Olomouc – Mladá Boleslav 3:2 (kon.) | Liberec – Pardubice 3:0 (kon.) | Č. Budějovice – Plzeň 0:3 (kon.)
Slovácko – Ostrava 1:0 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
3:2 (2:1)
FK Mladá Boleslav
Neděle 18.08.2024, 14:30 • Andrův stadion, Olomouc • Chance Liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
    90+3. Jan KLIMENT - 3:2
     
    90+3
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Neskutečná euforie na Hané! Jeden z posledních rohových kopů v tomto zápase vzal na svá bedra Jan Vodháněl. Fantastický centr si následně našel po odpoutání JAN KLIMENT. Nejlepší střelec Sigmy svou nekompromisní hlavičkou zajistil zřejmě zisk tří bodů. – 3:2. Asistence: Jan Vodháněl.
    48. Benson SAKALA - 2:2
     
    48
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Zlatá ruka trenéra Davida Holoubka! Klíčový moment v tomto okamžiku byl souboj Tomáše Ladry a Adama Dohnálka. Dokázal ho ovládnout první jmenovaný, a tak mohl přímo do běhu předložit nabíhajícímu spoluhráči. Střídající BENSON SAKALA si právě křikl na tuto nahrávku a jeho následný průnik a zakončení končí za zády Stoppena. – 2:2. Asistence: Tomáš Ladra.
    45+4. Jan KLIMENT - 2:1
     
    45+4
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Z poslední standardní situace v první půli je tady vedoucí trefa! Dlouhý nákop z poloviny hrací plochy proskakoval na hranici vápna. Nejprve ho chtěl trefit Spáčil, jenomže míč čistě netrefil. Mrzet ho to nemuselo, protože volej si našel JAN KLIMENT a fantastickou střelou z první zamířil přímo k tyči, na což Trmal nemohl reagovat úspěšným zákrokem. – 2:1. Asistence: Jiří Spáčil.
    34. Vasil KUŠEJ - 1:1
     
    34
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tohle je obrovský šok pro Hanáky, vyrovnání je na světě! Velké štěstí měl ve středu pole Tomáš Ladra, protože se k němu dostal odražený balón. Jeho následné vyvezení k velkému vápnu bylo vyšperkováno přihrávkou na svého spoluhráče. Tím byl VASIL KUŠEJ, který po pohotovém zpracování pálil z menšího úhlu na zadní tyč. Tadeáš Stoppen přes veškerou snahu na hrací předmět nedosáhl. – 1:1. Asistence: Tomáš Ladra.
    21. Matěj MIKULENKA - 1:0
     
    21
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Prakticky z ničeho nic otevírají domácí skóre tohoto zápasu! Zajímavý signál při rohovém kopu podnikla Sigma, když několik hráčů nalezlo na zadní tyč. Proto mohl do náběhu na tu přední poslat ideální centr Jiří Sláma. Od obránce se odtrhl MATĚJ MIKULENKA, jenž pohotovým zakončením rozvlnil síť za zády Trmala. – 1:0. Asistence: Jiří Sláma.

    Matyáš Kotlan

    Branky: 21. Mikulenka (Sláma), 45+4. Kliment (J. Spáčil), 90+3. Kliment (Vodháněl) – 34. Kušej (Ladra), 48. Sakala (Ladra)

    Karty:   89. Israel (OLO) – 60. Pulkrab (MBL)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 3:9.
    SK Sigma Olomouc: Stoppen – Hadaš, Pokorný, Dohnálek, Sláma (81. Chvátal) – Breite (C) (67. L. Juliš), J. Spáčil – Navrátil (67. Šíp), Zorvan (57. Israel), Mikulenka (81. Vodháněl) – Kliment.
    Náhradníci: Digaňa – Elbel, Muritala, Matys, Leibl, Langer.

    Trenér: Tomáš Janotka.

    FK Mladá Boleslav: Trmal – Kostka, Král, Suchý (C), Fulnek – P. Vydra (46. Sakala), Langhamer (64. Matějovský) – Solomon (55. Mašek), D. Mareček (46. Pulkrab), Kušej – Ladra (82. Stránský).
    Náhradníci: Mikulec – Králik, Vojta, Donát, An. Kadlec, Buryán.

    Trenér: David Holoubek.

    Rozhodčí: Szikszay – Vlček, Pečenka

    Diváci: 3 125