Třinec – Banská Bystrica 5:2 (kon.) | Plzeň – Mladá Boleslav 4:1 (kon.) | Berani Zlín – Trenčín 5:1 (3:0 po s.n.)
Vlci Žilina – Frýdek-M. 1:2 (kon.) | Jihlava – Přerov 7:3 (kon.) | Slavia – VER Selb 3:0 (kon.)
Litvínov – K. Vary 0:3 (kon.) | Kladno – Kassel Huskies 4:1 (kon.) | SHKM Hodonín – Pov. Bystrica 3:6 (kon.)
Cheb – Kadaň 3:2 (kon.) | Děčín – Ústí n/L 3:9 (kon.) | Benátky n/J – Vrchlabí 1:4 (kon.)
Mostečtí Lvi – Kobra 5:4 (po pr.) | Humenné – Košice 2:6 (1:0 po s.n.) | Příbram – McGill Redbirds 1:6 (kon.)
Třebíč – Prostějov 6:4 (kon.) | Vsetín – Nové Zámky 3:4 (kon.) | Olomouc – Kometa Brno 2:1 (kon.)
Sokolov – Litoměřice 3:2 (3:2 po s.n.) | HC Slovan – Mountfield HK 4:2 (kon.) | Zvolen – Kolín 4:3 (kon.)
Opava – Havířov 0:5 (kon.) | Vel. Meziříčí – Žďár n/S 11:4 (kon.) | Tábor – Havlíčkův Brod 3:4 (2:3 po s.n.)
Vyškov – Technika Brno 6:4 (kon.) | Kralupy n. Vltavou – Řisuty 7:0 (kon.) | Davos – Motor ČB 1:2 (kon.)
konec
HC VERVA Litvínov
0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
HC Energie Karlovy Vary
Čtvrtek 22.08.2024, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký čtvrteční podvečer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je další várka přípravných utkání a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi extraligovými týmy HC VERVA Litvínov a HC Energie Karlovy Vary.
     
    HC VERVA Litvínov

    Litvínovským hokejistům to v přípravě zatím lepí. Ve svém prvním vystoupení po pauze sehráli duel s Karlovými Vary, když vyhráli 2:3 po samostatných nájezdech. Poté doma v severočeském derby přivítali liberecké Bílé Tygry. Ač hosté vedli 1:0, domácí dokázali srovnat a duel otočit na svou stranu. Celkově pak Verva vyhrála 4:1 a zapsala první výhru v přípravě. Následně pak se oba celky utkaly znovu, tentokráte ale v liberecké HOME CREDIT ARÉNĚ, kde po druhé třetině vedli Tygři 2:1. Ovšem Litvínovští ve druhé třetině dorovnali manko a poté strhli vedení na svou stranu. Výsledek 3:2 pak i ukončil zápas a to znamená, že Litvínov je zatím v přípravě stoprocentní.
     
    HC Energie Karlovy Vary

    Karlovarští mají za sebou čtyři zápasy v přípravě. Nejprve prohráli 4:5 po nájezdech se Sokolovem, poté jak bylo zmíněno, s Litvínovem 2:3 také po nájezdech. Naposledy se jim ale dvakrát dařilo. 3:0 porazili univerzitní zámořský celek Cornell Big Red. Naposledy si pak v západočeském derby poradili s Plzní, kterou porazili 4:2 na jejím ledě. Dnes v podkrušnohorském derby budou chtít zvítězit, aby Litvínovu vrátili úvodní porážku sezóny.
     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Tomek (Zajíček) – Zeman, Baránek, McIsaac, Polášek, Baláž, Czuczman, Husinecký – Pekař, Gut, Berka – Sandberg, Sukel', Koblasa – Hlava, Jícha, Maštalířský – Havelka, Postl
    Trenér: Karel Mlejnek

    HC Energie Karlovy Vary: Habal (Frodl) – Plutnar, Reunanen, Tureček, Moravec, Dorot, Mikyska – Kofroň, Ilomäki, Kern – Procházka, Černoch, Jiskra – Kružík, Sapoušek, Čihař – Koffer, Šír, Redlich
    Trenér: Pavel Patera

    Rozhodčí: Petružálek, Jiří Ondráček – Pěkný, Jiří Ondráček II.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:12
    U puku po vhazování byli hosté, ti ho poté nahodili až do pásma Litvínova, kde ho dojel Matej Tomek a posílá ho spoluhráčům, kteří už míří směrem dopředu.
     
    00:38
    Hned na to se ale narodila protiakce Karlových Varů a Matej Tomek musel krýt svou levou tyč, kam mířil nebezpečný pokus hostujícího celku.
     
    01:11
    Matúš Sukel' u zadního mantinelu získal kotouč pro Vervu a počkal, až mu dostřídají spoluhráči. Teprve pak s nimi založil další útočnou akci.
     
    02:22
    Domácí se neprosadili v dobré akci a Západočeši tak přebírají hru a otáčí ji zase na opačný konec kluziště.
     
    03:16
    Rozehrávku z vlastní třetiny Litvínovu pokazil najíždějící David Kofroň a ten už znovu žene hosty před branku Litvínova, kterou dnes hájí Matej Tomek.
     
    04:22
    Nicolas hlava dostal přihrávku od pravého hrazení a rychle se přesunul do útočného pásma. Ale hned na to uslyšel píšťalku jednoho z čárových sudích a je z toho ofsajd. A byl posouzen jako úmyslný, takže se hra stěhuje před Tomka.
     
    04:27
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Nicolas Hlava.
     
    05:24
    Domácí špatně střídali a dostali trest. Hosté tak mají jako první přesilovou hru a už se několikrát dostali do zakončení před Matejem Tomkem, ale Verva se vždy dokázala osvobodit.
     
    06:02
    Jiří Černoch se natlačil mezi kruhy a jeho rána z otočky pak minule klec Litvínova. Domácí se tak znovu ubránili a vyhazují puk až před Vladislava Habala.
     
    06:27
    Litvínov je v plném počtu.
     
    06:54
    Marek Berka si mezi kruhy dvakrát klepl o přihrávku, tu následně pak dostal a vystřelil. Ale Vladislav Habal zakročil a pohotovým zákrokem tak velkou šanci Litvínova pokryl!
     
    08:08
    Severočeši nyní ztratili kotouč a nabídli ho soupeři. Karlovarští ale nedokázali projít do třetiny Vervy a ztrácejí touš. Do akce tak opět míří Litvínovští.
     
    09:01
    Domácí opět hýřili aktivitou a nepustili do akce soupeře. Hosté tak opět vrací hru na své území, aby opět znemožnili domácím ohrozit Vladislava Habala.
     
    09:23
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Martin Havelka – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Jiří Černoch – 2 min., hrubost.
     
    10:02
    Michal Gut dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy a jeho svižná rána končí na obraně Karlových Varů.
     
    10:51
    Matúš Sukel' se znovu natlačil před hostující brankoviště a z levé strany nebezpečně vystřelil. Jeho pokus sice minul klec Habala, následně pak už ale hostující brankář musel zakročit proti dorážce Petra Koblasy.
     
    11:37
    Litvínovští jsou znovu agilní a vypracovali si další akci, tu jim ale pokazila pozorná obrana Energie. Hosté se pak chtěli dostat na druhou stranu, ale nahození puku z pásma bylo příliš dlouhé a končí na zakázaném uvolnění.
     
    11:40
    Hned po vhazování před Vladislavem Habalem zakročil právě hostující brankář a znovu je hra přerušena. Vhazovat se bude opět po jeho pravé ruce.
     
    12:02
    Nenápadná, o to více nebezpečná střela mířila na Mateje Tomka z levé strany z mírného úhlu. Domácí brankář ale napřáhl svou lapačku a puk jí srazil do bezpečí.
     
    12:57
    Obrana Litvínova dala o sobě znovu vědět a slibně se rodící akci Karlových Varů dokázala opět zastavit a hned na to otočila hru před Vladislava Habala.
     
    13:46
    Kevin Czuczman rozehrával litvínovskou akci od brankáře Mateje Tomka. Verva se pak sice dostala do útoku, ale rázem byla soupeřem vykázána ven.
     
    14:27
    Oba celky se rychle prostřídaly a na ledě jsou čerstvé síly. Do akce ze svého teritoria míří zase domácí Litvínov.
     
    15:21
    Vít Jiskra dostal přihrávku od modré čáry přímo před branku Mateje Tomka a před ním okamžitě vystřelil. Trefil ale pouze jeho připravený pravý beton.
     
    16:13
    Nicméně nadále mají Karlovarští souvislý tlak před jeho brankou a Tomek má co dělat, aby se znovu dostal k ubránění nebezpečné soupeřovy akce.
     
    17:09
    Josefu Jíchovi utekl puk, když o něj bojoval u hrazení. Nakonec ho domácí získali zpět a pokusili se ohrozit Habala, ten se ale nedal.
     
    18:17
    Nepřesnosti na obou stranách, nyní mají kotouč hosté a ještě se pokoušejí projít na území svého protivníka. Vystavili se ale dalšímu zakázanému uvolnění a vše se stěhuje před Vladislava Habala.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:14
    Z vrcholu pravého kruhu tvrdě pálil Adam Polášek a jeho projektil pak u své levé tyče pokryl Vladislav Habal, který pak raději hru zastavuje.
     
    19:46
    Závar před karlovarskou brankou dopadl pro Energii dobře a ta poté vyhazuje puk daleko od Habala tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. V ní nepadla žádná branka a na ní si tedy budeme ještě muset počkat. Hokej se hrál ale celkem svižný, zejména domácí hodně zatápěli Energii. Hosté se ale dokázali vymanit a sami si připravili v závěru několik pěkných momentů. Proti jejich snaze ale byly úspěšné zákroky Mateje Tomka.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:15.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:44
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté se hned na začátku druhé třetiny dostávají do vedení a otevírají skóre dnešního utkání. Vít Jiskra našel na levé straně volného ONDŘEJE PROCHÁZKU, který pohotovou střelou nachytal Mateje Tomka – 0:1. Asistence: Vít Jiskra a Jiří Černoch.
    20:44 Ondřej PROCHÁZKA - 0:1
     
    22:47
    Domácí se snažili najít odpověď, vyvinuli aktivitu před hostující klecí, ale proti jejich další snaze byla opět pozorná obrana Karlových Varů.
     
    23:44
    David Kofroň nabral rychlost a dostával se do akce po levém křídle. Poté vystřelil, ale proti němu stál obránce soupeře, který puk zachytil a srazil do bezpečí.
     
    24:21
    Vhazovalo se na pravém kruhu v pásmu Energie. Hosté puk získali a znovu se rychle dostali do teritoria Litvínova. Pokus Jiřího Černocha z pravého kruhu se ale neujal.
     
    24:55
    Matej Tomek měl znovu práci, když musel zastavit pokus Robina Sapouška, který na něho mířil z levé strany. Hra je zastavena, buly po pravé ruce Mateje Tomka.
     
    25:29
    Matúš Sukel' šel sám na brankáře Vladislava Habala. Poté před ním zamíchal kotoučem, ale z bekhendu ho neprostřelil mezi betony. Hostující brankář je sklapl a má důležitý zákrok!
    25:29 Sukel'ova velká šance
     
    26:38
    Nyní to mezi kruhy chtěl zkusit Kevin Czuczman, ale místo střely z nápřahu jen promáchl. Rázem tak bylo po další domácí šanci.
     
    27:07
    Hra má opět spád a hraje se nahoru dolů. Nyní jsou v akci zase Karlovarští, ovšem Energie se ke střele před Matejem Tomkem nyní nedostala.
     
    27:38
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Nyní už ale ano a hosté jdou do dvoubrankového náskoku. Pěkně sehraná kombinace před brankovištěm domácích. Tam krásnou přihrávkou na levém kruhu našel Vít Jiskra JIŘÍHO ČERNOCHA, který švihem trefil odkrytou klec Mateje Tomka – 0:2. Asistence: Vít Jiskra a Ondřej Procházka.
    27:38 Jiří ČERNOCH - 0:2
     
    28:43
    Verva se nyní snažila dostat se do šance, která by mohla znamenat snížení na rozdíl jediné branky. Ale pokus Petra Koblasy končí mimo tři tyče jeho bývalého chlebodárce.
     
    29:38
    Hosté jsou nyní týmem, který diktuje tempo hry a znovu ohrozili Mateje Tomka, který musel hasit nebezpeční u své pravé tyče. Hra je přerušena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    30:27
    Domácí zatopili hostům v jejich pásmu, z bekhendu zvednutou střelou zakončoval Martin Havelka, ale Vladislav Habal svým zákrokem tým opět podržel.
     
    31:04
    A další zákrok hostujícího brankáře, který zneškodnil pokus Matěje Maštalířského.
     
    31:51
    Daniel Kružík pronikal do útočného pásma, ale vystavil se ofsajdové pasti. Je pískáno a hra se stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat blíže litvínovské brance.
     
    32:42
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov:
    Josef Jícha – 2 min., nedovolené bránění.
     
    33:17
    Jiří Černoch se natlačil před Mateje Tomka a z otočky zakončil, jeho pokus pak znovu neprošel mezi betony domácího brankáře. Hosté se nicméně stále drží v pásmu soupeře a tlačí v přesilové hře.
     
    34:06
    Další zákrok Mateje Tomka a ten kryje další pokus. Hra je zastavena a vhazovat se bude před jeho svatyní.
     
    34:42
    Litvínov je v plném počtu.
     
    35:16
    Hosté se ještě nadechli k akci, i když už byli domácí v plném počtu, tu ale zastavila pozorná obrana Litvínova.
     
    36:04
    Vojtěch Čihař se natlačil do domácího brankoviště a tečoval puk před Matejem Tomkem. Ten znovu vytasil pozorný zákrok a hru zastavuje.
     
    37:01
    Filip Kofer vypíchl soupeři puk a uháněl před domácí klec, tam ale narazil na pozorného Mateje Tomka.
     
    38:01
    Hosté stále drží dvoubrankový náskok a naopak Litvínovští stále nemohou najít recept na Vladislava Habala. Ten tak zatím stále drží čisté konto.
     
    38:41
    Vhazuje se ve středovém kruhu.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:18
    A znovu Matúš Sukel' v samostatném úniku před hostující branku. Znovu však tváří v tvář Vladislavu Habalovi neuspěl!
    39:18 Matúš Sukel' byl znovu v úniku, ale Habal ho vychytal
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je minulostí a v ní už góly padaly. A to jen do domácí sítě. Hned v jednadvacáté minutě se prosadil z levé strany Ondřej Procházka a Energie vedla 1:0. O sedm minut později už to bylo pro hosty 2:0. Jiří Černoch se pohotově trefil do odkryté Tomkovy klece a navýšil vedení hostů. Dvakrát se pak v průběhu této části hry dostal do samostatného úniku Matúš Sukel', ale Habal ho pokaždé vychytal.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:09.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:13
    Po střele z levého kruhu zaduněl pravý beton Mateje Tomka. Domácí si tak mohli oddychnout.
     
    41:52
    Zakázané uvolnění Karlových Varů a hra se stěhuje před Vladislava Habala. Buly bude vhozeno po jeho levé ruce.
     
    42:37
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Hosté jdou do tříbrankového trháku. Tarmo Reunanen poslal zadovkou nad vrchol kruhů přihrávku pro svého krajana ARTTUA ILOMÄKIHO, který poté švihem prostřelil Mateje Tomka – 0:3. Asistence: Tarmo Reunanen.
    42:37 Arttu ILOMÄKI - 0:3
     
    44:37
    Domácí se hned dostali na druhé straně do akce, ale zblízka se neprosadil Michal Gut. Nicméně akce Litvínova trvá i nadále.
     
    45:19
    Martin Havelka číhal mezi kruhy, přihrávky se ale nedočkal. Na druhou stranu po chvilce zamířila zase Energie a domácí museli bránit další akci soupeře.
     
    46:11
    Hlavní rozhodčí zřejmě inkasoval pukem někam do oblasti hlavy a v rohu hostujícího pásma se u hrazení skácel k zemi. Nyní už je na nohou a zdá se, že bude pokračovat. Hala v Litvínově mu nyní tleská.
     
    47:04
    Od vlastního brankáře začínali další akci litvínovští hokejisté, ale průchod do teritoria Karlových Varů jim znemožnili obránci Energie. Ta naopak rychle otáčí hru opačným směrem.
     
    48:11
    Mezi kruhy si sjížděl David Kofroň, ale Adam Polášek ho zastavil tělem a nedovolil, aby ohrozil svatyni Mateje Tomka.
     
    49:36
    Málem se narodila další akce hostů, dalekonosná přihrávka na najíždějícího Jiřího Černocha se ale neujala.
     
    50:09
    Necelých deset minut ve třetí třetině mají domácí hráči na to, aby ještě se zápasem něco udělali. Stále ztrácejí tři góly a zatím to z jejich strany nevypadá na nějaký obrat. Hosté hrají velmi dobře i do obrany a svůj náskok si hájí.
     
    51:37
    Ondřej Postl se natlačil mezi kruhy, kdyby tam dostal přihrávku, asi by byl v dobré palebné pozici. Jenže se tak nestalo a rázem tak skončila další slibná akce litvínovské Vervy.
     
    52:50
    Vypadá to, že se hosté už nikam příliš neženou a jen kontrolují hru. Verva tak nemá moc prostoru k tomu, aby se dostala na kontaktní branku.
     
    53:06
    Zakázané uvolnění Karlových Varů a hra se stěhuje před Vladislava Habala. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    54:29
    Michal Gut neprošel skrze precizní hostující obranu, Energie pak vyhazuje touš daleko od Vladislava Habala tak, aby z toho zbytečně nebylo zakázané uvolnění.
     
    55:17
    Na druhé straně se nepovedla akce hostům a ti se rychle zase vracejí před svého brankáře, protože se před jeho klec řítí útočné trio litvínovské Vervy.
     
    56:17
    V rohu obranného pásma Litvínova vybojovali puk právě domácí hráči a znovu se dostávají do akce. Obrana soupeře je však znovu velmi pečlivá.
     
    57:10
    Nahození od modré čáry pokryl Vladislav Habal a dostal kotouč do rohu obranné třetiny.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:02
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary:
    Vojtěch Čihař – 2 min., vražení na hrazení.
     
    58:26
    Domácí mají ještě šanci alespoň na čestný úspěch, k dispozici dostali přesilovou hru při vyloučení Vojtěcha Čihaře.
     
    59:01
    A Verva se natlačila před hostující branku, nicméně po její střele zakročili hosté a kotouč hned vyhodili až před Mateje Tomka.
     
    59:19
    Nyní už zase domácí útočí a snaží se o korekci ve skóre. Jenže pokus Michala Guta šel jen k zadnímu mantinelu. Poté se Vary znovu osvobozují.
     
    59:57
    Stále mají domácí puk, už se ale nic nestane. Zápas se jen dohrává.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté ještě ve třetí třetině přidali třetí přesnou trefu. Ve třiačtyřicáté minutě zužitkoval přihrávku svého krajana Arttu Ilomäki a poslal tak Karlovy Vary do tříbrankového trháku. Nakonec tenhle výsledek vydržel až do konce a hosté tak vrací svému soupeři prohru z přípravy. Litvínov tak v přípravném období vůbec poprvé padl.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (19:38:02)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 21. Procházka (Jiskra, Černoch), 28. Černoch (Jiskra, Procházka), 43. Ilomäki (Reunanen)


    HC VERVA Litvínov: Tomek (Zajíček) – Zeman, Baránek, McIsaac, Polášek, Baláž, Czuczman, Husinecký – Pekař, Gut, Berka – Sandberg, Sukel', Koblasa – Hlava, Jícha, Maštalířský – Havelka, Postl
    Trenér: Karel Mlejnek

    HC Energie Karlovy Vary: Habal (Frodl) – Plutnar, Reunanen, Tureček, Moravec, Dorot, Mikyska – Kofroň, Ilomäki, Kern – Procházka, Černoch, Jiskra – Kružík, Sapoušek, Čihař – Koffer, Šír, Redlich
    Trenér: Pavel Patera

    Rozhodčí: Petružálek, Jiří Ondráček – Pěkný, Jiří Ondráček II.