Trnava – Levice 3:2 (kon.) | Liberec – Litvínov 2:3 (kon.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 2:4 (kon.)
Kolín – Pardubice B 0:0 (zruš.) | Frýdek-M. – Jastrzębie 4:2 (kon.) | Plzeň – K. Vary 2:4 (kon.)
Třinec – HC Slovan 8:4 (kon.) | Kladno – McGill Redbirds 4:1 (kon.) | Sparta – Motor ČB 3:0 (kon.)
Banská Bystrica – Vsetín 3:0 (kon.) | Litoměřice – Chomutov 1:2 (kon.) | SHKM Hodonín – Žďár n/S 0:5 (kon.)
Kadaň – Děčín 6:3 (kon.) | Kobra – Vrchlabí 3:7 (kon.) | Mostečtí Lvi – Ústí n/L 3:4 (kon.)
Lipt. Mikuláš – Cracovia 5:2 (kon.) | Tábor – Jihlava 2:5 (kon.) | Vlci Žilina – Pardubice 2:3 (kon.)
Třebíč – Pardubice B 3:2 (1:0 po s.n.) | Prostějov – Berani Zlín 5:1 (1:2 po s.n.) | Sokolov – Weiden 2:1 (kon.)
Vel. Meziříčí – Technika Brno 1:2 (kon.) | Písek – Havlíčkův Brod 1:4 (kon.) | Vyškov – Znojmo 2:3 (kon.)
Opava – Nový Jičín 4:0 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
3:0 (0:0, 0:0, 3:0)
Banes Motor České Budějovice
Úterý 20.08.2024, 17:30 • Zimní stadion Milevsko • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zdravím všechny sparťany, Motoráky i fanoušky českého hokeje. Ve várce úterních přípravných soubojů nechybí ani utkání Sparty proti Českým Budějovicím, které se odehraje v Milevsku od 17:30.
     
    Sparta vyrazila na jih Čech na tradiční týdenní soustředění, které absolvovala už vloni. Svěřenci Pavla Grosse v Milevsku normálně trénují, ale netradiční výlet využívají i jako teambuilding k utužení party, ať už společnými aktivitami, anebo jen pokecem u týmové grilovačky. Pražané však budou chtít navázat na poslední triumf 1:0 nad Hradcem Králové.

    Zatímco Sparta je díky brzkému startu v Lize mistrů už za polovinou přípravy, Motor má za sebou jediné utkání. Ve čtvrtek zdolal Slovan Bratislava po obratu 2:1, když vyrovnání zařídila nová posila Nick Olesen a vítězný gól obstaral v přesilovce Tomáš Chlubna.
     
    Oba týmy se v Milevsku střetly už vloni. Výrazně aktivnější Sparta však pálila jednu šanci za druhou a v polovině třetího dějství dokonce inkasovala. Vyrovnání však tehdy obstaral Josh Kestner, načež Michal Kempný minutu před koncem rozhodl o výhře 2:1.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Kovář (Kořenář) – Kemiläinen, Tomov, Moravčík, Krejčík, Irving, Pavlák, Tůma – Chlapík, Horák, Salomäki – Kousal, Najman, Forman – Řepík, Sobotka, Hyka – D. Vitouch, O. Hrabík, K. Hrabík – M. Vitouch
    Trenér: P. Gross

    Banes Motor České Budějovice: Klouček (Strmeň) – Reilly, Štencel, Kachyňa, Douděra, Kubíče, Vráblík, Bukač – Gulaš, Přikryl, O. Kovařčík – Kubík, Koláček, Ordoš – Kašlík, Pech, Olesen – Valský, Toman, Beránek
    Trenér: L. Čihák

    Rozhodčí: Květoň, Trnka – Tuháček, Zíia.
     
    Oba týmy už jsou na ledové ploše! Sparta nastoupí v tradiční rudé, Jihočeši obléknou svou bílou sadu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Motor se okamžitě po vhazování vydal vstříc sparťanskému pásmu, kde způsobil rozruch v rohu kluziště. K zakončení nedošlo, odražený kotouč sice letěl před branku, ale tam ho Kovář ukryl do své lapačky.
     
    01:05
    Jihočeši se ještě na pár vteřin udrželi v pásmu, ale nakonec o něj přišli a Sparta se vydala do brejku! Zajímavou akci zakončoval nastřeleným pukem z druhé vlny Tomov, jehož pokus od modré Klouček bez potíží pokryl.
     
    01:34
    Povedené střídání druhé sparťanské formace, která si vypracovala zakončení z kruhu, leč pouze mimo branku Motoru.
     
    02:24
    České Budějovice se několikrát v krátkém sledu pokusily přejít půlící čáru, ale ani jednou nebyly úspěšné. Na tahu je opět Sparta.
     
    02:59
    V zajímavé pozici na pravém kruhu se ocitl Kemiläinen, jehož lehký nastřelený puk na přední tyčku zkoušel usměrnit Hyka, ale neúspěšně.
     
    03:44
    Sparta vzápětí zastavuje útok Motoru na své modré čáře, která je s výjimkou první minuty neprůchozí.
     
    04:13
    Nedaří se ale ani Spartě, která musela přerušit postupný útok a vrátit se za svou branku. Oba týmy střídají, uvidíme, jak si povede druhá formace!
     
    04:43
    Nepřesnou rozehrávku Motoru mohl potrestat Kousal, respektive Najman, ale první jmenovaný přihrávku na svého volného parťáka mezi kruhy neprotlačil.
     
    05:11
    Z druhé vlny mohl udeřit pro změnu Irving, jehož prudkou střelu tahem dokázal Klouček srazit do rohu obranného pásma!
     
    06:01
    Velká šance Sparty! Sobotka s Hykou ujeli do akce dva na jednoho, načež zkušenější centr vzal zodpovědnost na sebe a trefil levou tyčku!
     
    06:33
    Vzápětí Klouček přerušuje hru pokrytím sraženého kotouče. Sparta následně zvládá vhazování a kombinuje v útočné třetině-
     
    07:06
    Dobrá práce jihočeské defenzivy vyhnala sparťany za vlastní branku. Pražané to tak musí zkusit ještě jednou zpoza Kováře.
     
    07:20
    Když už se jim podařilo přejít půlící čáru, sudí vzápětí přerušuje hru kvůli ofsajdu pražského týmu.
     
    07:45
    Na ledě je také sedmý bek Tůma, který zkoušel střílet od modré čáry, ale Klouček se u své levé tyčky nachytat nenechal a lehkou střelu pokryl!
     
    08:16
    Sparta je aktivnější. Možná je znát, že už má v nohách více zápasů a je sehranější, leč zatím kromě tyčky a střely Tomova žádnou výraznější šanci neměla.
     
    08:55
    Kovář šel pro nastřelený puk za svou branku, kde ho možná trošku zaskočil mantinel, ale Motor maličkého zaváhání nevyužil. Sparta má puk pod kontrolou.
     
    09:08
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Beránek – 2 min., hákování.
     
    09:18
    Útočník Motoru poslal svůj tým do čtyř, jelikož na vlastní modré nedovoleně zachytil jednoho ze soupeřů. Sparta však začíná ofsajdem.
     
    09:47
    Dva rychlé útoky Sparty k zakončení nevedly, naopak sparťané museli otočit hru, ale brejk Motoru zachytili.
     
    10:09
    Velmi dobrá práce Ordoše s Valským, kteří svým napadáním vybojovali kotouč v útočném pásmu, a přestože nezakončili, získali alespoň cenné vteřiny k dobru.
     
    10:24
    Českým Budějovicím se podařilo vyhodit Spartu z tempa, protože kombinace Pražanů končí zakázaným uvolněním. Špatná přesilovka domácích, dobrá práce hostů.
     
    11:08
    Velmi zajímavý brejk Motoru! Dva borci v bílém vyjeli proti dvěma sparťanům, načež jeden z hráčů Českých Budějovic hledal z levého kruhu před brankou Kašlíka, ale ten se s obráncem na zádech do zakončení nedostal.
     
    11:24
    Sparta už hraje proti pěti, navíc kupí další chyby. České Budějovice přidaly v pohybu a způsobují v obranném pásmu soupeře pořádný rozruch.
     
    12:02
    Zůstalo jen u optiky, naopak se dopředu vydali sparťané. Na levé straně se zjevil v zajímavé pozici Řepík, jehož střelu Klouček u pravé tyčky udržel v náruči!
     
    12:38
    České Budějovice jsou ale v posledních minutách trošku lepší v pohybu. Od povedeného oslabení se Sparta nemůže dostat do tempa, těžko se dostává do útočného pásma, a když už se jí zadaří, střílí ze snadných pozic.
     
    13:21
    Brejk Jihočechů je zachycen ve středním pásmu. Sparta otáčí hru a může se vydat do dalšího protiútoku.
     
    13:39
    Nepříjemný puk vyslal od modré čáry Sobotka, který věděl, co dělá! Klouček jeho padáček neviděl, jen ho srazil pod sebe a Salomäki zkoušel prodat svůj důraz v brankovišti – neúspěšně.
     
    14:47
    Zajímavá příležitost pro České Budějovice! Na pravém kruhu se dostal ke kotouči Přikryl, jehož nepříjemnou střelu dokázal Kovář udržet.
     
    15:38
    Sparta na několik desítek vteřin udržela hru v útočném pásmu, leč bez střeleckého zakončení. Jihočeši sparťanské útočníky včas dostupují a nedovolují jim kombinovat.
     
    16:08
    Oba týmy se přetahují o kotouč v obranném pásmu Motoru. Čtvrtá lajna Sparty tak proti trojce Českých Budějovic odvedla dobrou práci, jelikož udržela útočné pásmo pro zkušenější parťáky.
     
    16:31
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Vráblík – 2 min., podrážení.
     
    16:41
    A co víc, výsledkem je další přesilovka po faulu v rohu kluziště! Přesilovku začal střeleckým pokusem Horák, ale na pravé tyčce pálil mimo.
     
    17:05
    Tlak Sparty pokračoval jen sérií přihrávek bez zakončení. České Budějovice se nakonec osvobozují a po vytlačení hry za Kováře střídají.
     
    17:35
    Sparta už je ve druhé polovině své přesilovky, ve které Kloučka nikterak výrazně neohrozila. České Budějovice své pásmo dobře brání a sparťany nepouští do velkých šancí.
     
    17:58
    Klouček se jen otáčel za střelou z kruhu, načež po střetu s vlastním obráncem a sparťanským obráncem ztratil hůl. Motor se však osvobozuje.
     
    18:22
    Sparta se pokouší dostat do střeleckých pozic, ale když už v nich je, pálí jen mimo branku, případně přímo do Kloučka.
     
    18:47
    Zkušenosti se prokázaly! Gulaš se v levém kruhu dostal přes obránce a střelou na hlavu prověřil Kováře. Kotouč končí v ochranné síti.
     
    18:53
    Krátce po vhazování musí sparťanský gólman zasahovat podruhé. Krátce nato je hra přerušena podruhé, zřejmě kvůli vyloučení jednoho ze sparťanů.
     
    18:53
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    O. Hrabík – 2 min..
     
    19:09
    Motor začal velmi dobře. Vyhrál buly a aktuálně kombinuje v pásmu Sparty, která se musí před svým brankářem ohánět.
     
    19:18
    Moc pěkný hokejový moment! Gulaš dostal nabito v levém kruhu, načež poslal parádní přízemní střelu na zadní tyčku. Nebýt v brance zkušený Kovář, asi by jeho pokus končil gólem, ale sparťanský gólman si pokus soupeře našel a parádně se pro něj natáhl svou lapačkou!
     
    19:57
    Závěrečný tlak vygradoval další bombou Gulaše, tentokrát od modré čáry, ale Kovář je i podruhé úspěšný – kotouč vyráží.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Končí první dějství, které rozhodně nenudilo, ale gól nenabídlo. Sparta byla po většinu třetiny lepším týmem, trefila dokonce tyčku, ale vesměs se s defenzivou Motoru trápila. Nepomohly jí ani dvě přesilovky, zatímco České Budějovice byly při té své nebezpečné, a to díky dvěma pokusům Milana Gulaše. Ani on ale v závěru třetiny skóre nezměnil, jelikož si vylámal zuby na jistém Jakubu Kovářovi v brance Sparty.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    České Budějovice využily pokračující přesilovky a vstoupily do prostředního dějství s velkou chutí. K zakončení se však prozatím nedostaly.
     
    20:57
    Naopak na druhé straně zahrozili sparťané, a to po dělovce Irvinga z pravého kruhu, kterou Klouček dokázal bez potíží pokrýt.
     
    21:45
    Oba týmy si vyměnily kotouč po svých neúspěšných útocích, načež kombinují sparťané – zatím bez úspěchu.
     
    21:58
    Chytrá akce sparťanů ke gólu nevedla. Horák najel z levé strany před branku, kam nahodil puk na přední tyčku. Klouček neměl kotouč pod kontrolou, čehož se pokoušel využít Salomäki, ale svůj důraz nezužitkoval.
     
    22:28
    Tentokrát si finský útočník vytvořil střeleckou pozici sám, když si vybruslil na hranici levého kruhu a poslal prudkou střelu tahem. Tu však dokázal Klouček vyrazit.
     
    23:04
    Fantastický Kovář! Motor zavřel Spartu v pásmu, načež Ordoš objel branku a z hranice brankoviště našel na zadní tyčku najíždějícího Kubíka, proti němuž se sparťanský brankář skvěle přesunul a vyrazil puk do ochranné sítě.
     
    23:22
    České Budějovice pokračovaly ve své ofenzivní aktivitě, ale nakonec si kromě lehké střely nic nevytvořily. Další vhazování po Kovářově levici.
     
    24:54
    Hluchou pasáž, která připomínala spíše boj o střední pásmo, zakončila střela Motoru z osy hřiště, s níž si Kovář poradil. Dobrý začátek Motoru!
     
    25:49
    Řepík s Hykou způsobili rozruch před brankovištěm Motoru, ale nakonec se k přímému ohrožení Kloučka nedostali.
     
    26:33
    Vydařená pasáž Motoru! České Budějovice se usadily kolem branky, načež dvakrát prověřily Kováře, který si poradil se střelou ze strany i od modré čáry.
     
    26:57
    Sparta zkouší hru zjednodušit. Horák protečoval nastřelený kotouč do útočného pásma, kam se vydali Chlapík se Salomäkim, ale proti obráncům soupeře se jim zatím prosadit nedaří.
     
    27:42
    Oba borci se rychle vrátili, když Chlapík nahodil puk z pravého rohu a Salomäki se ho snažil z brankoviště sklepnou do branky, jenže bez úspěchu. Motor se osvobozuje a může vystřídat.
     
    28:13
    Dobrá práce prvního sparťanského útoku nakonec ke gólové radosti nevedla a Jihočeši mohou v klidu rozehrát zpoza své branky.
     
    28:35
    Možná pomůže důraz sparťanského útoku číslo čtyři, ale rána Kryštofa Hrabíka z pravého úhlu za Kloučkova záda neprošla. Gólman Motoru svou přední tyčku uhájil a ukrývá kotouč do své náruče.
     
    29:21
    O slovo se přihlásily České Budějovice, jejichž přímočarý útok po levé straně zastavuje zákrok lapačkou v podání Kováře.
     
    29:42
    Pěkná hokejová akce v podání Motoru! Kovařčík mezi kruhy šikovně prohodil puk přes obránce na hranici pravého kruhu, odkud pálil Gulaš, ale jen do pozorného Kováře.
     
    29:56
    Na druhé straně získal rychlost Hyka, jenž se z levého kruhu natlačil až před branku, ale v těsné blízkosti Kloučkovi nedokázal dostat puk do sítě.
     
    30:03
    Vzápětí se České Budějovice osvobozují jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    30:41
    Sparta je v posledních minutách více na kotouči, ale nepodařilo se jí udržet útočné pásmo a poslední Moravčíkova snaha o přechod modré čáry byla nedovolená – ofsajd.
     
    31:15
    Sparta přeci jen vybojovala útočné pásmo. K puku se v levém kruhu dostal Kousal, jenž ho pouze posunul na hranici Horákovi, jehož svižnou střelu zastavila až Kloučkova lapačka!
     
    31:58
    Na druhé straně se vydaly do útoku České Budějovice, jejichž snahu zakončil střelou od modré čáry Kubíček, ale Kovář svou levou tyčku uhlídal.
     
    32:29
    Sparta přenáší hru zpátky ke Kloučkovi, leč bez střelby.
     
    32:50
    V pravém kruhu se dostal ke sraženému kotouči Řepík, ale stejně jako parťák o pár vteřin později pálí pouze nad branku.
     
    33:39
    Motor si může oddechnout, jelikož chaos na vlastní modré čáře ustál. Sparta se několikrát pokusila zachytit rozehrávku, ale skákavý kotouč si nakonec vždycky našel cestu ven do středního pásma.
     
    34:32
    Už jsme za polovinou a Sparta má za necelých osm třetin vstřelen jediný gól proti Hradci Králové! To je pro trenérský štáb na pováženou.
     
    35:15
    A nic se nemění ani v posledních desítkách vteřin, kdy na led dopadají paprsky slunce. Doufejme, že střelce na obou stranách osvítí a dočkáme se i nějaké branky.
     
    35:20
    České Budějovice si vybojovaly vhazování v útočném pásmu, ale nakonec se k pořádnému zakončení nedostaly.
     
    35:34
    Na druhé straně pokračuje v dobrém výkonu čtvrtý útok, jenž opět zakončil, ale pokus Ondřeje Hrabíka z prostoru před brankou nebyl pro Kloučka těžkou záležitostí.
     
    36:07
    Sobotkova formace se usazuje v útočném pásmu, ale Hyka ani Řepík se svými střelami z úhlu na přední tyčku neuspěli!
     
    36:27
    Rozhodčí je donucen přerušit hru, jelikož došlo k nezaviněnému střetu útočníka s brankářem Kloučkem. Gólman Motoru bude v pořádku, je pouze potřeba ukotvit branku.
     
    36:37
    Vhazování na modré čáře vyznělo lépe pro České Budějovice, které se však neúspěšně pokouší zaútočit. Na tahu je opět Sparta.
     
    37:17
    Její ofenzivní výpady jsou však prozatím neúspěšné, navíc poslední přihrávka na Kousala byla příliš prudká – zakázané uvolnění.
     
    38:29
    Hlavní dění se přesouvá od branky k brance, leč bez střelby a šancí. Naposledy neuspěly ani České Budějovice, jelikož střela od modré čáry ke Kovářovi nedoletěla.
     
    39:01
    Sparta pouze vyhazuje puk do obranného pásma Motoru, který se pokouší v závěru třetiny rozjet další útočný výpad.
     
    39:27
    Třetí útok Sparty je nebezpečný! Sobotka si v pravém kruhu vyměnil puk s Hykou, načež vypálil tahem, ale neúspěšně.
     
    39:42
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Sobotka – 2 min..
     
    39:42
    Opakuje se téměř podobný scénář jako v prvním dějství! Sobotkův faul posílá sparťany v závěru třetiny do čtyř.
     
    39:51
    Klíčové vhazování Sparta zvládla, ale nakonec puk nevyhodila a Gulašova střela od modré letí jen vedle branky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Gólmani za jedna, střelci na opakování ročníku. Diváci v Milevsku vidí na výsledkové tabuli stejně jako vloni po dvou třetinách dvě nulky. Motor by takový výsledek asi bral, u Sparty je na pováženou.

    Připomeňme, že sparťané nedali gól za tři třetiny v Plzni a proti Hradci Králové udeřili pouze jednou! Za osm třetin tak mají na kontě jediný zásah Tomáše Hyky z předešlého duelu proti Mountfieldu, a přestože oba gólmani mají čisté svědomí, parťáci z pole nikoliv.

    Uvidíme, co s výsledkem udělá třetí dějství. V první polovině prostřední části byl aktivnějším týmem Motor, pak byla nebezpečnější Sparta, ale ani jeden z týmů neskóroval.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Českým Budějovicím opět pomáhá sparťanské vyloučení, ale Sparta se poměrně rychle osvobozuje.
     
    40:54
    Sparta právě vstřelila branku!
    Střelecké trápení je prolomeno, Sparta slaví! Motor špatnou kombinací pustil Spartu do brejku, a přestože Krejčík po Formanově přihrávce z kruhu pálil jen za branku, po odrazu od mantinelu byl u tyčky důrazný DAVID VITOUCH, jenž dorazil puk do sítě. Asistence: Jakub Krejčík, Miroslav Forman.
    40:54 D. VITOUCH - 1:0
     
    41:37
    Fanoušci Sparty ožili, ale České Budějovice pokračují ve své ofenzivní aktivitě. Inkasovaný gól ve vlastní přesilovce je studenou sprchou.
     
    42:51
    Sparta už je v plném počtu a kombinuje na útočné polovině hřiště. Klouček prozatím zasahovat nemusel, ale tlak sparťanů roste.
     
    43:23
    Motor nakonec nepříjemnou pasáž celkem zvládá, načež dokonce zaútočil, ale jeho snahu zastavuje ofsajdové postavení.
     
    43:38
    Salomäki zakončil sparťanské přečíslení tří proti dvěma, ale jeho střela z mezikruží trefila jen blokujícího obránce.
     
    44:10
    Nátlak Sparty kolem branky pokračoval, ale další střelecký pokus nenabídl. Motor přesouvá hru až za Kováře, kde však drží kotouč sparťané.
     
    44:56
    Sparta právě vstřelila branku!
    Zdá se, že Pražané ukončují své trápení! Motor znovu neuhlídal útočné pásmo, načež Forman přenechal vyhozený puk Najmanovi, který tak mohl táhnout přečíslení dvou na jednoho. Mladý centr si pak počkal na najíždějícího kamaráda PAVLA KOUSALA a ten střelou z voleje překonal přesouvajícího se Kloučka. Asistence: Ondřej Najman, Miroslav Forman.
    44:56 KOUSAL - 2:0
     
    45:22
    Zdá se, že Spartu vstřelené góly povzbudily a hlavně jí uvolnily nohy. Pražanů je plný led, pokračují v ofenzivní aktivitě a České Budějovice marně chytají ztracené tempo.
     
    45:45
    Jihočechy tentokrát zachraňuje nepřesná kombinace Sparty, která končí zakázaným uvolněním.
     
    45:54
    Rychlý útok Sparty končí dalším icingem a tentokrát i menší strkanicí před jednou ze střídaček. Šarvátka však měla jepičí život, psi si spíš zaštěkali přes plot.
     
    45:57
    Okamžitě po vhazování vypálil jeden z hráčů Motoru, ale Kovář jeho střelu našel a ukrývá ji do své lapačky!
     
    46:39
    Hra se trošku uklidnila, přesto je Sparta nadále aktivnější. Salomäki už tentokrát zvolil týmovější řešení a z mezikruží našel v levém kruhu Chlapíka, jehož střelu do horní části branky Klouček úspěšně vyrazil.
     
    47:53
    Spartě trvalo, než se usadila v útočném pásmu, a když už se zadařilo, kombinace trvala pár vteřin. U puku je Motor.
     
    48:26
    Marná snaha. Motor se nadvakrát pokusil zahrozit, ale ani jednou neuspěl. Při druhé šanci lze ocenit odvážnost Olesena, který však v levém kruhu neobešel obránce a místo střely ztratil puk.
     
    49:15
    Ačkoliv se aktuálně hraje převážně na polovině Sparty, kotouč mají pod kontrolou spíše Pražané.
     
    49:37
    Na konci rychlého brejku se ke střele z pravého kruhu dostal Sobotka, jehož prudká střela míří do Kloučkovy náruče! Vzápětí se do sebe u branky pustili právě neúspěšný střelec a Kubíček, přičemž se zapojili i další hráči.
     
    49:37
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Sobotka – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Kubíček – 2 min., hrubost,
    Vráblík – 2 min..
     
    49:37
    Výsledkem je ale přesilovka pro Spartu, která má tak ideální příležitost přidat třetí gól. Motor už marně chytá tempo z předešlých třetin.
     
    50:03
    I sparťanští fanoušci ocenili potleskem mrštnou lapačku Kloučka! Gólman Motoru nadvakrát zasáhl proti střele i dorážce Horáka.
     
    50:26
    Rozruch kolem sparťanské branky, při kterém skončil na ledě také Kovář, se obešel bez hvizdu sudího. Signalizovaný ofsajd Motoru.
     
    50:54
    Aktivní Salomäki je opět neúspěšný! Tentokrát zahrozil z hranice pravého kruhu pěknou střelou do protipohybu Kloučka, ale puk poslal jen do pravé tyčky.
     
    51:22
    Následný střelecký pokus Sparty vyráží Klouček svou vyrážečkou do rohu obranného pásma. Teď už je to na jeho parťácích z obrany.
     
    52:01
    České Budějovice jsou ve třetí části bezzubé. Zdá se, jako by jim došly síly, jelikož se proti dobře pracující obraně Sparty prosazují velmi těžko a jsou pasivnějším týmem.
     
    52:41
    Tři snahy o přechod útočné modré čáry byly neúspěšné, ale stejně si vedou také sparťané.
     
    53:09
    Tentokrát už Sparta dokázala zahrozit, ale střela od modré čáry byla sražena jedním z obránců jen vedle branky.
     
    53:38
    Trošku svižnější pasáž přinesla zajímavé příležitosti na obou stranách, ale ani z jedné nevzešla vyložená gólovka.
     
    53:49
    Vzápětí si Kovář připisuje pohodový zákrok lapačkou proti střele z kruhu. Vhazuje se tak po jeho pravici.
     
    53:56
    Buly vyznělo lépe pro Spartu, která tak vytlačila České Budějovice až k jejich brance. Motor se však udržel na puku a rozjíždí další útočnou akci.
     
    54:41
    Motor se ještě snaží s výsledkem něco udělat, byť není v přípravě nejdůležitější. Sparta hraje s vědomím získaného náskoku v klidu a soupeře do ničeho velkého nepouští.
     
    55:05
    Zpoza branky si vybruslil jeden z hráčů Motoru, který následně pálil z otočky, ale jeho pokus z kruhu letí za pomoci teče nad branku. Vhazování po Kovářově levici.
     
    56:27
    Klouček raději pokrývá odražený kotouč od zadního mantinelu. Hokejové krásy ubylo, byť se hraje ve slušném tempu. Oba týmy se v posledních desítkách vteřin přetahovaly převážně o střední pásmo.
     
    56:38
    České Budějovice vyhazují jen pomocí zakázaného uvolnění. Vhazuje se po Kloučkově pravici.
     
    56:44
    Sparta právě vstřelila branku!
    Takhle pálí světový šampion! Okamžitě po vhazování se kotouč dostal na modrou čáru k JAKUBU KREJČÍKOVI, jehož prudká rána rozvlnila brankovou síť.
    56:44 KREJČÍK - 3:0
     
    57:33
    Sparta vyhrála také vhazování ve středovém kruhu, a přestože se marně dostává do útočné třetiny, nepouští kotouč ze své moci.
     
    57:52
    O slovo se po zisku puku přihlásil také Motor, ale Gulaš byl na útočné modré proti přesile bránících hráčů bezmocný a nedokázal skákavý kotouč zkrotit.
     
    58:26
    Prudká sparťanská střela od modré čáry proletěla hloučkem těl, leč pouze vedle pravé tyčky Kloučkovy branky.
     
    58:50
    Motor se ještě pokouší vstřelit alespoň čestný gól, ale sparťanům se daří držet puk v rohu své obranné třetiny.
     
    59:18
    Nastřelený puk od mantinelu Kovář srazil a následně ho hokejkou posunul na svého spoluhráče, aby hra plynula. A taky plynula, jenže pár vteřin, než se Motor dopustil ofsajdu.
     
    59:28
    Sparta dostává puk ze středního pásma do útočné třetiny, kde bude chtít utkání dohrát. Do útoku se však žene Motor!
     
    59:44
    Rozhodčí přerušil hru ve středním pásmu, kde se Kryštof Hrabík dostal do slovní přestřelky s několika soupeři. O nic velkého ale nešlo, vhazuje se na modré čáře.
     
    59:53
    Kotouč je ve středním pásmu a zdá se, že se v něm také dohraje.
     
    Konec zápasu.
     
    Už je tomu tak! Sparta slaví zaslouženou výhru 3:0, přičemž střeleckou smůlu prolomila ve třetím dějství, kdy se prosadili David Vitouch, Pavel Kousal a Jakub Krejčík. Čistým kontem se vytáhl Jakub Kovář, který tak se svými spoluhráči vynuloval třetí přípravné utkání v řadě, ale s varovným prstem!

    Po dvou třetinách totiž sparťané byli na jediném vstřeleném gólu za osm třetin a jedno prodloužení! Motor jim byl důstojným soupeřem, byť mu ve třetí třetině došel dech, ale zejména Milan Klouček se jmenovcem Milanem Gulašem ukázali, že jsou na startu přípravy v dobré formě. (19:45:53)

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 41. D. Vitouch (Krejčík, Forman), 45. Kousal (Najman, Forman), 57. Krejčík


    HC Sparta Praha: Kovář (Kořenář) – Kemiläinen, Tomov, Moravčík, Krejčík, Irving, Pavlák, Tůma – Chlapík, Horák, Salomäki – Kousal, Najman, Forman – Řepík, Sobotka, Hyka – D. Vitouch, O. Hrabík, K. Hrabík – M. Vitouch
    Trenér: P. Gross

    Banes Motor České Budějovice: Klouček (Strmeň) – Reilly, Štencel, Kachyňa, Douděra, Kubíče, Vráblík, Bukač – Gulaš, Přikryl, O. Kovařčík – Kubík, Koláček, Ordoš – Kašlík, Pech, Olesen – Valský, Toman, Beránek
    Trenér: L. Čihák

    Rozhodčí: Květoň, Trnka – Tuháček, Zíia