Olomouc – Mladá Boleslav 3:2 (kon.) | Liberec – Pardubice 3:0 (kon.) | Č. Budějovice – Plzeň 0:3 (kon.)
Slovácko – Ostrava 1:0 (kon.)
konec
SK Dynamo Č. Budějovice
0:3 (0:1)
FC Viktoria Plzeň
Neděle 18.08.2024, 17:00 • Fotbalový stadion Střelecký ostrov, České Budějovice • Chance Liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+3
    Slončík po nákopu Jirky předběhl Nikla, načež mu u praporku nasadil jesle a pasem pod sebe oslovil k zakončení Vašulína i Šulce. Oba plzeňští plejeři si ale spíše překáželi a ke střele se žádný z nich nedostal.
     
    89
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň:
    ze hřiště odchází Alexandr Sojka, přichází Václav Míka.
     
    88
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Samuel Šigut, přichází Vojtěch Hora.
     
    86
    Fantastický Tvrdoň! Plzeňský brankář vytáhl další parádní zákrok, po Tranziskově pumelici na zadní tyč už někteří fanoušci Dynama skoro zvedali ruce nad hlavu.
     
    85
    Šulcův centr od praporku propadl až ke Caduovi, který pekl kroucený rohlík na hlavu Vašulína. Plzeňský střelec ale zamířil těsně nad.
     
    85
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň:
    ze hřiště odchází Lukáš Kalvach, přichází Tom Slončík.
     
    83
    Zahrozilo i Dynamo, hlavička Nikla po Zíkově pěkném centru z rohu ale letí nad břevnem.
    81. Lukáš KALVACH - 0:3
     
    81
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Do třetice znovu svíce, tentokráte s gólovým efektem. Šulcův hodně vysoký nehledal žádného spoluhráče a zřejmě omylem padal do branky, odkud jej vytáhl Janáček. Učinil tak ale nešťastně, neboť se balon dostal ke Caduovi, jemuž nečinilo problém přichystat LUKÁŠI KALVACHOVI výsostnou pozici ke skórování. Kapitán Plzně mířil přesně a Viktoria už vede o tři branky.
     
    78
    Cadu se zleva proháčkoval až do srdce pokutového území, jeho zakončení z velmi dobré pozice ale kvůli teči jednoho z obránců končí jen rohovým kopem.
     
    76
    Žlutá karta pro tým SK Dynamo Č. Budějovice (Michal Hubínek). Záložník Dynama zatáhl za záchrannou brzdu a stáhl Šulce, který rozjížděl brejk.
     
    74
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Quadri Adediran, přichází Zdeněk Ondrášek,
    ze hřiště odchází Amadin Marvis Ogiomade, přichází Jakob Tranziska.
     
    73
    Adediran vlétl do šestnáctky jako utržený vagón, těsně před možností zakončit ale upadl přímo před dotírajícího Cadua. Ze šance tak není nic.
     
    71
    Tak ne, Budějovice stále hrozí. Tentokráte se za centrem sápal Zíka a po Tvrdoňově zásahu následuje roh.
     
    69
    Šigut posunul míč Čermákovi, tomu se pěkným obstřelem podařilo dostat střelu okolo zdi. Jenže Tvrdoňova robinzonáda sebrala Dynamu gólovou radost.
     
    66
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Emil Tischler, přichází Petr Zíka.
     
    64
    Dvě patičky a šance! Kalvach elegantně posunul balon na Vašulína, který si jej zpracoval za nohou, udržel i pod tlakem obránců a pálil. Branku ale o kousek minul.
     
    54
    Propadnutý míč, který do šestnáctky servíroval Jirka, si na puntíku uzmul Šulc a nechybělo mnoho k tomu, aby přímo ohrozil Janáčka. Vracející se Šigut ale ránu zblokoval.
    50. CADU - 0:2
     
    50
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Dvoubrankové vedení je na světě. Nikl sice na okraji pokutového území vypíchl míč Červovi, jenže pak se ho zmocnil Jirka a centrem na zadní tyč našel přesně prostor, kde se pohyboval CADU. Brazilský wingbek využil pobídku toho slovenského, míč si zpracoval a přes bránícího hráče jej nechytatelně procpal na přední tyč. 0:2!
     
    46
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Vilém Fendrich, přichází Martin Janáček.

    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň:
    ze hřiště odchází Ricardinho, přichází Daniel Vašulín,
    ze hřiště odchází Jiří Panoš, přichází Pavel Šulc,
    ze hřiště odchází Jhon Mosquera, přichází Lukáš Červ.
     
    42
    Chvilku poté už to téměř hořelo před Tvrdoněm. Šigut táhl brejk čtyři proti čtyřem, vyměnil si míč s jedním ze spoluhráčů a hledal Ogiomadeho na zadní tyči. I přes teč Hranáče se míč k budějovickému křídlu dostal, to následně vracelo balon z ostrého úhlu do ohně přes mírně vyběhnutého Tvrdoně. Na malém vápně byli ale ve vzdušném souboji úspěšnější Viktoriání zásluhou Dweha.
     
    41
    Parádní kombinace! Plzeň vyťukala soupeře, následně uvolnil Mosquera pasem do křídla Jirku. Ten se pokoušel stříleným centrem na první tyč najít Ricardinha, jenže před ním za minutu dvanáct zasáhl Križan.
    31. Erik JIRKA - 0:1
     
    31
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Viktoria jde do vedení zásluhou ERIKA JIRKY. Slovenský rychlík před zahráním pokutového kopu zpomalil rozběh, podíval se na pohyb Fendricha a svoji razantní střelu umístil do pravé strany branky.
     
    29
    Pokutový kop pro Plzeň! Opakované záběry odhalily, že Šiguta balon do natažené horní končetiny opravdu zasáhl. Radina píská a rázně ukazuje směrem k puntíku.
     
    29
    Nebo spíše penalta? Šigut možná hrál rukou a Radina dnes podruhé spěchá k videu.
    19. Tvrdoň výtečně zlikvidoval šanci Šiguta
     
    19
    Tvrdoň naprosto příšerným odkopem daroval míč Budějovicím, následovala zblokovaná střela Adedirana a pas na levé křídlo, odkud našel Trummer přesně hlavu Šiguta. Proti jeho hlavičce do protipohybu ale Tvrdoň fantasticky zasáhl a plně tak odčinil své zaváhání. Skvělý zákrok.
     
    13
    Do vápna Dynama spadla svíce po odrazu meruny od Erika Jirky, následně si Ricardinho odstavil Križana, který při výskoku zasáhl míč rukou. Vypadalo to buď na penaltu, nebo na útočný faul, ale nepíská se ani jedno.
     
    4
    Po nákopu za obranu v souboji s Adediranem propadl Hranáč, nigerijský forvard jej odstavil od míče a přihrávkou do vápna oslovil úplně volného MARCELA ČERMÁKA. Kapitán domácího celku tváří v tvář Tvrdoňovi nezaváhal a měl za to, že otevřel skóre. Sudí Radina po konzultaci s kolegy u videa ale zamířil k obrazovce a zřejmě kvůli ruce domácího forvarda branku odvolal.

    Michal Nussbauer

    Branky: 31. Jirka (pen.), 50. Cadu (Jirka), 81. Kalvach (Cadu)

    Karty:   76. Hubínek (CEB)


    Držení míče: 24 % : 76 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:5. Rohy: 8:10. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 8:8.
    SK Dynamo Č. Budějovice: Fendrich (46. Janáček) – Čoudek, Križan, Nikl – Šigut (88. V. Hora), Hubínek, Tischler (66. Zíka), Trummer – M. Čermák (C), Adediran (74. Ondrášek), Ogiomade (74. Tranziska).
    Náhradníci: O. Novák, Osmančík, Kotula.

    Trenér: František Straka

    FC Viktoria Plzeň: Tvrdoň – Dweh, Hranáč, Jemelka – Jirka, Sojka (89. Míka), Kalvach (C) (85. Slončík), Cadu – Mosquera (46. Červ), Panoš (46. Šulc) – Ricardinho (46. Vašulín).
    Náhradníci: Wiegele – Kopic, M. Vydra, Bello, M. Havel, Metsoko.

    Trenér: Miroslav Koubek

    Rozhodčí: Radina – Hájek, Hurych

    Diváci: 4582