Příbram – Bohemians B 4:0 (kon.) | Chomutov – Táborsko akademie 1:2 (kon.)
konec
FK Příbram
4:0 (2:0)
Bohemians Praha 1905 B
Pátek 23.08.2024, 18:00 • Na Litavce, Příbram • 3. Česká fotbalová liga (A) • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Fotbalisté Příbrami si uprostřed týdne snadno poradili v pohárovém utkání s Rokycany a na vysokou výhru 6:1 se budou snažit navázat proti rezervě Bohemians 1905, která v úvodním zápase nového ročníku ČFL ztratila tři body v Chomutově a po parádním obratu brala jen bod.

     
    FK Příbram

    Příbram vstoupila do nové sezóny doma, bodový zisk jí ovšem tamní prostředí Na Litavce nepřineslo a s Velvary prohrála 1:3. Tým z hornického města se ovšem velice rychle oklepal a proti rezervě Klokanů bude usilovat o prodloužení série dvou výher. Příbram se vrací domů po ligové výhře 4:1 proti Motorletu Praha a pohárové v Rokycanech, kde vyhrála vysoko 6:1. Parádní výkon předvedli Filip Ret a Vinny Loic Nkwinga, kteří vstřelili shodně dva góly. Blýsknou se i proti Bohemians 1905 B?

     
    Bohemians Praha 1905 B

    Rezerva pražského celku prožila hororový vstup do nové sezóny, když v Chomutově po necelých devíti minutách prohrávala už o dva góly. Bohemians ovšem dvě úvodní facky rychle probraly a ještě před přestávkou dokázali vyrovnat. Čtyři minuty před koncem utkání navíc dovršil fantastický obrat David Bartek a Klokani tak byli hodně blízko výhry, domácí Chomutov ale zachránil těsně před koncem Daniil Doleček. Příbramskou minulost má za sebou hostující Matěje Šurýn a čeká ho návrat domů.

     
    Úvodní sestavy:

    FK Příbram: Bleha – Bárta, Mazur, Ret T., Antwi (C) – Švestka, Vokřínek, Dohnal, Vott – Nkwinga, Tolno.
    Náhradníci: Mastný – Zápotočný, Kareš, Veliu, Ret F., Ajeti, Roušar.
    Trenér: Jiří Kohout

    Bohemians Praha 1905 B: Kerbach – Bartek, Janovský, Kadlec, Bárta – Meskhi, Mikuda, Farkaš (C), Petrouš – Liška, Zeman.
    Náhradníci: Procházka – Müller, Pomahač, Nechvátal, Ředina, Koval, Doležal.
    Trenér: Dalibor Slezák

    Rozhodčí: Matěj Toucha. Asistenti: Martin Havlík, Jakub Matyš.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání v Příbrami bylo s mírným zpožděním zahájeno a úvodního výkopu se ujali domácí fotbalisté, kteří ihned zkoušeli poslat dlouhý pas dopředu, obrana Klokanů ale byla pozorná.
     
    3
    Georgy Meskhi vybojoval míč na pravé straně obranné poloviny Bohemians 1905 a vypadalo to na rychlý protiútok pražského celku, Příbram ale chybu napravila.
     
    4
    Oba týmy se snaží hrát hodně svižně a po zisku míče spěchají směrem kupředu, což má za následek poměrně hodně nepřesností. Hra se odehrává ve středu hřiště.
     
    6
    Na konci šesté minuty se málem řítil sám na bránu po nádherné kolmé přihrávce za obranu Emmanuel Tolno, Jakub Kerbach ale rychle vyběhl z brány a odkopl míč do bezpečí.
     
    8
    A znovu v akci Emmanuel Tolno, který se tentokrát ocitl sám na levé straně šestnáctky a nádhernou přízemní technickou střelou točil míč ke vzdálenější pravé tyči, Jakub Kerbach šel ale rychle na zem a tygřím skokem míč vyrazil před sebe, aby ho následně definitivně lapil do svých rukavic!
     
    9
    V deváté minutě utkání se stylově připomněl domácí hráč s číslem 9 na zádech, jmenovitě Loic Winny Nkwinga, jeho přízemní střela zpoza šestnáctky ale minula pravou tyč.
     
    10
    Jan Vokřínek odcentroval z levé strany tak, že se míč ze vzduchu snášel do vzdálenějšího pravého rohu brány, pozorný Jakub Kerbach ho ale dokázal vytáhnout na rohový kop!
     
    11
    Patrik Švestka si naskočil na následný centr z rohového kopu a jeho hlavička zamířila zhruba metr a půl nad.
     
    12
    Bohemians Praha 1905 přečkali tlak ze strany domácí Příbrami a zpoza šestnáctky nebezpečně vypálil Vladimír Zeman, jehož střela z osy hřiště mířila ke vzdálenější pravé tyči, Ondřej Bleha měl ale čistý výhled a míč vyboxoval! Skvělý zákrok.
     
    14
    Ondřej Dohnal se ocitl na značce pokutového kopu ve slibné šanci, jenže mu nevyšlo zpracování a jeho následná přihrávka pod sebe našla pouze obránce pražského celku.
     
    16
    Ze zápasu uplynulo úvodních patnáct minut a po úvodních nepřesnostech na obou stranách se rozhodně nenudíme. Nebezpečnější je zatím Příbram, stav se ale nezměnil.
     
    17
    David Bartek si naběhl na pravé straně šestnáctky na kolmou přihrávku za obranu a okamžitě posílal míč pod sebe, rychle k němu ale přispěchal Tomáš Ret, který míč odvrátil na rohový kop.
     
    18
    Josef Petrouš se dostal k míči po odvráceném centru z rohového kopu a zkusil vypálit z obrovské dálky, jeho střela ale postrádala razanci a míč minul pravou tyč.
     
    19
    Příbram vybojovala rohový kop a Ondřej Dohnal posílal na přední tyč střílený centr. Před hostující bránou však byla připravena dvojice hostujících obránců.
     
    20
    Domácí fotbalisté pokračují v tlaku a do šestnáctky skvěle pronikl Ondřej Dohnal, jeho přízemní střela ale byla obranou pražského celku zablokována.
     
    20
    Dominik Vott využil volného prostoru na pravé straně hřiště a technickou střelou chtěl míč zatočit do vzdálenějšího levého horního rohu brány, míč ale skončil mimo.
     
    21
    Obrana Bohemians Praha 1905 je pod obrovským tlakem a zpoza šestnáctky tentokrát pálil Patrik Švestka, jeho pokus ale neprošel a byl zablokován.
     
    22
    Emmanuel Antwi rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop a do šestnáctky posílal pěkný centr, Jakub Kerbach se proti němu ale dobře vydal a vyboxoval ho pryč.
     
    23
    Agilní Emmanuel Tolno se na levé straně pokutového území dobře uvolnil proti dvojnásobné přesile a jeho následný centr byl na přední tyči odhlavičkován za postranní čáru.
     
    25
    Hlavní rozhodčí přerušil hru, aby se hráči obou celků mohli doběhnout občerstvit.
     
    26
    Obrovskou bojovnost na levém křídle předvedl hostující Georgy Meskhi, když proti dvojnásobné přesile dokázal několikrát udržet a vybojovat míč a posunul ho na osu hřiště, odkud pálil Oliver Mikuda. Jeho následný pokus byl ale sražený a Ondřej Bleha si pro míč snadno doběhl.
     
    28
    Emmanuel Tolno dostal nádhernou přihrávku do běhu, jenže na hranici pokutového území akci tzv. zadrbal a jeden z trojice protihráčů mu míč dokázal vypíchnout.
     
    29
    Akce Příbrami pokračovala a na pravé straně šestnáctky dvakrát vypálil z nulového úhlu Loic Winny Nkwinga, pozorný Jakub Kerbach ale v obou případech jeho přízemní střelu vyrazil!
     
    30
    Emmanuel Antwi se pokusil na pravé straně hřiště vypálit zpoza šestnáctky a jeho technický pokus byl sražený na rohový kop, po kterém domácí zamířili vysoko nad.
     
    32
    Loic Winny Nkwinga si nabíhal za obranu na nádherný kolmý pas, Jakub Kerbach ale rychle vyběhl z brány, aby míč těsně před ním odkopl za hranicí šestnáctky pryč.
     
    33
    Jan Vokřínek si naběhl na levé straně šestnáctky na nádherný oblouček za obranu a přízemní střelou chtěl obstřelit vybíhajícího brankáře Klokanů, jeho úmysl mu vyšel dobře, jenže míč se od bližší tyče odrazil do zámezí!
     
    35
    Příbram právě vstřelila branku! DOMINIK VOTT se dobře uvolnil na pravé straně šestnáctky a technickou střelou, která byla zřejmě nějakým tečována, zamířil do bližšího horního rohu brány!
     
    36
    Domácí fanoušci usilovně bubnují a přejí si ještě jeden gól. Nutno dodat, že vedení Příbrami je naprosto zasloužené.
     
    39
    Bohemians Praha 1905 se dostali zadarmo k rohovému kopu, následný centr Darka Farkaše z levé strany byl ale domácí obranou odvrácen do bezpečí.
     
    40
    Dominik Vott mohl zkusit vypálit na ose hřiště z hranice šestnáctky, nakonec se ale rozhodl ještě přihrávat a obrana pražského celku míč odvrátila.
     
    41
    Vladimír Zeman u půlící čáry naprosto zbytečně dohrál Tomáše Reta a viděl ihned žlutou kartu.
     
    43
    Blíží se závěr prvního poločasu, ve kterém byla Příbram jasně lepším týmem. Klokani mohou být rádi, pokud budou odcházet do šaten s těsnou ztrátou.
     
    44
    Příbram právě vstřelila branku! EMMANUEL ANTWI vypálil na hranici šestnáctky po zpětné přihrávce Emmanuela Tolna a jeho přízemní střela zamířila přesně ke vzdálenější pravé tyči!
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Příbram byla během úvodního poločasu výrazně lepším týmem a svou převahu dokázala gólově potvrdit, když se během necelých deseti minut krátce před přestávkou prosadili Dominik Vott a Emmanuel Antwi. Skóre po prvním poločase. FK Příbram 2 Bohemians 1905 B 0.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905 B:
    ze hřiště odchází Tomáš Liška, přichází Denis Pomahač.
     
    46
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905 B:
    ze hřiště odchází Vladimír Zeman, přichází Oleksandr Koval.
     
    47
    Georgy Meskhi zkusil vypálit z velké vzdálenosti a jeho přízemní střela zamířila k přední tyči, kde byl připravený domácí brankář Ondřej Bleha.
     
    49
    Hosté vstoupili do druhého poločasu mnohem lépe a znovu se dostali ke střele na levé straně, pokus Klokanů ovšem tentokrát minul přední levou tyč.
     
    50
    Dominik Vott je v dnešním zápase hodně vidět a nyní se dostal do zakončení na pravé straně šestnáctky, odkud jeho přízemní rána zamířila vedle vzdálenější levé tyče.
     
    52
    Domácí Ondřej Dohnal si naběhl na levé straně šestnáctky na kolmou přihrávku a přízemní střelou mířil k přední tyči, Jakub Kerbach byl ale pozorný a vyrazil míč na rohový kop!
     
    53
    Tlak Příbrami pokračoval a domácí se dostali do zakončení na levé straně šestnáctky, brankář Jakub Kerbach ale míč vyrazil levou nohou!
     
    56
    Příbram právě vstřelila branku! EMMANUEL TOLNO si naběhl na levé straně šestnáctky na kolmou přihrávku, zvedl hlavu a nádhernou technickou střelou zamířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Příbram vede 3:0.
     
    58
    Bohemians Praha 1905 se snažili okamžitě zareagovat a vytvořili si tlak. Na ose hřiště mohl vypálit Georgy Meskhi, jenže měl před sebou protihráče a byl vytlačen mimo střeleckou pozici.
     
    60
    Další příležitost mohl mít hostující kapitán Darek Farkaš, na ose hřiště se ale v blízkosti šestnáctky do zakončení nedostal a navíc zahrál při zpracování míče rukou.
     
    61
    Střídání v týmu FK Příbram:
    ze hřiště odchází Loic Winny Nkwinga, přichází Jan Kareš.
     
    62
    Josef Petrouš uvolňoval na levé straně šestnáctky pěkným obloučkem střídajícího Denise Pomahače, jeho spoluhráč se ale ocitl v ofsajdu a hra byla přerušena.
     
    63
    Oleksandr Koval byl povalen na ose hřiště k zemi a následovat bude standardní situace pražského celku.
     
    65
    Georgy Meskhi se rozhodl pro přímé ohrožení brány, jenže jeho střela málem přestřelila stadion, což potěšilo domácí fanoušky.
     
    65
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905 B:
    ze hřiště odchází David Bartek, přichází Martin Doležal.
     
    66
    Příbram se nemusí za současného skóre nikam hnát a podle toho také hra vypadá. Bohemians jsou sice častěji u míče, těžko se ale dostávají do zakončení.
     
    68
    Emmanuel Antwi by nejraději přeskočil zábradlí, aby si mohl vzít na autové vhazování delší rozběh, ale i tak poslal míč na přední tyč, kde ho odvrátil Radek Janovský.
     
    69
    Z ostrého úhlu vzápětí zkoušel pálit Emmanuel Tolno, jeho přízemní střela ale byla zablokována.
     
    70
    Rozhodčí přerušil dvacet minut před koncem zápasu hru, aby se hráči mohli doběhnout napít.
     
    72
    Emmanuel Tolno a Ondřej Dohnal se pokusili v rychlém sledu vypálit zpoza šestnáctky, střely obou hráčů ale byly dobře postavenou obranou Bohemians zablokovány.
     
    72
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905 B:
    ze hřiště odchází Radek Janovský, přichází Jakub Müller.
     
    72
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905 B:
    ze hřiště odchází Adam Bárta, přichází Michael Ředina.
     
    74
    Střídání v týmu FK Příbram:
    ze hřiště odchází Ondřej Dohnal, přichází Malsor Ajeti.
     
    74
    Střídání v týmu FK Příbram:
    ze hřiště odchází Emmanuel Tolno, přichází Daniel Roušar.
     
    74
    Střídání v týmu FK Příbram:
    ze hřiště odchází Jan Vokřínek, přichází Filip Ret.
     
    78
    Útočnou akci pražského celku zastavil ofsajd a ještě je nutné vrátit se k šanci, kterou hosté měli mezi střídáními na obou stranách. Byl to zřejmě kapitán Darek Farkaš, který si naběhl na malém vápně na parádní centr z levé strany, z voleje ale bránu přestřelil!
     
    80
    Do konce utkání zbývá odehrát deset minut a Příbram míří za tříbrankového vedení za třemi body.
     
    83
    Jan Kareš se ocitl v ofsajdu na levém křídle a zřejmě za řeči poté ještě viděl žlutou kartu.
     
    84
    Střídání v týmu FK Příbram:
    ze hřiště odchází Dominik Vott, přichází Filip Zápotočný.
     
    85
    Emmanuel Antwi se postavil k rozehrání standardní situace na ose hřiště a z obrovské dálky napřáhl k přízemní střele, která skončila v náručí Jakuba Kerbacha.
     
    87
    Příbram právě vstřelila branku! Domácí FILIP ZÁPOTOČNÝ přišel před pár okamžiky na hrací plochu a nyní zvyšuje na 4:0, když se v blízkosti přední tyče prosadil po pasu z pravého křídla!
     
    89
    Daniel Roušar vysouval na pravé straně hřiště do šestnáctky Jana Kareše, domácí útočník měl ale k míči dále než vybíhající brankář Jakub Kerbach.
     
    90
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 2 minuty.
     
    90+2
    V posledních sekundách zápasu viděl žlutou kartu Daniel Roušar.
     
    90+2
    Konec zápasu.

     
    Příbram vyhrála v součtu všech soutěží potřetí v řadě a zároveň zaznamenala první domácí výhru v letošní sezóně, když v obou poločasech vstřelila shodně dva góly. V prvním poločase se prosadili Dominik Vott a Emmanuel Antwi, zatímco po přestávce poté jeho jmenovec Emmanuel Tolno a těsně před koncem krátce po svém vystřídání Filip Zápotočný. Konečný výsledek. FK Příbram 4 Bohemians Praha 1905 B 0. (19:55:11)

    Tomáš Reiner


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 35. Vott, 44. Antwi, 56. Tolno, 87. Zápotočný

    Karty:   83. Kareš (PRI), 90+2. Roušar (PRI) – 41. Zeman (BOB)


    FK Příbram: Bleha – Bárta, Mazur, Ret T., Antwi (C) – Švestka, Vokřínek (74. Ret F.), Dohnal (74. Ajeti), Vott (84. Zápotočný) – Nkwinga (61. Kareš), Tolno (74. Roušar).
    Náhradníci: Mastný – Zápotočný, Kareš, Veliu, Ret F., Ajeti, Roušar.

    Trenér: Jiří Kohout

    Bohemians Praha 1905 B: Kerbach – Bartek (65. Doležal), Janovský (72. Müller), Kadlec, Bárta (72. Ředina) – Meskhi, Mikuda, Farkaš (C), Petrouš – Liška (46. Pomahač), Zeman (46. Koval).
    Náhradníci: Procházka – Müller, Pomahač, Nechvátal, Ředina, Koval, Doležal.

    Trenér: Dalibor Slezák

    Rozhodčí: Matěj Toucha. Asistenti: Martin Havlík, Jakub Matyš

    Diváci: 520