Olomouc – Mladá Boleslav 3:2 (kon.) | Liberec – Pardubice 3:0 (kon.) | Č. Budějovice – Plzeň 0:3 (kon.)
Slovácko – Ostrava 1:0 (kon.)
konec
FC Slovan Liberec
3:0 (2:0)
FK Pardubice
Neděle 18.08.2024, 17:00 • Stadion U Nisy, Liberec • Chance Liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     

    FK Pardubice



    Pardubičtí fotbalisté si prošli přes letní přestávku řadou změn a velká část z nich souvisela i s Libercem. Došlo ke změně trenérského vedení i přesunu tří fotbalistů do Slovanu. V této sezoně se ujal trenérského kormidla v Pardubicích Jiří Saňák, jenž přišel ze Sigmy Olomouc. Nový realizační tým vytvořil společně s asistenty Markem Kuličem a Dušanem Žmolíkem. Cíl bude jednoznačný, a to vyhnout se bojům o udržení v lize. V minulé sezoně totiž Pardubice bojovaly ve skupině o záchranu. Nakonec si mohly oddychnout, protože v konečné tabulce skončily na 12. místě.



    První ligová kola



    Pardubice mají po prvních čtyřech ligových kolech na kontě tři body a zatím se v tabulce nacházejí na 12. pozici. Na úvod ligy se představily proti Spartě a podaly houževnatý výkon. Ovšem těsné vedení z 25. minuty neudržely a nakonec prohrály 1:2. Následoval domácí zápas proti Karviné, který rozhodla trefa karvinského Memiče z 15. minuty. Chuť si Pardubice spravily až ve třetím kole, když porazily venku České Budějovice 3:1. V minulém kole nastoupily Pardubice doma proti Slovácku a i přes vyrovnané utkání podlehly soupeři těsně 0:1.



    Změny v kádru



    Jak již bylo řečeno, v Pardubicích došlo k řadě změn ve složení kádru. Kromě odchozích do Liberce (Hlavatý, Icha, Halinský), nebudou pardubický dres oblékat ani například mladíci Denis Halinský, Ondřej Kukučka či Denis Donát (všichni konec hostování). Naopak zajímavými posilami jsou bezesporu Andre Leiopold, jenž hrál v rakouském Lafnitzu a v minulé sezoně vstřelil třináct branek a na jednu přihrál. Dalšími zahraničními akvizicemi jsou nizozemský obránce Jason Noslin z litevského Kauno Zalgiris a francouzský záložník a odchovanec pařížského PSG Dominique Simon, který přišel z Dinamo Tbilisi. Kádr posílil na hostování i liberecký Tomáš Polyák, jenž zatím nastoupil do všech utkání.


    Ohlasy před utkáním



    „Zápas s Libercem bude určitě speciální. Musíme se na to připravit. Máme nějaká očekávání, víme, co trenér Kováč bude chtít po klucích v Liberci. Navíc je i známe, Ichiče i Míšu (pozn. red. Marek Icha a Michal Hlavatý). Těším se na to. Musíme věřit v náš tým, že fotbal hrát umíme a přenést to na hřiště. Budeme se chtít prezentovat hrou, kterou nacvičujeme a chtělo by to urvat nějaký ten bod,“ prohlásil před utkáním útočník Pardubic Vojtěch Patrák.



    Zdravotní stav kádru



    Trenér Saňák bude pro nadcházející utkání postrádat pravděpodobně čtveřici hráčů. Do ani jednoho utkání zatím nezasáhl rodák z Pobřeží Slonoviny Laurent Kissiedou, zranění jsou dále Tomáš Solil, Vojtěch Sychra a Pavel Zifčák, kteří chyběli v minulém utkání proti Slovácku.

     

    Historická bilance



    Slovan se střetl s Pardubicemi v lize celkem osmkrát a vzájemná bilance mezi oběma celky je zcela vyrovnaná. Třikrát se z vítězství radovalo liberecké mužstvo, dvakrát se týmy rozešly nerozhodným výsledkem a třikrát zvítězily Pardubice. Právě poslední vzájemný duel lépe vyzněl pro mužstvo z východu Čech. V 19. kole minulé sezony vyhrály Pardubice v domácím prostředí 2:0. V prvním poločasu se prosadil Zlatohlávek a ve druhé půli na něj navázal Daněk, jenž zužitkoval přihrávku Hlavatého. Slovan se sice v závěru utkání dostal do výhody, a to poté co byl vyloučen 90. minutě Mukwelle a domácí dohrávali v deseti, ale další branku jsme v nastaveném čase již neviděli.



    Ze statistiky mnohem lépe vychází Slovan, pokud se podíváme pouze na utkání hraná na stadionu U Nisy. V nich Liberec s Pardubicemi totiž ještě neprohrál. Navíc hned dvakrát z toho byla vysoká výhra 4:1. Naposledy v sezoně 2021/22, tehdy se dvakrát na střeleckou listinu zapsal Michael Rabušic a po jedné trefě přidali i Mikula s Rondićem.

     

    FC Slovan Liberec



    Slovan po čtyřech odehraných kolech posbíral celkem čtyři body a v tabulce se nachází na desáté příčce se skóre 5:5. Každou z branek zatím vstřelil jiný hráč. Prosadili se Tupta, Letenay, Višinský, Ševínský a Nyarko. Nejvíce asistencí má zatím Michal Hlavatý, který dvakrát nahrával na gól v prvním utkání proti Karviné.


    První ligová kola



    Slovan se představil na úvod ligy proti Karviné a po vítězství 3:1 se zdálo, že vstup Liberce do nové sezony bude velmi úspěšný. Ovšem pak přišly domácí zápasy se Sigmou (1:1) a Slavii (0:1) a pohled na tabulku se jeví z pohledu libereckých fanoušků mnohem hůře. V minulém utkání se Slovan představil na hřišti v Teplicích. Po prvním nepovedeném poločasu prohrával 0:1 po brance Horského a trenér Kováč se rozhodl udělat po první půli hned tři změny. To se nakonec ukázalo jako správný tah, protože již ve 46. minutě srovnal střídající Letenay. Avšak v samotném závěru se dokázal prosadit teplický Gning a rozhodl o výhře domácího celku 2:1.



    Ohlasy před utkáním



    „Pardubice podobně jako my hodně obměnily kádr a mají nového trenéra, takže se to podobně jako u nás pomalu všechno sžívá a je to vidět i na výsledcích. Sice si pomohly výhrou v Budějovicích, ale je znát, že mají problém se střílením branek. My se ale nemůžeme dívat na to, s kým hrajeme, a zápas musíme jednoznačně vyhrát, zvláště po minulé porážce v Teplicích, kde nám zejména první poločas vůbec nevyšel. Teď hrajeme třetí zápas doma, ty první dva jsme, neříkám že herně, ale výsledkově nezvládli, a teď už U Nisy musíme dělat body, nejlépe tři, a před našimi diváky se chceme za každou cenu rehabilitovat. Doufáme, že přijdou v co největším počtu, a my uděláme všechno pro vítězství,“ hlásí před domácím zápasem s Pardubicemi asistent trenéra David Mikula.



    Změny v kádru



    Slovan prošel během letního přestupového období bouřlivou proměnou kádru. Mezi nejvýraznější jména rozhodně patří příchod záložníku Hlavatého a Ichy. V útoku nastupuje po odchodu Kulenoviće mladý Nyarko. Poslední akvizicí Liberce je slovenský gólman Krajčírik, který by měl nahradit belgického brankáře Vliegena.




    Zdravotní stav kádru



    Nejistý start zůstává u trojice hráčů Slovanu. Od začátku sezony zatím není k dispozici Michael Rabušic. Santiago Eneme se začal v tomto týdnu vracet do tréninkového režimu s týmem po předcházejícím zranění a nejistá je i situace u Dominika Plechatého, jenž vynechal poslední dva zápasy kvůli problémům s třísly.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Slovan Liberec: Bačkovský – Halinský, Ševínský, Pourzitidis – Ghali, Icha, Hlavatý, Kayondo – Frýdek, Tupta (C), Višinský.
    Náhradníci: Krajčírik – Mikula, Preisler, Varfolomejev, Koželuh, Zyba, Eneme, Kok, Dulay, Letenay, Nyarko.
    Trenér: Radoslav Kováč

    FK Pardubice: Budinský – Noslin, Jindra, D. Šimek, Kalabiška – Vacek (C), Simon – Leipold, Zlatohlávek, Patrák – Krobot.
    Náhradníci: Stejskal – Surzyn, Darmovzal, Huf, Mareš, Solil, Zifčák, Míšek, Brdička, Yahaya.
    Trenér: Jiří Saňák

    Rozhodčí: Rouček – Kotík, Dresler; VAR: Orel, AVAR: Machač.
     
    Do startu zápasu zbývá přibližně 10 minut, ve městě pod Ještědem se zatáhla obloha a začalo mohutně pršet. K tomu je slyšet bouření. Pro hráče to nebudou jednoduché podmínky.
     
    Obě mužstva již jsou na hrací ploše. Domácí zahájí vzájemný souboj úvodním výkopem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Pardubice to berou hodně od podlahy, čemuž pomáhá i deštivé počasí, a během první minuty hned dvakrát faulovaly hráče v bílém.
     
    2
    Severočeši kombinují s míčem na své polovině hřiště.
     
    3
    Višinského přihrávku do vápna odvrátil Kamil Vacek.
     
    4
    Vypadá to, že Jiří Saňák naordinoval svému týmu zatažené bránění z bloku. Na nějaké běžecké dostihy to zatím nevypadá.
     
    4
    Po zásahu Kayonda budou Pardubice zahrávat rohový kop.
     
    5
    Dominique Simon poslal zajímavý centr na přední tyč, ale jeden z jeho spoluhráčů se dopustil útočného faulu.
     
    6
    V některých místech trávníku se balon začíná zpomalovat a vidíme také dost podkluzujících hráčů. Dnes to bude chtít spíše vzduchem, pokud takto bude pršet i nadále.
     
    7
    Po akci Višinského si také domácí vyzkouší exekuci rohového kopu.
     
    7
    Frýdek odcentroval do vápna, kde balon po chvíli vyplaval mezi hráči, ale domácí hráči hradbu těl nepropálili.
     
    8
    Aktivní Višinský byl opět faulován u postranní čáry.
     
    9
    Frýdkův centr byl ovšem příliš nízký.
     
    9
    Také Michal Hlavatý uklouzl při pokusu o centr.
     
    10
    Po dlouhém autu do vápna je pískán útočný faul domácímu Pourzitidisovi.
     
    11
    Déšť přeci jen trochu ustal. Uvidíme, jak dlouho to vydrží.
     
    11
    Tuptův přízemní centr vyboxoval brankář Pardubic Viktor Budinský.
     
    13
    Ladislav Krobot se po chybě Kayonda hnal za balonem, ale po lehkém přistrčení upadl. Sudí Rouček jasně ukázal, že toto se pískat nebude.
     
    13
    O první střelu mezi tři tyče se postaral Ahmad Ghali. Budínský jeho tvrdý pokus na přední tyč vyrazil.
     
    14
    Následně přišel ještě centr z pravé strany, který pardubický gólman vyboxoval před Kayonda. Ugandský hráč ale v krkolomné pozici dobře netrefil balon.
     
    15
    Liberec právě vstřelil branku!
    Marios Pourzitidis vyslal dlouhý centr dopředu, kde po propadnutí obránce získal míč CHRISTIAN FRÝDEK. Rychlonohý záložník si navedl míč do středu hřiště a krásnou střelou pod břevno nedal Budínskému v podstatě žádnou šanci.
    15. Christian FRÝDEK - 1:0
     
    16
    Pardubice chtěly přispěchat s odpovědí, jenže centr letěl pouze za bránu.
     
    18
    Aziz Kayondo tvrdě zajel do soupeře a je mu pískán nedovolený zákrok.
     
    19
    Východočeši tak mají k dispozici standardní situaci z pravé strany hřiště.
     
    19
    Ugandský křídelník napravil svou předchozí chybu a odvrátil pardubický centr z vápna.
     
    20
    Liberec následně založil rychlý protiútok, na jehož konci byla střela Hlavatého ve velmi dobré pozici. Tu zablokovali společnými silami Kalabiška s Jindrou.
     
    21
    Denis Višinský držel protihráče za dres, což neuniklo pozornosti sudího Roučka.
     
    22
    Denis Halinský před sebe nepustil bývalého spoluhráče Zlatohlávka a vysloužil si potlesk ze slušně zaplněných tribun.
     
    23
    Hosté poprvé pořádně zahrozili. Zlatohlávek našel Kalabišku zabíhajícího za obranu, jehož sraženou přihrávku na poslední chvíli reflexivně vyrazil Bačkovský.
     
    23
    Následná dorážka z kopačky Krobota letěla mimo.
     
    24
    Na druhé straně se dostal k míči nový kapitán Liberce Ľubomír Tupta. V době přihrávky však stál v těsném ofsajdu.
     
    25
    Krobot si neporozuměl s Patrákem a přihrávka tak skončila až u Bačkovského.
     
    26
    Dlouhý aut Kayonda nebezpečí nepřinesl. Stejně tak jeho následný centr či centr Hlavatého.
     
    27
    Michal Hlavatý (FC Slovan Liberec) trefil při odkopu Krobota někde do oblasti břicha a je prvním hráčem, který vidí v tomto zápase žlutou kartu.
     
    28
    Slibně se rozvíjející akce domácích nakonec vyšla do ztracena.
     
    29
    Patrákův centr nikoho v červeném nenalezl.
     
    30
    Na zemi zůstal ležet po souboji s Višinským Jason Noslin a rozhodčí k nelibosti domácích přerušil hru.
     
    31
    Hráči této pauzy využívají k rychlému občerstvení.
     
    32
    Už se opět hraje. Pro dlouhý centr Tupty si na hranici vápna doběhl Budínský.
     
    32
    Hra se otočila na druhou stranu, kde fauloval Zlatohlávek.
     
    33
    Rychlík Kayondo se dostal k míči, ale jeho centr skončil v rukavicích hostujícího brankáře.
     
    34
    Adam Ševínský (FC Slovan Liberec) sice trefil ve skluzu balon, jenže s ním i nohy pardubického Patráka a sudí tasí druhou žlutou kartu pro domácí tým.
     
    35
    Do odraženého míče se za vápnem opřel zkušený Kamil Vacek. Balon z jeho kopačky letěl vysoko nad.
     
    36
    Marios Pourzitidis dostal takzvaný strom od hostujícího Noslina. V basketu pěkná clona, ve fotbale jasný faul.
     
    37
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tentokrát už domácím dlouhé autové vhazování vyšlo. Kayondo vhodil, Pourzitidis hlavou prodloužil, Halinský hlavou prodloužil a volný MICHAL HLAVATÝ na zadní tyči z voleje uklidil. 2:0.
     
    38
    Ihned po rozehrávce se Liberec hnal do další šance, ale Frýdek na balon sám na malém vápně těsně nedosáhl.
     
    39
    Marios Pourzitidis leží na zemi po cizím zavinění. Faul.
     
    39
    Pardubice jsou viditelně otřesené a hráčů v bílých dresech je momentálně plné hřiště.
     
    40
    Zlatohlávkovi sice prošel první souboj s Tuptou, ale druhý s Frýdkem už nikoliv. Míč si staví Michal Hlavatý.
     
    41
    Jeho centr na zadní tyč skončil v rukavicích brankáře Budínského.
     
    42
    Hlavatý svou zpětnou přihrávkou zabrnkal na nervy domácích příznivců. Soupeř na míč jen těsně nedosáhl.
     
    43
    Po přihrávce Ghaliho z levé strany se ve vápně objevil slovenský útočník Tupta. Střela z první zamířila přibližně metr vedle pravé tyče.
     
    44
    Ahmad Ghali se prokličkoval až ke střele z hranice velkého vápna. Míč letící na bližší tyč lapil Viktor Budinský.
     
    45
    Na druhé straně se dostal do vápna Vojtěch Patrák. Při kličce mu ale balon sebral stoper Ševínský.
     
    45
    Střela Tomáše Zlatohlávka ze střední vzdálenosti cíl nenašla.
     
    45+1
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    Liberec kombinuje na útočné polovině a nechce připustit žádnou komplikaci před přestávkou.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Úvodní dějství je za námi. Domácí Liberec vstoupil do zápasu aktivně a je zatím jednoznačně lepším týmem, což potvrzuje také skóre. V první půli jsme viděli dvě branky. O tu první se postaral v 15. minutě nádhernou střelou pod břevno zpoza vápna Christian Frýdek. Druhou branku přidal ve 37. minutě Michal Hlavatý, který z voleje zakončil akci po dlouhém autu. Největší šance Pardubic byla sražená přihrávka Kalabišky z 23. minuty, na kterou musel na poslední chvíli zareagovat Bačkovský. To se mu povedlo, a tak je prozatímní skóre zápasu 2:0. Druhý poločas začne přibližně v 18:03.
     
    Hráči se společně s rozhodčími opět objevili na hrací ploše. První viditelnou změnou je, že pánové, co řídí utkání, se převlékli do žlutých dresů.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Další změna nastala v hostujícím kádru.
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Tomáš Zlatohlávek, přichází Marzuq Yahaya.
     
    47
    Přihrávka z pravé strany se odrazila za vápno, kde se do míče opřel hostující Dominique Simon. Balon zablokoval Halinský. Následně asistent na pomezí zdvihl praporek.
     
    48
    Málem to bylo už o tři góly! Na centr na zadní tyč si naběhl Aziz Kayondo a hlavou trefil spojnici Budínského svatyně!
     
    49
    Střet Kayonda s Noslinem skončil tak, že oba hráči zůstali na zemi.
     
    50
    Rozhodčí to vyhodnotil jako faul Jasona Noslina (FK Pardubice), který navíc ohodnotil žlutou kartou.
     
    51
    Domácí hráči i fanoušci se po ruce ve vápně dožadovali penalty. Míč se však nejspíš odrazil nejprve od nohy Šimka a až pak do jeho horní končetiny.
     
    52
    O pár okamžiků později upadl ve vápně také Ahmad Ghali. Ani v tomto případě se nepíská.
     
    53
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází André Leipold, přichází Dominik Mareš,
    ze hřiště odchází Ladislav Krobot, přichází Tomáš Solil.
     
    54
    Po ošetření hostujícího hráče se opět může pokračovat ve hře.
     
    55
    Ghaliho centr zastavil před Tuptou jeden z východočeských obránců.
     
    56
    Marios Pourzitidis zakončil ve skluzu, ve kterém zároveň fauloval protihráče.
     
    56
    Marek Icha (FC Slovan Liberec) zezadu chytil Simona a už se ho nepustil. Tedy pustil, když sudí zapískal a vytáhl domácímu středopolaři žlutou kartu.
     
    57
    Po lehkém zaváhání v obraně se dostal k míči Frýdek. Svého spoluhráče Višinského ale centrem nenašel.
     
    58
    Pardubice hledaly cestu k Bačkovskému, ale zastavil je asistent rozhodčího s praporkem nad hlavou.
     
    59
    Ľubomír Tupta se dostal před obránce a v pádu zakončil. Míč letěl nad bránu.
     
    60
    Do konce zápasu zbývá něco přes půl hodiny a zatím to nevypadá, že by se hosté přiblížili alespoň k bodu. Liberec si zatím své vedení zodpovědně hlídá.
     
    61
    Ani další dlouhý míč za obranu nenašel žádného hráče v červeném.
     
    62
    Dominique Simon vybojoval pro Pardubice rohový kop.
     
    63
    Domácí hráči si s touto standardní situací poradili a míč si následně uzmul brankář Bačkovský.
     
    64
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí kráčí za vítězstvím. Ľubomír Tupta v souboji udržel balon, posunul jej do vápna na Frýdka, jehož střela se odrazila od obránce příhodně k nohám MICHALA HLAVATÉHO a expardubický hráč přidal pohotovou dorážkou svůj druhý dnešní gól.
    64. Michal HLAVATÝ - 3:0
     
    65
    Hosté ihned po rozehrávce zaútočili a vybojovali alespoň rohový kop.
     
    66
    Bačkovský byl i tentokrát bez práce.
     
    67
    Následná přihrávka Východočechů mířila do ofsajdu.
     
    68
    Ľubomír Tupta se přetlačoval ve vápně s Jasonem Noslinem a vzápětí upadl.
     
    69
    Ghali nešťastně uklouzl na trávníku a v pádu fauloval Kalabišku.
     
    69
    Oba dva hráči zůstávají na trávníku a jsou ošetřováni.
     
    70
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec:
    ze hřiště odchází Christian Frýdek, přichází Benjamin Nyarko,
    ze hřiště odchází Marek Icha, přichází Qëndrim Zyba,
    ze hřiště odchází Aziz Kayondo, přichází Josef Koželuh.
     
    71
    Domácí trenér využil tento prostoj hned k trojímu střídání.
     
    71
    Jan Kalabiška v utkání končí. Střet s Ghalim nejspíše odnesl nějakým zraněním. Vypadá to na zlomeninu. To je nešťastné.
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Jan Kalabiška, přichází Michal Surzyn.
     
    72
    Rozhodčí je ještě přivolán k obrazovce a zákrok rychlonohého Nigerijce se přezkoumává.
     
    73
    A je to červená! Ahmad Ghali (FC Slovan Liberec) je vyloučen, ale musím uznat, že tento verdikt nechápu. Hráč uklouzl na mokrém terénu a v pádu nezaviněně spadl na nohu Kalabišky.
    73. Červená karta
     
    74
    Nový muž na hřišti Benjamin Nyarko se hnal vstříc bráně, jenže v poslední fázi svého běhu upadl. Bude z toho ale rohový kop.
     
    75
    Pardubice mají něco přes 15 minut na využití přesilovky. Uvidíme, jak s výhodou jednoho muže v poli naloží.
     
    76
    Dnešní utkání sleduje 2941 diváků.
     
    77
    Dlouhý nákop Koželuha odhlavičkoval hostující Šimek.
     
    78
    Ani centr Surzyna na druhé straně hřiště spoluhráče nenašel.
     
    78
    Radoslav Kováč reaguje na vyloučení Ghaliho.
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec:
    ze hřiště odchází Denis Višinský, přichází Dominik Preisler.
     
    79
    Hosté poprvé v utkání více drží míč na svých kopačkách, což je logické, když hrají s výhodou jednoho muže v poli.
     
    79
    Zatím ale domácího brankáře neohrožují.
     
    80
    Teď se navíc dopustili faulu.
     
    80
    Nyarko přihrával nepřesně.
     
    80
    Domácí kouč stahuje dalšího ofenzivního hráče a přidává defenzivně laděného středopolaře.
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec:
    ze hřiště odchází Ľubomír Tupta, přichází Ivan Varfolomejev.
     
    81
    Penalta pro Pardubice!
     
    81
    Josef Koželuh ve vzdušném souboji zahrál rukou v pokutovém území a sudí Rouček měl ihned jasno!
     
    82
    Liberci se jasná výhra začíná komplikovat. K míči se staví Vojtěch Patrák.
     
    82
    Hugo Jan Bačkovský hrdinou okamžiku! Vojtěch Patrák trefil nohy domácího brankáře a tribuny vyvolávají brankářovo jméno.
    82. Penalta
     
    83
    Pro hostujícího hráče to byl poslední okamžik v utkání.
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Vojtěch Patrák, přichází Pavel Zifčák.
     
    84
    Liberec předvedl pohlednou akci, na jejímž konci ale Ivan Varfolomejev ztratil míč.
     
    85
    Zdá se, že neproměněná penalta definitivně zlomila Pardubice. Ty se samozřejmě ještě snaží, ale času je málo.
     
    86
    Teď budou míč k dispozici rohový kop.
     
    86
    Marzuq Yahaya v dobré pozici hlavou těsně minul!
     
    87
    Dominik Mareš nezachytil vysoký míč letící za obranu. Navíc se v době přihrávky nacházel za obrannou linií.
     
    89
    Míč Zybovi sklouzl a skončil v zámezí.
     
    89
    Přihrávka hostující Simona byla příliš dlouhá a skončila u Bačkovského.
     
    90
    Koželuh odvrátil centr tentokrát hlavou. Rohový kop pro Pardubice.
     
    90
    Ani v tomto případě nemusel domácí brankář zasahovat.
     
    90
    Nad Libercem opět začíná hřmít. Je dobře, že konce zápasu je pár minut před námi.
     
    90+1
    Konkrétně těch minut bude ještě šest.
     
    90+1
    Dominique Simon si všiml vysunutého brankáře a pokusil se o dalekonosnou střelu. Ta letěla vysoko nad.
     
    90+2
    Benjamin Nyarko pálil z poměrně velkého úhlu do boční sítě.
     
    90+3
    Ivan Varfolomejev (FC Slovan Liberec) dohrál ve skluzu protihráče a dostává žlutou kartu.
     
    90+4
    Ještě jeden roh pro Pardubice.
     
    90+5
    Hlavička do vzduchu od Zifčáka zaměstnala Bačkovského, který míč vyboxoval.
     
    90+6
    Na stadionu U Nisy se děkuje. Tři body zůstanou pod Ještědem. To už je teď jasné.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Liberec poráží Pardubice po skvělém výkonu zaslouženě 3:0. O první branku se postaral v 15. minutě Christian Frýdek, když svou střelu zpoza vápna umístil nechytatelně pod břevno. Druhou branku přidal ještě v prvním poločase Michal Hlavatý, jenž se trefil z voleje po dlouhém autu. Stejný hráč rozvlnil síť ještě jednou, a to v 64. minutě, když se trefil z dorážky po střele Frýdka. Vypadalo to na hladké vítězství, ale nastaly komplikace. Nejdříve byl po zásahu VARu vyloučen Ahmad Ghali, který uklouzl a v pádu upadl na kotník Kalabišky. V poslední desetiminutovce sudí nařídil pokutový kop za ruku Koželuha. V tu chvíli se ale zaskvěl brankář Bačkovský, který Patrákovu penaltu vyrazil nohou. To hosty zlomilo a do další šance se už nedostali. Domácí si naopak poslední minuty zkušeně pohlídali. Ode mě je to vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek nedělního dne. (19:00:44)

    Tomáš Honzejk

    Branky: 15. Frýdek, 37. Hlavatý (Halinský), 64. Hlavatý

    Karty:   27. Hlavatý (LIB), 34. Ševínský (LIB), 56. Icha (LIB), 90+3. Varfolomejev (LIB) – 50. Noslin (PCE)   73. Ghali (LIB)

    Neproměněná penalta: 82. Patrák (PCE), brankář Bačkovský zneškodnil


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 12:14.
    FC Slovan Liberec: Bačkovský – Halinský, Ševínský, Pourzitidis – Ghali, Icha (70. Zyba), Hlavatý, Kayondo (70. Koželuh) – Frýdek (70. Nyarko), Tupta (C) (80. Varfolomejev), Višinský (78. Preisler).
    Náhradníci: Krajčírik – Mikula, Eneme, Kok, Dulay, Letenay.

    Trenér: Radoslav Kováč

    FK Pardubice: Budinský – Noslin, Jindra, D. Šimek, Kalabiška (71. Surzyn) – Vacek (C), Simon – Leipold (53. Mareš), Zlatohlávek (46. Yahaya), Patrák (83. Zifčák) – Krobot (53. Solil).
    Náhradníci: Stejskal – Darmovzal, Huf, Míšek, Brdička.

    Trenér: Jiří Saňák

    Rozhodčí: Rouček – Kotík, Dresler; VAR: Orel, AVAR: Machač

    Diváci: 2941