MAC Budapešť – Kolín 3:2 (kon.) | Spišská N. Ves – Miskolc 6:2 (3:4 po s.n.) | Kopřivnice – Nový Jičín 0:1 (kon.)
Zug – Motor ČB 3:2 (po pr.)
po s.n. (3:4)
HK Spišská Nová Ves
6:2 (1:0, 1:2, 3:0)
DVTK Jegesmedvék Miškovec
sk Pátek 23.08.2024, 17:30 • TIPOSBET Aréna Spišská Nová Ves • Přípravné zápasy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní prípravného zápasu medzi Spišskou Novou Vsou a Miškovcom.

    HK Spišská Nová Ves


    Poľskí súperi Nowy Targ a Osvienčim sú pre Spišiakov minulosťou. Teraz sa koncentrujú zverenci trénera Jasona O´Learyho na maďarský hokej. Hostia z Miškovca niekedy hrali slovenskú extraligu a aj dnes v jeho kádri nájdeme nejaké známe mená, vrátane trénera Balásza Ládu, ktorý medzičasom ukončil kariéru. Rysy kráčajú po víťaznej ceste v príprave a svoju neporaziteľnosť budú chcieť predĺžiť i v piatok večer.

    DVTK Miškovec

    Do Miškovca sa vrátil český hokejista Jan Blaško, ktorý bol pôvodne podpísaný v Michalovciach, no po štarte druhej fázy prípravy informoval klub, že končí z osobných dôvodov. Dukla mu vyhovela. Miškovec sa v stredu predstavil v Liptovskom Mikuláši. Prvý prípravný zápas zvládol, keď uspel 3:2 po predĺžení. V 62. minúte sa presadil v presilovke Garet Hunt.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Spišská Nová Ves: Valluš – Romaňák (C), MacKinnon, Groch, Barcík, Vaverčák, Knižka – Andrusiak, Ford, Hannoun – Šuty, Bortňák, Števuliak – Džugan, Drábek, T. Danielčák – Novogurský, Barilla, Frankovič.

    Tréner: Jason O´Leary.

    DVTK Miškovec: Vošvrda – Szirányi, Szathmáry, Masella, Vojtkó, Vokla, Szalay, Sánta, Barabás – Hunt, Pineo, Miskolczi (C) – Doyle, Rétfalvi, Kulešov – Blaško, Bartoš, Farkaš – Trozsák, Csíki,
    Orosz.

    Tréner: Balász Láda.

    Rozhodca: Kocúr, Tornay – Ordzovenský, Liška.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    01:04
    Drábek sa snažil pretlačiť do úspešnej prihrávky z ľavej strany, ale hostia dobre bránili. K puku sa pri opačnej žŕdke nedostal Danielčák.
     
    01:49
    Vošvrda mal perfektný výhľad na celú situáciu, ktorú si Spišská vypracovala. Nezneistil ho ani prechod Forda cez bránkovisko a presný pokus Knižku švihom schoval do lapačky.
     
    02:44
    Frankovič prebral puk v strednej tretine. Pomohol si s mantinelom, ale už nemal dostatočnú rýchlosť pred Masellom, ktorý ho bez problémov ubránil.
     
    04:01
    Tlak na Spišiakov. Puk prešiel všetky čiary, no zakázané uvoľnenie sa nakoniec nepískalo. Pri zadnom mantineli musel hrať Barcík. S touto situáciou sa dobre popasoval.
     
    04:41
    Valluš prvýkrát prevetral lapačku. Kvalitne s ňou pracoval po presnej strele Szirányiho. Dokonca si dovolil pred Rétfalvim rýchlo rozohrať.
     
    05:07
    Masella sa postaral o druhý úspešný zákrok spišskonovoveského brankára. V tomto prípade potreboval Valluš dvojnásobnú prácu lapačkou, ale dopadlo to dobre.
     
    05:40
    Spišskej v tejto chvíli nenarobil väčšie komplikácie prenikajúci Csíki. Podarilo sa mu uvoľniť v medzikruží, no Valluša neohrozil.
     
    06:35
    Útočnou aktivitou v domácej tretine sa prezentoval center prvej formácie hostí Pineo. Palebnú pozíciu vypracoval z pravého kruhu pre Szalaya, ale jeho pokus na vzdialenejšiu tyčku presvišťal okolo nej.
     
    07:33
    Kapitán Romaňák sa ocitol v problémoch v pravom rohu plochy. Čiastočne mu pomohol Bortňák a rysy môžu štartovať do útoku.
     
    07:54
    Spišská Nová Ves dala gól! Nakoniec mal výpad Spišiakov gólový záver. Vošvrda sa sústredil na útočiaceho TIMA DANIELČÁKA, ktorému zmenšoval strelecký uhol, ale domáci mladík úspešne trafil okolo pravého ramena českého brankára. Asistencie: Róbert Džugan a Michael Drábek.
     
    09:17
    Kombinácia Andrusiaka s Hannounom nevyústila do kvalitnej strely na maďarskú bránku. Tú zaknihoval stredný útočník tejto formácie Ford. Vošvrda podržal Miškovec.
     
    09:52
    Rovnako tak drží Spišskú aj Štefan Valluš. Chytá v pohode a nemôže hovoriť o nedostatku práci. Bude nasledovať vhadzovanie po jeho pravej ruke.
     
    10:16
    Vošvrda nepochodil rýchlou rozohrávkou od bránky. Chcel nájsť v strednom pásme Blaška, ale je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    11:31
    Drábek si parádnym spôsobom otvoril útočné pásmo vľavo! Naservíroval presný puk Danielčákovi, ktorý svoje konto neobohatil o druhý gól! Vošvrda ho vychytal zatvorenými betónmi!
     
    11:53
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec:
    Hunt – 2 min., podrazenie.
     
    12:46
    Kvalitnú prácu urobil v tretine Hannoun. Blízko k presnému zásahu mohol mať Andrusiak, ale pokus spoza brániaceho súpera neprekvapil Vošvrdu, ktorý toho veľa nevidel.
     
    13:53
    Miškovec hrá s piatimi hráčmi.
     
    14:25
    Presnú koncovku mal hosťujúci obranca Szirányi. Dlhoročný hráč hostí však trafil pripravenú Vallušovu lapačku.
     
    14:56
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec:
    Hunt – 2 min., napadnutie.
     
    16:06
    Džugan stál v tesnej blízkosti Vošvrdu. Plán domácich bol jasný. Úspešne tečovať nastrelenie Barcíka, no to sa nepodarilo podľa predstáv.
     
    16:56
    Miškovec hrá s piatimi hráčmi.
     
    17:41
    Bortňákovi sa akurát otvárala útočná tretina a ešte lepšie to vyzeralo, keď zaznamenal dobrú kľučku. Strelu si však už musel odpustiť. Domáci hrali v ofsajde.
     
    18:00
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Števuliak – 2 min., držanie hokejky.
     
    18:36
    Kulešov dobre vyčkával za pravým kruhom. Ponuku na strelu mu dal Doyle. Valluš zvládol presun s prihrávkou i zakončením a zneškodnil puk.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    20:00
    Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Miškovec povzbudila stredajšia výhra na Liptove a v prvej tretine podal pekný a hlavne nebezpečný výkon. Rysy sa ale spoliehajú na brankára Valluša. Ani Vošvrda nie je zlý, ale už inkasoval.
     
    Druhá tretina sa začne o 18:15.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:20
    Šuty zastavil na červenej čiare Miskolcziho, ktorý sa už nerozbehol. Domáci otočili hru, no v pásme spadol Števuliak.
     
    20:36
    Pobyt Spišskej v útočnom pásme teraz nič nepriniesol, ale na druhej strane mal robotu brankár Valluš. Hra je prerušená.
     
    21:21
    Spišiaci sa držia za modrou čiarou, pretože Vojtkó sa nechal komfortne obísť Danielčákom a neskôr sa mu chvíľku venoval pri bočnom mantineli. Vaverčák následne opäť tlačil hru domácich smerom na Vošvrdu.
     
    21:40
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Džugan – 2 min., hrubosť.

    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec:
    Doyle – 2 min., vrazenie na mantinel.
     
    22:46
    Tomáš Vošvrda v tomto okamihu dokázal skrotiť celkom presné zakončenie z hokejky mladého Novogurského. Puk sa odrazil do rohu, kde o neho súperi klbko hráčov.
     
    23:29
    Csíkiho hra telom platila na Frankoviča. Domáci junior sa to ešte snažil zachrániť úspešnou zadovkou, ale už skončil na plexiskle.
     
    23:53
    Spišská Nová Ves a Miškovec hrajú s piatimi hráčmi.
     
    24:01
    Števuliak sa zahryzol do Masellu, ale Miškovec zatiaľ vyrazil vpred zásluhou Vojtka. Táto snaha hostí nepriniesla nebezpečenstvo pre Valluša.
     
    24:29
    Martin Šuty naťahoval hokejku za polovysokým pukom, ktorý však nesklepol za Vošvrdu!
     
    24:58
    Miškovec dal gól! Čisté konto brankára Valluša je minulosť. DVTK vyrovnal strelou po ľade, ktorej autorom bol Kanaďan s čínskym pasom GARET HUNT. Asistencia: Roland Vokla.
     
    26:00
    Knižka mal plné ruky práce s útočníkom Blaškom, ktorý výborne využíval svoju postavu pri clonení Vallušovi. Domáci brankár napokon získal puk z hokejky Szirányiho.
     
    26:21
    Nakloniť misky váh na stranu maďarského mužstva chcel obranca Szathmáry. Jeho tvrdá rana spoza pravého kruhu minula pravú žŕdku.
     
    26:44
    Zahanbiť sa nenechal ani skúsený Vošvrda. Zlikvidoval veľmi tvrdú a presnú strelu kanadského hráča MacKinnona. Bude sa vhadzovať po jeho ľavici.
     
    27:25
    Diváci mali dôvod na potlesk! V hlavnej úlohe sa predstavili juniori Novogurský a Barilla! Vošvrda si ich vychutnal rýchlou lapačkou!
     
    27:47
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec:
    Doyle – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    27:59
    MacKinnon pôsobil presne v strede modrej čiary! Jednu strelu Maďari zablokovali, s druhou už prišiel do kontaktu Vošvrdu a presvedčil sa, že bola dostatočne silná!
     
    28:02
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Števuliak – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
     
    28:14
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Barcík – 2 min., krosček.
     
    28:53
    Szirányi disponoval dobrou palebnou pozíciou, ale Valluš nemusel zasahovať. Hosťujúcemu obrancovi sa nechtiac postavil do zakončenia Hunt.
     
    29:46
    Miškovec dal gól! Sekundu potreboval na návrat z trestnej lavice Doyle, ale vracia sa s úsmevom na tvári. Valluša dokázal prestreliť VLADISLAV KULEŠOV. Brankár Spišskej mal zakrytý výhľad. Asistencie: Jeremy Masella a David Bartoš.
     
    29:47
    Miškovec hrá s piatimi hráčmi.
     
    30:14
    Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
     
    31:01
    Spišská Nová Ves dala gól! Manko sa podarilo zmazať v rýchlom čase. S Andrusiakovou strelou si ešte Vošvrda poradil, ale DANTE HANNOUN výborne zareagoval a vyrovnal. Asistencie: Zack Andrusiak a Martin Knižka.
     
    31:27
    Štefan Valluš prekonaný aj tretíkrát!? Maďari jasajú od radosti, ale ich eufóriu krotí štvorica rozhodcov!
     
    31:27
    Páni v pruhovanom sa v krátkosti poradili a hra bude pokračovať z obrannej tretiny Spišiakov! Nikto z hostí dodatočne neprotestuje!
     
    32:16
    Frankovič vytváral priestor na zakončenie Barillovi. Ten prikorčuľoval k ľavej tyčke, ale jeden z hráčov hostí mu venoval dostatočnú pozornosť.
     
    33:24
    Kulešov si neúplne upratal priestor medzi domácimi kruhmi. Z jeho odrazenej strely následne nemohol profitovať Farkas, keďže to mal na dlhú hokejku.
     
    34:18
    Ford zakončil z perfektnej prihrávky na ľavú žŕdku! Tomáš Vošvrda sa však vyznamenal a nedal sa prekonať!
     
    35:25
    Mierne iskrenie nastalo medzi Danielčákom a Sántom, ale obaja hráči si dali nakoniec pokoj. Buly v strednom pásme pred trestnou lavicou.
     
    37:05
    Domáci útočník Ford opäť vyšiel naprázdno zo súboja s českým brankárom v maďarskej svätyni. Vošvrda teraz viackrát podržal hostí.
     
    37:47
    Na Hannouna sa teraz chystalo viac hráčov Miškovca, keď mal konflikt so Szirányim. Talianskeho krídelníka chránil telom Andrusiak. Všetko sa podarilo upokojiť.
     
    38:42
    Masella chcel hrať v tretine, ale Bartos mu tam skôr vošiel. Postavenie mimo hry maďarského tímu. Pred buly ešte potrebovali rozhodcovia vstúpiť medzi Števuliaka a Farkasa, ktorí si tam niečo vysvetľovali.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:17
    Náznak bitky! Števuliak stratil nervy pri Masellovi, po ktorom sa zahnal hokejkou! Do pästnej výmeny ale neboli pustení! Vyventilovať sa prišiel aj Hunt! Skúsený hokejista od začiatku zápasu neskrýva chúťky na také momenty!
     
    39:17
    Otvorené dvierka trestných lavíc na oboch stranách!
     
    39:17
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Števuliak – 2 min., hrubosť,
    Groch – 2 min., hrubosť.

    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec:
    Masella – 2 min., hrubosť,
    Hunt – 2 min., hrubosť.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhú tretinu poznačili viaceré vylúčenia. Často sme boli svedkami nervóznych okamihov a črtali sa tiež bitky. Skóre 2:2 ale je určite zaslúžené. Hostia pokračujú v kvalitnom výkone.
     
    Tretia tretina sa začne o 19:11.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:31
    Šutymu unikol v strednom pásme Pineo, ktorý napokon zobral na seba aj následnú strelu cez Romaňáka. Valluš bol v správny čas na správnom mieste.
     
    41:14
    Valluš teraz bol úspešný i pri chytaní zakončenia z hokejky Kulešova. Ruského útočníka ešte chcel podporiť Szalay, ale neprinieslo to želaný efekt pre Miškovec.
     
    42:43
    Zmätok v obrannom pásme súpera Spišiaci nedokázali využiť. Presnejšie Ford s Hannounom. Nasledoval tak protiútok Maďarov so zakončením Csíkiho. Spišská má oporu vo Vallušovi.
     
    43:17
    Hlavný rozhodca Michal Kocúr prekážal hosťujúcemu Miskolczimu. Miškovecký kapitán si nemohol pritiahnuť puk k sebe, z čoho rezonuje prechod domácich do ofenzívy.
     
    43:58
    Spišiaci dlho pôsobili v pásme, ale pre hostí to nemalo žiadne dôsledky. Bekhend Bortňáka poslali do bezpečia a Števuliakovu delovku zablokovali.
     
    45:01
    Barilla pokrýval puk v strednom pásme medzi mantinelmi. Jeden z hostí bol na neho nasmerovaný, že ho bude atakovať, no domáci mladík nahodil puk za bránku Vošvrdu.
     
    45:44
    Denis Novogurský zo štvrtého útoku si vyslúžil potlesk z hľadiska. Zo stredu pravého kruhu zamestnal Vošvrdu, ktorý bez výraznejších problémov chytil puk.
     
    46:56
    Romaňák prihrával z vlastnej polovice na Drábeka, ktorému nevyšla kľučka tesne pred modrou čiarou.
     
    47:48
    Fordova hokejka putovala do puku, s ktorým manévroval Masella, no americký obranca bol v tomto súboji silnejší.
     
    48:10
    Pokukovanie maďarských hráčov na Hannouna neutícha. Pred chvíľkou "zaujal" Vojtka, ale ešte nedošlo k ničomu vážnemu. Snáď to tak aj ostane a zaujímavý zápas sa dohrá bez väčších konfliktov.
     
    49:33
    Novogurský nemal najjednoduchšiu robotu, pretože nevedel spracovať puk. Ten následne pretláčal k Frankovičovi, no hostia ho obsadili a zrazenú strelu zaknihoval Barilla.
     
    49:54
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Novogurský – 2 min., držanie.
     
    50:42
    Vokla reagoval na Kulešova. Súperovmu útočníkovi ale pokus ideálne nesadol, keďže si svoju prácu splnil Barcík.
     
    51:24
    Maďari prevažne posielajú puky na prednú konštrukciu Vallušovej bránky. Mladý gólman to tam má vždy pevne vo svojich rukách, o čom sa teraz presvedčil Pineo.
     
    51:54
    Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.
     
    52:18
    Spišská Nová Ves dala gól! RYAN MACKINNON zakončoval s patričnou chladnokrvnosťou. Puk poslal zápästím k ľavej tyčke. Vošvrda neskoro reagoval. Asistencie: Michael Drábek a Tim Danielčák.
     
    52:56
    Spišská Nová Ves dala gól! MICHAEL DRÁBEK mal podiel na góle číslo tri, štvrtý sám pridal. Tieto sekundy zrejme rozhodnú o víťazovi duelu. Asistencia: Martin Knižka.
     
    53:54
    Ford nevypočul prosbu Andrusiaka, ktorý mu signalizoval v strednom pásme, že chce puk. Spišskú následne neudržal v tretine Števuliak.
     
    55:32
    Spišská Nová Ves dala gól! Odpor Miškovca je definitívne zlomený. PATRIK ŠTEVULIAK vyzrel na Tomáša Vošvrdu. Bez asistencie.
     
    56:39
    Vošvrda sa vyrovnal s tlakom do bránkoviska, ktorý na neho vyvinuli Hannoun i Andrusiak. Zároveň slávil úspech, keď si našiel v lapačke pokus MacKinnona.
     
    57:03
    Z odrazeného puku sa nepresadil obranca Groch. Zvnútra ľavého kruhu prestrelil Vošvrdov priestor.
     
    57:33
    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec:
    Sánta – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
     
    57:58
    Opäť si skočili do vlasov Števuliak a Szirányi! Útočník Spišskej preukazoval snahu pobiť sa, ale znovu prekážal čiarový rozhodca!
     
    57:58
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves:
    Števuliak – 2 min., hrubosť.

    Vylúčenie v tíme DVTK Miškovec:
    Szirányi – 2 min., hrubosť.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.
     
    59:12
    Barcík mieril presne na Vošvrdu. Český brankár si nadvihol puk hokejkou a zaúradoval lapačkou. Po nej mu neúmyselne buchol Barilla, za čo sa ospravedlnil.
     
    59:33
    Miškovec hrá s piatimi hráčmi.
     
    Koniec zápasu.
     
    Spišská Nová Ves je víťazným tímom aj v treťom prípravnom zápase. Po góloch Danielčáka, Hannouna, MacKinnona, Drábeka a Števuliaka vyhrala 5:2. Ako býva zvykom na Spiši počas tohto leta, zahráme si ešte 5-minútové predĺženie aj samostatné nájazdy.
     
    Predĺženie sa začne o 19:42.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:17
    Spišská Nová Ves dala gól! Prvý gól Spišiakov v treťom predĺžení počas letnej prípravy. RYAN MACKINNON sa vyrútil na Vošvrdu a skóroval. Bez asistencie.
     
    1. série
    1:0
    Šuty premieňa.
     
    1. série
    1:1
    Bartoš premieňa.
     
    2. série
    1:1
    Novogurský nepremieňa.
     
    2. série
    1:1
    Pineo nepremieňa.
     
    3. série
    2:1
    Andrusiak premieňa.
     
    3. série
    2:1
    Barabás nepremieňa.
     
    4. série
    3:1
    Števuliak premieňa.
     
    4. série
    3:2
    Szirányi premieňa.
     
    5. série
    3:2
    Džugan nepremieňa.
     
    5. série
    3:3
    Kulešov premieňa.
     
    6. série
    3:4
    Farkaš premieňa.
     
    6. série
    3:4
    Šuty nepremieňa.
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas aj predĺženie žičilo Spišskej, nájazdy vyšli Miškovcu, ktorý v nich prehrával už 1:3, ale dokázal to zvrátiť. Rysy pokračujú vo víťaznom ťažení v príprave. Najbližšie sa predstavia budúci týždeň na turnaji v talianskom Bolzane. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (19:50:18)

    Ivan Harčár

    Branky a nahrávky: 8. T. Danielčák (Džugan, Drábek), 32. Hannoun (Andrusiak, Knižka), 53. MacKinnon (Drábek, T. Danielčák), 53. Drábek (Knižka), 56. Števuliak, 61. MacKinnon – 25. Hunt (Vokla), 30. Kulešov (Masella, Bartoš)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Šuty (SNV)
    1:1   Bartoš (MIS)
    2. série:
    1:1   Novogurský (SNV)
    1:1   Pineo (MIS)
    3. série:
    2:1   Andrusiak (SNV)
    2:1   Barabás (MIS)
    4. série:
    3:1   Števuliak (SNV)
    3:2   Szirányi (MIS)
    5. série:
    3:2   Džugan (SNV)
    3:3   Kulešov (MIS)
    6. série:
    3:4   Farkaš (MIS)
    3:4   Šuty (SNV)


    HK Spišská Nová Ves: Valluš – Romaňák (C), MacKinnon, Groch, Barcík, Vaverčák, Knižka – Andrusiak, Ford, Hannoun – Šuty, Bortňák, Števuliak – Džugan, Drábek, T. Danielčák – Novogurský, Barilla, Frankovič.
    Trenér: Jason O´Leary.

    DVTK Jegesmedvék Miškovec: Vošvrda – Szirányi, Szathmáry, Masella, Vojtkó, Vokla, Szalay, Sánta, Barabás – Hunt, Pineo, Miskolczi (C) – Doyle, Rétfalvi, Kulešov – Blaško, Bartoš, Farkaš – Trozsák, Csíki, Orosz.
    Trenér: Balász Láda.

    Rozhodčí: Kocúr, Tornay – Ordzovenský, Liška.