Bohemians 1905 – Jablonec 1:2 (kon.) | Teplice – Karviná 1:3 (kon.) | Sparta – Slovácko 2:2 (kon.)
Pardubice – Hr. Králové 2:1 (kon.)
konec
Bohemians Praha 1905
1:2 (1:1)
FK Jablonec
Sobota 24.08.2024, 14:30 • Ďolíček, Praha-Vršovice • Chance Liga • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Krásnou sobotu všem fanynkám a fanouškům české kopané. Šesté kolo Chance ligy odstartuje soubojem celků Bohemians Praha 1905 a FK Jablonec. U sledování textového přenosu z utkání vás vítám a přeji příjemnou zábavu.
     
    Bohemians Praha 1905

    Pět zápasů, sedm bodů, skóre 5:5. Klokany odsoudil obstojný vstup do sezóny na deváté místo tabulky. Všechny dosavadní duely Bohemians platily za zatraceně těsné – obě vítězství i prohry byly o gól. Vršovický celek bude ale spoléhat na výhodu domácího prostředí. V Ďolíčku zatím odehrál dvě utkání, v prvním kole porazil ostravský Baník a ve čtvrtém těsně podlehl mistrovské Spartě.

    Návrat jako víno. Bahrajnský útočník Júsuf Hilál v aktuální sezoně za Bohemians odehrál pět utkání s parádní bilancí 2+1. Po individuálních akcích se prosadil proti Spartě, před týdnem zařídil podobně vítězství s Karvinou.
     
    FK Jablonec

    Stejné chyby, stejné známky. Repliku z filmu Marečku, podejte mi pero, si můžeme půjčit i při porovnání dnešních soupeřů. Jablonec po pěti kolech totiž také získal sedm bodů za dvě výhry, remízu a dvě prohry. Stejně jako Bohemians. Svěřence Luboše Kozla ale nešetřil los, v úvodních pěti duelech se utkali se všemi pohárovými zástupci kromě Slavie.

    Značně pikantní duel čeká útočníka Davida Puškáče. Jablonecký forvard od roku 2019 oblékal dres Bohemians, na sever republiky se přesunul v létě. Kvůli trestu za červenou kartu naskočil zatím pouze do dvou utkání, proti Spartě skóroval, ale jeho trefa po intervenci videorozhodčího nebyla uznána. Na půdě bývalého zaměstnavatele by tak tuze rád zaznamenal regulérní gól.
     
    Úvodní sestavy:

    Bohemians Praha 1905: Soukup – Hůlka (C), Křapka, Hybš – Dostál, Jánoš, Ristovski, Shejbal – J. Matoušek, Drchal – Hilál.
    Náhradníci: Šiman – M. Kadlec, Jindřišek, V. Novák, Zeman, Pleštil, Ad. Kadlec, Petrák, Smrž, Hrubý.
    Trenér: Jaroslav Veselý

    FK Jablonec: Hanuš – Cedidla, Tekijaški (C), Martinec, Polidar – Beran, Nebyla – Kanakimana, Hollý, Čanturišvili – Puškáč.
    Náhradníci: Mihelak – Hurtado, Štěpánek, Suchan, D. Souček, Fortelný, Chramosta, Krulich, Schánělec, Alégué.
    Trenér: Luboš Kozel

    Rozhodčí: Nehasil – Mokrusch, Hrabovský.
    VAR: Zelinka – Zaoral.
     
    Odhadovat, jak se přesně rozmístí hráči na trávníku, je občas u Jaroslava Veselého těžké. Matoušek na wingbeku, nebo na křídle? Kde nastoupí univerzál Jan Shejbal? To vše pomůže rozklíčit až rozcvičení a pak pochopitelně i samotný zápas. Poměrně reálné je i přeskupení řad s vysunutím Hůlky doprostřed zálohy a Ristovského pod útočníky...
     
    Nad Ďolíčkem panuje vyloženě letní počasí – na nebi byste snad nenašli jediný mráček, rtuť teploměru stoupá ke třiceti stupňům. Na trávník ale praží slunce, což pro fotbalisty není optimální.
     
    Oba týmy už se rozcvičují, pomalu se zaplňuje hlavní tribuna i domácí kotel. V sektoru hostí najdeme zatím asi desítku odvážlivců, více jak polovina z nich už úmorné vedro nevydržela a sejmula tričko.
     
    Z předzápasové rozcvičky to vypadá, že uprostřed zálohy Ristovski opravdu nastoupí vedle Jánoše. Původním povoláním útočník se z pozice pod hrotem, kterou už si několikrát vyzkoušel, tak přesouvá o půl řady níže.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů v lize

    12.5.2024 Bohemians – Jablonec 1:1 (87. Huf – 1. Alégué)
    30.3.2024 Bohemians – Jablonec 2:0 (22. Beran, 40. Hůlka)
    22.10.2023 Jablonec – Bohemians 0:1 (25. Prekop)
    30.4.2023 Bohemians – Jablonec 4:1 (9. Matoušek, 20. Jindřišek z pen., 54. Drchal, 89. Prekop – 79. Šulc)
    31.7.2022 Jablonec – Bohemians 0:3 (37. Petrák, 70. Květ, 87. Jánoš)
     
    Okamžik výkopu se nezadržitelně blíží, obě zahajovací jedenáctky už v doprovodu trojice sudích vstoupily na hřiště v Ďolíčku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehrávky se ujali hosté v černých dresech, Bohemians pochopitelně oblékli tradiční zelenobílou.
     
    2
    Po autu Dostála se přiblížili k vápnu Klokani, nedorozumění mezi Ristovskim a Júsufem ale využil Jablonec a poslal balon pryč z obranné poloviny.
     
    2
    Sudí Nehasil přerušuje hru, s bolestivou grimasou se na trávník skácel Martin Dostál. Bohemians budou zahrávat volný kop z poloviny hřiště.
     
    3
    Domácí zkusili signál s rozehráním doprava na Matouška, pas Jánoše ale nebyl dost prudký na to, aby rychlonohý hráč mohl rovnou centrovat. Pak navíc Matoušek ztroskotal na Kanakimanovi při pokusu o kličku.
     
    4
    Hůlka zleva prošel do vápna a předložil míč Ristovskému, který ještě nabil Matouškovi. Zakončení levačkou z vnitřku pokutového území mu ale nesedlo ale nesedlo a balon letí vysoko nad břevnem.
     
    4
    Tohle nejsou pěkné obrázky. Dostál se opět poroučel na trávník a vypadá to, že dojde k vynucenému střídání.
     
    5
    U lavičky už se chystá do hry Adam Kadlec.
     
    6
    Mezitím se Jablonec prokombinoval na levé křídlo, kde Hůlky vypíchl Polidarovi míč na roh.
     
    6
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Martin Dostál, přichází Adam Kadlec. Dochází tak k avizované změně.
     
    6
    Po nakrátko rozehraném rohu napřáhl zpoza šestnáctky Nebyla, jeho střela ale neprošla přes zelenobílý blok těl.
     
    7
    Jánošův oblouček přeletěl obrannou linii Jablonce, ale Matoušek k němu měl daleko.
     
    7
    Hollý narýsoval do vápna kolmici Nebylovi, ten křižoval Hůlku a svalil se k zemi. Nehasil ale jasně ukazuje, že penaltu pískat nebude. Balon mezitím už svírá v dlaních Soukup.
     
    8
    Hůlka pod tlakem Hollého zahrál Soukupovi hodně velkou malou domů. Brankář Klokanů sotva stihl zachytit míč na hrací ploše a odehrát jej alespoň na aut, čímž se domácí vyhnuli bránění rohového kopu.
     
    9
    Hollý s Kanakimanou pronikli do vápna Bohemians narážečkou, první jmenovaný se ale nedokázal uvolnit k zakončení a procedil míč jen do míst, kde hlídkoval Ristovski.
     
    10
    Matoušek vystihl nedostatečně prudkou rozehrávku Nebyly a nakopl motory, Bohemians šli do přečíslení tři na dva. Matoušek už byl ve vápně, když se pokoušel ještě prostrčit míč na Drchala, což přečetl brankář Hanuš a šance přišla vniveč. "Maty, vystřel," ozvalo se z hlavní tribuny, jelikož někteří fanoušci Klokanů mají za to, že jejich oblíbenec prováhal možnost k zakončení.
     
    11
    Další pád ve vápně, tentokráte tom jabloneckém. Júsuf rozeběhl Drchala, ten se natlačil před Cedidlu a poroučel se na trávník. Videorozhodčí přezkoumávají situaci, hlavní arbitr Nehasil souboj jako za penaltový na první dobrou nepovažoval.
     
    12
    Lukáš Nehasil po konzultaci s kolegy u videa běží zkontrolovat situaci k monitoru.
     
    13
    Penalta pro Bohemians! Cedidla brnknul Drchalovi o nohy, Nehasil tak ukazuje na puntík. K balonu už kráčí Júsuf Hilál.
     
    14
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Ďolíček je v euforii, domácí jdou do vedení! ABDALLÁH JÚSUF HILÁL při rozběhu ležérně zpomalil a pokutový kop poslal k rázně pravé tyči, zatímco brankář Hanuš se vrhnul na opačou stranu. 1:0 pro Bohemians!
    14. Abdalláh Júsuf Hilál - 1:0
     
    16
    Beran získal míč na středu hřiště a šikovně dribloval směrem k brance soupeře, finální přihrávku ale zachytil Křapka.
     
    17
    Kadlecův centr přizvedl zády bránící Polidar, míč ale i tak prošel do vápna. Tam si ale Drchal počínal nedovoleně ve vzdušném souboji s Cedidlou.
     
    18
    Júsuf v hlavičkovém souboj předčil Tekijaškiho a prodloužil míč Matouškovi, který na pár metrech rychlostně smazal Martince. Jablonecký stoper ale v poslední možné chvíli zastavil soupeře čistým skluzem.
     
    19
    Bohemians se snaží dostat zprava míč do vápna. Kadlecovi se to nakonec povedlo, jeho střílený centr ale Křapka z první tyče usměrnil jen mimo branku.
     
    20
    Ristovski se nenechal opít rohlíkem, respektive kličkami Nebyly, a vypíchl mu míč. Nestihl jej ale udržet na hrací ploše, Jablonec tak zůstal na balonu a bude zahrávat roh.
     
    21
    Nebylův centr od praporku přeletěl Martince, Bohemians dokázali zažehnat nebezpečí až odkopem Shejbala.
     
    22
    Jablonec kombinuje poblíž středového kruhu a snaží se otevřít okénka v domácí defenzivě.
     
    23
    Po levé straně to ale nešlo, jelikož Kadlec čistě zpacifikoval Polidara. Následně se Jánoš pokoušel založit brejk pasem na Drchala, Tekijaški s Hanušem situaci zvládli, ačkoliv gólman Jablonce se musel poprat s hodně nepodařenou malou domů.
     
    24
    Na opačné straně zabíhal za obranu Kanakimana, Soukup byl ale včas venku a zažehnal nebezpečí.
     
    24
    Kadlecův centr nenabral dost výšky, Cedidla jej nepustil do prostoru mezi puntíkem a malým vápnem.
     
    25
    Júsuf si zasekávačkou udělal prostor ke střele, jenže jeho obalovačka levou trefila pouze Tekijaškiho.
     
    25
    Beran zkusil štěstí z hranice vápna, ale i jeho střela skončila na bloku.
     
    26
    Matoušek si seběhl doprava, přešel přes Tekijaškiho, jemuž pak nezbylo nic jiného, než se uchýlit k faulu. Bohemians budou mít k dispozici zajímavou standardku pár metrů od rohu vápna.
     
    27
    Nehasil ještě před standardkou dopřeje hráčům krátkou pauzu, aby v srpnovém vedru uhasili žízeň.
     
    28
    Teď už přijde na řadu volný kop. K balonu se staví pravák Jánoš a levák Hybš.
     
    28
    Jánošův měkoučký centr našel přesně prostor, kam se vyšplhal Júsuf, jenže tomu se podařilo míč jen líznout. Rozehrávat se bude od Hanušovy svatyně.
     
    29
    Cedidla s Drchalem si zazávodili, nakonec se po odrazu balonu od země ocitli ve vzdušném souboji. Jablonecký obránce dokázal zbourat soupeře a zahrát na aut.
     
    30
    Klokani stále kontrolují hru a drží se na útočné polovině soupeře.
     
    31
    Jablonec se alespoň na chvíli osvobodil odkopem Martince, za nímž spěchal Kanakimana. Hybš ale soupeře udržel na zádech a může předat míč Shejbalovi, který se ujme vhazování.
     
    32
    Puškáčův centr tečoval Hůlka tak šikovně, že si Soukup mohl v klidu dojít pro balon a schovat jej v náručí.
     
    33
    Beranovu kolmici srazil Křapka jen k Čanturišvilimu, který se nerozpakoval a napřáhl z dobrých pětadvaceti metrů. Nedostatečné sklopení nártu ale znamenalo, že Soukup se nemusel nijak stresovat.
     
    34
    Kadlec dostoupil Polidara, který se pokoušel na levé straně zpracovat přihrávku Cedidly, ale dopustil se u toho nedovoleného zákroku.
     
    35
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Zdánlivě nikterak zajímavou standardku využili hosté na jedničku a srovnávají skóre. Sebastián Nebyla našel centrem přesně hlavu DOMINIKA HOLLÉHO, jemuž se podařilo zakončit ideálně na zadní tyč, Soukup byl bez šance. 1:1!
    35. Dominik HOLLÝ - 1:1
     
    36
    Narážečku Shejbala s Matouškem přečetl Čanturišvili a odkopává mimo hrací plochu.
     
    37
    Tentokráte už si Shejbal vytvořil prostor k centru, ale nedokázal jej procedit přes bránícího Čanturišviliho. Může tak vhazovat.
     
    38
    Jablonec si s vysunutým presinkem soupeře poradil nákopem, kteýr stáhl ze vzduchu Kanakimana. Toho pak ve středovém kruhu fauloval Ristovski.
     
    39
    Kombinace po ose Beran-Čanturišvili skončila přihrávkou na Polidara, který ale z necelých deseti metrů od branky nedokázal propálil obranný blok soupeře.
     
    40
    Drchal oběhl Cedidlu a namísto odkopu od branky Jablonce se tak bude házet aut, neboť útočník Klokanů dokázal zasáhnout míč ještě předtím, než přešel brankovou čáru.
     
    40
    Kanakimana si trestuhodně jednoduše poradil s Křapkou a hnal se sám na Soukupa. Pokusil se o kličku gólmanovi a zakončení do odkryté brány, jenže střelu ve skluzu dokázal zastavit vracející se Hybš. Tohle byla stoprocentní gólovka.
     
    41
    Další šance Jablonce, po níž mohou hosté schovávat hlavy v dlaních. Po rohovém kopu vyplaval na zadní tyči úplně volný Puškáč, z voleje ale zakončil nepříliš razantně a ještě k tomu mimo.
     
    42
    Hollého dloubák do vápna našel Kanakimanu, Hůlka ale dokázal upálit balon na aut.
     
    43
    Beranův nebezpečný centr protečoval bránící Křapka za sebe tak šikovně, že se míč ještě před opuštěním hřiště otřel o jednoho z jabloneckých útočníků. Soukup se tak chystá na odkop od branky.
     
    44
    Klokanům to v závěru poločasu nelepí, což demonstroval i hodně nepovedený odkop Křapky.
     
    44
    Jánoš nádherným křižným pasem přenesl hru na Kadlece, ten si i přes bránícího Polidara udělal prostor k centru. Matoušek se chystal na zakončení rybičkou, těsně před ním ale zasáhl Martinec. Bohemians budou zahrávat roh.
     
    45
    Jánošův roh mířil na přední tyč, ale nic nebezpečného z něj nevzešlo.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje pět minut.
     
    45+1
    Křapkovi se znovu nezdařil odkop a svící jen prodloužil míč do vlastního vápna, kde si ale Hůlka tělem poradil s Hollým. Následně se balon opět dostal ke Křapkovi a další nákop už mu vyšel.
     
    45+2
    U míče zůstali hosté, jenže Beranovo prostrčení do vápna nikdo z jeho parťáků nepochopil.
     
    45+2
    Matoušek dohrál Martince a Ďolíčkem se rozezněla píšťalka sudího Nehasila.
     
    45+3
    Další faul domácích. Tentokráte se provinil Drchal, který podsekl Hollého po zpracování míče.
     
    45+4
    Soukup tygřím skokem vyboxoval před sebe Polidarův centr zleva. Jablonec i nadále držel soupeře zavřeného před vlastním vápnem, Bohemians si mohou oddychnout až po příliš vysokém pasu Berana do šestnáctky.
     
    45+5
    Matoušek opět rozkmital rychlé nohy a protiútok z vlastní poloviny dotáhl až do vápna soupeře, kde si zasekl míč okolo Cedidly a levačkou vystřelil na zadní tyč. Obránce Jablonce ale nebezpečné zakončení dokázal tečovat, balon prolétl těsně vedle tyč a Bohemians si na závěr půle střihnou rohový kop.
     
    45+6
    Hanuš ale bez potíží stahuje Hybšův centr ze vzduchu.
     
    45+6
    První poločas skončil.
     
    První dějství je za námi, do kabin jdou Bohemians a Jablonec s remízovým skóre 1:1. V úvodu duelu působili lepším dojmem domácí, kteří území převahu přetvořili v gól Júsufa z penalty, jíž dostali k dispozici po faulu Cedidly na Drchala. S přibývajícím časem se ale Jablonec probouzel a deset minut srovnal Hollý po centru Nebyly ze standardky. Následně se Jablonec převážně držel na útočné polovině, v samém závěru po Matouškově individuální akci ale mohl klidně také inkasovat.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:36.
     
    Oba celky už jsou srovnané na hrací ploše, vypadá to, že beze změn. Druhý poločas za malou chvilku odstartuje.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Shejbal se na levé straně protlačil k centru, míč po teči Čanturišviliho míří na rohový kop.
     
    47
    Jánošova standardka propadla až ke Kadlecovi, který se opřel do voleje. Balon ale prosvištěl opravdu vysoko nad horní tyčí, takový pokus by se hodil tak možná do rugbyového "háčka".
     
    48
    Úplně stejně dopadla o malou chvíli později střela Júsufa, k němuž doskákal míč kousek za vápnem.
     
    49
    Cedidla si nepovedeným prvním dotekem vůbec neulehčil situaci, míč ale udržel, prošel středem a vykoledoval si faul na Ristovském.
     
    49
    Nebylův centr se snesl do rukavic Soukupa, na trávníku ale polehává Martinec, který zřejmě při náběhu na hlavičku vyfasoval trošku od cesty.
     
    50
    Hůlkovi se nezdařila přihrávka do pravé strany, míč se kutálí do autu.
     
    51
    Po strašlivé zpětné přihrávce Polidara se míče zmocnil Júsuf a utíkal sám na Hanuše, jablonecký brankář ale skvěle zmenšil úhel a přečetl pokus bahrajnského útočníka o lob.
     
    52
    Za Beranovým obloučkem se hnal Čanturišvili, který obelstil Hybše a přihrával téměř z úrovně brankové čáry pod sebe. Hollý míč chytře pustil Nebylovi, jehož střela z první ale trefila jen spoluhráče Kanakimanu.
     
    53
    Domácí festival zahozených šancí má druhou kapitolu. Tenokráte Júsuf do samostatného nájezdu vysunul Matouška, tomu ale vůbec nevyšel obstřel na zadní tyč. Fandové Bohemians jen nevěřícně kroutí hlavou.
     
    54
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Matěj Polidar, přichází Daniel Souček.
     
    55
    Hollý zřejmě inkasoval úder v souboji s Ristovskim a ač se domácí zlobí, píská se proti jejich brance.
     
    56
    S centrem Cedidly si poradil Ristovski, jenže Jablonec zůstal u míče a Souček obloučkem na zadní tyči poslal míč do prostoru, kde hlídkoval Kadlec. Toho ale ve vzdušném souboji předčil Hollý, Jablonec od vedoucí branky dělilo pár decimetrů.
     
    57
    Ristovski uvolnil Kadlece parádní patičkou, bek Klokanů pak přihrávkou na malé vápno našel Júsufa. Bahrajnský forvard byl zády k bráně, takže se rozhodl nabít Drchalovi, jemuž ale meruna poskočila a dobrá příležitost tak končí jen střelou vysoko nad.
     
    58
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Na opačné straně už další šance končí vedoucí brankou. BIENVENUE KANAKIMANA udržel míč v souboji s Hybšem, narazil si s Puškáčem a pak se opět natlačil před Hybše. Rychlík z Burundi následně dokázal přehodil Soukupa, míč se pak od tyče odrazil do sítě. 1:2, Jablonec otáčí vývoj utkání!
    58. Bienvenue KANAKIMANA - 1:2
     
    60
    Bohemians se pokusí odemknout obranu Jablonce postupnou kombinací.
     
    61
    Střely domácích vypadají čím dál tím hůře. Ristovski odcentroval přesně na Júsufa, ten se opět ocitl zády k brance a opět nabil spoluhráči, tentokráte Matouškovi. Tomu ale střela vůbec nesedla, balon možná znovu nepříjemně skočil.
     
    62
    Střelec druhé branky hostí Kanakimana se ocitl na trávníku, už k němu spěchají lékaři.
     
    63
    Otřesený Kanakimana už leží za postranní čárou, Bohemians mezitím obléhají vápno soupeře.
     
    64
    Jako by se obránce Adam Kadlec už nemohl dívat na nepovedená zakončení spoluhráčů. Naběhl si na dlouhý pas Júsufa, zasekl míč okolo beka soupeře a z úhlu zkoušel překvapit Hanuše levačkou. Brankář hostí byl ale pozorný.
     
    65
    Cedidla dravě pronikal podél levé postranní čáry, stopku mu vystavil až odkop Hůlky.
     
    65
    Kanakimana už je zpátky na hřišti.
     
    65
    Žlutá karta pro tým FK Jablonec (Sebastián Nebyla). Hlavní arbitr Lukáš Nehasil potrestal jeho faul na Júsufa.
     
    66
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Adam Jánoš, přichází Robert Hrubý,
    ze hřiště odchází Jan Shejbal, přichází Dominik Pleštil.
     
    66
    Hrubý se ihned prezentoval zajímavým centrem ze standardky, balon skončil u dalšího žolíka Pleštila, který bývalého spoluhráče Hanuše vystrašil nástřelem z úhlu. Brankář Jablonce míč zachytil, ale dokráčel s ním mimo hřiště, takže tu máme roh pro domácí.
     
    67
    Z něj se Klokani neprosadili, ale stále jsou usazeni na útočné polovině.
     
    67
    Lukáš Nehasil svolává hráče ke střídačkám na občerstvovací pauzu, kterou hosté využijí ke dvěma změnám.
     
    68
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází David Puškáč, přichází Matouš Krulich,
    ze hřiště odchází Bienvenue Kanakimana, přichází Jan Suchan.
     
    69
    Matoušek pěkným prohozením balonu mezi nohama soupeře uvolnil Hybše k centru, ten ale nedokázal nikoho z parťáků vybídnout k zakončení.
     
    70
    Podobně dopadl i střílený centr Pleštila, který zamířil do náruče padajícího Hanuše.
     
    71
    Hrubého přihrávka z první do křídla trefila pouze čárového sudího. Vhazují hosté.
     
    72
    Ristovski vyzkoušel pozornost Hanuše zpoza šestnáctky, skákavá střela ale mířila jen doprostřed, takže gólman Jablonce neměl těžkou práci s její likvidací.
     
    73
    Součkův centr Soukup akrobaticky protáhl za sebe, odkud jej odehrál do zámezí Pleštil. Domácí mezitím chystají do hry dva ofenzivně laděné odchovance, Vladimíra Zemana s Vojtěchem Novákem.
     
    73
    Ristovského odkop se od Suchana odrazil k Martincovi, ze šance ale nic nebude, jelikož praporek asistenta rozhodčího vyletěl vzhůru.
     
    74
    Žlutá karta pro tým FK Jablonec (Nemanja Tekijaški).
     
    74
    Ani dalším střeleckým pokusem se Matouškovi nepodařilo protrhnout střeleckou smůlu. Rána nártem letí o několik metrů mimo.
     
    75
    Hrubý se proháčkoval k hodně nepříjemnému střílenému centru, míč proletěl malým vápnem a obrana Jablonce jej se štěstím odvrátila.
     
    75
    Střídání v týmu Bohemians Praha 1905:
    ze hřiště odchází Jan Matoušek, přichází Vladimír Zeman,
    ze hřiště odchází Milan Ristovski, přichází Vojtěch Novák.
     
    Dnešní utkání sleduje 4228 diváků.
     
    76
    Před brankou Jablonce to řádně doutná. Drchal z otočky nepropálil hustou defenzivu, smyčka okolo vápna hostí se ale utahuje.
     
    77
    Jenže Kadlecův pokus o přenesení hry by Hrubý mohl stáhnout ze vzduchu maximálně tak na štaflích. Domácí přišli o balon.
     
    78
    Vladimír Zeman dohrál Berana a sudí píská faul – šlo mimochodem o zajímavý souboj, neboť oba fotbalisté před časem krátce nastupovali spolu v dorostu Bohemians.
     
    79
    Beran nedokázal ukličkovat Hrubého a ani si vymodlit faul. Rozehrávat tak může Soukup.
     
    80
    Martinec okradl o balon Drchala, pak o něj zkoušel zahrát na aut, jenže míč ještě tečoval a vhazují tak domácí.
     
    80
    Novák zakouzlil s míčem na pravém křídle a předložil jej na hranici vápna Hrubému, ten ale slabší levačkou vypálil těsně nad Hanušovu branku.
     
    81
    Bohemians drží míč a snaží se přiblížit k brance soupeře.
     
    82
    Novákův kroucený centr protáhl Zeman za sebe k Júsufovi, který nabil naběhnuvšímu Novákovi. I jeho střela ale skončila na bloku jednoho z hráčů v černém dresu.
     
    82
    K parádnímu gólu chyběl malý kousek! Novák naznačil centr, aby zmátl soupeře, a namísto toho se pokoušel Hanuše přelobovat z dobrých pětadvaceti metrů. Zkušený gólman nakonec stihl včas zacouvat a prsty vytáhnout míč přes břevno.
     
    83
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Sebastián Nebyla, přichází David Štěpánek,
    ze hřiště odchází Dominik Hollý, přichází Haiderson Hurtado.
     
    84
    Hrubého centr z rohu se po souboji odrazil na hranici vápna k Zemanovi, žolík domácího celku se opřel do míče z první a jeho prudký pokus proletěl kousek vedle šibenice! Teď si Jablonec musel zhluboka oddychnout.
    84. Zemana dělily od vyrovnání jen decimetry
     
    85
    Hůlka si seběhl až na levé křídlo, odkud poslal skákavou přihrávkou do vápna. Drchalovi se ji ale podařilo usměrnit jen těsně vedle tyče po levé ruce Hanuše.
     
    86
    Jablonec by tuze rád alespoň na chvíli udržel míč a zahrozil na opačné straně. Jenže vysoká noha Krulicha v obličeji Hůlky opět přiřknula míč domácím.
     
    86
    Žlutá karta pro tým FK Jablonec (Matouš Krulich). Důvodem je zmíněná nohy v těsné blízkosti Hůlkova obličeje.
     
    87
    Novák elegantní patičkou ve vápně prohodil míč na nabíhajícího Zemana, jeho střílená přihrávka do ohně byla ale odvrácena jabloneckou defenzivou.
     
    88
    Aktivní Zeman zleva vlétl do vápna a přihrával pod sebe, Křapku ale trefil míč zřejmě do kolena a tak se mu nepodařilo zakončit.
     
    89
    Vše rezultuje jen v kop od branky, s nímž Hanuš asi jen těžko bude spěchat.
     
    89
    Kadlecova dlouhá přihrávka na Hybše doskákala až mimo vymezený prostor hřiště, Hanuš bude opět vykopávat.
     
    90
    Tohle snad ani nešlo nedat! Štěpánek na půli hřiště vybojoval míč pro Krulicha, který běžel téměř osamocen na brankáře Soukupa. Pod tlakem Hůlky nahrál doprava Štěpánkovi, jenže ten nedokázal trefit úplně odkrytou bránu. Domácí stále žijí.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje šest minut.
     
    90+2
    Krulich na útočné polovině zezadu stáhl Hůlku, balon pro Bohemians.
     
    90+3
    Suchan si přebral balon v tísni několika soupeřů, zezadu jej zboural Júsuf. Pro Jablonec je takové přerušení hry ideálním scénářem.
     
    90+4
    Novák si zkoušel pustit míč okolo Cedidly, ten jeho záměr přečetl, ale pod tlakem raději zahrál na aut.
     
    90+4
    Zeman se dostal ve vápně ke střele, ale tu hosté opět zblokovali.
     
    90+5
    Domácí dostanou k dispozici roh, do vápna už míří i gólman Lukáš Soukup.
     
    90+5
    Soukup už měl po Hrubého centr míč skoro na hlavě, ale skvěle před ním zasáhl Hanuš.
     
    90+6
    Tekijaški odpálil hlavou Soukupův nákop až na obrannou polovinu Bohemians.
     
    90+6
    Suchanovi nevyšel pokus obejít Hůlku, sudí Nehasil ale v souboji odhalil faul. Mezitím doběhla ke konci minimální nastavená šestiminutovka.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    V Ďolíčku je dohráno, domácí Bohemians podlehli Jablonci 1:2. Vítěznou branku Severočechů obstaral v 58. minutě Bienvenue Kanakimana, který si narazil s exbohemákem Puškáčem a z úhlu elegantně přehodil Soukupa. Domácí budou smutnit hlavně kvůli neproměněným šancím. Ještě za nerozhodného stavu neuspěli v samostatných únicích Júsuf s Matouškem, řadu dalších šancí pokazila špatně seřízená mířidla i obětavě blokující obrana hostí.
     
    Jablonec se v neúplné tabulce posunul na čtvrté místo, samozřejmě ale ještě zbývá dohrát všechna ostatní utkání šestého kola.
     
    To je ode mě pro dnešek vše, přeji co nejpříjemnější zbytek víkendu. Tak brzy zase na počtenou!
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 12:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 16:10. (16:33:26)

    Michal Nussbauer


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 14. Hilál (pen.) – 35. Hollý (Nebyla), 58. Kanakimana (Puškáč)

    Karty:   65. Nebyla (JAB), 74. Tekijaški (JAB), 86. Krulich (JAB)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 12:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 16:10.
    Bohemians Praha 1905: Soukup – Hůlka (C), Křapka, Hybš – Dostál (6. Ad. Kadlec), Jánoš (66. Hrubý), Ristovski (75. V. Novák), Shejbal (66. Pleštil) – J. Matoušek (75. Zeman), Drchal – Hilál.
    Náhradníci: Šiman – M. Kadlec, Jindřišek, Petrák, Smrž.

    Trenér: Jaroslav Veselý

    FK Jablonec: Hanuš – Martinec, Cedidla, Tekijaški (C) – Čanturišvili, Beran, Nebyla (83. Štěpánek), Hollý (83. Hurtado), Polidar (54. D. Souček) – Kanakimana (68. Suchan), Puškáč (68. Krulich).
    Náhradníci: Mihelak – Fortelný, Chramosta, Schánělec, Alégué.

    Trenér: Luboš Kozel

    Rozhodčí: Nehasil – Mokrusch, Hrabovský

    Diváci: 4228