Březová – Petřín Plzeň 1:3 (kon.) | Český Brod – Admira Praha 1:4 (kon.) | Dobrovice – Žižkov 1:5 (kon.)
Frenštát p/R – Zlínsko 0:0 (5:3 po pen.) | Horní Ředice – Živanice 0:2 (kon.) | Hořovice – Přeštice 3:0 (kont.)
Hřebeč – Kladno 1:3 (kon.) | Koloveč – Domažlice 0:7 (kon.) | Kozlovice – Uh. Brod 0:0 (8:9 po pen.)
Králův Dvůr – Loko Praha 1:1 (3:4 po pen.) | Kvasice – Strání 1:3 (kon.) | Mar. Lázně – Most/Souš 0:4 (kon.)
Meteor – Ústí n. L. 0:5 (kon.) | Milín – Vlašim 1:1 (4:3 po pen.) | Přepeře – Varnsdorf 2:3 (kon.)
Psáry – Táborsko 2:10 (kon.) | Rýmařov – Kroměříž 0:6 (kon.) | Soběslav – Povltavská 1:3 (kon.)
Turnov – Zápy 0:4 (kon.) | Velké Hamry – Benátky n/J 0:3 (kon.) | Velvary – Motorlet 2:2 (2:3 po pen.)
Vítkovice – Frýdek-Místek 2:0 (kon.) | Ždírec – Líšeň 0:4 (kon.)
konec
Tatran Ždírec nad Doubravou
0:4 (0:1)
SK Líšeň 2019
Středa 21.08.2024, 17:30 • Areál Na Kopaninách, Ždírec nad Doubravou • MOL Cup • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání sledovalo 480 diváků. (19:26:03)
     
    Hostující hráči si ještě dávají regenerační kolečka po trávníku, areál se již vyprazdňuje. To je tak signálem, abych se s vámi rozloučil. Přeji vám krásný zbytek předposledního prázdninového týdne a někdy příště se na vás opět budu při fotbalu těšit napočtenou!
     
    V nastaveném čase se nic dalšího vyjma jednoho faulu a mizerné rozehrávky neudálo. Tím je tak utkání prvního kola poháru u konce a Líšeň splnila roli favorita, když ve druhém poločase přidala tři trefy. Brněnský tým ukázal, že druhou ligu rozhodně nehraje náhodou a herní kvalita na jeho straně byla jednoznačně znát. Tatran tak končí v prvním kole, i když s nulou na kontě být nemusel. Měl výbornou pasáž okolo 75. minuty, kdy měl z rohových kopů nadějné šance, které však neproměnil. Marvani tak postupují dále po výhře 4:0, tedy stejné, jakou tu zaznamenal před pěti lety.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje ještě minutu nad rámec.
     
    89
    Jan Novotný ostře došlápl na půlce Aldina, který stihl těsně předtím odeslat centr dopředu. I on to tak má za žlutou kartu na sklonku utkání.
     
    87
    Mionič využil skvělého náběhu Aldina a poslal mu výborný balon do úniku. Hostující hráč byl sám před Vlčkem, při koncovce se ale ukopl. Šouravý pokus tak proletěl jenom vedle tyčky.
     
    84
    Střídání v týmu Tatran Ždírec nad Doubravou:
    ze hřiště odchází Málek, přichází Losenický.
     
    84
    Líšeň právě vstřelila branku!
    Šest minut před koncem navíc Líšeň přidává čtvrtou branku. Znovu se hosté dostali dopředu po pravém křídle, odkud Mach vyslal prudký centr na malé vápno k zadní tyči. Tam byli neobsazení rovnou dva hráči marvanů, o něco lépe postavený byl ADAM VLASÁK, který tělem snadno doklepl do prázdné – 0:4!
     
    81
    Po drobném prostoji vstoupil duel do své poslední desetiminutovky. Ždírec by rád aspoň snížil a zkoušel to opět po levé straně, avšak opět bez zakončení směřující mezi tři tyče.
     
    78
    Na dvě přihrávky se dostali hosté do další gólovky! Hapal zrychlil hru nalevo k Vlasákovi, který předvedl výbornou techniku a při zpracování zároveň nasadil Gregovskému jesle. Vlasák pak přetáhl hru po zemi na druhou stranu pro Geržu, jenž však ve skluzu vysoko přestřelil!
     
    76
    Střídání v týmu Tatran Ždírec nad Doubravou:
    ze hřiště odchází Koutný, přichází Kavalír.

    Střídání v týmu SK Líšeň 2019:
    ze hřiště odchází Kratochvíla, přichází Raab.
     
    76
    Posléze se mířilo před branku Vlčka, kde odvedl v šestnáctce solidní práci střídající Vlasák. Z úhlu ale trefil jenom domácího gólmana!
     
    75
    Tím tak měli domácí další roh a ani tentokrát bylo snížení blízko. Balon totiž přes přední tyč propadl k Janu Novotnému, proti němuž se Ulrich vytáhl reflexivním zákrokem!
     
    74
    A nebylo od toho daleko! Sehrávku na přední tyč sice ještě hosté odbránili, balon ale nechali nepokrytý pro Pavla Novotného, který do něj práskl. Ulrich vytáhl jenom do prostoru před sebou, kde dorážející Koutný napálil beka před sebou.
     
    73
    Hned poté se dočkal Ždírec rohu, dočká se i snížení?
     
    72
    Aldin u lajny předskočil Vránu a chtěl otočit hru dopředu, Vlasák se ale nacházel v ofsajdu. Balon však k němu ani nedošel, proto mohla hra pokračovat dále.
     
    70
    Rolinek byl nalevo výrazně rychlejší a z ostrého úhlu hrál pod sebe na spoluhráče. V prostoru se ale nikdo nenacházel a Tatran nebezpečí zažehnal včas.
     
    68
    Štědrý podržel hru napravo na lajně a nachystal centr pro Najmana. Ten ho sice na hraně vápna neměl, propadnuvší míč se ale nabídl Pavlu Novotnému. Jeho střela však nebyla nijak razantní.
     
    67
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019:
    ze hřiště odchází Tauš, přichází Vlasák.
     
    66
    Zanedlouho se chtěl trefit i Rolinek, když mu doručil přihrávku na střed Kratochvíla. Tvrdý pokus mířící pod břevno ale Vlček vytáhl na roh!
     
    65
    Obrana Ždírce byla i v další situaci otevřenější, toho chtěl využít Kratochvíla, jemuž poslal výborný balon Mach. Zakončení však šlo jenom do Gregovského v pozici prvního bránícího plejera.
     
    63
    Líšeň právě vstřelila branku!
    Hned záhy přidávají Brněnští třetí branku a o zápasu je tím rozhodnuto. Gerža odvedl na pravé straně dobrou práci, vytáhl hru nahoru a z druhé vlny pak přihrávkou za sebe pustil míč pro ONDŘEJE HAPALA. Napoprvé ještě střelec prvního gólu neuspěl, když trefil jenom Vlčka, odražený míč už ale pak dopravil do prázdné – 0:3!
     
    63
    Najman se hned po vzdušné přihrávce Pavla Novotného vyhoupl nahoru a chtěl hlavičkovat. Jenom těsně se mu nepovedlo zakončit.
     
    61
    Po hodině hry přichází první střídání Ždírce. Ze hřiště jde útočník Bílek, na jeho místo nabíhá Michal Najman, jehož účes může připomínat ten, který nosil Marouane Fellaini.
     
    58
    Gerža tomu na pravé straně pustil, snadno přešel přes skluzujícího obránce a už byl v pozici, kdy mohl střílet. Místo toho si ale ještě balon potáhl a najednou byl zcela sám před Vlčkem. Domácí gólman mu výborně vyběhnutím zmenšil manévrovací prostor a skončilo to zákrokem značící další roh Líšně!
     
    57
    Zlomit to chtěl Jan Novotný, kterému se povedlo obejít dva hráče přes střed. Chtěl pak nahrávat Bílkovi, ten mu ale cukl do protipohybu a nemohl se již posunout nazpět.
     
    56
    Líšeň má utkání pod naprostou kontrolou. Ždírec se do žádných výraznějších příležitostí nedostává, stejně tak nemá souvislejší hru na balonu.
     
    54
    Líšeň právě vstřelila branku!
    O dvě minuty později již Líšeň uspěla a tenhle pokus možná zaujme i v sestřihu! IBRAHIM ALDIN nebyl přitom v úplně nejkomfortnější situaci, chvíli snad i nevěděl, co s balonem. Tak udělal to nejjednodušší, co mohlo být. Vyprodukoval přitom naprosto skvělou pumelici, která z nějakých 25 metrů letěla křížem přímo do vinglu, Vlček neměl šanci tohle chytit – 0:2!
     
    52
    Opět se chvíli hledal hrací balon, který putuje u levé lajny mezi střídačkami. Zajímavě to sehrál Kratochvíla s Taušem, jenže finální pas byl příliš krátký.
     
    50
    Gerža dostal napravo chvilku prostoru a rozhodl se jej využít k centru do šestnáctky. Kopal ale pod tlakem krajního beka a pro ždíreckou obranu to nepředstavovalo žádné nebezpečí.
     
    48
    A ta nebyla daleko od přívlastku gólová! Mionič výborně potáhl balon středem a uvolnil na levé straně Hapala, který se nerozhodl střílet okamžitě, místo toho potáhl balon mimo obránce a zatahovat na zadní tyč. Tu ale těsně minul!
     
    47
    Teď jsou tak na tahu hosté. Mach nehrál s gólmanem dozadu, nýbrž to vzal na sebe a po lajně vyzval spoluhráče k akci.
     
    46
    Ždírec zahájil druhý poločas na balonu a zkoušel rychle překonat obranu Líšně po levé straně, ale bez úspěchu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Během pauzy navíc mohu konstatovat, že s cateringem tu vedle opravdu nešlápnete. Klasický klobásový poločas hodnotím velmi pozitivně, klobása z udírny příjemně pikantní, v nabídce kečup / hořčice / křen, neomezený počet chleba. Cenovka 60 Kč je už pak jenom příjemným bonusem!
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:33.
     
    To byla vlastně i jediná pořádná akce z nastavení prvního poločasu. Líšeň si drží vedení 1:0, do kterého jí poslal v 26. minutě povedeným přímákem Ondřej Hapal. Zejména v úvodní desetiminutovce se hrál vyrovnaný fotbal, kdy i Tatran mohl klidně skórovat. Převaha hostujícího týmu byla znát s postupem času, kdy především na 2:0 měl proměnit Tauš, z malého vápna ale trestuhodně zakončil vedle. Rozdíl dvou soutěží však není na pohled tak markantní a Ždírec stále zůstává na dostřel.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Cupal podržel vzadu míč a vymyslel přímý nákop po pravé lajně na Geržu, který si sice píchl balon mimo Vránův pohyb, to už situaci ale zajišťoval Vlček a s hracím předmětem v rukavicích zalehl.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje dvě minuty.
     
    44
    Pavel Novotný zapsal kartu z kategorie zbytečných. Bílek fauloval Aldina, zákrok byl signalizovaný a odpískaný. Jenže do padajícího hostujícího hráče nesmyslně ještě Novotný vletěl a hned se stal prvním trestaným z týmu Tatranu.
     
    43
    Aldin to zkusil na pravé straně individuálně. Povedlo se mu dostat do lepší střelecké pozice, následný obstřel na zadní štangli ale letěl vysoko nad.
     
    39
    Za jednu minutu dva souboje. Nejprve vzdušný, kdy Novotný fauloval Macha, o chvíli později Mach přišlápl Novotného, čímž mu tak ten první souboj vrátil. Novotný to však odskákal o něco hůře, vyžádal si ošetření, po němž na chvíli zamířil za lajnu.
     
    38
    Obrana Ždírce zcela propadla při bránění a zapomněla na Tauše za sebou, k němuž tak přišel od Geržy naprosto snadný a čitelný balon. Na malém vápně zcela osamocený útočník Líšně ale zaváhal a hlavičku poslal vedle tyče!
     
    37
    Gerža před vlastní střídačkou skvěle odzbrojil Vránu a přistrčil Mioničovi, který mohl hned z první poslat letícího Geržu do brejku. Jenže se otočil směrem do placu a zvolil řešení v podobě nahrávky zpět do obrany.
     
    35
    Líšeň to zkoušela tentokrát vzduchem, centr na Geržu, který byl volný napravo, byl ale přetažený už od samého počátku. Vlček tak znovu uvede míč do hry od vlastní branky.
     
    33
    Krátká přihrávka od Koutného na Novotného znamenala ztrátu balonu, kdy domácího kapitána předskočil Gerža a rozjel situaci čtyři na dva. Tu hosté neřešili nijak špatně, avšak střílejícího Geržu skluzem včas zablokoval Ráliš.
     
    31
    Domácí se snaží dostat hlouběji do útočné půlky nákopy po křídlech, které ale přestaly na chvíli vycházet. Podruhé za sebou je z toho vhazování pro Líšeň.
     
    30
    I tohle se občas stane. Sražený centr letěl do zámezí, navíc ale letěl až na vedlejší menší víceúčelové hřiště, kde se v ten moment nikdo nenacházel. Náhradní balon na půlce nebyl, proto se místní děti za doprovodu pořadatele musely pro hrací předmět vydat.
     
    28
    Po drobné občerstvovací pauze se pokračovalo ve hře, než došlo ke vzdušnému souboji, v němž fauloval Mach kapitána Novotného.
     
    26
    Líšeň právě vstřelila branku!
    Z přímého kopu už hosté uspěli a v 26. minutě jdou do vedení! Líšeňští si šikovně prodloužili zeď, k zakončení se postavil ONDŘEJ HAPAL a nastřeloval míč „do svých“. Ti se ale včas rozestoupili, Vlček logicky reagoval pozdě a střela zapadla přesně k tyči – 0:1!
     
    24
    Všechno to začalo u Štědrého, který u lajny zaváhal, napadající Mionič jej okamžitě zbavil míče a přistrčil Hapalovi, který si na půlkruhu před vápnem obhazoval obránce. Tomu už pak nezbylo nic jiného než faulovat, a tak má Líšeň hodně zajímavý přímák.
     
    23
    Komu ale stopka vystavena nebyla, tak Mioničovi, který byl na půlce sice faulován, byla mu ale ponechána výhoda a po přihrávce Aldinovi mohl vyslat centr na Geržu. Finální přihrávky se ale zatím hostům nedaří, na což poukázal po dalším neúspěšném pokusu dostat se do koncovky trenér Valachovič.
     
    21
    Přímá přihrávka středem putovala na Hapala, který byl v nadějné situaci. Jenže nezvládl souboj s Gregovským, jenž mu vystavil v dalším pokračování celé situace stopku.
     
    20
    I tak dostali hosté možnost rozehrát rohový kop. Ráliš jej jenom lízl za sebe a nízký centr letěl do Kratochvíly, který to rozhodně nečekal a víceméně se od něj odrazil do rukavic Vlčka.
     
    19
    Na Aldinovi viseli v šestnáctce čtyři hráči Ždírce, i tak si s nimi dokázal poradit a dostat se za ně. Včas však zasáhl Nekovář, který při poslední kličce čistě Aldinovi balon odkopl.
     
    18
    Vysoký presink Líšně nadělal domácím veliké problémy. Napoprvé to sice ještě Vlček vyřešil razantním odkopem za půlku, napodruhé se ale hosté dostali na dostřel. Další zakončení na branku ale zatím nepřidali.
     
    15
    I s trochou štěstí se Štědrý dostal přes hráče a přenesl hru na druhou stranu, kde došlo k souboji Koutného s Geržou. Levá strana hlavní tribuny reklamovala hru rukou a přála si penaltu, neb došlo k této situaci již ve vápně. Avšak vzhledem k tomu, že Koutný zezadu Geržu naremploval, píská se útočný faul.
     
    14
    Jenže Brněnští z nastalé situace více nezískali. Sice přišlo zakončení, a přestože bylo výrazné, šlo zcela mimo prostor tří tyčí a Vlček nemusel ani zasahovat.
     
    13
    Co naplat, že souboj u míč na lajně vidělo pro domácí tak 20 diváků sedící pod stanem poblíž stánku s chotěbořským pivem za 40 Kč. Verdikt pomezního totiž značí vhazování pro Líšeň.
     
    11
    Tatran, hrající v tradiční zeleno-bílé kombinaci, si po delší době podržel balon mezi obránci na vlastní půlce. Od Málka posléze přišel nákop na útočníky dopředu, ten si ale zpracovala líšeňská obrana.
     
    10
    Papírový favorit má zatím velké problémy v obraně. Cupal vytvořil druhý faul během čtyř minut, přičemž být to stažení výraznější, dalo by se bavit i o druhé žluté.
     
    9
    A famózní zákrok přišel i na druhé straně! Líšni se totiž roh absolutně nepovedl a následovala situace tři na tři do otevřené obrany. Ždírečtí to vyřešili skvěle, Ráliš pustil míč od lajny do prostoru na rozběhnutého Novotného, který z jedničky zakončoval pod břevno. Ulrich se tam však skvěle natáhl!
     
    7
    O chvíli později však kopali hosté přímák a Vlček musel vytáhnout první těžký zákrok! Zakončení si vzal z dobrých 25 metrů na starost Aldin a poslal jej zleva křížem na zadní tyč, gólman Tatranu vytáhl na roh!
     
    6
    Jakub Cupal vletěl jako třetí do souboje a Vránu na půlce razantně přišlápl. Rozhodčí Zaoral uděluje žlutou kartou a nic na tom nezmění ani lítostivé prosby trenéra Valachoviče, papírově dlouhodobě psaného jako asistenta brněnského týmu.
     
    5
    Tauš si i přes přidržení od obránce zezadu dokázal zpracovat nákop a posunout doleva na rychlejšího Hapala. Jeho zakončení při postupu z úhlu šlo na přední tyč, skončilo však v boční síti.
     
    3
    Tatranu se povedlo ubránit kombinaci zhruba 20 metrů od jeho branky a přišel první brejk, z nichž chce hrozit. Dlouhý nákop letěl přímo na Bílka, který byl chvíli v pozici, kdy mohl jít sám na branku. Rolinek se ale dokázal vrátit a zakončení ždíreckého hroťáka šlo jenom do něj.
     
    2
    A hned záhy přišel další souboj. Křižné přenesení hry Gerža ještě na lajně stihl a dostal se za Vránu, který jej ale doběhl a čistě odklidil míč na roh.
     
    1
    Zápas zahájila výkopem Líšeň a zkoušela to po pravé straně. Výborně však proti Geržovi vystoupil Vrána a zvládl s ním vzdušný souboj, čímž se tak Ždírec dostal na balon.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    -25
    Ještě jednou přeji krásné odpoledne z nádherného areálu ve Ždírci nad Doubravou! Podle informací od stánku s pivem se očekává návštěva okolo 700 diváků a areál na jižním okraji města se pomaličku začíná plnit.

    Domácí jsou v situaci, kdy museli při složení sestavy sáhnout i do B-týmu, hrajícího aktuálně I. B třídu. Pohár tak zažije – minimálně zprvu ze střídačky – hned několik hráčů. Navíc se budou muset obejít bez rychlonohého Jana Rosůlka, jehož do středečního utkání nepustily pracovní povinnosti.
     
    -32
    Úvodní sestavy:

    Tatran Ždírec nad Doubravou: Vlček – Nekovář, Ráliš, Gregovský, Koutný, Vrána, J. Novotný, Bílek, Málek, P. Novotný (C), Štědrý
    Náhradníci: Gregovský – Legát, Kolouch, Navrátil, Losenický, Kavalír, Najman
    Trenér: Petr Nedvěd

    SK Líšeň 2019: Ulrich – Otrísal (C), Cupal, Rolinek, Aldin, Mach, Mionič, Gerža, Hapal, Kratochvíla, Tauš
    Náhradníci: Sláma – Dudl, Dzjuba, Vlasák, Polášek, Raab, Jokovič
    Trenér: Petr Maléř

    Rozhodčí: Zaoral – Lakomý, Pfeifer.
     
    Zatímco Líšeň naskakuje do poháru až v úvodním kole, Ždírec si musel projít předkolem. Tam potkal Humpolec, tedy tým, jenž je Tatranu moc dobře známý z divize.

    Gól Pavla Novotného z 27. minuty posunul celek ze zhruba třítisícového městečka do prvního kola. S brněnským týmem navíc již má bývalá DEKORA zkušenosti. V roce 2019 dostala doma čtyřku, o tři roky později už to ale bylo něco jiného.

    Domácí snajpr Matěj Vopršal po půlhodině hry proměnil penaltu, Reteno Elekana, v současnosti hráč Baníku, v první nastavené minutě ale srovnal. Rozhodnout se muselo až v penaltách, kde právě Vopršal v páté sérii neproměnil a Líšeň se štěstím postoupila dále.
     
    Krásné středeční odpoledne z podhůří Železných hor! Ždírec nad Doubravou a fotbal, to je spojení trvající již od roku 1928. Tradiční účastník divize, tedy čtvrté fotbalové ligy dle současného názvosloví, se v rámci pohárové cesty postaví v prvním kole soupeři, s nímž již zkušenosti má.

    Líšeň je ale v roli jasného favorita. Brněnský tým hrající druhou ligu přijede do Ždírce za posledních pět let potřetí. Že by se ale celku z východu druhého největšího města v Česku aktuálně dařilo, to také nelze stoprocentně říci. Na výhru čeká skoro měsíc, od té doby zapsala dvě remízy a dvě porážky.

    Domácí Tatran se na středeční podvečer těší. Chce stanovit nový divácký rekord, loni zaznamenal na brněnskou Zbrojovku 770 návštěvníků. Navíc posílil i catering, jímž je navíc klub z Havlíčkobrodska vyhlášený.

    Zápas v areálu Na Kopaninách začíná od 17:30, příjemnou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Tomáš Kalas

    Branky: 26. Hapal, 54. Aldin, 63. Hapal, 84. Vlasák

    Karty:   44. Novotný P. (ZDN), 89. Novotný J. (ZDN) – 6. Cupal (LIS)


    Tatran Ždírec nad Doubravou: Vlček – Nekovář, Ráliš, Gregovský, Koutný (76. Kavalír), Vrána, J. Novotný, Bílek (61. Najman), Málek (84. Losenický), P. Novotný (C), Štědrý
    Náhradníci: Gregovský – Legát, Kolouch, Navrátil, Losenický, Kavalír, Najman

    Trenér: Petr Nedvěd

    SK Líšeň 2019: Ulrich – Otrísal (C), Cupal, Rolinek, Aldin, Mach, Mionič, Gerža, Hapal, Kratochvíla (76. Raab), Tauš (67. Vlasák)
    Náhradníci: Sláma – Dudl, Dzjuba, Vlasák, Polášek, Raab, Jokovič

    Trenér: Petr Maléř

    Rozhodčí: Zaoral – Lakomý, Pfeifer

    Diváci: 480