MAC Budapešť – Kolín 3:2 (kon.) | Spišská N. Ves – Miskolc 6:2 (3:4 po s.n.) | Kopřivnice – Nový Jičín 0:1 (kon.)
Zug – Motor ČB 3:2 (po pr.)
konec
MAC Budapešť
3:2 (0:0, 3:2, 0:0)
SC Marimex Kolín
Pátek 23.08.2024, 14:30 • TIPOSBET ARENA, Zvolen • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Hezké páteční odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. Ve Zvolenu probíhá Memoriál Pavla Zábojníka a dnes jsou na programu další zápasy. My se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi maďarským týmem MAC Budapešť a českým zástupcem na tomto turnaji, a sice SC Marimex Kolín.
     
    MAC Budapešť

    Pro budapešťský tým to bude teprve druhý zápas v rámci přípravy na novou sezónu. Jeho první vystoupení na memoriálu bylo zároveň odstartováním celého přípravného období. Hráči Budapešti drželi dlouho nadějnou remízu 2:2 s polským týmem Tychy. Už to dokonce vypadalo, že zápas půjde do prodloužení, ovšem v čase 59:14 využily Tychy přesilovou hru a strhly vedení na svou stranu. To si už udržely a slavily tak výhru nad maďarským celkem. Ten tak dnes bude usilovat o první vítězství nad kolínskými kozly.
     
    SC Marimex Kolín

    Kolínští hokejisté mají za sebou dva přípravné duely na české půdě. Nejprve vyhráli 3:2 nad Litoměřicemi, poté ale nestačili na Fehérvár, když padli 2:4. Také Kolínu nevyšel vstup do turnaje Memoriálu Pavla Zábojníka. Hned totiž narazili na Zvolen, hrající slovenskou extraligu. Po druhé třetině prohrávali 2:4. V té třetí se jim však podařilo snížit na rozdíl jediné branky a byli zpět v zápase. Jenže nakonec se jim už nepovedlo dorovnat skóre a prohráli těsně 3:4. Spraví si dnes chuť proti maďarskému týmu?
     
    Úvodní sestavy:

    MAC Budapešť: Farkas (Kiss) – Pozsgai (C), Curtis, B. Szabó (A), D. Szabó, Boros, Zsombor – Sofron, Keresztes, Schlekmann – Somoza, Nagy, B. Molnár – Santerno, Weideman, Tóth – Z. Molnár, Ravasz
    Trenér: Balázs Kangyal

    SC Marimex Kolín: Málek (Soukup) – Kolmann (C), Husa, Křepelka, Piegl, Tůma, Aubrecht, Moravec – Ouřada, Skořepa (A), Dlouhý – Lang, Kloz (A), Všetečka – Gajda, Malínek, Síla – Handl, Gardoň, Švec
    Trenér: Jan Šťastný

    Rozhodčí: Rojík, Valach – Staššák, Hovan.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Kryštof Ouřada se natlačil před branku soupeře, následně pak vyzval ke střele Adama Dlouhého, ten ale zblízka na Farkase nevyzrál.
     
    00:55
    Kolínští kozlové byli znovu nastěhování v pásmu Budapešti, ale nakonec se k pořádnému zakončení nedostal Tomáš Moravec. Následně pak získávají puk protihráči a otáčejí hru na druhou stranu.
     
    01:46
    Poprvé o sobě dali vědět hráči maďarského týmu. Zblízka střílel nebezpečně Gergö Nagy a donutil Romana Málka k zákroku. Hra je přerušena, buly po jeho levé ruce.
     
    02:23
    Zétény Molnár dostal nabito na pravou stranu a poté hned vystřelil. Jeho nepříjemné zakončení u své levé tyče kryje Roman Málek!
     
    03:22
    Kozlové se dlouho nemohli dostat na území soupeře. Až nyní se o to pokoušejí z hloubi vlastního obranného pásma a směřují postupně do útočné akce.
     
    03:56
    Kolínští se dostali do ofsajdového postavení a hra byla vykázána zpět do středního pásma, kde se za chvíli bude vhazovat blíže brance Rolanda Farkase.
     
    04:37
    Vyloučení v týmu MAC Budapešť:
    Richard Tóth – 2 min., držení.
     
    05:12
    Kolín má jako první k dispozici přesilovou hru a už se natlačil do pásma soupeře. Tam mezi kruhy tečoval puk Adam Dlouhý, ale kotouč skončil jen vedle tyče branky Budapešti.
     
    05:47
    Nyní získali puk Budapešťští a hned ho poslali daleko od branky Rolanda Farkase. Šetří tak cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    06:24
    Petr Kolmann napřáhl na modré čáře a jeho rána skončila v lapačce brankáře Farkase.
     
    06:37
    Soupeř Kolína oslabení zvládl a je už v plném počtu.
     
    07:32
    Radim Handl nahazoval z pravé strany od hrazení puk mezi kruhy, ale místo spoluhráče ho sebral Bálint Molnár a do akce tak mohou jít hráči Budapešti.
     
    08:16
    Kolín nyní čelil další akci soupeře, nakonec to ale ustál a kozlové hned na to rychle otáčejí hru na opačnou stranu. Pokusí se tak ohrozit brankáře Rolanda Farkase.
     
    09:15
    Vyloučení v týmu SC Marimex Kolín:
    René Piegl – 2 min., hákování.
     
    09:50
    Z vrcholu pravého kruhu střílel Dániel Szabó, jeho ránu ale vyrazil betonem do bezpečí Roman Málek. Následně pak se Kolín odpalem puku až před branku Farkase osvobozuje.
     
    10:53
    Další osvobození Kolína a vypadá to, že tohle oslabení hosté zvládnou bez úhony. Ještě se ale bude vhazovat před Romanem Málkem, kam hru Budapešťští vrátili zase zpátky.
     
    11:15
    Kolín je v plném počtu.
     
    11:20
    Vyloučení v týmu MAC Budapešť:
    Ethan Somoza – 2 min., podrážení.
     
    12:25
    Kolín zavřel svého soupeře v jeho pásmu a tlačí před Rolandem Farkasem. Ten zatím své brankoviště pečlivě hlídá a nedovolí, aby kozlové udeřili.
     
    12:53
    Budapešť se osvobozuje a Kolín musí další akci zakládat z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    13:20
    Budapešť je v plném počtu.
     
    14:10
    Tamás Pozsgai napřáhl na modré čáře a jeho nebezpečné zakončení skončilo u Romana Málka. Ten ale nedokázal včas puk sevřít a stále ho tak má soupeř.
     
    15:53
    Vyloučení v týmu MAC Budapešť:
    Márk Weidemann – 2 min., hákování.
     
    16:13
    Kozlové mají k dispozici další přesilovou hru, dokáží ji v závěru první třetiny využít?
     
    16:42
    Soupeř se hned dostal k odraženému puku a vyhodil ho až před branku Romana Málka. Ten poté čelil akci soupeře v oslabení a raději hru zastavil. Buly po jeho pravé ruce.
     
    17:39
    Robin Všetečka pálil z levé strany a orazítkoval beton Rolanda Farkase, který jen zaduněl. Následně pak se znovu Budapešť osvobozuje.
     
    17:53
    A nyní je už v plném počtu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:41
    Závěr třetiny patří Budapešti, před klec Romana Málka se doslova natlačil Bálint Molnár, ale nakonec tváří v tvář kolínskému brankáři neuspěl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. V ní jsme žádnou branku neviděli. Oba týmy měly k dispozici přesilové hry, ale využít je nedokázaly. Brankáři na obou stranách jsou tak zatím stoprocentní a hájí svá čistá konta.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:15.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Po změně stran se hned do akce dostával Kolín, Josef Skořepa si sjížděl mezi kruhy, ale na přihrávku od Kryštofa Ouřady před Rolandem Farkasem nedosáhl.
     
    21:30
    Martin Lang nahodil puk k modré čáře, tam ho ale nikdo z kolínských hráčů nezachytil. Touš tak mají na svých holích hráči Budapeště a míří pomalu opačným směrem.
     
    22:21
    Budapešť vstřelila branku!
    Budapešťští se ujímají vedení a otevírají účet zápasu. Na levé straně nenápadně vystřelil GERGÖ NAGY a jeho přízemní střela se zastavila až zády Romana Málka – 1:0. Asistence: Luke Santerno a Bence Szabó.
    22:21 Gergö NAGY - 1:0
     
    23:44
    Vyloučení v týmu MAC Budapešť:
    Gergö Nagy – 2 min., podrážení.
     
    24:48
    Kozlové právě vstřelili branku!
    A je vyrovnáno. Nabídnutou přesilovou hru Kolínští využívají a začíná se znovu od začátku. Nad kruhy se do rány opřel KAREL KŘEPELKA a prostřelil tak Rolanda Farkase – 1:1. Asistence: Martin Lang.
    24:48 Karel KŘEPELKA - 1:1
     
    26:38
    Adam Dlouhý se dostal mezi kruhy, klepl si o přihrávku, ale té se nedočkal. Následně se pak do pásma Kolína podívali hráči Budapeště, ale příliš dlouho se tam neohřáli.
     
    27:17
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Kozlové brzy otáčejí stav zápasu na svou stranu. Vše to začal Adam Dlouhý, který posunul puk na Jana Kloze. Druhý jmenovaný to pak celé vyšperkoval přihrávkou na levou stranu, kde byl s pohotovou střelou připraven MARTIN LANG a trefil kousek odkryté sítě Rolanda Farkase – 1:2. Asistence: Jan Kloz a Adam Dlouhý.
    27:17 Martin LANG - 1:2
     
    28:42
    Kolínští hodně ožili a znovu se tlačili před branku Budapešti, ale tentokráte se neprosadili i díky dobré obranné hře svého soupeře.
     
    30:01
    Polovina řádné hrací doby je minulostí, Kozlové stále drží těsný náskok po tom, co otočili misky vah na svou stranu. Nyní musel do akce Roland Farkas, jenž vykryl pokus Libora Švece.
     
    30:21
    Radim Handl projel do prostoru mezi kruhy, kam poté měla směřovat přihrávka od Libora Švece od zadního mantinelu. Ale tuhle souhru narušila obrana Budapešti.
     
    31:20
    Roman Málek si nyní musel dávat pozor ve svém brankovišti na dorážku Tamáse Pozsgaie, která byla hodně nepříjemná.
     
    32:55
    Kolínští operovali znovu nebezpečně před brankou Rolanda Farkase, ten si musel hlídat levou tyč, kde zastavil holí pokus Vojtěcha Malínka.
     
    33:34
    Hra je přerušena v pásmu kozlů, vhazovat se bude po pravé ruce Romana Málka.
     
    34:08
    Matěj Gardoň se dostal do těsné blízkosti Rolanda Farkase a švihem poslal puk na bránu. Ale brankář Budapešti ji zneškodnil.
     
    35:15
    Márk Schlekmann dostal přihrávku na pravý kruh a odtud pak vyslal nebezpečnou střelu k protější tyči. Tam ji ale vyrážečkou poslal do bezpečí Roman Málek.
     
    35:17
    Vyloučení v týmu MAC Budapešť:
    Levente Keresztes – 2 min., podrážení.
     
    36:01
    Kolín má šanci navýšit svůj náskok, když hraje další přesilovou hru. Zatím jsou to ale hráči Budapešti, kteří mají puk a drží ho co nejdále od branky Rolanda Farkase.
     
    36:58
    Budapešť vstřelila branku!
    Ačkoli hosté hrají přesilovku, udeřili domácí hráči. Ve vlastním oslabení dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy od Benceho Szabóa LUKE SANTERNO, který poté táhlou střelou nedal Romanu Málkovi žádnou šanci – 2:2. Opět se tak začíná zase od nuly. Asistence: Dániel Szabó.
    36:58 Luke SANTERNO - 2:2
     
    37:17
    Budapešť je v plném počtu.
     
    38:31
    Budapešťští se natlačili před kolínskou branku, kde měl zase plné ruce práce Roman Málek.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:28
    Kozlové nevyhodili puk z obranné třetiny a stále ho tak mají hráči Budapešti. A hned znovu zahrozili před Romanem Málkem, jenž se v posledních chvílích ve svém brankovišti rozhodně nenudí.
     
    39:53
    Budapešť vstřelila branku!
    Sedm vteřin před vypršením druhé části hry udeřili Budapešťští znovu a znovu strhávají vedení zpět na svou stranu. Od modré čáry střílel István Sofron a těsně před Romanem Málkem jeho pokus tečoval GERGÖ NAGY a kotouč zaplul za jeho záda – 3:2. Asistence: István Sofron.
    39:53 Gergö NAGY - 3:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina nabídla hned pět branek, nejprve vedli hráči Budapešti, poté zase Kolín. Nakonec ale opět hráči Budapeště srovnali a v závěru duel otočili na svou stranu. Uvidíme, co nám ještě oba týmy nabídnou v poslední dvacetiminutovce.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:07.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:06
    Kolínští se vrhli hned do útoku a snažili se rozvinout akci, po které by mohli vyrovnat. Jenže Budapešť byla proti.
     
    42:09
    Ethan Somoza nebezpečně clonil mezi kruhy a dvakrát se snažil natáhnout hůl, aby tečoval puk. Ale nakonec se k němu dostala obrana Kolína a otáčí hru.
     
    43:28
    Od vlastní branky šli do další akce hráči Kolína, zblízka na Farkase dotíral Josef Skořepa, ale kotouč za brankáře soupeře neprotlačil. Hra je zastavena, buly po pravé ruce Rolanda Farkase.
     
    44:09
    Hezká souhra Kolína, na jejím konci byla přihrávka do prostoru mezi kruhy od Kryštofa Ouřady, ale na ni jeho spoluhráč nedosáhl.
     
    45:31
    Kozlové se tlačili za vyrovnáním, narazili ale na tvrdou hráz v podobě pevné obrany Budapešti.
     
    45:43
    Vyloučení v týmu SC Marimex Kolín:
    Jakub Husa – 2 min., vražení na hrazení.
     
    46:10
    Márk Schlekmann dostal přihrávku na hranu pravého kruhu a jeho svižná rána pak vystrašila Kolín. Roman Málek ale u své levé tyče zasáhl a drží svůj tým!
    46:10 Schlekmannova rána skončila na Málkovi
     
    47:09
    Kozlové získali puk a vyhodili ho až před branku Rolanda Farkase. Tím pošetřili další cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    47:43
    Kolín je v plném počtu.
     
    48:32
    Vyloučení v týmu MAC Budapešť:
    Dániel Boros – 2 min., vysoká hůl.
     
    49:09
    Šance pro kolínské kozly. K dispozici mají přesilovou hru a mohou tak vyrovnat. Podaří se jim to?
     
    49:39
    Soupeř se zatím dobře brání a vyhazuje puky do bezpečí. Naopak Kolín se nemůže na delší dobu uhnízdit v teritoriu Budapešti.
     
    50:32
    Budapešť je v plném počtu.
     
    51:02
    Petr Gajda mířil svou střelu z pravého kruhu k bližší tyči, ovšem kotouč se mezi tři tyče nevešel. Následně pak další pokus Kolína kryje Roland Farkas a přerušuje hru. Buly po jeho pravé ruce.
     
    52:08
    Od Romana Málka po vystřídání kompletní pětice hráčů zakládají kozlové další akci a míří před branku soupeře.
     
    52:46
    Opět z toho nic nebylo a z následného rychlého protiútoku se do šance dostal Bálint Molnár, který svůj pokus poslal jen do betonu Romana Málka.
     
    53:33
    Zakázané uvolnění Budapešti stěhuje hru před branku Rolanda Farkase a vhazovat se bude po jeho pravé ruce. Kolín tak prakticky zadarmo získal útočnou třetinu.
     
    54:10
    Kolínu začíná rychle ubíhat čas a na to, aby se zápasem něco udělal, má necelých šest minut.
     
    55:29
    Po pravém křídle nabruslil do útočného pásma Kryštof Ouřada, ale nakonec se do zakončení před Rolandem Farkasem nedostal.
     
    56:19
    Robin Všetečka na pravé straně chtěl dorazit touš za Farkase, ten opět ale kryje u tyče a přerušuje hru. Buly po jeho levé ruce.
     
    57:15
    Bálint Molnár se prodral skrze kolínskou obranu až před Romana Málka, ale nedokázal ho zblízka prostřelit.
     
    57:38
    Oddechový čas pro tým SC Marimex Kolín.
     
    57:50
    Dalekonosnou střelu ze středního pásma lapil do lapačky Roland Farkas a zastavil raději hru, protože před ním dotíral soupeře. Znovu se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    57:50
    Kolín je v šesti a bez brankáře!
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:10
    Petr Kolmann se ocitl na ledu v nehokejové pozici po nějakém nechtěném úderu. Přispěchali k němu i lékaři, ale nakonec to vypadá, že je v pořádku a byl jen otřesen.
     
    58:39
    Hráči Budapeště se snaží získat puk na svou stranu ve vlastním pásmu, aby ho mohli poslat do bezpečí.
     
    59:16
    Kolín je už zase v šesti, ale nedaří se mu dostat se do nějakého souvislého tlaku před Rolandem Farkasem. Ten nyní raději zastavil hru.
     
    59:34
    Další buly před Farkasem.
     
    59:52
    Osm vteřin před koncem třetí třetiny se ještě bude vhazovat ve středním pásmu blíže brance Budapešti, ale Kolín už nemá moc času na vyrovnání.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Nakonec už ve třetí části hry žádná branka nepadla a všechny tedy ukázala jen prostřední třetina. Ačkoli Kolín vedl, neudržel ho a podruhé na turnaji prohrává. Naopak Budapešť si připisuje první vítězství.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů se budu těšit opět na shledanou. (16:43:43)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 23. Nagy (Santerno, B. Szabó), 37. Santerno (D. Szabó), 40. Nagy (Sofron) – 25. Křepelka (Lang), 28. Lang (Kloz, Dlouhý)


    MAC Budapešť: Farkas (Kiss) – Pozsgai (C), Curtis, B. Szabó (A), D. Szabó, Boros, Zsombor – Sofron, Keresztes, Schlekmann – Somoza, Nagy, B. Molnár – Santerno, Weideman, Tóth – Z. Molnár, Ravasz
    Trenér: Balázs Kangyal

    SC Marimex Kolín: Málek (Soukup) – Kolmann (C), Husa, Křepelka, Piegl, Tůma, Aubrecht, Moravec – Ouřada, Skořepa (A), Dlouhý – Lang, Kloz (A), Všetečka – Gajda, Malínek, Síla – Handl, Gardoň, Švec
    Trenér: Jan Šťastný

    Rozhodčí: Rojík, Valach – Staššák, Hovan