Olomouc – Mladá Boleslav 3:2 (kon.) | Liberec – Pardubice 3:0 (kon.) | Č. Budějovice – Plzeň 0:3 (kon.)
Slovácko – Ostrava 1:0 (kon.)
konec
SK Dynamo Č. Budějovice
0:3 (0:1)
FC Viktoria Plzeň
Neděle 18.08.2024, 17:00 • Fotbalový stadion Střelecký ostrov, České Budějovice • Chance Liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Krásný nedělní podvečer všem fanynkám i fanouškům české kopané. V rámci 5. kola Chance ligy se utkají SK Dynamo České Budějovice a FC Viktoria Plzeň. U sledování textového online přenosu vás vítám a přeji příjemné počtení.
     
    SK Dynamo České Budějovice

    Start do sezony mohly jen těžko prožít horší. České Budějovice v prvních čtyřech kolech jako jediné nezískaly ani bod. Příšerně se navíc jeví i poměr vstřelených a obdržených branek (1:13). Dynamo navíc v týdnu přišlo o oporu záložní řady, Jan Suchan zamířil do Jablonce. Léčba trenérem Františkem Strakou, který v minulém ročníku senzačně zachránil slovenské Michalovce, zatím nefunguje. Kouč Budějovic mimochodem v minulosti trénoval i Plzeň, v roce 2006 ji během posledních šesti kol dokázal udržet mezi elitou. Tak třeba mu Viktoria laskavost vrátí...

    Poměrně pikantní bude souboj i pro kapitána Dynama Zdeňka Ondráška. 35letý forvard s přezdívkou Kobra za Viktorii hrál v nepříliš úspěšné sezoně 2020/21, ve 34 duelech se trefil sedmkrát. Nyní by právě proti Západočechům rád zapsal první přesný zásah v ročníku.
     
    FC Viktoria Plzeň

    Zatímco soupeř z jihu se marně hledá, Plzeň si vstup do sezony užívá. Ze čtyř ligových kol vybojovala deset bodů, ve třetím předkole Evropské ligy si poradila s ukrajinským Kryvbasem a zajistila si pohárovou příslušnost pro po podzim. Poslední prvoligový duel Viktorie navíc nesl známku exhibice. Západočeši doma smetli Karvinou pětigólovým přídělem a svým fanouškům přichystali parádní podívanou.

    Výsostnou střeleckou formu prokazuje v poslední době útočník Daniel Vašulín. Letní posila z Hradce Králové se prosadila v každém z posledních tří soutěžní zápasů, dvakrát se tak stalo proti Kryvbasu, což Plzni umetlo cestičku přes ukrajinského soupeře.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů v lize
    10.12.2023 Plzeň – Č. Budějovice 5:0 (18. Jirka, 22. Kliment, 55. Hranáč, 85. Mosquera, 90+4. Bucha)
    13.8.2023 Č. Budějovice – Plzeň 2:5 (45+3. Hora z pen., 74. Osmančík – 8. Traoré, 10., 72. a 90+2. z pen. Šulc, 46. Bucha)
    12.2.2023 Plzeň – Č. Budějovice 2:1 (12. a 57. Květ – 61. vlastní Jemelka)
    27.8.2022 Č. Budějovice – Plzeň 0:1 (90+4. Mosquera)
    19.2.2022 Č. Budějovice – Plzeň 0:1 (75. Bucha)
     
    Bída Dynama proti Plzni

    České Budějovice si asi nemohly vybrat horšího soupeře, proti němuž by se rády nastartovaly. Plzeň neporazily v neuvěřitelných 25 vzájemných zápasech! Naposledy se tak stalo v říjnu 2006. Dynamo tehdy doma zvítězilo 2:1 díky gólům Jana Svátka a Ladislava Volešáka, za Plzeň pálil Tomáš Krbeček.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Dynamo Č. Budějovice: Fendrich – Nikl, Križan, Čoudek, Trummer – Hubínek – Šigut, Tischler, M. Čermák (C), Ogiomade – Adediran.
    Náhradníci: Janáček – V. Hora, Ondrášek, Zíka, O. Novák, Osmančík, Tranziska, Kotula.
    Trenér: František Straka

    FC Viktoria Plzeň: Tvrdoň – Dweh, Hranáč, Jemelka – Cadu, Sojka, Kalvach (C), Mosquera – Jirka, Panoš – Ricardinho.
    Náhradníci: Wiegele – Kopic, M. Vydra, Bello, M. Havel, Míka, Slončík, Šulc, Vašulín, Metsoko.
    Trenér: Miroslav Koubek

    Rozhodčí: Radina – Hájek, Hurych.
    VAR: Všetečka – Pechanec
     
    Odhadovat formaci Českých Budějovic pro dnešní duel není jednoduchý úkol. Trenérovi Františku Strakovi zafungovala tříčlenná defenziva ve druhém poločasu utkání proti Parudbicím, jenže o týden později s Mladou Boleslaví dostala čtyřgólový příděl. Dá se tedy sázet na to, že tentokráte vsadí Dynamo na čtyřku vzadu? Možná. Moudřejší budeme po předzápasové rozcvičce.
     
    Viktoria Plzeň kvůli náročnému pohárovému programu šetří některé opory. Premiéra v základní sestavě čeká odchovance Alexandra Sojku i letní posilu, Brazilce Ricardinha.
     
    Nad stadionem se stahují mračna. Utkání se tak dost možná bude hrát v deštivých podmínkách.
     
    Do výkopu zbývá něco přes dvacet minut, oba celky se rozcvičují v poměrně hustém dešti.
     
    Konečný verdikt o formaci Českých Budějovic je jasný, minimálně soudě dle toho, jak se mužstvo rozestavilo při nácviku akcí na konci rozcvičky. Nastoupí se tříčlennou obranou, celá sestava tedy vypadá následovně: Fendrich – Čoudek, Križan, Nikl – Hubínek – Šigut, Čermák, Tischler, Trummer – Ogiomade, Adediran.
     
    Obě základní jedenáctky v doprovodu trojice sudích jsou již na trávníku, začneme za pár minut.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkopu se ujali domácí v bílých dresech s černými prvky. Hosté z Plzně oblékli tradiční červenomodrou.
     
    1
    Ogiomade se pokoušel procpat do vápna přes Dweha, ten ale jeho pokus o prohození jeslemi přečetl.
     
    2
    Dynamo se ale udrželo poblíž vápna Plzně a po zblokovaném centru Adedirana bude zahrávat rohový kop.
     
    2
    S Čermákovým centrem si Plzeň poradila, ačkoliv Panošovi na přední tyči namísto rezolutního odkopu sjel míč po holeni.
     
    3
    Dweh přihrávkou mezi středními záložníky Budějovic zkoušel oslovit Ricardinha, jeho pokus o přihrávku šajtlí ale nevyšel a hrát tak může Fendrich.
     
    4
    Po nákopu za obranu v souboji s Adediranem propadl Hranáč, nigerijský forvard jej odstavil od míče a přihrávkou do vápna oslovil úplně volného MARCELA ČERMÁKA. Kapitán domácího celku tváří v tvář Tvrdoňovi nezaváhal a měl za to, že otevřel skóre. Sudí Radina po konzultaci s kolegy u videa ale zamířil k obrazovce a zřejmě kvůli ruce domácího forvarda branku odvolal.
     
    5
    Celou situaci ale ještě zkoumají videorozhodčí, neboť souboj Hranáče s Adediranem zaváněl faulem, možná dokonce i rukou nigerijského útočníka.
     
    6
    Hlavní rozhodčí Marek Radina se běží podívat k obrazovce.
     
    7
    Radina po návratu od monitoru rozpažil, v Budějovicích trvá nerozhodný stav.
     
    9
    Adediran si v souboji jeden na jednoho poradil s Kalvachem, ten ho po krátké kličce podkopl. Přímý kop pro Dynamo z pravého křídla.
     
    10
    Přetažený centr Čermáka ze standardky v poklidu stahuje ze vzduchu Tvrdoň.
     
    11
    Cadu sprintoval za obloučkem, který mu na křídlo poslal Hranáč. Balon byl ale o pár metrů delší, než by plzeňský wingbek potřeboval.
     
    12
    Panoše zradilo zpracování, vhazovat tak mohou domácí.
     
    12
    Viktoria chvíli poté získala míč po špatné přihrávce Hubínka, jenže pokus o narážečku nevyšel Kalvachovi s Ricardinhem, jelikož druhý jmenovaný netrefil balon ideálně.
     
    13
    Do vápna Dynama spadla svíce po odrazu meruny od Erika Jirky, následně si Ricardinho odstavil Križana, který při výskoku zasáhl míč rukou. Vypadalo to buď na penaltu, nebo na útočný faul, ale nepíská se ani jedno.
     
    14
    Ricardinho se dostal k zakončení na pravé straně pokutového území, ale naprosto mu selhala mířidla.
     
    14
    Fendrichovi po malé domů vůbec nevyšel odkop, gólman Dynama víceméně vystřelil směrem na hlavní tribunu a daroval aut Plzni.
     
    15
    Sojkova střela se od Ricardinha odrazila k Čoudkovi, ten odkopává na roh.
     
    15
    Viktoria si to od praporku zopakuje, neboť před Ricardinhem zahrál hlavou jeden z domácích obránců.
     
    16
    Zajímavý signál připravil palebnou pozici Jirkovi, ten ale na hranici vápna pouze promáchl.
     
    17
    Panošovi nevyšlo ambiciózní prostrčení míče mezi dvěma obránci, Dynamo ale odkopem našlo pouze Hranáče.
     
    18
    Do Panošovy zasekávačky vložil nohu Tischler, balon následně putoval směrem k Fendrichovi, který byl připravený a nepustil do šance dotírajícího Ricardinha.
     
    19
    Tvrdoň naprosto příšerným odkopem daroval míč Budějovicím, následovala zblokovaná střela Adedirana a pas na levé křídlo, odkud našel Trummer přesně hlavu Šiguta. Proti jeho hlavičce do protipohybu ale Tvrdoň fantasticky zasáhl a plně tak odčinil své zaváhání. Skvělý zákrok.
    19. Tvrdoň výtečně zlikvidoval šanci Šiguta
     
    20
    Plzeň se opět přesunula na útočnou polovinu, Dynamo brání v nízkém bloku.
     
    20
    Ogiomade šikovně prošel mezi Jirkou a Dwehem a téměř z úrovně brankové čáry přihrával pod sebe. A teď se hodně zlobí na sudího, jelikož měl za to, že po zblokovaném pasu měl následovat roh. Jenže Radina je jiného názoru a signalizuje kop od branky Tvrdoně.
     
    22
    Kalvachův centr šajtlí mířil do nebezpečného prostoru, kde číhal ale připravený Križan.
     
    22
    Po nedovoleném zákroku jednoho z hráčů Viktorie ve středu hrací plochy následuje volný kop pro Budějovice.
     
    23
    Ogiomade z levé strany odcentroval do vápna Viktorie, Hranáč pouze prodloužil míč za brankovou čáru. Dynamo se chystá na rohový kop, k praporku už kráčí Čermák.
     
    24
    Slušně vypadají centr alespoň na chvilku odvrátil Mosquera. Domácí ale zůstávají na balonu.
     
    24
    Šigutova nahrávka pod sebe měla hledat Adedirana, připraveného zakončovat na úrovni penaltového puntíku. Byla ale o píď delší, než by se Dynamu hodilo a do útoku tak mohou vyrazit hosté.
     
    25
    Akvitní Ogiomade si tentokráte seběhl na pravou stranu, zakouzlil s míčem a rozeběhl Adedirana. Jeho pokus o centr se ale odrazil od Hranáče zpět do nigerijského útočníka a pryč ze hřiště, takže Plzeň vykopává od brány.
     
    26
    Kalvachův oblouček za beky měl najít Mosqueru, s ním se ale poslušně vrátil Trummer a nechal dokutálet balon na kop od Fendrichovy svatyně.
     
    27
    Šigut si z pravé strany navedl míč na střed a zkoušel pálit slabší levačkou, jeho rána byla ale tečována směrem, kam se Tvrdoň přesouval. Plzeňský gólman si tak po své parádě před pár minutami připisuje o poznání rutinnější zákrok.
     
    28
    Mosquera centrem zprava na zadní tyč oslovil Cadua, jehož hlavičku srazil Šigut na mimo vymezený prostor hřiště. Takže následuje rohový kop.
     
    29
    Nebo spíše penalta? Šigut možná hrál rukou a Radina dnes podruhé spěchá k videu.
     
    29
    Pokutový kop pro Plzeň! Opakované záběry odhalily, že Šiguta balon do natažené horní končetiny opravdu zasáhl. Radina píská a rázně ukazuje směrem k puntíku.
     
    30
    Stadionem se rozezněl ohlušující pískot, domácím se verdikt pochopitelně nelíbí.
     
    31
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Viktoria jde do vedení zásluhou ERIKA JIRKY. Slovenský rychlík před zahráním pokutového kopu zpomalil rozběh, podíval se na pohyb Fendricha a svoji razantní střelu umístil do pravé strany branky.
    31. Erik JIRKA - 0:1
     
    33
    Plzeňští v poklidu kombinují a čekají, zdali se objeví okénko v budějovickém bloku.
     
    34
    Šigut zachytil přihrávku hostí a vydal se na zteč, jenže jeho průnik směrem k ose hřiště čistě zastavil Jemelka.
     
    35
    Ogiomade typicky dribloval po levé straně, načež se uvolnil ke střele. Jeho pokus ale ve skluzu zblokoval Dweh, balon padá nad Tvrdoňovu bránu.
     
    36
    První rohový kop Dynamu vůbec nevyšel, díky nepříliš jistému odkopu hostí ale dostane druhou šanci.
     
    36
    Ani s dalším rohem si domácí neporadili ideálně, jednalo se spíše o takový bonbónek pro gólmana Tvrdoně.
     
    37
    Panoš rozjel akci Plzně parádní stahovačkou, následně se ale pokoušel průnik vyšperkovat další kličkou a o míč přišel.
     
    38
    Šigut nedosáhl na Čermákův pas od křídla, následně zakopl a povalil Jemelku. Tvrdoň si tedy střihne další rozehrávku od brány.
     
    39
    Viktoria může znovu zaútočit poté, co Trummer srazil Jirkovu nahrávku do autu.
     
    39
    Další vhazování pro Plzeň, tentokráte už může jít o projektil rovnou do vápna. Proto k balonu již spěchá Dweh.
     
    40
    Veškeré vzrušení bylo zbytečné. Dweh sice adresoval aut rovnou do vápna, jenže tam se provinil útočným faulem na Trummera stoper Hranáč.
     
    41
    Těžký nákop Dweha nedokázal Jirka ani přes vší snahu udržet na hrací ploše.
     
    41
    Parádní kombinace! Plzeň vyťukala soupeře, následně uvolnil Mosquera pasem do křídla Jirku. Ten se pokoušel stříleným centrem na první tyč najít Ricardinha, jenže před ním za minutu dvanáct zasáhl Križan.
     
    42
    Chvilku poté už to téměř hořelo před Tvrdoněm. Šigut táhl brejk čtyři proti čtyřem, vyměnil si míč s jedním ze spoluhráčů a hledal Ogiomadeho na zadní tyči. I přes teč Hranáče se míč k budějovickému křídlu dostal, to následně vracelo balon z ostrého úhlu do ohně přes mírně vyběhnutého Tvrdoně. Na malém vápně byli ale ve vzdušném souboji úspěšnější Viktoriání zásluhou Dweha.
     
    44
    Jirka obloučkem za beky hledal rozeběhnutého Sojku, Trummer s Niklem si s ním ale poradili.
     
    45
    Adediranova přihrávka podél postranní čáry nenašla Ogiomadeho, nýbrž jednoho z podavačů míčů za lajnou.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje šest minut.
     
    45+1
    Plzeňští kombinovali na jeden dotek, Jemelkovu kolmici ale následně nikdo z kolegů nepochopil.
     
    45+2
    Adediran měl k míči dále než Dweh, zkoušel si tak pomoci zatažením svého soupeře. To bylo ale vidět až z rakouských hranic, Radina tak píská faul.
     
    45+3
    Ricardinho si zakřičel o přihrávku, jenže ta přišla do křídla a nikoliv do nohy, jak brazilský forvard od Jirky žádal.
     
    45+4
    Šigut nakopl motory a pláchl Mosquerovi podél pravé postranní čáry, načež se pokoušel pasem na okraj šestnáctky vyzvat k centru Čermáka. Toho ale zastavil ofsajd – samozřejmě domávnutý o pár sekund později, jak je v éře videa zvykem.
     
    45+5
    Jirkův hodně měkký centr hledal nabíhajícího Mosqueru, tomu ale zakončení z hlavy sebral Fendrich.
     
    45+6
    Panoš si ve vápně zpracoval míč, čímž se s ním otočil a pak se pokoušel přešlapovačkou obalamutit Čoudka. Tomu se ale podařilo přečíst úmysl mladého záložníka a odkopnout do relativního bezpečí.
     
    45+7
    První poločas skončil.
     
    První dějství je za námi, Plzeň zatím v Českých Budějovicích vede 1:0 díky trefě Erika Jirky z pokutového kopu. Dynamo ale působí poměrně sympaticky a mrzet ho mohou dvě věci – ruce a video. V šesté minutě totiž zasáhl VAR a kvůli hře rukou Adedirana odvolal úvodní gól Čermáka. Penaltovou ruku Šiguta, která zajistila Plzni vedení, pak objevil hlavní arbitr Radina až na popud kolegů u videa.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Vilém Fendrich, přichází Martin Janáček.

    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň:
    ze hřiště odchází Ricardinho, přichází Daniel Vašulín,
    ze hřiště odchází Jiří Panoš, přichází Pavel Šulc,
    ze hřiště odchází Jhon Mosquera, přichází Lukáš Červ.
     
    46
    Cadu chtěl na úvod druhé půle hned oslovit Vašulína, příliš vysokým centrem jej ale k zakončení nevybídl.
     
    47
    Dweh zahrál v pádu hlavou přímo do rukavic Tvrdoně, takže za ním běžící Adediran se do šance nedostal.
     
    48
    Sojka si narazil s Caduem a snažil se přihrát na kraj šestnáctky Vašulínovi, jeho úmysl ale vystihl skluzující Križan.
     
    48
    Tři přešlapovačky a letmý skok do vápna. Ogiomade si možná pokoušel vymodlit penaltu, spíš ale při svých kličkách jen mírně podklouzl a kvůli tomu spadl na trávník jako hruška.
     
    49
    Hra se přesunula na obrannou polovinu Budějovic, odkud vhodí míč do hry Cadu.
     
    50
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Dvoubrankové vedení je na světě. Nikl sice na okraji pokutového území vypíchl míč Červovi, jenže pak se ho zmocnil Jirka a centrem na zadní tyč našel přesně prostor, kde se pohyboval CADU. Brazilský wingbek využil pobídku toho slovenského, míč si zpracoval a přes bránícího hráče jej nechytatelně procpal na přední tyč. 0:2!
    50. CADU - 0:2
     
    52
    Jirka se necelé dvě minuty po gólovém centru dostal k balonu v prakticky totožném prostoru, tentokráte ale napálil jen dobře postaveného Trummera.
     
    53
    Znovu centr do vápna, znovu Erika Jirka. Tentokráte si s balonem poradil na první tyči číhající Nikl.
     
    54
    VIktoria i nadále kontroluje hru, i když Sojka teď zpětným pasem Jemelku solidně zahnal.
     
    54
    Propadnutý míč, který do šestnáctky servíroval Jirka, si na puntíku uzmul Šulc a nechybělo mnoho k tomu, aby přímo ohrozil Janáčka. Vracející se Šigut ale ránu zblokoval.
     
    55
    První zákrok pro Janáčka, slabá střela Dweha ze šestnácti metrů ho ale příliš nevystrašila.
     
    56
    Kalvach zkušeně ustál souboj s Adediranem, pak ale nepřihrál přesně.
     
    57
    To samé se ale o chvilku později stalo Čermákovi. Domácí reklamují, že jej u toho Kalvach fauloval, jenže hlavní arbitr je jiného názoru.
     
    57
    Budějovice rozjely nadějnou akci po levé straně, jenže pas Trummera byl na Tischlera příliš dlouhý.
     
    58
    Červ se elegantně zbavil Hubínka, který jej v rámci zbrzdění akce raději fauloval.
     
    59
    Vašulín si ve vápně odstavil Čoudka a přihrával pod sebe, pas ale nenašel žádného červenomodrého adresáta.
     
    59
    O volej z úctyhodné vzdálenosti se pokusil Jemelka, ale nepodařilo se mu trefit zařízení.
     
    Dnešní utkání sleduje 4582 diváků.
     
    61
    Plzeň znovu donutila Dynamo ke stažení do hlubokého bloku, tentokráte ale nenašla recept, jak jej překonat.
     
    62
    Nikl si zahrával s ohněm, respektive míčem ve vlastním vápně. Kalvach ho znervóznil vysokým presinkem a vybojoval roh, z něhož ale Viktoria Janáčkovu branku neohrozila.
     
    63
    Jirka si opět připravil merunu na pravém křídle a zdálo se, že bude centrovat. Namísto toho ale vyslal ostrý projektil směrem k Janáčkovi, který byl ale připravený.
     
    64
    Janáček poslal dalekonosným nákopem pozdrav kolegovi v rukavicích na opačné straně stadionu.
     
    64
    Dvě patičky a šance! Kalvach elegantně posunul balon na Vašulína, který si jej zpracoval za nohou, udržel i pod tlakem obránců a pálil. Branku ale o kousek minul.
     
    65
    Tvrdoň se svezl na mokrém trávníku a schoval míč před Ogiomadem, který spěchal za kolmicí.
     
    66
    Jirkův nákop na Vašulína odvrací Križan hlavou na aut.
     
    66
    Další z plejády centrů Erika Jirky do nebezpečného prostoru se od Nikla dostal k Červovi, ten ale z první pálil mimo vymezený brankový prostor.
     
    66
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Emil Tischler, přichází Petr Zíka.
     
    67
    Adediran se obtočil okolo Dweha, který si při bránění pomohl faulem. Dynamo dostane k dispozici zajímavou standardku z levého křídla.
     
    67
    Centr žolíka Zíky protáhl Tvrdoň špičkami prstů na roh.
     
    68
    Zíkův roh propadl až k Ogiomademu, který vrátil balon před branku Viktorie. Križan se pokoušel o efektní kop přes hlavu, jenže Plzeň nebezpečí odvrátila. Pak se ale dopustila přestupku proti pravidlům kousek za vápnem, takže Tvrdoň musí mít před následujícím volným kopem na pozoru.
     
    69
    Šigut posunul míč Čermákovi, tomu se pěkným obstřelem podařilo dostat střelu okolo zdi. Jenže Tvrdoňova robinzonáda sebrala Dynamu gólovou radost.
     
    70
    Dobrou herní pasáž Dynama zakončil nepřesný centr Šiguta, který se sice uvolnil parádní zasekávačkou za patou, jenže na pěknou kličku pak nedokázal navázat.
     
    71
    Tak ne, Budějovice stále hrozí. Tentokráte se za centrem sápal Zíka a po Tvrdoňově zásahu následuje roh.
     
    71
    Po faulu na Červa si Plzeň může trochu oddychnout a sesbírat síly.
     
    72
    Viktoria se přesunula na útočnou polovinu.
     
    73
    Šulc se snažil ve vápně zbavit přesily, ale neuspěl a balon sbírá Janáček.
     
    73
    Adediran vlétl do šestnáctky jako utržený vagón, těsně před možností zakončit ale upadl přímo před dotírajícího Cadua. Ze šance tak není nic.
     
    74
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Quadri Adediran, přichází Zdeněk Ondrášek,
    ze hřiště odchází Amadin Marvis Ogiomade, přichází Jakob Tranziska.
     
    75
    Šigut si troufl na průnik mezi trojící bránících hráčů, ale přišel o míč.
     
    76
    Žlutá karta pro tým SK Dynamo Č. Budějovice (Michal Hubínek). Záložník Dynama zatáhl za záchrannou brzdu a stáhl Šulce, který rozjížděl brejk.
     
    77
    Trummerovi se podařilo nepustit do vápna centr Jirky jen za cenu rohového kopu pro hosty.
     
    77
    Po rozehrávce nakrátko poslal Jirka další rohlík do vápna, Hranáčovi se jej ale přes obranný val Dynama nepodařilo vrátit před Janáčka.
     
    78
    Cadu se zleva proháčkoval až do srdce pokutového území, jeho zakončení z velmi dobré pozice ale kvůli teči jednoho z obránců končí jen rohovým kopem.
     
    78
    S prvním centrem Kalvacha si Dynamo poradilo, po reparátu prodloužil Čermák míč jen do ruky Hranáče a píská se proti brance Plzně.
     
    80
    Tvrdoňova svíce byla na Jirku příliš vysoká, aut pro domácí.
     
    81
    Ještě vyšší nákop Jirky o chvilku později byl o něco povedenější, udržel se totiž na hrací ploše.
     
    81
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Do třetice znovu svíce, tentokráte s gólovým efektem. Šulcův hodně vysoký nehledal žádného spoluhráče a zřejmě omylem padal do branky, odkud jej vytáhl Janáček. Učinil tak ale nešťastně, neboť se balon dostal ke Caduovi, jemuž nečinilo problém přichystat LUKÁŠI KALVACHOVI výsostnou pozici ke skórování. Kapitán Plzně mířil přesně a Viktoria už vede o tři branky.
    81. Lukáš KALVACH - 0:3
     
    83
    Zahrozilo i Dynamo, hlavička Nikla po Zíkově pěkném centru z rohu ale letí nad břevnem.
     
    84
    Šigutovu rozehrávku na Čermáka vystihl Jemelka, následně ale zasáhl Čoudek proti Caduovi a Plzeň si tak žádnou příležitost nevytvořila.
     
    84
    Dweh našel Červa, který po náběhu do vápna přihrával pod sebe. Čermák ale sráží míč na roh.
     
    85
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň:
    ze hřiště odchází Lukáš Kalvach, přichází Tom Slončík.
     
    85
    Šulcův centr od praporku propadl až ke Caduovi, který pekl kroucený rohlík na hlavu Vašulína. Plzeňský střelec ale zamířil těsně nad.
     
    86
    Fantastický Tvrdoň! Plzeňský brankář vytáhl další parádní zákrok, po Tranziskově pumelici na zadní tyč už někteří fanoušci Dynama skoro zvedali ruce nad hlavu.
     
    87
    Viktoria už dohrává utkání v pohodovém tempu, stopeři si mezi sebou mění míč.
     
    88
    Nyní má Plzeň šanci konečně využít nějaký ten roh, jelikož se po sraženém centru Jirky dočká další standardky.
     
    88
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Samuel Šigut, přichází Vojtěch Hora.
     
    89
    Viktoria vyzkoušela zajímavý signál. Slončík podsekl míč od praporku směrem na vápno, kde se o volej pokusil Cadu. Jeho ráno ale zblokoval Tranziska.
     
    89
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň:
    ze hřiště odchází Alexandr Sojka, přichází Václav Míka.
     
    90
    Dynamo zkusilo zahrozit dlouhým vhazováním Hory, po němž míč vyskákal za vápno proti noze Niklovi. Jeho rána ale Tvrdoně nijak vzrušovat nemusela.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje tři minuty.
     
    90+1
    Závěrečný klídek. Viktoria kombinuje v zadních řadách a oběma týmům je asi jasné, že nemá přehnanou cenu se nikam hnát.
     
    90+2
    Hubínek se šikovně nacpal před Dweha a vykoledoval si faul.
     
    90+3
    Slončík po nákopu Jirky předběhl Nikla, načež mu u praporku nasadil jesle a pasem pod sebe oslovil k zakončení Vašulína i Šulce. Oba plzeňští plejeři si ale spíše překáželi a ke střele se žádný z nich nedostal.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je hotovo. Dynamo nebodovalo ani na pátý pokus, Plzni podlehlo 0:3 po gólech Jirky, Cadua a Kalvacha. Domácí fotbalisté měli i přes porážku v zápase několik solidních pasáží a donutili gólmana Tvrdoně ke třem skvělým zákrokům, na favorizovanou Plzeň to ale bylo málo. Viktoria utkání povětšinou kontrolovala a zapsala do tabulky další tři body, celkově je tak na třinácti, což je stejně jako Slavia a jen o dva body méně než vedoucí Sparta.
     
    Tímto se loučím a přeji co nejlepší start do nového týdne. Tak zase někdy na počtenou!
     
    Držení míče: 24 % : 76 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:5. Rohy: 8:10. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:8. (19:03:28)

    Michal Nussbauer

    Branky: 31. Jirka (pen.), 50. Cadu (Jirka), 81. Kalvach (Cadu)

    Karty:   76. Hubínek (CEB)


    Držení míče: 24 % : 76 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:5. Rohy: 8:10. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:8.
    SK Dynamo Č. Budějovice: Fendrich (46. Janáček) – Čoudek, Križan, Nikl – Šigut (88. V. Hora), Hubínek, Tischler (66. Zíka), Trummer – M. Čermák (C), Adediran (74. Ondrášek), Ogiomade (74. Tranziska).
    Náhradníci: O. Novák, Osmančík, Kotula.

    Trenér: František Straka

    FC Viktoria Plzeň: Tvrdoň – Dweh, Hranáč, Jemelka – Jirka, Sojka (89. Míka), Kalvach (C) (85. Slončík), Cadu – Mosquera (46. Červ), Panoš (46. Šulc) – Ricardinho (46. Vašulín).
    Náhradníci: Wiegele – Kopic, M. Vydra, Bello, M. Havel, Metsoko.

    Trenér: Miroslav Koubek

    Rozhodčí: Radina – Hájek, Hurych

    Diváci: 4582