Dinamo Záhřeb – Karabach 3:0 (kon.) | Bodø/Glimt – CZ Bělehrad 2:1 (kon.) | Lille – Slavia 2:0 (kon.)
konec
Lille OSC
2:0 (0:0)
SK Slavia Praha
Úterý 20.08.2024, 21:00 • Stade du Hainaut, Valenciennes • Liga mistrů • 1 • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Odveta je v Edenu na programu ve středu 28. 8. Pokud chce Slavia postoupit, potřebuje svým fanouškům připravit zážitek v podobě obratu. (22:58:16)
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:13.
     
    Je konec! Lille zvládlo domácí duel 4. předkola Ligy mistrů a vítězí 2:0. Francouzský celek je tak blíže k postupu do základní fáze. Už po osmi minutách musel Kinský vychytat Gudmundssona. Po půlhodině hry David technickou střelou netrefil branku a o tři minuty později Kinský vychytal Zhegrovu. V nastavení se šance dočkala také Slavia, ale Chorý neměl seřízená mířidla. Do vedení se domácí dostali v 52. minutě zásluhou Jonathana Davida. Následně se Slavia radovala z vyrovnání, ale Ogbu nemohl slavit, protože sudí viděl ruku. V 77. minutě pak po individuálním průniku udeřil Edon Zhegrova. Slavia sice o 2. minuty později opět rozvlnila síť, ale Chytilovi vzal radost ofsajd.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    V úvodu páté minuty nastavení se ke střele zpoza vápna ještě dostal Mojmír Chytil, jehož tvrdý pokus směřoval přímo na Chevaliera.
     
    90+4
    Střídání v týmu Lille OSC:
    ze hřiště odchází Cabella, přichází Sahraoui.
     
    90+3
    Lille se ještě vysunulo vpřed. Přihrávku do vápna musel Filip Prebsl na dlouhou nohu odehrát do zámezí. Francouzský celek může pokračovat v kombinaci.
     
    90+2
    Chytil chtěl roztáhnout hru na levou stranu, kam běžel Matěj Jurásek, jenže útočník Slavie trefil jen prvního soupeře.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu Lille OSC:
    ze hřiště odchází David, přichází Ilić,
    ze hřiště odchází Gudmundsson, přichází Ismaily,
    ze hřiště odchází Haraldsson, přichází Mukau.
     
    90
    Exekuce přímého kopu se opět ujal Matěj Jurásek, který pro změnu rovnou vystřelil, jenže jeho pokus skončil nad břevnem domácí branky.
     
    89
    Diakité fauloval poblíž šestnáctky Mojmíra Chytila a vysloužil si žlutou kartu. Slavia bude zahrávat další přímý kop ze zajímavé pozice.
     
    88
    Právě Matěj Jurásek z přímého kopu vymyslel prudký centr do vápna. Defenziva Lille míč neodehrála do bezpečí a po střele z hranice šestnáctky reklamovali hráči Slavie ruku.
     
    87
    Matěj Jurásek se výbornou zasekávačkou prosmýkl kolem Gudmundssona, který jej poté stáhl k zemi. Slavia bude zahrávat přímý kop z dobré pozice.
     
    86
    Bořil našel z autu Filipa Prebsla, který byl rozhozen v souboji a přihrál pouze od zámezí. Domácí s rozehrávkou spěchat nebudou.
     
    85
    Slavia sice získala míč, jenže nepřesným nákopem jej odevzdala domácí defenzivě. Lille už se v závěru utkání nikam hnát nemusí.
     
    84
    Santos se na pravé straně zbavil Prebsla, který se ale do souboje bleskově vrátil, jenže fauloval. Lille může otupit sílící aktivitu Slavie.
     
    83
    Pražský celek zahrával další rohový kop. Lukáš Provod odcentroval na značku pokutového kopu, ale Tomáš Holeš hlavičkoval jen do těla soupeře.
     
    82
    Gudmundsson táhl akci Lille po levé straně, jenže proti trojici hráčů Slavie neměl sebemenší šanci na úspěch.
    80. Ofsajdová situace před brankou Slavie
     
    80
    Branka skutečně neplatí! Mojmír Chytil sice hlavou dopravil míč do sítě, jenže byl lapen v ofsajdové pasti.
     
    79
    Už to vypadalo, že se Slavia může radovat ze vstřelení kontaktní branky, ale asistent rozhodčího na hřišti odmával ofsajd!
    77. Edon ZHEGROVA - 2:0
     
    77
    Lille právě vstřelilo branku!
    Domácí celek přidává druhou branku a výrazně se přibližuje k postupu do Ligy mistrů! EDON ZHEGROVA dostal přihrávku od Davida, jednoduchou kličkou obešel Holeše, vlétl do vápna a placírkou zakončil kolem Kinského!
     
    76
    Hráči Slavie se vydali napadat rozehrávku Lille v zadních řadách. Odkop domácího brankáře na polovině hřiště odvrátil Diouf.
     
    75
    Střídání v týmu SK Slavia Praha:
    ze hřiště odchází Schranz, přichází Jurásek,
    ze hřiště odchází Chorý, přichází Chytil,
    ze hřiště odchází Zafeiris, přichází Prebsl.
     
    73
    Lille se usadilo kolem velkého vápna. Zhegrova se snažil motat nohy defenzivním hráčům Slavia, ale nakonec neměl prostor pro odcentrování.
     
    71
    Zima nedokázal udržet míč ve středovém kruhu a Lille se vydalo do rychlého protiútoku. Před Santosem odvrátil nebezpečný centr na poslední chvíli Diouf.
     
    69
    Exekuce rohového kopu se ujal Zafeiris. Defenziva Lille míč odehrála mimo vápno, odkud střílel Oscar Dorley, který nepropálil hradbu těl v červených dresech.
     
    68
    Provod se zbavil soupeře na pravé straně, ale Alexsandro mu míč čistým skluzem odehrál na rohový kop. Slavia zvyšuje svou aktivitu.
     
    67
    Cabella je po předchozím zákroku záložníka Slavie pořádně otřesený, ale podle všeho bude schopen nadále pokračovat ve hře.
     
    66
    Oscar Dorley ostře dojel soupeře ve středovým kruhu a je potrestán žlutou kartou.
     
    65
    David Zima vracel míč vpřed, kde se do souboje pustil Ivan Schranz, který byl uhlídán Gudmundssonem.
     
    64
    Celou situaci ještě přezkoumali rozhodčí u videu, kteří nakonec potvrdili, že jeden z hráčů Slavie zahrál rukou.
    63. Neuznaná branka Slavie
     
    63
    Slavia se radovala ze vstřelené branky, jenže ta zatím neplatí! Bořilův aut prodloužil Chorý na malé vápno, kde byli Ogbu a Diouf. Míč do sítě nakonec dopravil Ogbu, jenže rozhodčí podle všeho viděl ruku!
     
    62
    Oscar Dorley ukázal svou šikovnost na vlastní polovině ve středu hrací plochy. Šikovný záložník Slavie vybojoval faul na svou osobu.
     
    61
    Santons byl Dioufem poslán k zemi. Fotbalista Slavie může být rád, že nedostal kartu.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí Lille zatím potvrzuje roli favorita utkání. Slavia se snaží, jenže směrem dopředu toho dnes zatím měla minimum.
     
    59
    Cabella z levé strany posunul míč do vápna, kam mířil Haraldsson, kterého dokázal v klíčovou chvíli odstavit Oscar Dorley.
     
    58
    Lukáš Provod se probíjel vpřed kolem Meuniera, jenže znovu se ocitl pouze na zemi. Rozhodčí druhou žlutou kartu pro krajního zadáka Lille nevytáhl.
     
    57
    Francouzský celek měl k dispozici rozehrávku rohového kopu. Zhegrova rozehrával do kombinace. Následný centr Cabelly srazila defenziva do zámezí.
     
    56
    Ivan Schranz bojoval o míč na pravé straně hrací plochy, jenže důrazný Cabella jej dokázal odstavit od balónu. Lille po změně stran na hřišti kraluje.
     
    54
    Ivan Schranz dostal pod tlak domácího stopera Alexsandra, který těžkou situaci nakonec ustál.
     
    53
    Střídání v týmu SK Slavia Praha:
    ze hřiště odchází Masopust, přichází Bořil.
    52. Jonathan DAVID - 1:0
     
    52
    Lille právě vstřelilo branku!
    Domácí celek se krátce po změně stran ujímá vedení! Haraldsson vnějším nártem posunul míč do pokutového území, kde Tomáš Holeš nezachytil náběh JONATHANA DAVIDA, jehož dělovka skončila v dolním rohu Kinského branky!
     
    51
    Slavia se usadila na polovině Lille, kde se snaží podržet míč a přibrzdit silnější pasáž domácího mužstva. Schranz dokonce odcentroval na hlavu Chorého, který míči nedal potřebnou razanci.
     
    50
    Další nepříjemnost na straně Slavie. U postranní čáry zůstává ležet Lukáš Masopust. Zřejmě jde o problémy svalového rázu.
     
    49
    Meunier vybojoval míč a z levé strany odcentroval vnějším nártem. Tomáš Holeš skluzem na malém vápně odehrál míč na rohový kop.
     
    48
    Lille trpělivě kombinovalo kolem velkého vápna Slavie. David poté poslal přihrávku do vápna, kterou na poslední chvíli odvrátit Lukáš Masopust.
     
    47
    Zhegrova střílel na opačné straně ze střední vzdálenosti, jenže zakončení se mu příliš nepovedla. Nepřesná střela prolétla kolem branky Slavie.
     
    46
    Slavia obstarala výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Krátce po startu druhé půle vypálil zpoza vápna Zafeiris, ale Chevalier byl připraven.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! Slavia drží po úvodní pětačtyřicetiminutovce bezbrankový stav. Lille bylo v první půli aktivnějším a nebezpečnějším mužstvem. Už po osmi minutách musel Kinský vychytat Gudmundssona. Po půlhodině hry David technickou střelou netrefil branku a o tři minuty později Kinský vychytal Zhegrovu. V nastavení se šance dočkala také Slavia, ale Chorý neměl seřízená mířidla.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Ani Lille nedokázalo po standardní situaci v nastavení udeřit. Slavia si vysoký centr znovu pohlídala a vše nasvědčuje tomu, že první půli zvládne za bezbrankového stavu.
     
    45+2
    Provod ještě v závěru fauloval u postranní čáry a nabídl domácím rozehrávku přímého kopu.
    45+1. Chorý v šanci
     
    45+1
    Slavia si v nastavení vypracovala první obrovskou šanci! Po standardní situaci propadl centrovaný míč k Tomáši Chorému, který bez přípravy netrefil branku!
     
    45+1
    Lukáš Provod je na straně Slavie jednoznačným otloukánkem. Po souboji s domácím stoperem opět schytal úder do obličeje.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    44
    Z velkého úhlu zakončoval Gudmundsson, jehož přízemní rána mířila k zadní tyči, ale Kinský byl včas na zemi a zalepil míč v rukavicích.
     
    43
    David se tlačil k odraženému míči na hranici velkého vápna, jenže defenziva Slavie byla znovu pozorná a odehrála míč vpřed.
     
    42
    Holeš neměl prostor pro přihrávku vpřed, raději se otočil a pomohl si malou domů. Po dlouhém nákopu Kinského se pro český celek rýsovala zajímavá pozice, ale Tomáš Chorý si míč kolenem ukopl až k praporku.
     
    41
    Po rohu se do zakončení hlavou dostal Alexsandro, který ale neměl prostor na výskok a nepříliš razantní hlavičku poslal do rukavic Kinského.
     
    40
    Edon Zhegrova je zatím opravdu při chuti. Jeho další ránu z velké vzdálenosti srazil Tomáš Holeš na rohový kop.
     
    39
    Další zraněný hráč na straně Slavie! Na trávníku pro změnu zůstává ležet Tomáš Chorý.
     
    38
    Ke střele zpoza velkého vápna se dostal Zhegrova. Jeho přízemní ránu si Antonín Kinský dokázal najít a míč vyrazil mimo nebezpečné území.
     
    37
    Až nyní rozhodčí Marciniak přerušil hru, aby mohl zkontrolovat stav Lukáše Provoda, který v souboji s obráncem obdržel úder do obličeje.
     
    36
    Po delší době se Slavia vydala vpřed, jenže se nedostala k centru do vápna. Na hřišti navíc zůstává ležet otřesený Provod.
     
    35
    Žlutá karta pro tým SK Slavia Praha (Masopust).
     
    35
    Po ošetření Dioufa pokračovalo Lille v kombinaci kolem velkého vápna. Centr z pravé strany dokázala defenzivní hradba Slavie odehrát do autu.
     
    33
    Zafeiris a Chorý vystoupili proti zadákům Lille, kteří si museli pomoci až malou domů. Domácí celek v posledních minutách převzal aktivitu.
    32. Obrovská šance Lille
     
    32
    Další obrovská šance Lille! Zhegrova se zjevil ve vápně, ale Kinský výborným zákrokem míč vyrazil. Dorážející David z dorážky branku přestřelil!
     
    31
    Po půlhodině hry se pořádně probudili také fanoušci Lille. Cabella znovu zkoušel sklepnutím do vápna najít Davida, u nějž pro změnu hlídkoval Zima.
    29. Davidův technický pokus
     
    29
    Další útok Lille už přinesl nebezpečí! Cabella krásně narazil míč do vápna, kde byl David, který bez přípravy zakroutil míč nad Kinského branku!
     
    28
    Jonathan David už sprintoval mezi obránce Slavie, kam také mířila prudká přihrávka, ale v pravou chvíli se stačil vrátit Ogbu.
     
    27
    Zajímavá situace také před brankou Lille. Diakite chtěl odkopnout centr z levé strany, jenže míč netrefil zrovna ideálně a Chevalier jeho chybu musel hasit pohotovým zákrokem.
     
    26
    Diouf si na levé straně pokryl míč tělem a Santos jej poslal k zemi. Český celek může uklidnit hru, nicméně zatím má Slavia dění pod kontrolou.
     
    25
    Nakonec domácí sehráli přímý kop do pozice pro střelu Santose. Jeho dělovku srazil obránce Slavie na rohový kop, z nějž nakonec Lille Kinského neohrozilo.
     
    24
    Tomáš Holeš taktickým faulem zastavil Jonathana Davida. Zadák Slavie za přestupek nevyfasoval žlutou kartu, Lille navíc bude rozehrávat daleko od branky.
     
    23
    Na opačné straně se k dlouhému nákopu dostal Jonathan David, jenže po obratné otočce nedokázal přihrát kolem důrazného Tomáše Holeše.
     
    22
    Rozehrávku rohového kopu obstaral Lukáš Provod. Jeho centr přiletěl na malé vápno, nicméně defenziva Lille dokázala nebezpečí odvrátit.
     
    21
    Holeš nakopl míč za obranu Lille, kam se dostal Lukáš Masopust, který proti Gudmundssonovi vybojoval rohový kop.
     
    20
    Po krátkém přerušení způsobeném ošetřením Lukáše Provoda se rozehrávky přímého kopu ujal Zafeiris, jehož centr přizvedl Chorý jen do rukavic domácího brankáře.
     
    18
    Lukáš Provod bojoval o odražený míč na polovině Lille, kde byl faulován. Obránce Meunier za zákrok vyfasoval žlutou kartu.
     
    17
    Oscar zatím ve středu pole hraje výborně. Středopolař Slavie si znovu pokryl míč tělem a domácí kapitán André jej musel faulovat.
     
    16
    Do rozehrávky francouzského celku se nyní musel zapojit i brankář Chevalier. Jeho nákop si bez větších problémů pohlídal Masopust.
     
    15
    Alexsandro diriguje rozehrávku Lille na polovině hrací plochy. Slavia se nyní pokusila rozehrávku soupeře napadat, ale domácí na míči působí jistě.
     
    14
    Oscar táhl útok Slavie středem hrací plochy, jenže Cabella jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Slavia se ale u míče dlouho neohřála.
     
    13
    David Zima se výborně otočil a dostal se jako první k dlouhému nákopu. Míč odehrál na Kinského před rozběhnutým kapitánem Lille.
     
    11
    Lille zahrávalo svůj první roh, z nějž branku neohrozilo.
     
    9
    Slavia kombinuje v zadních řadách a snaží se uklidnit dění na trávníku. Kinský si dal pozor na napadajícího Davida a rozehrál.
    8. Gudmundssonův pokus z úhlu
     
    8
    Zafeiris chtěl bez přípravy poslat míč na polovinu soupeře, jenže Tomáš Chorý se v klíčovou chvíli zastavil. Na opačnou stranu se poté probil Gudmundsson, jehož střelu z úhlu zneškodnil Kinský!
     
    7
    Agilní Gudmundsson se po levé straně probil do pokutového území, jenže přízemní pobídkou neoslovil nikoho ze spoluhráčů. Slavia těžkou situaci ustála.
     
    6
    Lille kombinuje s míčem v zadních řadách a zatím se nikam nežene. Naopak hráči Slavie se výborně posouvají a nenechávají soupeři moc prostoru.
     
    5
    Tomáš Chorý rozehrál v dobré pozici na levou stranu, jenže Diouf se pro míč musel vracet. Právě druhý jmenovaný nakonec v souboji nedovoleně atakoval soupeře.
     
    4
    Prudkou přihrávku na hranici velkého vápna si hledal Cabella, jenže Igoh Ogbu jej čistým způsobem dokázal odstavit od balónu.
     
    3
    Slavia se vydala napadat rozehrávku soupeře na jeho polovině. Gólman Chevalier následně nakopl míč na polovinu hřiště, kde ve vzduchu kraloval David Zima.
     
    2
    Lukáš Masopust absolvoval těžký sprinterský souboj. Na poslední chvíli šel na zem a čistým skluzem odehrál míč do míst, kde byl Oscar Dorley.
     
    1
    Domácí obstarali výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Lille rozjelo první akci po levé straně. Nákop na Jonathana Davida byl příliš dlouhý.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Lille bude hrát v červeném, zatímco Slavia oblékne tyrkysovou sadu.
     
    Úvodní sestavy:

    Lille OSC: Chevalier – Meunier, Diakite, Alexsandro, Gudmundsson – Santos, André (C), Haraldsson, Zhegrova – David, Cabella
    Náhradníci: Bayo, Bouaddi, Burlet, Ilič, Ismaily, Malouda, Mannone, Mbappé, Mukau, Olmeta, Sahraoui, Toure

    SK Slavia Praha: Kinský – Holeš (C), Ogbu, Zima – Masopust, Zafeiris, Oscar, Diouf – Schranz, Chorý, Provod
    Náhradníci: Bořil, Bužek, Chytil, Jurásek, Jurečka, Mandous, Prebsl, Slavata, Ševčík, Vorlický

    Rozhodčí: Marciniak – Siejka, Kupsik.
     
    Vzájemné zápasy

    17. 12. 2009 Lille – Slavia 3:1
    1. 10. 2009 Slavia – Lille 1:5
    Úvodní utkání se odehraje na Stade du Hainaut ve Valenciennes
     
    Lille OSC

    Francouzský celek vstupuje do závěrečného předkola Ligy mistrů v pozici favorita. V posledním ročníku Ligue 1 Lille obsadilo čtvrté místo za trojicí PSG, Monako a Brest. V přípravě na novou sezónu pak francouzský celek přehrál třeba Gent nebo Celtu Vigo, naopak padl s Wolfsburgem. Také Lille zahájilo pouť letošním ročníkem ve 3. předkole, v němž doma přehrálo 2:1 Fenerbahce, zatímco v Turecku padlo po devadesáti minutách 0:1. V prodloužení ale Lille vystřelil postup Jonathan David. O víkendu si pak v úvodním kole Ligue 1 napravilo chuť vítězstvím 2:0 na půdě Reims. Ani domácí kouč nemá k dispozici kompletní kádr. Chybět budou Gomes, Bentaleb, Mandí, Umtiti a Zedadka.
     
    SK Slavia Praha

    Pražská Slavia po letech usiluje o postup do prestižní Ligy mistrů. Naposledy si milionářskou soutěž zahrávala v sezóně 2019/2020, kdy nadchla fanoušky v duelech s Barcelonou, Dortmundem a Interem Milán. Pouť letošním ročníkem zahájila Slavia ve 3. předkole, v němž narazila na belgický Royale Union SG. Belgický celek dokázala Slavia doma přehrát 3:1, zejména díky brankám Tomáše Chorého. Na půdě soupeře pak pražský celek triumfoval výsledkem 1:0 brankou Václava Jurečky. V lize Slavia sice ztratila hned na úvod za bezbrankovou remízu na Slovácku. Od té doby ale slavila čtyři ligové triumfy. Trenér Trpišovský však nemůže počítat s kompletní sestavou. Dlouhodobá zranění trápí Tomáše Vlčka i Jindřicha Staňka. K dispozici nejsou ani Ondřej Zmrzlý, Daniel Fila nebo David Douděra.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání 4. předkola Ligy mistrů mezi Lille OSC a SK Slavia Praha.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 52. David (Haraldsson), 77. Zhegrova (David)

    Karty:   18. Meunier (LIL), 89. Diakité (LIL) – 35. Masopust (SLA), 66. Oscar (SLA)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:13.
    Lille OSC: Chevalier – Meunier, Diakite, Alexsandro, Gudmundsson (90+1. Ismaily) – Santos, André (C), Haraldsson (90+1. Mukau), Zhegrova – David (90+1. Ilić), Cabella (90+4. Sahraoui)
    Náhradníci: Bayo, Bouaddi, Burlet, Ilič, Ismaily, Malouda, Mannone, Mbappé, Mukau, Olmeta, Sahraoui, Toure

    SK Slavia Praha: Kinský – Holeš (C), Ogbu, Zima – Masopust (53. Bořil), Zafeiris (75. Prebsl), Oscar, Diouf – Schranz (75. Jurásek), Chorý (75. Chytil), Provod
    Náhradníci: Bořil, Bužek, Chytil, Jurásek, Jurečka, Mandous, Prebsl, Slavata, Ševčík, Vorlický

    Rozhodčí: Marciniak – Siejka, Kupsik
    Středa 28.08.2024
    Slavia - Lille 2:1

    Branky: 5. Zafeiris (Bořil), 84. Schranz – 77. Zhegrova (David)

    Karty:   17. Ogbu (SLA), 41. Diouf (SLA), 45. Trpišovský (SLA), 50. Bořil (SLA) – 42. Haraldsson (LIL), 44. Santos (LIL), 45. Génésio (LIL)