Midtjylland – Slovan Bratislava 1:1 (kon.) | Malmö – Sparta 0:2 (kon.) | Dynamo Kyjev – Salzburg 0:2 (kon.)
Young Boys – Galatasaray 3:2 (kon.)
konec
Malmö FF
0:2 (0:1)
AC Sparta Praha
Středa 21.08.2024, 21:00 • Malmö New Stadium, Malmö • Liga mistrů • 1 • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Po skvělém zápasu bere Sparta vítězství 2:0 a v domácím prostředí může definitivně rozhodnout. To už je dneska opravdu všechno a přeji vám příjemný zbytek středečního večera. (22:57:14)
     
    Sparta vybojovala na severu Evropy fantastický výsledek! Ovšem ještě jí čeká střetnutí na Letné. Malmö sice bylo mnohem více u balonu, ale vyložené šance nepřicházely. Naopak Sparta byla nebezpečnější. Co nevyšlo ještě Martinu Vitíkovi, tak to napravil v závěru povedenou střelou Matěj Ryneš. Letenští odehráli utkání takticky skvěle, soupeře hodně napadali a počkali si na své momenty, po nichž zapisují další bod do koeficientu klubů.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Z nepřipravené pozice centroval Peña, který míč směřoval až moc k brance. A tak si v pohodě pro balon vyběhl Peter Vindahl.
     
    90+2
    Přihrávku na střed zachytil Veljko Birmančevič, který si hodil míč na levou nohu a po zemi mířil na branku. Ovšem Dahlin byl tentokrát připravený zasáhnout.
     
    90
    Švédský mistr se dočkal Rynešova faulu, a tak před branku Sparty letěl další centr, který odvrátil Filip Panák. Letenský kapitán byl faulovaný a následně zůstal ležet na zeleném pažitu.
    89. Matěj RYNEŠ - 0:2
     
    89
    Sparta právě vstřelila branku!
    Letenští ustáli tlak a sami udeřili! Skvělou práci předvedl Sörensen, jenž předskočil soupeře a narazil si s Kuchtou. Následně dal balon na levou stranu, odkud zpoza vápna utáhl svůj pokus MATĚJ RYNEŠ, jenž zamířil přesně do vzdálenějšího spodního rohu branky – 0:2. Asistence: Asger Sörensen.
     
    88
    Za obranu Sparty si zabíhal Taha Ali, který se nacházel v ofsajdovém postavení. Domácí fanoušci se sice zlobí, ale bylo to správně posouzené.
     
    87
    Centr mířil na první tyč, odkud jej na rohový kop odehrál Tomáš Wiesner. Cela situace se opakovala i od rohového praporku, Sparta potřebuje uklidnit hru.
     
    86
    Taha Ali rozpohyboval hru domácího mužstva a vynutil si faul. Před branku Sparty polatí další centr, který tam bude adresovat Christiansen.
     
    85
    Po odehrání míče atakoval zezadu Peñu Jakub Pešek, který také inkasoval žlutou kartu.
     
    84
    Matěj Ryneš nedal dobrou přihrávku, po které se hra rychle otočila. Ali přihrál na Nanasiho, který si hodil míč na pravačku a zakončil kousek vedle vzdálenější tyče.
     
    82
    Střídání v týmu AC Sparta Praha:
    ze hřiště odchází Vitík, přichází Zelený,
    ze hřiště odchází Haraslín, přichází Pešek.
     
    81
    Ali se snažil utancovat Ryneše, který se nenechal ošálit a míč odehrál k lajně. Sice poté přišel centr, ale s ním si poradil Asger Sörensen.
     
    80
    Dlouhý nákop prodloužil za sebe Jan Kuchta, ale Birmančevič už se k němu nedostal. A tak přišla přihrávka do letenského pokutového území, kde se srazili Vitík s Panákem. Celou situaci musel dořešit odkopem Ryneš.
     
    79
    Sadílkovo dlouhé vhazování se jednomu z domácích zamotalo pod nohama. A tak se míče chopil Sörensen, který chtěl dát proti noze Panákovi, ale celá akce nedošla do zdárného konce.
     
    78
    Birmančevič si chtěl narazit se spoluhráčem a pokračovat v pohybu. Ovšem byl sražený, a tak Sparta rychle rozehrála. Její centr byl ale z pokutového území odehraný.
     
    76
    Malmö faulovalo Lukáše Sadílka, což bylo na jednu stranu štěstí, protože ve své pozici nebyl pro křeče Martin Vitík, jenž potřebuje ještě lékařskou pomoc.

    Michal Luxa

    Branky: 31. Larsen (vla.), 89. Ryneš (Sörensen)

    Karty:   11. Busanello (MLM), 34. Peña (MLM), 69. Christiansen (MLM) – 40. Olatunji (SPA), 62. Laci (SPA), 85. Pešek (SPA)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 11:12.
    Malmö FF: Dahlin (C) – Larsen, Jansson, Zatterström, Busanello – Bolin (64. Ali), Peña, Johnsen, Nanasi – Thelin, Botheim (64. Christiansen)
    Náhradníci: Persson, Friedrich – Ali, Berg, Christiansen, Jorgensen, Loukili, Olsson , Rieks, Rosengren, Rosler

    Trenér: Henrik Rydström

    AC Sparta Praha: Vindahl – Vitík (82. Zelený), Panák (C), Sörensen – Preciado (68. Wiesner), Laci (68. Sadílek), Kairinen, Ryneš – Birmančevič, Olatunji (60. Kuchta), Haraslín (82. Pešek)
    Náhradníci: Vorel – Daněk, Krasniqi, Kuchta, Pešek, Ross, Sadílek, Solbakken, Suchomel, Tuci, Wiesner, Zelený

    Trenér: Lars Friis

    Rozhodčí: Gil Manzano – Barbero, Nevado
    Úterý 27.08.2024
    Sparta - Malmö 2:0

    Branky: 81. Haraslín (pen.), 83. Rrahmani (Haraslín)

    Karty:   25. Vitík (SPA), 45+1. Panák (SPA), 84. Rrahmani (SPA) – 16. Zätterström (MLM), 41. Peňa (MLM), 45+2. Christiansen (MLM)

    Neproměněná penalta: 19. Birmančević (SPA), mimo – 27. Christiansen (MLM), brankář Vindahl zneškodnil

    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 7:5. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:17.