Žižkov – Táborsko 3:1 (kon.) | Slavia B – Olomouc B 4:0 (kon.) | Ostrava B – Prostějov 1:2 (kon.)
Brno – Sparta B 0:0 (kon.)
konec
FK Viktoria Žižkov
3:1 (1:0)
FC SILON Táborsko
Neděle 18.08.2024, 10:15 • Seifertova ulice, Praha-Žižkov • Chance Národní Liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    Závěr základní hrací doby ohraničila parádní střela Gembického zpoza vápna, která letěla do horní části branky, ale jen do rukavic Pastornického!
     
    88
    Souboj šestnáctek ve středu hřiště se sudímu Černému nelíbil, což je pochopitelné. David Skopec (TAB) se do souboje se Sixtou vřítil jako utržený vagón, proto vidí i žlutou kartu.
     
    88
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Marek Richter, přichází Jaroslav Tregler.
     
    87
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Zdá se, že máme hotovo! Nenápadný brejk Žižkova po pravé straně skončil pobídkou do vápna, kde nakonec míč propadl k nehlídanému TOMÁŠI NECIDOVI a ten ho na zadní tyči uklidil s naprostým klidem do sítě.
     
    86
    Velká šance pro Táborsko! Nenápadný centr do vápna si našel Kateřiňák, který přes Broukala hlavičkoval jen vedle branky.
     
    84
    Střídání v týmu FC SILON Táborsko:
    ze hřiště odchází Petr Heppner, přichází David Skopec.
     
    83
    Tohle už bylo zakončení jednoho z hostů, jenž na přední tyči lízl centrovaný míč a ten minul pravou tyč jen o kousek!
     
    79
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Augusto Batioja, přichází David Sixta.
     
    77
    Střídání v týmu FC SILON Táborsko:
    ze hřiště odchází Ondřej Novotný, přichází Jakub Kubovský.
     
    74
    Žižkov právě vstřelil branku!
    V Seifertovce panuje další gólová radost, a to zasloužená. Jeden z domácích hráčů vyslal parádní střelu, kterou Pastornický skvěle vyrazil před sebe, ale tam zaspali obránci a nehlídaný AUGUSTO BATIOJA uklidil míč do horní části branky.
     
    66
    Velká škoda pro Táborsko! Mach při přečíslení tří na dva jen posunul míč do strany Nečasovi, který hledal ve vápně Novotného, ale pohotový Melichar jeho centr dokázal zastavit.
     
    62
    Táborsko právě vstřelilo branku!
    A taky gólem, jelikož zakroucený míč na zadní tyč prošel ke střídajícímu JANU MACHOVI, jenž ho hlavičkou uklidil ke vzdálenější tyči.
     
    60
    Táborsko krátce po rozehrávce zaútočilo, načež střídajícího Macha zatáhl Adam Petrák (ZIZ). Za tuhle ručku na polovině hřiště musela přijít karta.
     
    59
    Viktorka je pasivnějším týmem, ale tentokrát vyrazila dopředu a byla nebezpečná! Jirásek táhl útočnou akci středem hřiště, načež sám zpoza vápna zakončil, ale jeho technická střela schovaná za obránce letěla jen vedle pravé tyče.
     
    58
    Střídání v týmu FC SILON Táborsko:
    ze hřiště odchází Mamadou Koné, přichází Jan Mach.
     
    58
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Michael Hönig, přichází Isaac Muleme,
    ze hřiště odchází Václav Prošek, přichází Dominik Gembický,
    ze hřiště odchází Josef Divíšek, přichází David Klusák.
     
    56
    Žižkov se vymanil z tlaku a míč propadl před půlící čárou k Necidovi, jenž si všiml, že je Pastornický daleko z branky. Ve stylu Patrika Schicka z EURO 2020 tak vyzkoušel přelobovat táborského brankáře, ale narozdíl od snajpra Leverkusenu mířil vedle branky.
     
    46
    Střídání v týmu FC SILON Táborsko:
    ze hřiště odchází Bojan Djordjić, přichází Martin Foltyn,
    ze hřiště odchází Ngosa Nsunzu, přichází Jakub Nečas.
     
    36
    Žižkov právě vstřelil branku!
    Táborsku nevyšla rozehrávka, čehož využil Hönig a po získání míče centroval z levé strany velkého vápna. Pastornický musel ven z branky, ale ve vápně nezvládl souboj s Necidem. Sražený míč nakonec propadl k MILANU JIRÁSKOVI, jenž ho technickou střelou zpoza vápna uklidil do branky.
     
    34
    Novotný pak u pravé postranní čáry přehlavičkoval Daniela Fišla (ZIZ), který si tak musel pomoci faulem – žlutá karta.
     
    26
    Táborsko míč rychle zachytilo, otočilo hru a donutilo domácí faulovat. Žlutá karta pro Milana Jiráska (ZIZ) a zajímavý přímák pro hosty ze středu útočné poloviny.
     
    20
    Tentokrát už se ale jeden z hostů, zřejmě Novotný, dostal k zakončení ze středu vápna, které musel hasit Melichar parádním skokem k pravé tyči!
     
    17
    Krásný fotbalový moment! Batioja na levé straně parádně dostihl zdánlivě ztracený míč a pobídl ve vápně Necida, který utaženou střelou na zadní tyč donutil Pastornického zasáhnout levou nohou. Zasloužený potlesk pro všechny tři.
     
    15
    Velmi zajímavá šance Táborska! Z pravé strany přiletěl nepříjemný centr, který však nedokázal usměrnit na přední tyči stojící Novotný. Škoda je, že míč nepustil, protože protější stranu zavírající Djordjić by uklízel míč do prázdné branky.
     
    3
    Rychlý kontr Žižkova přinesl první výraznější zakončení! Batioja si dobře potáhl míč z pravé strany do středu a zpoza vápna prověřil Pastornického střelou k levé tyči. Bohužel pro domácí chyběla větší razance, gólman Táborska tak neměl těžký úkol.

    Daniel Ryl

    Branky: 36. Jirásek, 74. Batioja, 87. Necid – 62. J. Mach

    Karty:   26. Jirásek (ZIZ), 34. Fišl (ZIZ), 60. Petrák (ZIZ) – 88. Skopec (TAB)


    FK Viktoria Žižkov: Melichar – M. Richter (88. Tregler), Broukal, Fišl, Divíšek (58. Klusák) – Petrák, M. Hönig (58. Muleme) – Batioja (79. Sixta), Jirásek (C), Prošek (58. Gembický) – Necid.
    Náhradníci: Kotek – Řezáč, Sodoma, A. Toula.

    Trenér: M. Nikl

    FC SILON Táborsko: Pastornický – Plachý, Nsunzu (46. Nečas), P. Novák (C), Heppner (84. Skopec) – Tusjak, Koné (58. J. Mach), Bláha, Kateřiňák, Djordjić (46. Foltyn) – Novotný (77. Kubovský).
    Náhradníci: Kerl – Schindler.

    Trenér: R. Nádvorník

    Rozhodčí: Černý – Dohnálek, Bělák