Haddad Maiová – Siniaková 2:1 (kon.)
konec
Beatriz Haddad Maiová
Beatriz Haddad Maiová (1)
2
6 2 6  
Kateřina Siniaková
Kateřina Siniaková (3)
1
3 6 2  
Sobota 24.08.2024, 02:12 • Stadium Court, Cleveland (USA) • WTA Cleveland - Tennis in the Land powered by Rocket Mortgage (tvrdý povrch) • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    V noci z pátku na sobotu nás čeká semifinálový duel dvousetpadesátkového turnaje v Clevelandu, své síly změří Kateřina Siniaková a Brazilka Beatriz Haddad Maiová. Hrát se bude na hlavním kurtu clevelandského areálu, kapacita přilehlých tribun se pohybuje kolem dvou tisíc.

    Mírnou favoritkou zápasu je dle bookmakerů brazilská hráčka, česká lvice nicméně již několikrát, ostatně i na tomto turnaji, prokázala, že je s ní vždy potřeba počítat až do posledního míčku.
     
    Beatriz Haddad Maiová

    28letá Brazilka libanonského původu je rodačkou z metropole São Paulo, kde dodnes pobývá. Pochází z tenisové rodiny, profesionálně se tomuto sportu věnovala její matka i babička, strýc byl pak známým televizním moderátorem a hercem. Historickým maximem současné 23. hráčky ratingu a nejvyšší nasazené dámy turnaje je desátá příčka z června 2023.

    Největšího singlového úspěchu dosáhla v roce 2023 na French Open, kde došla do semifinále a následně byla zastavena finálovou přemožitelkou Karolíny Muchové Polkou Swiatekovou. Do finále došla také na turnaji Masters v Kanadě v roce 2022 a v deblu pak na Australian Open 2022, kde ji vyřadilo české duo Krejčíková a dnešní sokyně Brazilky Siniaková. V deblu po boku Viktorie Azarenkové pak loni dokázala vyhrát na tisícovce v Madridu. Nejcennějším singlovým titulem je pak loňský triumf na „malém turnaji mistryň“, tedy závěrečném turnaji sezóny v jihočínském Ču-chaji, kterého se účastní právě nejlepší z těch dam, které nehrají Turnaj mistryň.

    Letos se Brazilce nicméně zatím příliš nedaří, končí zpravidla ve druhém kole proti výrazně hůře nasazeným soupeřkám. Dokáže nicméně předvést velmi kvalitní výkon, v této sezóně se jí získat skalpy tehdejších světových šestek Sakkariové a Džabírové. Na předposledním turnaji v Torontu musela Maiová odstoupit kvůli zdravotním potížím ve spodní části zad odstoupit z duelu druhého kola proti Britce Boulterová již po dvou gemech, v Cincinnati ji pak již v prvním kole vyřadila Ruska Pavljučenkovová.
     
    Kateřina Siniaková

    O pouhých dvacet dní mladší než její dnešní soupeřka je rodačka z Hradce Králové Kateřina Siniaková. Českou tenistku není vzhledem k ohromnému počtu jejích úspěchů třeba dlouze představovat, méně známým faktem je nicméně, že její otec Dmitrij, po kterém jí v žilách koluje také ruská krev, je bývalým boxerem. V ratingu aktuálně drží 36. příčku, jejím karierním maximem je pak sedmadvacátá pozice, kterou kontrolovala před měsícem.

    Čistě pro formu si dovolím zmínit také její největší karierní úspěchy, jde samozřejmě o devět vyhraných grandslamových titulů v ženské čtyřhře (7x s Krejčíkovou, po jednom s Američankami Gauffovou a Townsendovou), dvě olympijské zlaté medaile (s Krejčíkovou v Tokiu a s Macháčem v Paříži) a po boku Krejčíkové také triumf na Turnaji mistryň v mexickém městě Guadalajara. Co se singlu týče, dokázala Siniaková hned desetkrát postoupit do finále turnajů s bodovou dotací 250, úspěšnost má padesátiprocentní a titulů tedy pět.

    Letos se jí zatím stejně jako její soupeřce v singlu nedaří úplně optimálně, největším úspěchem je doposavad čtvrtfinále 250ky v Berlíně, kde na své cestě turnajem dokázala vyřadit tehdejší světovou osmičku Čeng Čchin-wen. S bilancí 26 výher a 17 porážek je čistě matematicky letos lepší než její soupeřka, která zapsala 19 výher a 20 porážek, bilance Češky je nicméně poněkud „uměle“ vylepšena triumfem na turnaji v Katalánsku s bodovou dotací pouze 125 bodů, kde se neutkala s žádnou hráčkou elitní šedesátky ratingu.
     
    Vzájemná bilance

    Jde o třetí vzájemné klání obou dam, loni v Indiana Wells se po výsledku 7:5, 6:7 a 6:3 radovala Brazilka, předloni v Guadalajaře slavila hladkou výhru 7:5 a 6:2 Siniaková.
     
    Cesta turnajem

    Na své cestě turnajem se rozhodně více nadřela Siniaková, která všechny své duely musela otáčet ze stavu 0:1 na sety, Brazilka nehrála třísetový mač ani jedinkrát a na kurtu tak strávila ve třech kolech celkem o šílených 175 minut méně. Poslední bitvu navíc i vinou losu Brazilka dokončila o pět hodin dříve než Siniaková a fyzická síla naší bojovnice je tak poměrně s otazníkem. Věřme nicméně, že vše dopadne na výbornou.
     
    Čas začátku utkání

    Hrát začneme po konci první semifinálové bitvy až 98. ženou žebříčku Američankou Kesslerovou a 43. dámou ratingu Ruskou Potapovovou. Začátek tohoto duelu je plánován na 23:30, očekávaný konec tedy krátce před jednou ráno, kdy by po krátké technické pauze mělo rovnou následovat druhé semifinále. V Americe bude v té době 19:00, s dohráním semifinálového programu by tak neměl být problém.
     
    Potapovová zvládla první sadu, po 48 minutách vítězí rozdílem 6:4.
     
    Po 40 minutách ovládla druhou sadu překvapivě Američanka poměrem 6:3, na vystoupení naší válečnice si tak, stejně jako na její případnou finálovou soupeřku, musíme ještě počkat.
     
    Utkání McCartney Kesslerové a Anastasie Potapovové je minulostí, ruská tenistka překvapivě prohrála třetí sadu poměrem 3:6 a do finále jde tak outsiderka zápasu ze Spojených států.

    Duel Kateřiny Siniakové tak začne již za několik málo minut!
     
    Obě dámy jsou již na kurtu, jdeme na to!
     
    Úvodní los ovládla Kateřina Siniaková, která se rozhodla začínat na returnu.
     
    Zbývají nám ještě dvě minuty rozehry.
     
    Podmínky jsou na tenis ideální, 21 stupňů Celsia, vlhkost 59 procent a minimální riziko deště.
     
    0:0
    Utkání právě začalo.
     
    0-15
    Razantní return zajišťuje české hráčce zisk prvního fiftýnu zápasu.
    0:0; 0:0; 0-15 - Kateřina Siniaková
     
    15-15
    Urputná defenziva Siniakové a snaha o prohoz z nevýhodné pozice těsně nestačila, míček končí v autu.
     
    15-30
    Skvěle Siniaková! Nyní přechytračila soupeřku kraťasem a následně se na síti dočkala chyby soupeřky.
     
    30-30
    O 11 centimetrů vyšší Maiová si vzápětí pomáhá nechytatelným esem do růžku.
     
    40-30
    A další parádně provedené eso.
     
    40-40
    Potenciálně důležitý moment, po dvou esech Maiová píše dvojchybu a její důvěra ve vlastní servis pochopitelně klesá.
     
    A-40
    Brazilka opět musela opakovat své podání, po druhém pokusu nicméně následovala přestřelka od základní lajny v níž byla od začátku lepší razantnější úder mající Brazilka.
     
    1:0
    Vítězným forhendem uzavírá po čtyřech minutách první gem, ze strany Kateřiny Siniakové je to ovšem i tak velmi dobrý vstup do zápasu.
     
    1:0
    Následuje krátká přestávka.
     
    1:0
    Konec přestávky, podávat bude Kateřina Siniaková.
     
    0-15
    Výtečný servis předvedla také Siniaková a následně výměnu bleskově ukončuje.
     
    15-15
    Kraťas české tenistky teď těsně nepřeletěl síťku.
     
    15-30
    Souboj křižných úderů končí bekhendem Haddad Maiové do deblového koridoru.
     
    15-40
    Těsné údery k čáře přišly z obou stran, fiftýn jde nicméně Kateřině.
     
    30-40
    Páska bohužel nepovolila míčku ze strany Siniakové přeskočit na soupeřčinu polovinu.
     
    40-40
    Následuje dvojchyba a jdeme na shodu.
     
    A-40
    Další bitvu od základní lajny ukončuje Maiová milimetrově přesným kraťasem.
     
    2:0
    Divoká výměna končí bohužel forhendem Siniakové do sítě, po dvou dramatických a herně vyrovnaných gamech je stav bohužel 0:2 v náš neprospěch.
    0:0; 2:0 - Beatriz Haddad Maiová
     
    0-15
    Příliš krátké údery od základní čáry teď rozdávala Maiová, páska ji nakonec vytrestala.
     
    15-15
    Aj, to je hrubka! Siniaková měla soupeřku na lopatě, svůj forhend nicméně poslala výrazně mimo.
     
    30-15
    Ách, to je škoda! Dělový return Katky, skvělý kraťas a následně vybírá prohoz, avšak dle rozhodčí šel tento úder Siniakové těsně za čáru.
     
    30-30
    Vzápětí však soupeřka opět musela přes druhý servis, který zdaleka není tak nehratelný jako jeho bratříček, a Siniaková srovnává.
     
    40-30
    Aj, další přestřelený křižný forhend Siniakové, mušku tímto směrem to bude chtít ještě drobně poštelovat.
     
    40-40
    Jenže Siniaková reaguje dělovým returnem! Musím se přiznat, že za stavu 0:2 za Siniakovou jsem si na českou hráčku vsadil 500 korun a jsem čím dál více přesvědčen, že to bylo správné rozhodnutí. Bez ohledu na skóre předvádí zatím česká hráčka lepší tenis.
     
    40-A
    Maiová přepaluje základní lajnu, šlo sice o těsný aut, ale i to se počítá. Kateřina Siniaková má brejkbol.
     
    2:1
    Katka jede! Skvělá defenziva doplněná ukázkovým náběhem na síť a jen velmi těžko chytatelným winnerem! Brejk soupeřky je smazán!
    0:0; 2:1 - Kateřina Siniaková
     
    2:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    0-15
    Také při vlastním servisu začíná díky chybě Beatriz lépe naše hráčka.
     
    0-30
    Velmi sebevědomý forhend Siniakové, musím říct, že dnes je zatím její hru opravdu radost sledovat.
     
    15-30
    Extrémně obětavá a přesná defenziva Katky teď těsně nestačila, Maiová naběhla na síť a nechytatelně zabíjí na 15:30.
     
    15-40
    Jo! Siniaková musela na základní čáře do kolen, její soupeřka nicméně relativně snadný volej na síti kazí.
     
    2:2
    A po dalším výtečném servisu české lvice je čtvrtý game minulostí.
     
    0-15
    Nyní se Maiové nedaří, opět musela přes druhý servis a o chvíli později přestřeluje kurt od základní čáry.
     
    15-15
    Škoda, křižný bekhend Siniakové byl o kousek nižší než bylo potřeba.
     
    30-15
    Maiové definitivně odešlo na procházku první podání, Siniaková jí však nyní pomáhá přetaženým forhendem.
     
    40-15
    Maiová nyní trefuje eso na téčko z podání druhého!
     
    3:2
    Naše reprezentantka se snažila přetlačit soupeřku forhendy od základní čáry, aby do míčku dostala potřebnou razanci, musela vypálit maximální silou, což bohužel zaneslo balónek mimo kurt.
     
    3:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    3:2
    Konec přestávky, podávat bude Kateřina Siniaková.
     
    0-15
    Siniaková zahajuje přímým bodem.
     
    15-15
    Pouštět se do těchto přestřelek od základní čáry mi ze strany Kateřiny nepřijde nejmoudřejší, její soupeřka přesně míří na zatím slabší forhendovou stranu Siniakové a vynutila si další chybu,
     
    15-30
    Vzápětí nicméně Maiová přepaluje základní čáru.
     
    15-40
    A další rychlá chyba Maiové po vydařeném servisu.
     
    3:3
    Game je bleskově uzavřen, při svých bodech potřebovala Siniaková naprosté minimum úderů a srovnává na 3:3.
     
    15-0
    Maiová píše další eso, tentokráte na téčko přes druhé podání.
     
    30-0
    Po dalším dělovém podání své soupeřky se Siniaková dostala výrazně do defenzivy a lobem ze zoufalství našla pouze deblový koridor.
     
    40-0
    Return a kraťas zvládla Siniaková výtečně, následná smeč z rakety Kateřiny však padala k zemi příliš brzy.
     
    4:3
    Po prudkém returnu Kateřiny Siniakové do sítě je tu první čistá hra zápasu.
     
    4:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:3
    Konec přestávky, podávat bude Kateřina Siniaková.
     
    15-0
    Nyní bohužel vidíme další chybu z forhendu na straně Siniakové.
     
    30-0
    Trable pokračují, je tu nevynucená chyba v podobě zásahu sítě.
     
    30-15
    Katka nyní cíleně přešla na bekhend, který dnes trefuje o třídu lépe, a perfektně našla růžek kurtu.
     
    30-30
    Trefený forhend do rohu kurtu Maiová zázračně vybrala, na bekhendovou smeč však již neměla nárok.
     
    30-40
    Skvěle Kateřina! Po vynucené chybě soupeřky po krosové přestřelce od základní lajny se brejkbolům prozatím vyhýbáme.
     
    40-40
    Milimetrový aut Siniakové po forhendové lajně.
     
    40-A
    Musím říct, že co do přestřelek od základní čáry jsem Siniakovou zřejmě trochu podcenil, razantní údery sice Maiová posílala, dostatečně přesné však nikoliv.
     
    40-40
    Po hraničním returnu soupeřky byla Siniaková pod tlakem a navzdory velmi dobré práci poslední krůček k otočení výměny ve svůj prospěch udělat nedokázala.
     
    A-40
    Wow! Další return Maiové, který dle sudích líznul vnější stranu čáry, na tohle Kateřina nemohla reagovat.
     
    40-40
    Vzápětí naštěstí Brazilka zjevně přestřeluje.
     
    A-40
    Škoda! Nevynucená chyba Siniakové, která nabíhala na síť a měla před sebou zcela odkrytý kurt! Míček ovšem podebrala a vypustila ho až za základní lajnu.
     
    5:3
    Aj... další přepálený forhend Siniakové znamená ztrátu servisu české hráčky.
     
    15-0
    Precizně umístěný druhý servis Maiové odvrací Siniaková pouze do sítě.
     
    30-0
    Následuje přímý bod po extrémně nevydařeném returnu Siniakové.
     
    30-15
    Hezky! Takticky to teď Siniaková zvládla na výbornou, zpomalila hru kraťasem a následně zakončila nechytatelným bekhendovým prohozem.
     
    40-15
    Mmm. Tohle vybrat nešlo, Maiová stála na místě jako solný sloup a přesně zasáhla do protipohybu soupeřky.
     
    6:3
    Přímým bodem Haddad Maiová ukončuje první sadu.
    1:0; 6:3 - Beatriz Haddad Maiová
     
    0:0
    Ani v semifinálovém duelu se Kateřině Siniakové bohužel nepodařilo získat první sadu, navzdory velmi dobrým okamžikům bylo nakonec množství forhendových chyb neúnosné a Maiová především díky razantnímu servisu první sadu těsně získává ve svůj prospěch.

    Nic ovšem není ztraceno, Siniaková toho ze svého tenisového arzenálu rozhodně neukázalo málo a jako mistryně obratů tohoto turnaje má jistě ještě něco v rukávu.
     
    15-0
    Druhou sadu zahajuje ziskem fiftýnu Maiová, Siniaková napálila míček do sítě.
     
    30-0
    Velmi důležitý game se bohužel i nadále vyvíjí v nás neprospěch, pokus o bekhend se vůbec nevydařil a končí v síti.
     
    30-15
    Křižnou bitvu Kateřina včas ukončila smrtící lajnou.
    1:0; 0:0; 30-15 - Kateřina Siniaková
     
    30-30
    Katka ukazuje psychickou odolnost a přímým bodem srovnává.
     
    30-40
    Wow! Katka neskutečně doběhla výborný lob soupeřky a perfektní otočkou umístila míček těsně do kurtu!
    1:0; 0:0; 30-40 - Kateřina Siniaková
     
    0:1
    A další ukázkový bekhendový kros! Siniaková nepříjemný vstup do druhé sady psychicky zvládla a ziskem gamu se naopak sama může posunout směrem k triumfu.
     
    0-15
    Return do růžku Maiová zázračně vybrala, další kontry ze strany Siniakové nicméně již ne.
     
    0-30
    Nevynucená chyba Maiová! Perfektní, teď to chce zatlačit!
     
    15-30
    Se štěstím forhend Maiové našel lajnu a je sníženo na 15:30.
     
    30-30
    Atletický výkon Siniakové si zaslouží pochvalu, stoicky klidná Maiová na středu sítě však nepovolila.
     
    40-30
    Prasátko Maiové rozhodilo tempo výměny a Siniaková již neměla šanci zareagovat.
     
    1:1
    Ále né... Siniaková má teď opravdu značnou smůlu, její forhend vylétl o maličký kousek do autu.
     
    15-0
    Forhend Siniakové stále bohužel není přesný a její soupeřka si toho je velmi dobře vědoma.
     
    15-15
    Nyní párkrát vyšel a hned je z toho chyba soupeřky.
     
    15-30
    Přímý bod z druhého servisu, velmi pěkné.
     
    15-40
    Forhend Haddad Maiové přelétl vymezené území.
     
    1:2
    Jo! První eso Siniakové v zápase šlo na téčko, servis je uhájen.
     
    1:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    1:2
    Konec přestávky, podávat bude Beatriz Haddad Maiová.
     
    0-15
    Siniaková předvádí v posledních minutách extrémně dobrý psychický výkon, nenechává se vůbec rozhodit nepříznivým stavem a naopak chladnokrevným forhendem na síti trestá chybu soupeřky.
     
    0-30
    Ta naopak vyhazuje forhend od základní čáry a jsme dva fiftýny od brejku.
     
    15-30
    Škoda, po druhém servisu Maiové, které dnes první podání chodí opravdu zřídkakdy, jde return Siniakové do sítě.
     
    15-40
    Opět musela Maiová na druhé podání, které je pochopitelně z důvodu nutnosti přesné rány pomalejší, a Siniaková parádním returnem a následným winnerem trestá! Navzdory výhodě setu je zatím ve druhé sadě nervóznější dámou Brazilka.
     
    1:3
    Výborně! Forhendová nevynucená chyba Beatriz Haddad Maiové, Siniaková doufejme startuje svůj další veleobrat brejkem.
     
    0-15
    Následuje krásný winner do protipohybu.
     
    0-30
    Forhend Siniakové je zřejmě zpět! Série přesných hitů rezultuje v chybu soupeřky!
     
    0-40
    Následuje chytrý kraťas Kateřiny Siniakové, která hraje aktuálně naprosto perfektně, a chyba její sokyně.
     
    15-40
    Maiová prodlužuje game úderem do volného prostoru.
     
    1:4
    No jo, jenže Kateřina Siniaková trefuje první servis, zapisuje přímý bod a zvyšuje na 4:1. Famózně Katko, famózně!
     
    1:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    1:4
    Konec přestávky, podávat bude Beatriz Haddad Maiová.
     
    0-15
    Po sérii těsných zásahů základní čáry opustil kurt míček po odrazu od rakety Beatriz Haddad Maiové.
     
    15-15
    Po delší době Maiové sedl první servis na jedničku a Kateřina byla okamžitě pod tlakem a rychle fiftýn ztrácí.
     
    15-30
    Teď se nám ovšem Siniaková na dělovku soupeřky adaptovala excelentně a boduje vítězným returnem.
     
    30-30
    Následuje však eso Haddad Maiové.
     
    40-30
    A přímý bod, je tu gembol na 2:4. Nevadí, hlavně zvládnout vlastní podání.
     
    2:4
    A další ukázkový první servis, pokud bude takhle Haddad Maiová trefovat první podání i v dalších gamech, bude ve svých gamech přemožitelná jen velmi těžko.
     
    0-15
    Forhend Maiové po lajně jde těsně mimo.
     
    0-30
    Siniaková chytře vypálila na tělo soupeřky a vynutila si chybu.
     
    15-30
    Následuje teprve třetí dvojchyba zápasu.
     
    30-30
    Sakr, nevynucenou chybu v podobě bekhendu do sítě hned po returnu soupeřky jsme rozhodně nepotřebovali.
     
    30-40
    Wow! Wow! Wow! Siniaková je démon, jak dokázala doběhnout a přesně umístit tento klíčový míček absolutně nechápu, fantasie.
    1:0; 2:4; 30-40 - Kateřina Siniaková
     
    40-40
    Následuje bohužel nechytatelný křižný bekhend její soupeřky.
     
    A-40
    Bekhendový return Maiové po lajně jde bohužel na čáru.
     
    40-40
    Siniaková reaguje stylově přímým bodem.
     
    40-A
    Přesné rány na tělo dostávají Maiovou pod tlak, ta následně vyhazuje obloučkem mimo.
     
    2:5
    Přímý bod, který jen o milimetry není esem. K zisku druhé sady nám chybí jediný gem.
     
    2:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:5
    Konec přestávky, podávat bude Beatriz Haddad Maiová.
     
    15-0
    Maiová zahajuje přímým bodem z prvního servisu.
     
    30-0
    Technický return Siniakové soupeřku nerozhodil a ta již snadno ukončuje výměnu.
     
    30-15
    Tento úder Maiové nebyl dostatečně dlouhý, šlo spíše o přihrávku na dělový forhendový winner Siniakové, která potvrzuje výrazné zlepšení forhendové formy suverénním zakončením.
     
    30-30
    Return na čáru vytlačil Maiovou ven z kurtu a ta již nedokázala míček vybrat.
     
    30-40
    Kateřina Siniaková má setbol! Maiová sice trefila první servis, jenže Kateřina už se na něj dnes poměrně slušně naučila a po jejím returnu pálí Maiová do sítě.
     
    2:6
    Siniaková počtvrté tento týden dokázala vyrovnat nepříznivý stav po prohraném prvním setu a díky skvělému returnu ji čeká další třetí sada!
    1:1; 2:6 - Kateřina Siniaková
     
    0:0
    S lehkou nadsázkou si nejsem jist, zda není příprava Siniakové na úterní vstup do US Open až příliš intenzivní, čeká nás čtvrtá třísetová clevelandská bitva české bojovnice, která i tentokrát přehoupne přes hranici dvou hodin. Ve druhé sadě se Siniaková výkonnostně ještě o kousek zvedla, zpřesnila forhend a zaslouženě triumfuje, doufejme jen, že zvýšené kvalitě servisu Maiové zvládne výtečnými returny čelit i v závěrečném setu (nebo, že se Maiové první podání opět vytratí do ztracena, to by samozřejmě rovněž nevadilo).
     
    0:0
    Jdeme na to, uf.
     
    0:0
    Konec přestávky, podávat bude Kateřina Siniaková.
     
    15-0
    Psychickou výhodu v podobě zisku prvního fiftýnu bere bohužel učebnicovým kraťasem Brazilka.
     
    15-15
    Následuje nicméně return Maiové do sítě.
     
    15-30
    Vynucená chyba Maiové z bekhendu, oblouček od základní čáry jde výrazně mimo.
     
    15-40
    Několik úderů Maiové se štěstím přelétlo siťku, závěrečný křižný bekhend nikoliv.
     
    0:1
    Přímým bodem z podání Kateřina Siniaková bez větších potíží ukončuje první game rozhodující sady.
     
    15-0
    Siniaková bekhendem od středu základní čáry našla pouze síť, věřme, že ji tato zbytečná chyba nerozhodí.
     
    15-15
    Jó! Siniaková si naplno užívá nalezené forhendové zlato, parádně trefuje růžek kurtu a trápení s tímto typem úderu z úvodní části mače je již definitivně minulostí.
     
    30-15
    Nyní kros Siniakové bohužel zachytila páska a vynesla ho ven z kurtu.
     
    40-15
    Return Siniakové přeletěl vymezený prostor.
     
    1:1
    A další přestřelený return po prvním servisu soupeřky.
     
    0-15
    Přímým bodem z prvního servisu zahajuje také Kateřina Siniaková.
     
    0-30
    Hezké podání na téčko soupeřku poněkud rozhodilo a ta vzápětí chybuje.
     
    15-30
    Svému bekhendu nyní Katka dala až přílišnou razanci.
     
    15-40
    Témuž úderu dala Brazilka zase razanci nedostatečnou.
     
    30-40
    Maiová si ukázkově připravila svou soupeřku a forhendovým winnerem dramatizuje třetí game.
     
    40-40
    Série utažených bekhendů Siniakové nestačila, Maiová trefuje čáru a vynucuje si shodu.
     
    A-40
    Následuje bohužel třetí dvojchyba české hráčky.
     
    40-40
    Famózní Kateřina Siniaková! Ledově klidná královna přitáhla bekhend přímo k lajně a nechytatelně srovnává.
    1:1; 1:1; 40-40 - Kateřina Siniaková
     
    A-40
    Vzápětí ovšem druhá dvojchyba, ajajaj.
     
    40-40
    Siniaková ovšem opět famózně prokazuje své kvality! Skvělá práce na síti, skvěle zatočený winner!
    1:1; 1:1; 40-40 - Kateřina Siniaková
     
    A-40
    Následuje bohužel přetažený forhend od základní čáry a drama pokračuje.
     
    40-40
    Siniaková si v infarktovém gemu pomáhá přímým bodem.
     
    A-40
    Ale né... další dvojchyba.
     
    40-40
    Precizně umístěnými bekhendy po lajně Kateřina svou chybu odčiňuje, šílené drama.
     
    A-40
    A další dvojchyba, frustrovaná Siniaková vrhá raketou o zem.
     
    2:1
    Je hotovo, čtyři dvojchyby byly příliš a po přetaženém forhendu Kateřiny získává její soupeřka výhodu brejku.
    1:1; 2:1 - Beatriz Haddad Maiová
     
    2:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:1
    Konec přestávky, podávat bude Beatriz Haddad Maiová.
     
    15-0
    Přestřelka od základní čáry končí autem Siniakové.
     
    30-0
    Hrubka Siniakové na returnu, po druhém podání soupeřky výrazně míjí kurt.
     
    40-0
    Forhend Siniakové po lajně jde výrazně mimo kurt.
     
    40-15
    Siniaková ukázkově vybrala první servis své soupeřky a zabraňuje čisté hře.
     
    3:1
    Velmi těsný aut Siniakové, Beatriz Haddad Maiová potvrzuje brejk.
     
    15-0
    Siniakové nyní bohužel nevychází vůbec nic, kazí obtížný kraťas od základní lajny.
     
    15-15
    Pěknou ranou na tělo srovnává vzápětí na 15:15.
     
    15-30
    Přebíječka od základní čáry vyzněla díky přetaženému úderu Maiové naštěstí ve prospěch české lvice.
     
    30-30
    Trápení Katky Siniakové na servisu bohužel pokračuje, píše již svou pátou dvojchybu ve třetí sadě.
     
    40-30
    Následuje bohužel nešťastný zásah pásky, která vrací míček na Katčinu stranu, je tu další brejkbol Maiové.
     
    40-40
    Drobná pauza kvůli průjezdu jakéhosi motorkářského gangu Siniakovou nerozhodila a jsme na shodě.
     
    40-A
    Jo! Siniaková získává výhodu, přitlačila soupeřku do rohu a vynutila si zásah sítě.
     
    40-40
    Ne. Siniakové dnes štěstí prostě nepřeje, po šťastné lajně její soupeřky ji opět zastavuje páska. Atmosféru na kurtu bohužel stále poněkud ruší kolem projíždějící motorkářská kolona.
     
    40-A
    Siniaková si nicméně s motorkáři hlavu neláme a přehlušuje jejich motory činy. Parádně trefený bekhend po lajně.
     
    40-40
    Další milimetrový aut Siniakové, smůly má dnes opravdu vrchovaté kopy.
     
    A-40
    Tohle ovšem věc smůly není, další dvojchyba Siniakové, to je bída.
     
    40-40
    Také nyní se nicméně Kateřina Siniaková dokázala zachránit.
     
    40-A
    Její soupeřka vzápětí vyhazuje forhend za základní čáru, jsme opět o krok blíže pozitivnímu konci gemu.
     
    40-40
    Ne, další extrémně těsný aut české hráčky, shoda je zpět.
     
    A-40
    A dvojchyba. Takhle to bohužel nepůjde.
     
    40-40
    Ještě není dobojováno! Siniaková, která si sérií dvojchyb vysloužila podporu publika, odvrátila několik těžkých míčků od základní čáry a vrací nás na shodu.
     
    40-A
    Uf, Haddad Maiová lehce škobrtla a trefit kurt již nedokázala.
     
    40-40
    Po milimetrově přesném returnu Maiové nás Siniaková bohužel drží v gemu přestřelem.
     
    A-40
    Kateřina opět přestřeluje základní čáru, je tu další brejkbol pro Maiovou, neskutečné nervy.
     
    4:1
    Výtečná výměna končí bohužel brejkem, Beatriz Haddad Maiová zvyšuje po autu soupeřky již na 4:1 a Kateřina Siniaková je proti velmi prudce podávající soupeřce pod velkým tlakem.
     
    15-0
    Maiová musela jít přes druhé podání, Siniaková ji nicméně nevynucenou chybou v podobě křižného forhendu do sítě rozhodně netrestá.
     
    15-15
    Dělový return do růžku je na druhý servis soupeřky o poznání lepší zbraní.
     
    30-15
    Jenže Maiová reaguje esem ven z kurtu.
     
    40-15
    V podstatě další přímý bod ze servisu, Siniaková sice obloukem míček vybrala, ale soupeřce jen nahrála na smeč.
     
    5:1
    Přímým bodem šestý gem končí.
     
    15-0
    Je tu dvojchyba číslo deset.
     
    15-15
    Pěkně umístěným bekhendem ji Siniaková maže.
     
    15-30
    Následuje přímý bod z prvního servisu.
     
    15-40
    Velmi hezké technické údery Siniakové, nejprve točené rány a následně přesný forhend do protipohybu soupeřky.
     
    5:2
    Parádní podání a následně bekhend po lajně do volného prostoru. Nyní je ovšem bohužel potřeba navázat ziskem dalších několika gemů.
     
    15-0
    Nevynucenou chybou Siniaková pomáhá soupeřce, která nevypadala v tomto fiftýnu nikterak skvěle.
     
    30-0
    Siniaková sice dobře vrací první servisy soupeřky, jenže na síti opět chybuje.
     
    40-0
    Nyní nevyšel příliš dobře Siniakové ani return, pouze nahrála soupeřce a ta má tak tři mečboly.
     
    6:2
    Přímý bod znamená bohužel konec finálových nadějí Kateřiny Siniakové.
    2:1; 6:2 - Beatriz Haddad Maiová
     
    Konec zápasu
     
    Je konec, navzdory velmi slušnému výkonu ve střední části zápasu se nakonec Kateřina Siniaková s turnajem v Clevelandu loučí v semifinále. Klíčovým bodem celého zápasu byl servis, viděli jsme značné množství přímých bodů a konečný osmibodový rozdíl v počtu získaných míčků ve prospěch Maiové koresponduje s její bilancí es a dvojchyb 5 ku 1 v kontrastu s bilancí Siniakové 1 ku 10.

    Kateřina předváděla ve velké části mače opravdu heroický výkon, vybojovala neskutečné výměny, jenže především vinou šílených čtyř dvojchyb ve třetím gemu závěrečné sady pustila svou soupeřku do náskoku, který si Brazilka vzhledem k čerstvě nalezenému prvnímu servisu již utéct nenechala.

    První nasazená žena turnaje Beatriz Haddad Maiová se tak stává finálovou soupeřkou Američanky McCartney Kesslerové, která ve svém semifinále překvapivě porazila o 55 pozic v žebříčku výše postavenou světovou třiačtyřicítku Rusku Potapovovou.

    To už je za mě pro tento přenos vše, přeji top den každému tenisovému fanouškovi. (04:29:52)

    Tadeáš Rulf

    Čas utkání: 2:11

    3. set: 0:44

    Haddad Maiová Siniaková
    3. set Utkání 3. set
    Získané body celkem
    38 91 83 27
    Nejdelší série získaných bodů
    5 6 6 4
    Setboly
    1 2 1 0
    Mečboly
    1 1 0 0
    Vítězné údery *
    0 0
    Nevynucené chyby *
    0 0
    Úspěšnost na síti *
    0 %
    0 %
    Statistiky na podání
    Čas her při vlastním podání
    0:10 0:42 0:51 0:24
    Esa **
    1 5 1 0
    Dvojchyby **
    0 1 10 8
    Udržená podání
    4 / 4
    100 %
    10 / 13
    77 %
    8 / 12
    67 %
    2 / 4
    50 %
    Odvrácené brejkboly
    0 / 0
    0 %
    0 / 3
    0 %
    9 / 13
    69 %
    7 / 9
    78 %
    Body při vlastním podání
    16 / 19
    84 %
    47 / 72
    65 %
    58 / 102
    57 %
    24 / 46
    52 %
    Body po 1. podání *
    32 / 42
    76 %
    42 / 64
    66 %
    Body po 2. podání *
    15 / 30
    50 %
    16 / 38
    42 %
    Úspěšnost 1. podání *
    42 / 72
    58 %
    64 / 102
    63 %
    Úspěšnost 2. podání *
    29 / 30
    97 %
    28 / 38
    74 %
    Průměrná rychlost 1. podání *
    Průměrná rychlost 2. podání *
    Nejrychlejší podání *
    Statistiky na příjmu
    Proměněné brejkboly
    2 / 9
    22 %
    4 / 13
    31 %
    3 / 3
    100 %
    0 / 0
    0 %
    Body při soupeřově podání
    22 / 46
    48 %
    44 / 102
    43 %
    25 / 72
    35 %
    3 / 19
    16 %
    Body po příjmu 1. podání *
    22 / 64
    34 %
    10 / 42
    24 %
    Body po příjmu 2. podání *
    12 / 38
    32 %
    15 / 30
    50 %
    Informace ke statistikám

    Aktuálnost statistik označených *: po 3. setu

    Ostatní statistiky jsou počítány průběžně automaticky.

    ** Počty es a dvojchyb v průběhu setu jsou neoficiální.

    Beatriz Haddad Maiová
    Stát: Brazílie
    Datum narození: 30.05.1996
    Věk: 28 let
    Držení: levák
    Výška: 185 cm
    Nasazení: 1

    Kateřina Siniaková
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 10.05.1996
    Věk: 28 let
    Držení: pravák
    Výška: 174 cm
    Váha: 69 kg
    Nasazení: 3
    Julie Kjendliová (NOR)