Teplice B – Brozany 0:2 (kon.) | Ml. Boleslav B – Benátky n/J 2:3 (kon.) | Chlumec n/C – Jablonec B 1:1 (kon.)
Zápy – Pardubice B 1:1 (nedohr.)
konec
FK Chlumec nad Cidlinou
1:1 (0:1)
FK Jablonec B
Neděle 18.08.2024, 10:153. Česká fotbalová liga (B) • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Přes tři sta diváků vidělo v Chlumci zajímavý duel s šancemi na obou stranách. Jejich proměňování většinou haprovalo, a tak svěřenci Benjamina Vomáčky odjedou do Jablonce s remízovým výsledkem 1:1. Od 41. do 54. minuty měli Severočeši nakročeno za třemi body, leč na Omonův gól dokázal z rohového kopu odpovědět Sebastien Langr. (12:15:00)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Asi poslední nákop Chlumce se změnil v hlavičkovanou kolem okraje velkého vápna. Na konci bylo neškodné posunutí na Kotlína.
     
    90+2
    Žlutou kartu viděl i jablonecký kapitán Jan Vošahlík, který při čekání na vysoký balón složil na trávník Howarda.
     
    90+1
    Střídání v týmu FK Jablonec B:
    ze hřiště odchází Success Makanjuola, přichází Vítek Phan.
     
    90
    Vojtěch Řezníček si obhodil Hanzlíčka. Napravo od pokutového území byl u míče dříve Vošahlík a toho domácí fotbalista nešetrným skluzem poslal k zemi. Flade reaguje udělením žluté karty.
     
    89
    Na ofenzivní aktivitu už domácím chybí síly. Zbrkle provedená dlouhá přihrávka do pravé části hřiště byla pro Fiňka nechytatelnou záležitostí.
     
    88
    Chlumec byl několik posledních minut uvězněn v obranné ulitě. O to víc se mu nyní hodil získaný faul před vlastní šestnáctkou.
     
    86
    Omonem oslovený Makanjuola byl na křídle odzbrojen odvážným skluzem. Hra se přesunula na pravou jabloneckou stranu, kde hostům utekl míč do autu.
     
    85
    Simon Omon byl přišlápnut Řezníčkem. Nigerijský fotbalista si několik desítek sekund poležel, ale pak se rovnou postavil k rozehrávce.
     
    84
    Domácí vyjížděli z vlastní poloviny do rychlého kontru. Success Makanjuola ho včas zastavil a navíc byl faulován za žlutou kartu Doležalem.
     
    82
    Spolupráci mezi Omonem a Antonínem Malým se domácí obraně podařilo narušit. Druhý jmenovaný k tomu spáchal zbytečný faul.
     
    81
    Střídání v týmu FK Jablonec B:
    ze hřiště odchází Lukáš Hušek, přichází Petr Čada.
     
    81
    Střídání v týmu FK Jablonec B:
    ze hřiště odchází Oliver Velich, přichází Antonín Malý.
     
    80
    Podezřele vypadající souboj ve vápně vzbudil velké emoce mezi diváky. Ti se nahlas dožadovali penalty pro Chlumec, avšak rozhodčí Flade byl opačného názoru.
     
    79
    Střídání v týmu FK Chlumec nad Cidlinou:
    ze hřiště odchází Bohdan Rudavskyj, přichází Petr Veselka.
     
    77
    Vojtěch Řezníček promarnil komfortní pozici k centru. Kousek za čarou ohraničující pokutové území trefil stojícího Simona Omona.
     
    76
    Vošahlík nebyl v komfortní pozici, když se snažil odvrátit nákop z půlky. Míč zpracoval pro volného protihráče a Kotlín se musel vyznamenat proti jedovaté střele z šestnácti metrů.
     
    75
    Čtvrthodinu před koncem je utkání stále otevřené na obě strany. Na bezpečnou remízu se rozhodně nehraje, oba týmy touží po první výhře v sezóně.

    Michal Břuchanský

    Branky: 54. Langr – 41. Omon

    Karty:   38. Langr (CCN), 70. Vaníček (CCN), 84. Doležal (CCN), 90. Řezníček (CCN) – 71. E. Malý (JBB), 90+2. Vošahlík (JBB)


    FK Chlumec nad Cidlinou: Brát – Havel, Rudavskyj (79. Veselka), Hájek (63. Labík), Langr (72. Tvrdý), Doležal, Finěk, Rybička (63. Howard), Staněk, Vaníček (C), Kneifel (72. Řezníček).
    Náhradníci: Kuděla – Holec.

    Trenér: Tomáš Hrabík

    FK Jablonec B: Kotlín – E. Malý, Karban, Vošahlík (C), Omon, Hušek (81. Čada), Makanjuola (90+1. Phan), Breda, Velich (81. A. Malý), Kubát (56. Hanzlíček), Melka.
    Náhradníci: Reiner – Romagnoli.

    Trenér: Benjamin Vomáčka

    Rozhodčí: Flade – Míč, Krupka

    Diváci: 320