Mountfield HK – Vítkovice 4:2 (kon.) | HC Slovan – Rögle BK 6:3 (kon.) | Sparta – Třinec 2:5 (kon.)
HK Riga – Salzburg 9:1 (kon.) | Ukrajina – K. Vary 1:5 (kon.)
konec
Ukrajina
1:5 (0:0, 1:1, 0:4)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 18.08.2024, 13:00 • WERK ARENA, Třinec • President Cup
Partner:
     
    Za zvuků písně We are the champions si hráči Energie přebírají pohár pro vítěze. 10. ročník hokejového turnaje je minulostí.

    Já vám děkuji za všechny autory, kteří vám přiblížili zápasy formou online přenosu, a přeji příjemný zbytek neděle, ať už váš tým skončil na prvním nebo posledním místě. Od klávesnice se s vámi loučí Igor Mainka. Sportu zdar a hokeji zvláště! (15:45:52)
     
    Konečné pořadí:
    1. HC Energie Karlovy Vary

    2. Ukrajina do 17 let
    3. HC Oceláři Třinec

    4. HC Sparta Praha
    5. HC Mountfield Hradec Králové
    6. HC Vítkovice Ridera
    7. HS Riga
    8. EC Red Bull Salzburg
    9. Slovan Bratislava
    10. Rögle BK
     
    ALL-STAR TÝM
    Nejlepší brankář: Martin Psohlavec (HC Energie Karlovy Vary)
    Nejlepší obránci: Jiří Gombár (HC Energie Karlovy Vary), Jaroslav Panasenko (Ukrajina do 17 let).
    Nejlepší útočníci: Filip Vlk (HC Oceláři Třinec), Dominik Řípa (HC Oceláři Třinec), Filip Klíma (Mountfield HK).
     
    Ceny nejlepším hráčům budou předávat hráči prvního týmu Ocelářů Adam Cedzo, Petr Sikora a Oskar Haas, dříve vítězi tohoto turnaje.
     
    Jan Peterek (sportovní ředitel Ocelářů a jeden z předávajících): „Chtěl bych poděkovat všem hráčům a trenérům, protože jsme viděli krásné zápasy. Chtěl bych poděkovat také rozhodčím, časomíře i organizátorům. Už zbývá jen předat ceny. Tímto považuji turnaj za uzavřený. Těším se na příští rok.“
     
    Ukrajina předvedla povedený výkon, ale jejich hra se po třetím gólu rozsypala a nakonec je z toho výsledek 5:1 ve prospěch Karlových Varů.
     
    Hráči karlovarské Energie uzavírají zlatý hattrick na President Cupu v Třinci. Stejně jako v letech 2022 a 2023 i dnes vyhráli poslední zápas turnaje a zanedlouho obdrží pohár pro vítěze.
     
    Nejlepší hráči: Danylo Olifirčuk – Jonáš Vaníček.
     
    Konec zápasu.
    59:27 ŠVEJCAR - 1:5
     
    59:27
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A ještě jeden gól na závěr, o který se postaral po krásné kombinaci a přihrávce Michalova zakončující VRATISLAV ŠVEJCAR – 1:5!
    59:15 KYNCL - 1:4
     
    59:15
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Vrzal našel dlouhou přihrávkou rozjetého JAKUBA KYNCLA, který střelou do k pravé tyči zvýšil na 4:1!
     
    58:38
    Kváš přihrávkou od levého mantinelu našel u pravé tyče Slavíka, jenže ten nyní polovysokou střelu napálil do ukrajinského brankáře.
    57:25 SLAVÍK - 1:3
     
    57:25
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie se krásnou kombinací dostala až k zakončení do poloodkryté branky. Sedláček přihrávkou zpoza branky našel mezi kruhy Kváše, který akci vyšperkoval přihrávkou k pravé tyči, kde byl LUKÁŠ SLAVÍK a ten napálil puk do odkryté branky!
     
    56:56
    Nahození Hájka od modré čáry tečoval jeden z karlovarských hráčů, Tučyn puk vyrazil před sebe a následnou dorážku poslal Suchý vedle branky
     
    56:01
    Švejcar přihrál z levé strany před bližší tyč Michalovovi, který se s pukem otočil na branku, ale střelou do horní poloviny trefil ukrajinského gólmana.
     
    55:29
    Nepovedenou přihrávku Sedláčka z pravé strany stihl mezi kruhy usměrnit na branku Kváč, ale skákavý puk nejprve Tučyn odrazil betonem a pak puk přikryl.

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 31. Olifirčuk (Děnysenko, Popovič) – 24. Kyncl (Vaníček), 53. Vaníček (Sedláček, Kyncl), 58. Slavík (Kváš, Sedláček), 60. Kyncl (Vrzal, Gombár), 60. Švejcar (Michalov, Šedivec)


    Ukrajina: Isajev (Tučyn) – Filippov, Harus, Ostapenko, Panasenko, Perečněv, Skyba, Stupnyckyj, Děnysenko, Čajka, Kalsin, Kapitan, Kučuk, Olifičruk, Perečněv, Skrebela, Sochaněvič, Spaskin, Vasjak, Ždanov.
    HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec (Maňák) – Bauer, Bednář, Gombár, Hájek, Horáček, Kubík, Kůrka, Vrzal – Jäger, Kváš, Kyncl, Michalov, Sedláček, Staněk, Suchý, Suja, Šedivec, Švejcar, Vaníček, Zolnaj.