborsko se krátce po rozehrávce vydalo do dalšího útoku středem hřiště, ale Mach při své střele trefil jen bránícího hráče před sebou.
     
    69
    Aktivita však pokračuje, tentokrát po pravé straně, kam se pokoušel natlačit Nečas. K centru se nedostal, ale ze své snahy vytěžil rohový kop.
     
    70
    Centr do šestnáctky domácí bez potíží pohlídali, navíc se mohou vydat do ofenzivního tažení.
     
    72
    Viktoriáni byli opět blízko gólu! Žižkov zatlačil soupeře v jeho šestnáctce, kam v nepřehledné situaci propadl míč, ale nikdo z domácích borců ho nedokázal usměrnit do sítě.
     
    73
    Trpělivá rozehrávka Žižkova znamená posun o několik metrů vpřed, Táborsko je v posledních minutách pasivnější.
     
    74
    Žižkov právě vstřelil branku!
    V Seifertovce panuje další gólová radost, a to zasloužená. Jeden z domácích hráčů vyslal parádní střelu, kterou Pastornický skvěle vyrazil před sebe, ale tam zaspali obránci a nehlídaný AUGUSTO BATIOJA uklidil míč do horní části branky.
     
    75
    Tak jsme zase tam, kde jsme byli. Žižkov může, Táborsko musí. Dá se očekávat, že narůstajícím počtem odehraných minut začne na hosty doléhat i trošku nervozity.
     
    77
    Střídání v týmu FC SILON Táborsko:
    ze hřiště odchází Ondřej Novotný, přichází Jakub Kubovský.
     
    78
    Kubovský je žíznivej, akorát to projevil jinak, než fotbalově. U postranní čáry dohrál Broukala, a jelikož nešlo o žádný výrazný zásah, tak bez karty, ale domácímu borci se to nelíbilo. Tady mohlo jít o kotník.
     
    79
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Augusto Batioja, přichází David Sixta.
     
    81
    Žižkovu se podařilo druhým gólem uklidnit a kontroluje hru. Táborsko se snaží najít nějakou škvírku v domácí defenzivě, ale ta je zejména v okolí svého vápna důsledná.
     
    82
    Táborsko si však vybojovalo rohový kop, po němž byla překvapivě nebezpečná hlavička Necida, jenž při snaze odvrátit míč svému brankáři zavařil. Naštěstí pro Viktorku míč propadl podél zadní tyče do zámezí.
     
    83
    Tohle už bylo zakončení jednoho z hostů, jenž na přední tyči lízl centrovaný míč a ten minul pravou tyč jen o kousek!
     
    84
    Střídání v týmu FC SILON Táborsko:
    ze hřiště odchází Petr Heppner, přichází David Skopec.
     
    84
    Další útok, další centr ze strany, ale Kubovský se k hlavičce nedostal a Machovi se pro změnu nepodařilo zakončit.
     
    85
    Nepříjemný přízemní míč ze strany zkoušel na malém vápně usměrnit Kubovský, ale Melichar ho nakonec schoval do své náruče.
     
    86
    Machův zakroucený míč ze strany blokuje Broukal a Táborsko musí začít s útokem opět ze své poloviny.
     
    86
    Velká šance pro Táborsko! Nenápadný centr do vápna si našel Kateřiňák, který přes Broukala hlavičkoval jen vedle branky.
     
    87
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Zdá se, že máme hotovo! Nenápadný brejk Žižkova po pravé straně skončil pobídkou do vápna, kde nakonec míč propadl k nehlídanému TOMÁŠI NECIDOVI a ten ho na zadní tyči uklidil s naprostým klidem do sítě.
     
    88
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Marek Richter, přichází Jaroslav Tregler.
     
    88
    Souboj šestnáctek ve středu hřiště se sudímu Černému nelíbil, což je pochopitelné. David Skopec (TAB) se do souboje se Sixtou vřítil jako utržený vagón, proto vidí i žlutou kartu.
     
    89
    Muleme se hnal za nakopnutým míčem do rohu útočné poloviny, a přestože proti dvěma soupeřům fauloval, u rohového praporku získal cenné vteřiny.
     
    Utkání sleduje 1 221 diváků!
     
    90
    Závěr základní hrací doby ohraničila parádní střela Gembického zpoza vápna, která letěla do horní části branky, ale jen do rukavic Pastornického!
     
    90+1
    Táborsko se ještě pokouší zamíchat s osudem utkání, ale od přímého ohrožení branky je daleko.
     
    90+2
    Centrovaný míč z pravé strany Tregler raději uklízí na rohový kop. Už není prostor na výmysly.
     
    90+3
    Seifertka stála na nohou, když se do brejku hnal Muleme, ale nakonec jeho cestu zastavil dobrý obranný zákrok Plachého.
     
    90+3
    Další roh, po němž domácí odvrací míč do bezpečné vzdálenosti. Viktorka už bude chtít utkání dohrát kolem poloviny hřiště.
     
    90+4
    Žižkov kontroluje míč, kombinuje a vyhlíží závěrečný hvizd, do kterého oficiálně chybí zhruba půlminutka.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Rozhodčí Dalibor Černý ukončuje velký boj, v němž jsou nakonec veselejší domácí Pražané! Jejich základ úspěchu položil gól v první půli, a přestože aktivnější Táborsko vyrovnalo zásluhou Jana Macha, domácí si rychle vzali vedení zpět. Góloví Augusto Batioja a Tomáš Necid definitivně pečetili druhou výhru v sezoně.
     
    Tímto vám děkuji za pozornost a přeji vám hezký zbytek víkendu! (12:10:36)

    Daniel Ryl

    Branky: 36. Jirásek, 74. Batioja, 87. Necid – 62. J. Mach

    Karty:   26. Jirásek (ZIZ), 34. Fišl (ZIZ), 60. Petrák (ZIZ) – 88. Skopec (TAB)


    FK Viktoria Žižkov: Melichar – M. Richter (88. Tregler), Broukal, Fišl, Divíšek (58. Klusák) – Petrák, M. Hönig (58. Muleme) – Batioja (79. Sixta), Jirásek (C), Prošek (58. Gembický) – Necid.
    Náhradníci: Kotek – Řezáč, Sodoma, A. Toula.

    Trenér: M. Nikl

    FC SILON Táborsko: Pastornický – Plachý, Nsunzu (46. Nečas), P. Novák (C), Heppner (84. Skopec) – Tusjak, Koné (58. J. Mach), Bláha, Kateřiňák, Djordjić (46. Foltyn) – Novotný (77. Kubovský).
    Náhradníci: Kerl – Schindler.

    Trenér: R. Nádvorník

    Rozhodčí: Černý – Dohnálek, Bělák