Eisbären – Vítkovice 2:7 (kon.) | Nitra – Košice 2:3 (kon.) | Třinec – Trenčianské Teplice 6:2 (kon.)
Eisbären – Nitra 4:10 (kon.) | Košice – Třinec 4:5 (kon.) | Vítkovice – Trenčianské Teplice 3:2 (kon.)
konec
HK Nitra
2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
HC Košice
Sobota 24.08.2024, 08:00 • Ostravar aréna • Ostrava Hockey Cup
Partner:
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a budu se opět těšit u dalších přenosů z Ostrava Hockey Cupu. (10:08:12)
     
    To už je tedy z dnešního zápasu mezi Košicemi a Nitrou vše. Nitra nedokázala výborný výkon z první třetiny a vedení 2:0 přetavit ve výhru, naopak Košice trpělivě odolávaly tlaku a postupně zlepšovaly svůj výkon. Výsledkem byl vítězný gól v čase 51:56 na který už soupeř nedokázal reagovat a borci z východu Slovenska tedy berou výhru 3:2.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Urban Roderik (NIT), 3 obdržené góly

    Dominik Domonkoš (KOS), 2+0
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Nitra se ještě snažila v poslední minutě vrátit do pásma a vytvořit si tlak, to už se ale nepodařilo, modří v podstatě stále najížděli do plných. Gól tedy už nepřidali a prohrávají 2:3...
     
    59:58
    Oliver Matyo si najíždí ještě do poslední šance levým křídlem, jeho rána ale sviští kousek od vzdálenější tyče.
     
    59:15
    Nitra si bere TIMEOUT!
     
    59:15
    Nitra už hraje v šesti, přičemž teď byla jen centimetry od vyrovnání! Brankář Damián Zubko jen bezmocně ležel v brankovišti, nitranští doráželi seč jim síly stačily, nicméně nakonec to nestačilo.
     
    57:49
    Švajda se hnal za volným pukem, brankář Zubko vystartoval z brány a vypomohl parťákům s rozehrávkou.
     
    57:00
    Nicolas Friedl se na druhé straně dostal do krátkého úniku, kterým mohl pojistit košické vítězství, nicméně svým pokusem mířil pouze na střed brány a tam je Roderik připraven.
     
    56:52
    Nepříjemné nahození v nitranském podání, kotouč prosvištěl až do brankoviště a zaduněl o beton nic netušícího Zubka.
     
    55:37
    Markuš se snažil prosadit v mezikruží, po uvolnění se také skutečně vypálil. Urban Roderik je připraven a vyráží puk mimo nebezpečnou zónu.
     
    55:11
    Repka nedokázal zpracovat kotouč na pravé straně a Nitra se tak osvobozuje. Košice se zatím do opravdu dobré šance nedostaly...
     
    53:46
    Vyloučení v týmu HK Nitra:
    Damian Bojňanský – 2 min..
     
    53:46
    Alex Bodnár se protáhl po levém křídle do šance, o tu jej připravil hákující Damian Bojňanský, který tedy musí na trestnou lavici...
     
    51:56
    Košice vstřelily branku!
    Černo-oranžoví otáčejí skóre zápasu z 0:2! A gól dává opět DOMINIK DOMONKOŠ, jenž se skvěle zorientoval v předbrankovém prostoru a přidává svůj druhý zásah v utkání – 2:3. Asistence: Oliver René Repka.
     
    51:44
    Domonkoš se dobře proháčkoval před bránu, zakončením na bližší tyč ale na brankáře soupeře nevyzrál.
     
    50:16
    Jakub Liba si dobře najížděl pravým křídlem, jeho zakončení ze střední vzdálenosti ale trefuje hůl prvního bránícího soupeře...
     
    49:16
    Dominik Domonkoš číhal za obranou, přičemž kotouč mu málem přistál na holi před poloodkrytou klec. Tentokrát měla Nitra štěstí, přihrávka je sražena.

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 10. Begér, 22. Pinček (Ozimák) – 30. Bodnár (Markuš, Sabol), 32. Domonkoš, 52. Domonkoš (Repka)


    HK Nitra: Roderik (Krčmár) – Pindeš, Begér,, Gubiš, Raninec, Cseri, Proksa, Grimbel – Begér, Mojses, Ozimák, Pinček, Bojňanský, Švajda, Vrabec, Šimko, Kováč, Meszaroš, Mišík, Ackerman
    HC Košice: Zubko (Červinka) – Stančík, Kubáni, Sabol, Oros, Patlevič, Vaszy, Veselý, Glevaňák – Friedl, Domonkoš, Markuš, Trusa, Bodnár, Murín, Bartoš, Janok, Mižišin, Liba, Repka, Bata.

    Rozhodčí: Pelc – Cygal, Vavrečka