Pjunik – Celje 1:0 (kon.) | Legia – Drita 2:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Paks 2:2 (kon.)
Panevėžys – New Saints 0:3 (kon.) | Omonia Nikósie – Zirä FK 6:0 (kon.) | Djurgården – Maribor 1:0 (kon.)
Brann – Astana 2:0 (kon.) | Häcken – Heidenheim 1:2 (kon.) | Kodaň – Kilmarnock 2:0 (kon.)
Kluž – Pafos 1:0 (kon.) | Víkingur Reykjavík – UE Santa Coloma 5:0 (kon.) | Rijeka – Olimpija Lublaň 1:1 (kon.)
Fiorentina – Puskás Akadémia 3:3 (kon.) | Kryvbas – Real Betis 0:2 (kon.) | Partizan Bělehrad – Gent 0:1 (kon.)
Wisla Krakov – Cercle 1:6 (kon.) | KÍ Klaksvík – Helsinki 2:2 (kon.) | St Patrick´s – Başakşehir 0:0 (kon.)
Lincoln – Larne 2:1 (kon.) | St. Gallen – Trabzonspor 0:0 (kon.) | Lens – Panathinaikos 2:1 (kon.)
Chelsea – Servette 2:0 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
2:2 (0:0)
Paksi FC
Čtvrtek 22.08.2024, 18:00 • Lokotrans Aréna, Mladá Boleslav • Konferenční liga • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    V posledním předkole Konferenční ligy přivítá Mladá Boleslav na svém hřišti maďarské Paksi. Svěřenci Davida Holoubka mají jedinečnou šanci proniknout do hlavní soutěže, povede se jim to? Úvodní střetnutí dvojzápasu začíná v 18 hodin.
     
    Paksi FC

    Maďarská nejvyšší soutěž má zatím odehrané čtyři zápasy, v nichž Paksi nasbíralo sedm bodů, když dvakrát zvítězilo, jednou si rozdělilo body a nestačilo na Zalaegerszeg. Evropský účastník soupeřům sedm gólů nasázel, ale stejný počet dostal, což by mohla být určitá cesta pro Mladou Boleslav.

    Paksi v posledním odehraným předkole přehrálo Mornar, když na svém hřišti zvítězilo 3:0 a v Černé Hoře pak uhrálo remízu 2:2. Nutno říct, že Mornar inkasoval v první duelu hned dvě červené karty, a tak si maďarský účastník zajistil vedení, které mu do odvety stačilo.
     
    FK Mladá Boleslav

    Středočechům se v lize zatím moc nedaří. Vždyť v pěti duelech zaznamenali pouze šest bodů, když přehráli Slovácko a České Budějovice. Stejně jako Paksi, tak i Mladá Boleslav má potíže s obrannou částí hry, jelikož také inkasovala sedm branek. Mezi zápasy s maďarským soupeřem si pak svěřenci Davida Holoubka odložili víkendové střetnutí s pražskou Slavií.

    Ovšem co nejde na domácí scéně, to Mladé Boleslavi vychází v Evropě. V poslední předkole svěřenci Davida Holoubka uhráli na svém hřišti remízu 1:1 s Beer Shevou. V odvetě už prohrávali 0:2, ovšem nesložili zbraně a souboj otočili na 4:2. Postupovou ránu obstaral Tomáš Ladra, který tak vsítil svou druhou trefu v utkání.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Mladá Boleslav: Trmal – Kostka, Král, Králik, Fulnek – Sakala, Matějovský (C) – Mašek, Mareček, Kušej – Ladra
    Náhradníci: Mikulec, Floder – Buryán, Donát, Jawo, Kadlec, Langhamer, Pulkrab, Stránský, Suchý, Vojta, Žitný
    Trenér: David Holoubek

    Paksi FC: Simon – Ötvös, Kinyik, Lenzsér – Kovács, Windecker, Vécsei, Papp, Osváth – Haraszti (C) – Zimonyi
    Náhradníci: Borsos – Balogh, Vas, Böde, Silye, Gyurkits, Horváth, Szabó, Mezei, Tóth, Gévay
    Trenér: Gyorgy Bognar

    Rozhodčí: Kikacheishvili – Akhvlediani, Gabisonia (všichni GEO).
     
    V základu je zkušený Marek Matějovský, jehož kreativita by mohla a měla vést ke gólům. Právě tento hráč přivádí svůj tým na zelený pažit, kde za malou chvíli začne další utkání Konferenční ligy.
     
    Člověk by čekal, že stadion v Mladé Boleslavi bude praskat ve švech. Ovšem znovu tomu tak není, ale doufejme, že v případných skupinových zápasech by se to změnilo. Celek Davida Holoubka to bude muset zvládnout před nižší návštěvou. K vytouženému postupu ještě Středočechům chybí dva poslední kroky. Zvládnou je?
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání pravé začalo a jako první se balonu chopili hostující hráči. Ovšem jejich nákop sebrala Mladá Boleslav a následně Marek Matějovský předvedl první pěknou kličku, kdy si balon postrčil za nohou.
     
    2
    Do dnešního zápasu nastoupila Mladá Boleslav v modrých dresech, naopak Paksi se oblékl do zelené sady. Hostující celek vytahuje napadání vysoko a dočkal se autového vhazování.
     
    3
    Zřejmě byla ve hře ještě teč, a tak přeci jen vhazují domácí. Na levé straně se nacházel Vasil Kušej, jemuž přihrávka do pokutového území nevyšla.
     
    4
    Marek Matějovský si počkal na Kušejův náběh a adresoval mu přihrávku. Druhý jmenovaný následně vybojoval rohový kop. Na první tyči byl Králik, ovšem zakončit se mu nepovedlo.
     
    5
    Na pravé straně byl rozeběhnutý David Zimonyi, jehož zastavil Martin Králik. Následně se Mladá Boleslav vydala do akce a za cenu žluté karty zastavil soupeře Benson Lenzsér.
     
    7
    Středočeši chvíli kombinovali na vlastní polovině, ale následně Králik přenesl hru na Marečka. Český zástupce je stále na míči a hledá cestu do vápna.
     
    8
    Středem se snažil projít Sakala, jemuž se nevedlo, a tak otočil kormidlem hry zpátky. Následně do vápna přihrával Fulnek, ale balon znovu neprošel.
     
    9
    Z levé strany centroval do vzdálenější části vápna Kušej, ale Kostkova hlavička neprošla. Následně vymyslel parádní pas do vápna Matějovský, avšak Ladra míč přeběhl.
     
    10
    Nepřesnou přihrávkou se prezentoval Fulnek, a tak se kolem něho protáhl Kovács, jenž přihrál do šestnáctky. Tam se nacházel hostující kapitán, jehož pokusu chyběla razance, a tak si míč sebral Matouš Trmal.
     
    11
    Matějovský přenesl hru na pravou stranu, odkud následně odcentroval Dominik Kostka. Jeho balon vyletěl hodně do vzduchu, a tak si ho sebral Barnabas Simon.
     
    12
    Mětějovský poslal kolmou přihrávku do vápna, kam si nabíhal Mašek. Jeho zakončení bylo zablokované, a tak Mladá Boleslav už rozehrála rohový kop, který po gólu nevolal.
     
    13
    Už po třinácti minutách můžeme říct, že se Davidu Holoubkovi vyplácí nasazení Marka Matějovského, který mladoboleslavské hře hodně pomáhá.
     
    14
    A znovu Matějovský, který vymýšlel pas za obranu, kam si nabíhal Kušej. Ovšem rychlejší byl Kovács, který míč odvrátil za postranní lajnu.
     
    15
    Na levé straně byl v náběhu Jakub Fulnek, který se do hry také zapojil. Ovšem zaprvé se mu centr vůbec nevydařil, a zadruhé se nacházel v ofsajdu.
     
    16
    Do pokutového území si naběhl Zsolt Haraszti, jehož obránce dostoupil a odehrál míč na rohový kop. Následný centr mířil na první tyčku, kde byl připravený Dominik Kostka.
     
    17
    Na levé straně měl hodně prostoru Vasil Kušej, který vnikl do vápna, kde měl proti sobě trojici soupeřů. Jeho technický pokus tak zastavil poslední z nich, jímž byl Akos Kinyik.
    17. Kušejova nadějná akce skončila zablokovanou střelou.
     
    19
    Úvodní minuty zápasu patřily Mladé Boleslavi, která se zatím gólové radosti nedočkala. Do pokutového území mířil další pas, který odvrátil znovu Akos Kinyik.
     
    21
    Maďarské mužstvo se pokusilo projít po levé straně, což se nepovedlo Harasztimu. Odraženého míče se chopil Králik a Středočeši šli do protiakce, která skončila útočným faulem.
     
    23
    Fulnek byl v potížích, ale odkopem udržel míč na hrací ploše. Do hry se pak zapojil i Tomáš Ladra, který vybojoval alespoň autové vhazování.
     
    24
    Haraszti přihrával do šestnáctky, kde se v úhlu už nacházel Zimonyi. Hostující útočník se snažil přihrávat před branku, což si pohlídal Trmal.
     
    26
    Dominik Kostka se snažil přihrávat do vápna, čemuž neporozuměli spoluhráči. Bude se jen odkopávat od hostující brány.
     
    27
    Marek Matějovský zkoušel kolmou přihrávku za obranu, kam už si nabíhal Tomáš Ladra. Ovšem celou situaci si pohlídal Akos Kinyik, jenž znovu skvěle vystoupil.
     
    28
    Tohle není možné, co Vasil Kušej zahodil! Další přihrávka mířila za obranu, kam si nabíhal právě zmíněný hráč. Ten už byl sám před brankářem, kterého chtěl obstřelit, což se povedlo, ale míč mířil i vedle pravé tyče!
    28. Vasil Kušej postupoval sám na hostujícího brankáře. Zakončil však vedle brány.
     
    30
    Hráči v zelených dresech kombinovali na útočné polovině, kde dobře vystoupil Kostka. Následně šli Středočeši do protiútoku, avšak Sakala nedal přesnou nahrávku.
     
    31
    Haraszti odcentroval z levé strany a na první tyči na míč nedoskočil Windecker. Balon tak propadl před branku, kde byl zcela osamocený a zaskočený Zimonyi, jenž z malého vápna branku přestřelil.
     
    32
    Mladá Boleslav je aktivnější a znovu přišlo zakončení, které se do branky nevešlo. Za vápnem byl Tomáš Ladra, jemuž míč sjel po kopačce a mířil daleko od brány.
     
    33
    Paksi táhl další akci po levé straně, ale výborně se vrátil Dominik Kostka, jenž balon odehrál na rohový kop.
     
    34
    Další centr mířil na první tyčku, odkud hlavičkoval Kristof Papp. Jeho hlavička mířila do branky, kde byl ale připravený Matouš Trmal, který se vyčítavě podíval směrem ke spoluhráčům.
    34. Pappovu hlavičku po rohu zneškodnil Trmal.
     
    36
    Pomalu se blížíme do koncovky prvního poločasu. Pár šancí jsme viděli, Mladá Boleslav byla aktivnější, ale na vstřelenou branku stále čekáme.
     
    37
    Hluboko se nacházel Tomáš Ladra, který chtěl přenést hru, ale zřejmě se nepodíval, protože balon poslal do míst, kde nebyl nikdo v modrém dresu. Sledujeme poněkud klidnější pasáž hry.
     
    38
    Marek Matějovský z jedné zkoušel dloubáček za obranu. Ovšem míč se po trávníku svezl a zamířil jen mimo hrací plochu.
     
    39
    Daniel Mareček si dal tělo před Kristofa Pappa, který ho stáhl k zemi, za což uviděl žlutou kartu.
     
    41
    Dominik Kostka poslal další centr do vápna, odkud byl míč odvrácený. Následně se mladoboleslavští ocitli ve vápně, kde upadl Lukáš Mašek. Pokutový kop z toho asi nebude.
     
    42
    Marek Matějovský poslal centr do vápna, kde hlavičkoval Benson Sakala, jehož hlavička byla tečovaná na rohový kop. Tohle byla další velká šance Středočechů.
    42. Sakala hlavičkoval po standardce. Míč se i kvůli teči protihráče nevešel mezi tyče.
     
    43
    Po rohovém kopu číhal za vápnem Vasil Kušej, jemuž střelecký pokus vůbec nevyšel. Balon totiž mířil vysoko na branku Paksi.
     
    45
    Dlouhý pas zamířil do vápna, kde se míče zmocnil Ladra, který přihrával pod sebe. Z ostrého úhlu to vyzkoušel Lukáš Mašek, který branku znovu přestřelil.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    V prvním poločasu byla Mladá Boleslav aktivnější a vypracovala si pár šancí, ale žádná gólem neskončila. Naopak Paksi se bránil a zkoušel chodit do protiakcí a některé rozhodně byly nadějné. Pokud Středočeši budou pokračovat stejným stylem, mohli by se i radovat. Rozdílovým mužem ve hře je pak matador Marek Matějovský, jenž zkouší těžké pasy, které mu často i vychází.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Paksi FC:
    ze hřiště odchází Zimonyi, přichází Tóth.
     
    47
    Přihrávky Marka Matějovského neprošly na spoluhráče. Paksi byl chvíli tak na útočné polovině, avšak Mladá Boleslav to velmi rychle otočila.
     
    48
    Hráči v modrých dresech kombinovali kolem středové čáry a po chvíli zkoušeli o pas do vápna. Jenomže Marečkovi chybělo pád desítek centimetrů k tomu, aby balon zasáhl.
     
    50
    Pokud se ohlédneme za prvním poločasem, v němž byla Mladá Boleslav lepší a na začátku druhé půli má víc balon u kopaček. Středočeši by si už zasloužili vsítit branku, ale vyložené příležitosti zatím nepřichází.
     
    51
    Marek Matějovský hledal u penaltového puntíku Marečka, ke kterému míč nepřišel. Hostující obraně se znovu povedlo míč odkopem odehrát.
     
    52
    Zprava do vápna přihrával Kušej, ale následná střela byla zablokovaná a míč zamířil za postranní lajnu. Hráči v modrých dresech jsou velmi často na útočné polovině.
     
    53
    Jednoduše přešel Paksi na útočnou polovinu, kde byl k vidění centr. Dominik Kostka cítil soupeře za sebou, a tak balon raději odehrál na rohový kop.
     
    54
    Centr od rohového praporku byl mířený na první tyč, odkud byl míč odvrácený. Maďarské mužstvo chtělo kombinovat, ale vypomohlo si nedovoleným zákrokem na Sakalu.
     
    55
    Kušej měl na levé straně Fulneka, ale vybral si těžší variantu. Hledal za obranu nabíhajícího Ladru, ale znovu výborně zapracoval Kinyik.
     
    56
    Za pokutovým územím se nacházel Marek Matějovský, jehož technický pokus byl nepřesný. Bude se tak znovu jen rozehrávat od branky, Simon zatím žádný zákrok vytáhnout nemusel.
     
    58
    Další pokažená přihrávka domácího celku, s čímž není spokojený Marek Matějovský. Mladoboleslavský kapitán cítí, že jeho tým má více ze hry.
     
    59
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav:
    ze hřiště odchází Mareček, přichází Langhamer.
     
    60
    Králik předskočil soupeře, vyvezl míč a předal ho na levou stranu, kde v souboji jeden proti jednomu neprošel Kušej. Ten musel spěchat zpátky, protože hrozil protiútok soupeře.
     
    62
    Hodina hry je minulostí a Mladá Boleslav stále čeká na to, až vystřelí na branku. Domácí celek je aktivnější, ale bez přesné střelby nemůže vyhrát.
     
    64
    Dalším potrestaným hráčem je Joszef Windecker, kolem kterého se obtočil Langhamer, jenž byl následně podražený.
     
    65
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Další geniální přihrávka Marka Matějovského, který adresoval balon do vápna, kde byl v náběhu Vasil Kušej. Na první tyči se nacházel Benson Sakala, jehož snažení dopravil do vlastní branky AKOS KINYIK – 1:0.
    65. Akos KYNYIK - 1:0
     
    66
    Zajímavostí je, že Mladá Boleslav sice vede, ale dle statistik stále čeká na střelu, která by mířila mezi tři tyče.
     
    69
    Dnešní utkání mají Středočeši mají velmi dobře rozehraný, ale potřebovali by vsítit alespoň ještě jednu branku. Vždyť maďarské mužstvo hraje jednoduchým způsobem a více se brání.
     
    70
    Po nepřesné rozehrávce se balonu chopil Barna Tóth, jehož pokus byl sražený mimo prostor branky. Hlavní rozhodčí po Maškově zákroku ukázal na penaltu. Ale ještě před tím vyletěl praporek pomezního rozhodčího. Celou situaci zkoumají rozhodčí u videa.
    70. Maškův zákrok, který si sudí dlouho prohlížel na obrazovce. Penaltu nakonec odvolal.
     
    72
    Celá situace se velmi dlouho zkoumala a ještě se nějakou chvíli zkoumat bude. Hlavní rozhodčí se jde ještě podívat na Maškův zákrok.
     
    74
    Hlavní rozhodčí stále zkoumá možný penaltový zákrok. Trvá to opravdu velmi dlouho...
     
    75
    Po dlouhém zkoumání hlavní rozhodčí ukázal, že se pokutový kop rozehrávat nebude. Barna Tóth totiž zákroku velmi přidal a šel si pro penaltu.
     
    76
    Marek Matějovský se znovu pokoušel o přelobování obrany, což se mu povedlo, ale balon měl příliš dlouhé parametry, a tak ho Vasil Kušej na hrací ploše nedostihl.
     
    77
    Blížíme se ke koncovce zápasu, ovšem je možné, že se hodně bude nastavovat, protože zkoumání videa trvalo opravdu hodně dlouho.
     
    78
    Střídání v týmu Paksi FC:
    ze hřiště odchází Vécsei, přichází Balogh,
    ze hřiště odchází Haraszti, přichází Böde.
     
    78
    Kapitánskou pásku při střídání přebral právě Daniel Böde.
     
    80
    Paks právě vstřelil branku!
    Bohužel ani dnes Mladá Boleslav nedohraje utkání s nulou vzadu! Přihrávku po velkém vápně převzal DANIEL BÖDE, který jednoduše ošálil Kostku. Následně už byl sám a zamířil přesně k pravé tyči – 1:1. Asistence: Barna Tóth.
    80. Daniel BÖDE - 1:1
     
    83
    Střídání v týmu FK Mladá Boleslav:
    ze hřiště odchází Kušej, přichází Pulkrab,
    ze hřiště odchází Mašek, přichází Jawo.
     
    84
    Na konci rychlé akce se nacházel nově příchozí Matěj Pulkrab, který z ostrého úhlu mířil jen do brankáře. Ovšem byla to povedená akce Mladé Boleslavi, která na inkasovaný gól zareagovala skvěle a musí v tom pokračovat.
     
    85
    Paks právě vstřelil branku!
    Daniel Böde mění osud zápasu, když prošel kolem dvojice soupeřů. Jeho střílená přihrávku trochu tečoval Trmal tak, že se k míči dostal KRISTOF PAPP, jenž přestřelil i skluzujícího Kostku – 1:2. Asistence: Daniel Böde.
    85. Kristof PAPP - 1:2
     
    88
    Zprava dvakrát centroval Jawo, jehož centry byly vždy sražené. Mladá Boleslav potřebuje v dalším průběhu alespoň vyrovnat. A nutno říct, že by si to za předvedenou hru zasloužila.
     
    89
    Za pokutovým území napřáhl ke střele Daniel Langhamer, jemuž zakončení vůbec nevyšlo, a tak ohrozil pouze diváky na tribuně.
     
    90+1
    Na levé straně si strčil míč kolem soupeře Jawo, který byl faulovaný. Hlavičkáři Mladé Boleslavi se přestěhovali před branku. Ovšem Tomáš Ladra to chtěl zkusit sám, avšak trefil boční síť.
    90+1. Tomáš Ladra to z přímého kopu nemyslel špatně. Míč ale zakroutil jen do boční sítě.
     
    90+2
    Dnešní utkání se bude nastavovat o sedm minut.
     
    90+3
    Mladá Boleslav utahuje šrouby a obléhá tak šestnáctku soupeře. Ovšem další centr byl nepřesný a míč zamířil jen za postranní lajnu.
     
    90+4
    Střídání v týmu Paksi FC:
    ze hřiště odchází Kovács, přichází Vas.
     
    90+6
    Bence Lenzsér na hranici vápna atakoval Jawa, za což viděl druhou žlutou kartu a musí jít předčasně do sprchy. Mladá Boleslav má velkou šanci na to, aby z přímého kopu vyrovnala.
    90+6. Červená karta po 2. žluté
     
    90+7
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    K přímému kopu se postavil Marek Matějovský a také TOMÁŠ LADRA. Druhý zmíněný to trefil milimetrově a to může být zásadní moment. Zakončení se totiž otřelo o břevno a zamířilo za brankovou čáru, lépe už to nešlo!
    90+7. Tomáš LADRA - 2:2
     
    90+8
    Střídání v týmu Paksi FC:
    ze hřiště odchází Tóth, přichází Silye.
     
    90+10
    Konec zápasu.
     
    Ve druhém poločase pokračovala Mladá Boleslav v aktivním pojetí hry a zaslouženě se ujala vedení. Ovšem poté podcenila dvě situace a najednou prohrávala. Jenomže v nastavení přišlo vyloučení a přímý kop, který nádhernou trefou přetavil ve vyrovnání Tomáš Ladra. Středočeši tak pojedou do Maďarska s tím ,že k postupu to mají stejně daleko jako jejich soupeř.
     
    S konstatováním, že Tomáš Ladra dotáhl utkání k remízovému stavu, se loučím a přeji vám příjemný zbytek čtvrtečního večera. (20:02:14)

    Michal Luxa

    Branky: 65. Kynyik (vla.), 90+7. Ladra – 80. Böde (Tóth), 85. Papp (Böde)

    Karty:   5. Lenzsér (PAK), 39. Papp (PAK), 64. Windecker (PAK)   90+6. Lenzsér (PAK)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 8:2. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 6:9.
    FK Mladá Boleslav: Trmal – Kostka, Král, Králik, Fulnek – Sakala, Matějovský (C) – Mašek (83. Jawo), Mareček (59. Langhamer), Kušej (83. Pulkrab) – Ladra
    Náhradníci: Mikulec, Floder – Buryán, Donát, Jawo, Kadlec, Langhamer, Pulkrab, Stránský, Suchý, Vojta, Žitný

    Trenér: David Holoubek

    Paksi FC: Simon – Ötvös, Kinyik, Lenzsér – Kovács (90. Vas), Windecker, Vécsei (78. Balogh), Papp, Osváth – Haraszti (C) (78. Böde) – Zimonyi (46. Tóth – 90. Silye)
    Náhradníci: Borsos – Balogh, Vas, Böde, Silye, Gyurkits, Horváth, Szabó, Mezei, Tóth, Gévay

    Trenér: Gyorgy Bognar

    Rozhodčí: Kikacheishvili – Akhvlediani, Gabisonia (všichni GEO)
    Čtvrtek 29.08.2024
    Paks - Mladá Boleslav 0:3

    Branky: 48. Jawo, 55. Králik (Ladra), 90+2. Pulkrab (Kadlec)

    Karty:   54. Osváth (PAK) – 81. Trmal (MBL), 85. Pulkrab (MBL), 87. Suchý (MBL)

    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 6:9. Střely mimo: 5:1. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:16.