Mountfield HK – Vítkovice 4:2 (kon.) | HC Slovan – Rögle BK 6:3 (kon.) | Sparta – Třinec 2:5 (kon.)
HK Riga – Salzburg 9:1 (kon.) | Ukrajina – K. Vary 1:5 (kon.)
konec
Ukrajina
1:5 (0:0, 1:1, 0:4)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 18.08.2024, 13:00 • WERK ARENA, Třinec • President Cup
Partner:
    59:27 ŠVEJCAR - 1:5
     
    59:27
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    A ještě jeden gól na závěr, o který se postaral po krásné kombinaci a přihrávce Michalova zakončující VRATISLAV ŠVEJCAR – 1:5!
    59:15 KYNCL - 1:4
     
    59:15
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Vrzal našel dlouhou přihrávkou rozjetého JAKUBA KYNCLA, který střelou do k pravé tyči zvýšil na 4:1!
     
    58:38
    Kváš přihrávkou od levého mantinelu našel u pravé tyče Slavíka, jenže ten nyní polovysokou střelu napálil do ukrajinského brankáře.
    57:25 SLAVÍK - 1:3
     
    57:25
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie se krásnou kombinací dostala až k zakončení do poloodkryté branky. Sedláček přihrávkou zpoza branky našel mezi kruhy Kváše, který akci vyšperkoval přihrávkou k pravé tyči, kde byl LUKÁŠ SLAVÍK a ten napálil puk do odkryté branky!
     
    54:50
    Skyba zahákoval po křídle pronikajícího soupeře a Energie má před sebou další dvouminutovou přesilovku.
    52:05 VANÍČEK - 1:2
     
    52:05
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie se dostává do vedení! Kyncl zachytil puk u vlastní střídačky, rychle jej přehrál k druhému mantinelu, po kterém Sedláček nabruslil do útočného pásma, přihrál vedle sebe rozjetému JONÁŠI VANÍČKOVI a ten bekhendovou kličkou uklidil puk k bližší tyči – 1:2!
     
    50:05
    Vaníček u ukrajinské branky dostal krosček do krku, který rozhodčí viděli. Ukrajinský obránce Panasenko byl vyloučen na dvě minuty.
     
    43:57
    Ostapenko podrazil Kyncla u mantinelu a Karlovy Vary budou mít dvouminutovou přesilovku.
     
    39:58
    Třetí třetinu odstartuje Ukrajina v početní výhodě. Sekundu a půl před koncem druhé třetiny putoval na trestnou lavici Kůrka, který kolenem fauloval protihráče. Karlovarský obránce dostal dvouminutový trest.
     
    37:19
    Popovič ujel karlovarským obráncům, před brankou zamíchal pukem a vypálil k levé tyči, kam natáhl svou vyrážečku Psohlavec a puk odrazil mimo branku.
     
    37:00
    Švejcar našel přihrávkou z pravého rohu u bližší tyče Michalova, ale jeho střelu z voleje vyrazil gólman Tučyn mimo dosah protihráčů.
     
    35:02
    Kůrka chtěl zahrát u mantinelu puk, jenže Olifirčuk mu zablokoval hůl a je vyloučen na dvě minuty za držení.
     
    32:11
    Suja se chtěl protáhnout kolem ukrajinského obránce, ale narazil do něj. Volný puk si dojel Jäger, nachystal si ho na střelu a vypálil vedle vzdálenější tyče.
    30:39 OLIFIRČUK - 1:1
     
    30:39
    Ukrajina právě vstřelila branku!
    Ukrajincům se povedlo vyrovnat. Po souboji v rohu hřiště se puk dostal od Popoviče k Děnysenkovi, ten rychle přihrál do pravého kruhu DANYLOVI OLIFIRČUKOVI, který vystřelil prudce do levého horního víka – 1:1!
     
    29:29
    Energie se dostala do protiútoku, Sedláček si najel před ukrajinskou branku, položil si gólmana a z pravé strany trefil jeho beton, následně se k dorážce dostal Kváš, který zkusil dostat puk do branky nahozením z nulového úhlu, ale Tučyn puk fantasticky vykopl betonem mimo branku.
     
    28:46
    Michalov ve středním pásmu narazil do Popoviče, který upadl na led. Rozhodčí karlovarského hráče vyloučil za nedovolené bránění.
     
    26:52
    Karlovarským se dlouho nedařila kombinace, až si Sedláček najel před branku, kam dostal přihrávku od Kváše, ale tečí chtěl usměrnit puk mezi Tučynovy betony. Ukrajinský gólman puk vyrazil a poradil si i s dorážkou stejného hráče.
     
    25:45
    Vasjak zahákoval u modré čáry jednoho z karlovarských hráčů a nabídl soupeři více než minutovou dvojnásobnou přesilovku. Vasjak je vyloučen za hákování na dvě minuty.
     
    25:00
    Šedivec se dral středem do útočného pásma, ale byl zadržen Čajkou, který jej chytil za kalhoty. Ukrajinský útočník si půjde sednout na dvě minuty, Energie bude mít přesilovku.
    23:58 KYNCL - 0:1
     
    23:58
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie se dostala do vedení! Vaníček vyhrál buly v levém kruhu, popojel dopředu a přihrál před branku JAKUBU KYNCLOVI, který bleskovou střelou z první poslal puk za záda ukrajinského brankáře – 0:1!
     
    23:53
    Sedláček si vybruslil obloukem na osu hřiště a namířil si to na branku. Svou akci završil forhendovou střelou k pravé tyči, kterou fantasticky lapil brankář Tučyn.
     
    18:47
    Kyncl dostal přihrávku z levé strany mezi kruhy, ale rychlou střelou trefil jen brankáře v ukrajinském dresu.
     
    17:45
    Dobrá šance Karlových Varů, Vaníček si najel s pukem před ukrajinskou branku, ale při pokusu o středu upadl na gólmana Tučyna. Ukrajinský brankář zachytil puk před brankovou čárou, navíc rozhodčí odpískal Vaníčkovi postavení v brankovišti.
     
    14:41
    Suchý měl velkou šanci na gól, když si dojel puk po střele z pravé strany, ale ruku ležícího brankáře Tučyna nepřehodil.
     
    09:41
    Znovu se bude vylučovat a znovu na ukrajinské straně, protože Svjatoslav Vasjak zahákoval soupeře při průniku po levém mantinelu.
     
    07:40
    Švejcarovu rozehrávku od mantinelu zachytil Děnysenko, najel si před branku, ale svou střelou neuspěl proti Psohlavcovi.
     
    05:26
    Slavík projel kolem branky, aby vyjel u levé tyče, následnou střelu vyrazil brankář Tučyn. Bude se vylučovat, protože před touto akcí hákováním poslal na zem soupeře Andrij Kapitan a bude si muset na trestné lavici odsedět dvouminutový trest.

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 31. Olifirčuk (Děnysenko, Popovič) – 24. Kyncl (Vaníček), 53. Vaníček (Sedláček, Kyncl), 58. Slavík (Kváš, Sedláček), 60. Kyncl (Vrzal, Gombár), 60. Švejcar (Michalov, Šedivec)


    Ukrajina: Isajev (Tučyn) – Filippov, Harus, Ostapenko, Panasenko, Perečněv, Skyba, Stupnyckyj, Děnysenko, Čajka, Kalsin, Kapitan, Kučuk, Olifičruk, Perečněv, Skrebela, Sochaněvič, Spaskin, Vasjak, Ždanov.
    HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec (Maňák) – Bauer, Bednář, Gombár, Hájek, Horáček, Kubík, Kůrka, Vrzal – Jäger, Kváš, Kyncl, Michalov, Sedláček, Staněk, Suchý, Suja, Šedivec, Švejcar, Vaníček, Zolnaj.